נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

הטוב לעומת הרע F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

הטוב לעומת הרע

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הטוב לעומת הרע
הודעהפורסם: 19 יולי 2009, 07:48 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 224 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אחת מתחבולותיו היותר מוצלחות של היצר הרע להפיל את האדם לעצבות, היא על ידי שמגדיל בעיניו את הפגמים והחסרונות שלו, ומסתיר לו לגמרי את כל הטוב שיש לו, הן בגשמיות ובעיקר ברוחניות, ובזה הוא מכניס את האדם לרשת של עצבות, ויאוש שאין להם שום סבה, כיי לכל אדם יש הרבה טוב וכל אדם עושה הרבה טוב, ואילו היה רואה היטב את הטובות הללו היה מחזק את עצמו, שכמו שעשה את כל הטוב הזה עד הנה, כמו כן יזכה בודאי לעשות עוד הרבה טוב ולהצליח, וממילא היה תמיד בשמחה, ושום דבר לא היה יכול להפילו מהשמחה הזאת.

למה הדבר דומה?
לאדם שיש לו דוכן בשוק שבכל רגע הוא מרויח בו מליונים, ובא אחד ומתחיל להקניטו: הלו! לא שמת לב, עכשיו הפסדת כמה אלפי שקלים, אוי ואבוי! מה תעשה?
עונה לו בעל הדוכן: זה מה שמדאיג אותי? אני עוהש בכל רגע מליונים, וחבל לי לבזבז את הזמן ולחשב על כמה אלפי שקלים.
יותר מאוחר כשיגמר יום השוק אתבונן בענין, ואראה מה היתה טעותי בשביל לא לחזור עליה. ועתה כלך לך, כי אתה מפריע לי להרויח את המיליונים.

כך הוא בכל אדם - במקום להיות עצוב מההפסדים ולבזבז על כך את זמנו היקר, יכול הוא לעשות בכל רגע ורגע מליונים על ידי שימשיך בשמחה ובעשית המצוות, ובשעת ההתבודדות והחשבון נפש, אז יעש ה חשבון יתקן את מה שלא בסדר.

לכן על האדם להיות חכם, ולא להסתכל על הרע שלו כלל, רק יסתכל על כל הנקודות הטובות שיש לו, ויגדיל אותן וישמח בהן מאד כל היום, וייחד זמן בכל יום לחשבון נפש, שאז יסתכל גם על אותם הדברים שאינם כראוי בחייו, על מנת להשתדל בתיקונים, ושאר היום יהיה בשמחה, ולא יסתכל עליהם כלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יולי 2009, 08:47 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים

תודה צדיקה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 יולי 2009, 08:42 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 124 אוהבים

תודה רבה :P00

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

הטוב לעומת הרע

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית