נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

להורדה: משה פרץ - כתבות F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - הורדות, סיקורים, מידע ועדכונים. » נושמים מזרחית - תמונות, חדשות ובסלולרי שלכם. » תמונות ועטיפות

להורדה: משה פרץ - כתבות

מחבר הודעה
הודעהפורסם: 09 מאי 2009, 10:00 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 3167 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)
'האש'

יום חמישי 20 בדצמבר 2007
מאת: אבי לבקוביץ'
באלבום השני שלו, הצליח משה פרץ להבעיר את השטח עם הלהיט "אש".
עכשיו הוא חוזר עם השיר "אלייך" מתוך אלבום חדש שכתב לעצמו.
שנה וחצי אחרי להיטו הגדול "אש", חוזר משה פרץ – אולי אחד מאבות ז'אנר הזמירים הצעירים – עם סינגל ראשון מאלבום שלישי. "אש", כשמו כן הוא, הבעיר את השטח, והעלה את הפופולריות של בני הדור הצעיר בזמר המזרחי של היום לרמות שבהן אנחנו מכירים אותם. גם עבור פרץ, שבסך הכל היה אז כבר בשלב האלבום השני, אחרי סיבוב הופעות בחו"ל ובסטאטוס של כישרון עולה, מדובר היה בקפיצת מדרגה.
"מבחינתי זה הרגיש אז כאילו שאני נמצא באלבום בכורה", הוא מספר, "זה לא שהאלבום הראשון שהוצאתי כבר לא נחשב בעבורי, אבל הוא הפך לסוג של קמע. מבחינה עובדתית השיר הזה הביא לי את הכל, משם התחילו להכיר אותי. הרבה מעבר אליו, אנשים התעניינו גם באלבום, ואפילו יותר בקודמו. התחלתי להופיע יותר, שנה וחצי אינטנסיביות מאוד. אחרי ההצלחה הגדולה של 'אש' ושל הסינגלים הבאים שיצאו אחריו, כשראיתי שהשירים באמת עובדים, קיבלתי את המרץ להמשיך ולכתוב".
פרץ נותן דגש גדול מאוד על הכתיבה, ובאלבום הקרוב הוא אמון על הרוב המוחלט של החומרים. "אם באלבום הראשון ההשפעה שלי הייתה מועטה מאוד, כמעט לא הייתי מעורב, ובאלבום השני באתי כבר יותר לידי ביטוי כשכתבתי חצי ממנו, הפעם הייתי מעורב בכל הליך היצירה, מעיבודים, דרך בחירת חומרים ועד לכתיבה עצמה".
הוא כתב את כל השירים ונעזר בהלחנה במעבדיםתמיר צור ושי ראובני (שני שירים) ובחבר המתהווה דודו אהרון, עימו הידק את הקשר עם השנים.
"בין דודו לביני יש חברות טובה ואמיתית, הקליק בינינו הוא לא רק מוסיקלי, אנחנו מבינים אחד את השני, יש בינינו כימיה שאפילו אי אפשר להסביר אלא רק להרגיש", הוא מספר על החברות בין שני הזמרים, שלכאורה מתחרים אחד בשני בפופולריות ובהצלחה, "אנחנו מתגוררים בשכנות, מתראים המון, וגם הרבה פעמים כותבים ביחד. אין בינינו תחרות, אף אחד מאיתנו לא מנסה לשמור את השירים הטובים לעצמו, כל שיר שנכתוב יהיה טוב לשנינו, והעובדה היא שזה מצליח באותה המידה. אם הכל בא מאהבה, זה פשוט יילך".
"אלייך", כמו רוב שיריו של פרץ עוסק באהבה, "אהבה היא מושג שאף אחד עוד לא פענח, ומעניין בכל פעם מחדש. היא נמצאת בחיי כולנו, ולכן אני כותב בעיקר עליה", הוא מסביר, "אני כותב בדרך כלל על נושאים שמחים, גם כשמדובר בשירים שקטים. אני חושב שמוסיקה צריכה לרגש, לעשות טוב על הלב, להזכיר תקופות יפות, של שמחה ואהבה".
אלבומו השלישי של פרץ ייצא באביב הקרוב, יכלול בסך הכל 11 שירים, אחד מהם הוא גרסת הכיסוי הקבועה, ויקדימו אותו שני סינגלים נוספים. "הוא יהיה מגוון ויפה, עם כמה שירים שקטים בסגנון רוק", מבטיח פרץ ומכין את כולם להפתעה, "לא שתגע, והקו יהיה די דומה, אבל שינויים קטנים יכולים להיות משמעותיים".

משה פרץ , "זה הזמן"
(מילים: צ'ולי זכאי. לחן: שי ראובני. עיבוד והפקה מוסיקלית: שי ראובני, ינואר 2007) / סינגלים

פרץ שר לה לאהובה – "לו יכולת לראות אותי ואת הדמעות שלי/ אז היית בוכה איתי". עצוב? לי זה ממש לא עשה עצוב. אפילו להיפך. מצחיק עד שמח. אבל מה - זה הז'אנר. כאלה שירים מייצרים בלי סוף. מה רע? יש לו קול נקי ונפלא, וכשהוא מבטיח לה שלעולם היא לא תתעצב עוד – אז זו הבטחה מכל הלב. זה שאני לא מאמין לאף מילה - זו בעיה שלי, אבל תחי האשליה הגדולה. ואגב, שי ראובני – הוא למד את הז'אנר. הוא כבר מייצר מנגינות מעוגלות, הפקות אמוציונאליות. הז'אנר הים-תיכוני חי, קיים ונושם. הכל בסדר. בתוך עמנו אנחנו חיים.

משה פרץ - אש

הזמיר הטברייני משה פרץ פורץ עם אלבום חדש בשם "אש".
ההפקה כוללת את הלהיטים "אש" וגם את שני השירים המדהימים מבית היוצר של צ´ולי זכאי
ושי ראובני "זה הזמן" ויש רגעים". כולם להיטים שמובילים את האלבום, ולמי ששואל האלבום כבר בחנויות.
על העיבודים אחראים תמיר צור ושי ראובני. ההפקה של אמנון זנדני z הפקות,
שיהיה במברוק.

פרץ דרך
מאת: אסף הראל 07/06/2005
משה פרץ השתחרר מהצבא, הוציא אלבום בכורה והגיע לעיר הגדולה להופיע בבלה שלומקינס.
מצעד חברים באו לפרגן, בהופעה שהתחילה בשעות הקטנות של הלילה.
ל א בכל יום נולד כוכב. לא בכל יום זוכה אמן צעיר לכבוד כה רב מחבריו המבוססים. משה פרץ, שבימים אלה חוגג יומולדת 22, נראה מאוד מאושר בחלקו ביום שני השבוע במועדון ה"בלה שלומקינס". פרץ, טברייני במקור, רק השתחרר לפני כמה חודשים משירות צבאי. את שלוש השנים האחרונות העביר כסולן בלהקת פיקוד צפון. עוד כשהיה בצבא, לפני כשנה לערך, הוציא סינגל ראשון (וקליפ) – "מביט אל המרומים". מאז עבר "דרך ארוכה" (כשם השיר של גלי עטרי אותו הוא מחדש) עד שהוציא את אלבום הבכורה שלו לפני כמה שבועות.

להשקת האלבום הוזמנו (הקהל ואני) לשעה עשר בערב; שעה נוחה ומתאימה להופעות לכל הדעות. אני הימרתי על אחת-עשרה, כמועד סביר לתחילת ההופעה. המועדונים בישראל (וכמעט רק בישראל) כבר סיגלו לעצמם איחור אופנתי ונסלח של שעה. אבל מה? בשעה עשר וחצי כמה צדיקים ואני שהגענו "מוקדם" עוד נהדפנו ע"י דלתותיו הסגורות של ה"בלה שלומקינס". וואלה יופי. לא אטריח בסיפורים ומעללים, כאלה יש כל שבוע: רק לפני כמה שבועות התלוננו כאן על איחורים, ובשבוע שעבר היה זה יוסי חרסונסקי ב"מעריב". רבע לאחת. כן, ההופעה רק התחילה בעצם ביום שלמחרת. נדמה שגם לאייל גולן, שהגיע לכבד את משה פרץ, כבר לא הייתה סבלנות. כדי להשלים את הסיפור, אציין שפרץ עצמו הגיע להופעה שלו רק אחרי חצות. זה איחור בלתי נתפס בכלל, ומרד הקהל עוד יגיע, אני אומר לכם.

אבל בוא נירגע עם בקבוק בירה או כוס מים או כל מה שמרגיע אתכם. באלבום הבכורה שלו "מביט אל המרומים" מגיש משה פרץ אחד-עשר שירים, לא מעט מהם בלדות. שני שירים באלבום כתב והלחין פרץ, ביניהם להיט החתונות התורן "האישה שלי". לבמה הוא עולה בהרכב מלא ופורץ במצעד להיטים: "ילד מאוהב", "אהובה", "שחורת עיניים" ועוד. למרות הניסיון של פרץ בהופעות, ההתרגשות ניכרה על פניו. אולי בשל כך השירה שלו בהופעה יוצאת שטוחה וסתמית, לעומת יכולותיו הקוליות המוצגות באלבום. אבל, עוד לפני שהספקתי להגיד "משה פרץ" הוא כבר מסיים. שישה שירים וזהו, ואולי יחזור אחר-כך, בשלוש לפנות בוקר, מי יודע?

מיד אחרי שפרץ יורד מהבמה, עולים החברים לפרגן ברצף, ברכבת ארוכה אל הבמה. הראשון הוא שר-אל שמבצע את "אהבה בעינייך" מאלבומו האחרון. אחריו מצטרפים גם ליאור פרחי, לירן טל, צביקה אברהם ואבי סינואני. גילו לי שהבמה עוד תסחף אליה בהמשך גם את לידור יוספי, שלומי שבת, מרגלית צנעני. וגם את משה פרץ. שוב. אבל אני נוטש את החגיגה בשיאה בשעה שתיים בלילה. כבן-אדם עם חיים במשרה מלאה, העייפות עשתה את שלה. קצת קשה לי להבין איך מתפקדים אלה שכן נשארו, ביום למחרת.

לא קל לפרוץ את ההגמוניה של האמנים שמאחוריהם כבר אלבומים רבים, וסביבם סוג של קונצנזוס. משה פרץ עושה זאת די בקלות. הוא מתייצב יחד עם שורה של שמות חדשים שנחשפו בשנה-שנתיים האחרונות כמו לירן טל, שי אוחיון וסגיב כהן – המוכשר ביותר מביניהם לטעמי. רבים האמנים במוסיקה הים-תיכונית שהינם זמרים מבצעים ואינם כותבים. טוב היה למשה פרץ אם היה מסתמך יותר על טקסטים ולחנים שלו, ובונה אופי וייחוד מוסיקלי שיביא לבידול מחבריו.

כמה הערות לסדר:

משה פרץ ולהקתו, לא יזיק בפעם הבאה להגיע קצת מוקדם יותר, לכוון את הכלים, לעשות בלאנס ולראות שהכל מוכן, במקום לעשות את זה על רקע השירים הראשונים.
משה, עומדים איתך אחלה נגנים על הבמה. למה אי אפשר להציג אותם?
הערב הופך היה להיות הרבה יותר מלהיב אילו פרץ היה מארח את אורחיו במסגרת הופעתו, ולא כמצעד אמנים אינסופי.
חבל שעל אלבום הבכורה ישנה כתובת לאתר של משה פרץ, שלמעשה אינו קיים על הרשת.

15/4/2007
שיר השבוע - "יש רגעים", משה פרץ
עכשיו לאחר שיצא אלבומו השני "אש" לחנויות, סוף סוף אפשר לומר בפה מלא. משה פרץ עלה לליגה של הגדולים. אחרי השיר המרגש "זה הזמן", הוא יוצא עם סינגל שלישי "יש רגעים". ב"יש רגעים", הזמיר הטברייני מתגלה בשיא עוצמתו. הוא משלב את הסלסולים העדינים בשיר פופי למהדרין. התוצאה סינגל מצוין, ואולי השיר הטוב בתקליט.
"יש רגעים",משה פרץ, מילים:צ´ולי זכאי לחן:שי ראובני, עיבוד:שי ראובני, הוקלט באולפני שי ראובני,Z הפקות.

סיכום ים תיכוני
מאת: אייל שבירו 02/10/2005
לכבוד ראש השנה עורכי מוסיקה 24 התפנו מעבודתם כדי לספר לכם מה הם חושבים על המוסיקה הישראלית בתשס"ה. והפעם: אייל שבירו מתענג על השנה שהייתה בזמר הים-תיכוני

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

מורי מור :]
פורסם: 10 יוני 2009, 18:31
:P00
אתושש :]
פורסם: 10 מאי 2009, 11:59
תודה נשמה שלי Love:L
אביב זוזוט
פורסם: 09 מאי 2009, 14:49
תודה רבה
הוסף תגובה

עמוד ראשי » פורומים - הורדות, סיקורים, מידע ועדכונים. » נושמים מזרחית - תמונות, חדשות ובסלולרי שלכם. » תמונות ועטיפות

עבור ל:  

להורדה: משה פרץ - כתבות

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית