נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

הסבר על הצום ביום חמישי ! F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

הסבר על הצום ביום חמישי !

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הסבר על הצום ביום חמישי !
הודעהפורסם: 07 יולי 2009, 19:06 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

הלכות צום יז בתמוז--->חבר'ה השבוע יהיה את צום יז בתמוז! כל הפרטים של הצום.. למה צמים? מה הלכות של הצום? מי חייב לצום? הכל פה!
מאת: יעקב כ
נכתב ב: 05/07/2009 20:25:54
הלכות צום יז בתמוז

1 אומרים חז"ל הקדושים במסכת תענית 5 דברים רעים קרו לאובתינו בתאריך יז בתמוז.. נשברו לחות הברית {יעני חטא עגל}... פרצו את חומות ירושלים והתחילו בחורבן ירושלים וחורבן בית המקדש עד תשעה באב.. הפסיקו להקריב קורבנות בבית המקדש.... שרף קייסר רומי הרשע ימח שמו וזכרו את התורה... ועומד צלם בהיכל.... {יעני שמו עבודה זרה בתוך בית המקדש}... 5 הדברים אלו קרו בתאריך יז בתמוז.. ובגלל זה קבעו שהיום הזה יהיה יום צום לכל עם ישראל.. וצום הזה? ח-ו-ב-ה! על כולם! כל אישה מגיל 12 וכל בן מגיל 13 חייבים לצום ביום הזה! כמובן חוץ מחולים..וכ'ו.. אבל מי שבריא והכל.. חי-י-ב לצום ביום הזה!! הרבה עושים לי "כואב לי הראש..אני לא יכול לצום..." מי שמדבר ככה? טועה ובגדול.. כואב לך הראש ברור כי זה צום! תנוח אל תלך תטייל וכו'.. בקיצור חבר'ה.. חייבים לצום בלי משחקים.. אל תשקרו את עצמיכם...

2 בקיצור הצום השנה נופל ביום חמישי הקרוב.. והצום מתחיל מעמוד השחר עד צאת הכוכבים.. הצום נכנס בעמוד השחר בשעה 4:10 לפנות בוקר... ויוצא בצאת הכובים בשעה 8:15 בערב.. וזה הזמן בכל רחבי ארץ! בכל ארץ הצום נכנס ויוצא בשעות אלה...

3 עכשיו תקשיבו זה הלכה חשובה! מי שרוצה לקום לפנות בוקר של יום חמישי ולאוכל או לשתות משו לפני ישכס הצום הוא חייב לקבל על עצמו תנאי!! אם ביום רביעי הקרוב בערב נגיד אתם עולים לישון בשעה 11 {סתם דוגמא..} ואתם רוצים לקום לאוכל בלילה או לשתות.. אתם צריכים לעשות תנאי! איזה תנאי? להגיד לפני שאתם עולים לישון שאתם לא מקבלים את הצום עד שעה 4:15 לפנות בוקר.. ואתם תקמו בהמשך הלילה לאוכל ולשתות..צריך ממש להוציא את זה מפה! מי שלא מקבל על עצמו את התנאי הזה ברגע שהוא נרדם ביום רביעי בערב נגיד בשעה 11 והוא קם בשעה 3 בלילה אסור לו לאוכל ולשתות יותר!! כי זה שהוא עלה לישון כבר קבל עליו את התענית... וזה רק למי שעולה לישון בלילה.. מי שנשאר ער כל הלילה יכול לשתות לאוכל עד שעה 4:10 לפנות בוקר..

4 נכתוב לכם עוד כמה הלכות חשובות בנוגע לצום הזה.. אסור לצחצח שינים בצום הזה לשטוף תפה אסור.. לשתוף תפרצוף אחרי השינה וזה.. מותר אבל תז-ה-ר--ו! שלא יכנס מים לפה תסגרו תפה טוב טוב שטיפת מים לא תכנס לפה ותשתפו בפנים... ומניחים תפילין כרגיל ביום הזה... ומותר לעשות הכל ביום הזה כיאלו לראות טלויזיה מחשב לנוסע וכ'ו.. אבל אסור לשמוע שירים.. {מי יז בתמוז מתחיל גם ימי בין המצרים..שאסור לשמוע שירים.. וללכת לים וכו'.. אני הכתוב לכם את הלכות של ימי בין המצרים גם השבוע אל תדאגו..} ובקיצור הבנתוש?? ה' ישמח אתיכם

5 וחבר'ה תצמו..אומרים חז"ל הקדושים "כל המתאבל על ירושלים זוכה ורואה בשמחחתה ומי שאינו מתאבל על ירושלים לא יזכה לראות בשמחתה.." מי שימים אלה מתאבל על ירושלים צם תצומות שצריך.. עושה את כל הלכות של אבלות שמתחילים מיז בתמוז עד תשעה באב.. הוא יזכה לראות בשמחתה של ירושלים!! אבל מי שאומר "עזוב אותך.. היה פעם.. מה שהיה היה.." מי שמדבר ככה ולא מתאבל על ירושלים לא הזכה לראות בשמחתה!!

בעזרת ה' בימים הקרובים אני הכתוב לכם דברים על הימים אלה.. על תשעה באב.. כולנו ששומעים סיפורים על השואה.. או רואים תמונות או משו.. כל אדם אפילו אדם שיש לו לב אבן שומע את זה ומזיל דמעה.. אז מה שקרה בשואה.. זה גן עדן! למה שקרה בחורבן בית המקדש.. דברים מזעזעים קרו שמה.. בעז"ה אני יכתוב לכם את זה בימים הקרובים תיראו מה זה.. ועזבו את זה.. אם הינו יודעים כמה צער יש לה' יתברך בימים אלה.. כמה כאב כמה ה' יתברך בוכה בימים אלה... לא הינו מחייכים כל החיים שלנו!! ככה כתוב בספרים הקדושים!!

תחשבו אדם שאנחנו אוהבים עוזב אותנו.. כמה שזה קשה כמה זה כואב.. כמה זה מאכזב.. כמה אנחנו בצער ובדכיאון?? {מנסיון אני מדבר תאמינו לי חחח } שאנחנו עוברים ליד המקומות שהינו איתו אנחנו נזכרים ובוכים.. שמגיע תאריך מסיום אנחנו נזכרים ובוכים.. אז אותו דבר? ה' יתברך.. בימים אלה ה' יתברך אומר למלאכים ביום הזה קרה ככה.. וביום הזה קרה ככה.. וככה עשו לבנים שלי ככה ...וככה הרגו אותם.. וככה יחריבו את ביתי... וה' יתברך יושב ובוכה וכל המלאכים בשמיים רואים אותו ובוכים.. תנסו רק לדמיין את זה... לשמוע קולות של טרליונים של מלאכים יושבים ובוכים ומצטערים על מה?? על חורבן בית המקדש.. על צערו של ה' יתברך.. על צערם של ישראל.. אז אנחנו לא נצום יום 1?? אנחנו לא נתאבל על ירושלים?? כתוב מי שצם ומתאבל בימים אלה על חורבן ירושלים על חורבן בית המקדש ה' יתברך אומר לו אתה משתתף בצערי? אני לא יתן לך להיותב צער וכאב.. אבל אם אדם אומר "עזוב אותך.. מה שהיה היה.. למה לצום..." מי שמזלזל בימים אלה.. מי שלא צם.. מי שלא מתאבל על ירושלים על חורבן בית המקדש ה' יתברך אומר אתה לא משתתף בצערי? אני אשלח לך צרות וכאב שתבכה עליהם... תבינו מה זה.. בקיצור חבר'ה תצמו.. תצטערו בצערו של ה' יתברך.. ה' ישמח אותנו ויהי רצון שעוד השנה בעזרת ה' נעלה לבנין בית המקדש שלא יהיה צום!! שיהיה חג!! בעזרת היום הזה יהפוך לחג! ככה כתוב בנביא זכריה... שכל הצמות של עם ישראל יהפכו בעתיד לששון ולשמחה.. במהרה בימינו אמן!!

נ.ב

קראתם?? נהנתם?? למדתם דברים חדשים?? בבקשה ממיכם חבר'ה תזכו עוד יהודים לקורא הדברים אלה..תזכו גם את חברים שלכם לקורא תדברים אל איך?? כנסו לפה

http://mekusharim.walla.co.il/Forums/Fo ... umID=38955

ושלחו הזמנה לכל כל החברים שלכם במקושרים שהצטרפו לקהילה.. שככה גם הם יכלו לקורא דברים להתחזק ללמוד הלכות דינים מה מותר מה אסור.. וכל זה? יהיה בזכותיכם! אין דבר יותר גדול כמו לזכות את הרבים! אז בבקשה ממיכם כנסו לאתר שהבאתי.. ושלחו הזמנה לכל החברים שלכם שהצטרפו לקהילה .. לוקח 2 3 דקות זהו... ובזכותיכם? עוד יהודים זוכים לקורא תדברים אלה להתחזק.. ללמוד.. אתם? שותפים במצוה! אומר הבעל שם טוב אדם שמקרב יהודי 1 לתורה.. בשמיים אוהבים אותו יותר מאדם שיודע את כל ספרי הקבלה בעל פה... אתם מבינים מה המעלה של זה? אז בבקשה ממיכם תעשו את זה.. לכבוד ה' יתברך.. ה' ישמח אתיכם!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 יולי 2009, 12:18 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 1 (100%)

אשריך מאמי .

תמונה

- שונטל מרקוס הסלב -

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 08 יולי 2009, 14:35 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

אשריך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

הסבר על הצום ביום חמישי !

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית