נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

כמה דברי תורה על הפרשה על משל ונמשל :) F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

כמה דברי תורה על הפרשה על משל ונמשל :)

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כמה דברי תורה על הפרשה על משל ונמשל :)
הודעהפורסם: 13 יוני 2008, 05:54 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

וַיְדַבֵּר יְהוָה, אֶל-מֹשֶׁה לֵּאמֹר
. דַּבֵּר, אֶל-אַהֲרֹן, וְאָמַרְתָּ, אֵלָיו: בְּהַעֲלֹתְךָ, אֶת-הַנֵּרֹת, אֶל-מוּל פְּנֵי הַמְּנוֹרָה, יָאִירוּ שִׁבְעַת הַנֵּרוֹת.
וַיַּעַשׂ כֵּן, אַהֲרֹן--אֶל-מוּל פְּנֵי הַמְּנוֹרָה, הֶעֱלָה נֵרֹתֶיהָ: כַּאֲשֶׁר צִוָּה יְהוָה, אֶת-מֹשֶׁה.

רש"י {רבי שלמה יצחקי} מסביר במקום.
(ג) ויעש כן אהרן. להגיד שבחו של אהרן שלא שינה.

נשאלת שאלה: מה כל כך מדהים בזה שאהרון שלא שינה? וכי מישהו ציפה שאהרון יקבל הוראות לעשות בצורה מסוימת ויעשה את ההדלקה אחרת , אם פלוני יבקש ממני כוס מים אני אביא לו כוס מים ולא כוס קולה, אז מה כל כך מדהים אני פשוט עושה מה שהוא ביקש ממני.

אלא, שגם לאחר שקיבל אהרון את הכבוד ונכנס לתוך המשכן לעשות את עבודת ה’, הוא עדיין המשיך להיות אותו אהרון שהיה קרוב לציבור,שהיה איכפתי לצרכי העם ושהקדיש את זמנו לעשיית שלום ועשיית טוב, בלי לתפוס מעצמו. להגיד שבחו של אהרון שלא שינה את עצמו, למרות הדרגה הגדולה הגיע אליה.

ועוד חכמינו אמרו על משה רבנו, שקומתו הייתה גבוהה עשר אמות {חמישה מטרים(,ומאחר שמצינו על משה ואהרן, "ששניהם שקולים" הרי מן הסתם היה גם אהרן גבה קומה כמו משה.
ואם כך הוא לא היה צריך לעלות במדרגות על מנת להדליק את המנורה. הוא פשוט יכל להושיט את ידיו.
אבל אף על פי גובהו הרב הוא לא שינה מדברי ה' ועלה על המעלה , {העלה נרותיה) בדיוק כמו שציווה אותו הקב"ה. עלה על המדרגות ורק אז הדליק נרות המנורה.

אנחנו רואים פה שתי תשובות נפלאות. הראשונה אומרת לנו כי אהרן לא שינה מטבעו ולמרות שקיבל תפקיד חשוב הוא לא התגאה ונשאר אכפתי לגבי עם ישראל.
ובנוסף אנו רואים שהוא קיים בדיוק את דבר ה' והוא עלה על המדרגות למרות שהוא יכל בלי להתאמץ להדליק את המנורה.

ואותו הדבר אנחנו צריכים לעשות. כמו שאהרן קיים את דבר ה' ולא זז ימין ושמאל. וכמו שסבא שלי זצ"ל קיים תורה ומצוות ככה אנחנו , ככה אני מחויב לשמור תורה ומצוות. התורה לא השתנתה מזמנו של אהרן ולא מזמנו של סבא שלי או סבא רבא שלי התורה נשארה כמות שהיא .

יהודים בשואה מתו על קידוש טהורים וזכים העיקר לא לעבור על דברי ה' , אז אנחנו שיש לי כל טוב שבעולם לא נקיים תורה ומצוות.
בשואה היו מוסרים את הנפש בשביל להניח תפילין , היום צריך לחיות בשביל להניח תפילין.

בזמנים האלו אנחנו בהסתר פנים ודווקא עכשיו זה הכי מסירות נפש
בזמן שאנחנו לא רואים את הכל ברור..
ומשל למה הדבר דומה?

משל למלכה שמולכת על כל העולם עשירה יפה נבונה , שכל מעשיה הם אמת וצדק ולאותה מלכה היה מידה טובה של הכרת הטוב! מה זה הכרת הטוב, אדם שעשה לה טובה היא זכרה לו את זה לנצח נצחים לא שכחה לו את זה..
והנה יום אחד היה יהודי שנתן למלכה כוס פלסטיק עם מים קרים ביום קיץ חם , המלכה שמחה מאוד והודתה לאותו יהודי.
לאחר כמה שנים בעוד המלכה יושבת כסא המלכות לפני ישיבה חשובה. אותה ישיבה הייתה בשידור חי לכל העולם היו עיתונאים בכל פינה. כולם ישובים להם באולם ואילו אותו יהודי שהיה שר בממשלה של המלכה לא היה נוכח הוא התעקב מעט, אבל המלכה התחילה בישיבה. והוא הגיע לאחר עשר דקות ומתפלל שהמלכה לא תבחין בו , הוא נכנס מהכניסה האחורית בשקט בשקט שהמלכה לא תבחין אבל למלכה יש חושים חדים מאוד, ואיך שהוא נכנס המלכה מבחינה בו , היא מפסיקה את הישיבה החשובה וקמה לכבוד אותו יהודי ומקבלת את אותו בשמחה רבה ומציעה לו לשבת לידה ולאחר מכן היא היללה ושיבחה את אותו יהודי שהביא לו ביום קיץ חם כוס מים קרים והיא לא הפסיקה לשבח אותו בפני כל המצלמות. ועל מה כל השבח וההודיה על כוס מים קרים ביום קיץ חם.
והיה עוד שר בממשלה שגם הוא נתן למלכה מתנה , אבל המתנה שלו הייתה יותר יקרה .
מתנה בעלת ערך של מיליון דולר. משהו נדיר מאוד. שרשרת יהלומים ואבני חן
והנה יום אחד סיפור מאוד דומה היה עוד ישיבה חשובה עם עיתונאים ומצלמות ואותו שר גם הוא איחר , הוא התפלל שהמלכה לא תבחין בו הוא נכנס מאחור בשקט בשקט והמלכה הבחינה בו , היא הרימה את ראשה ומיד לאחר מכן חזרה לישיבה לא התייחסה ובכלל במהלך אותו שבוע ואותה שנה המלכה לא הפסיקה לשבח ולהלל את אותו אחד שהביא לה כוס מים ואילו אותו שר שהביא למלכה את השרשרת לא קיבל שום יחס . ועובר עוד שנה ועוד שנה וכל אותו זמן המלכה ואנשי העיר לא מפסיקים להלל ולשבח את אותו יהודי , יום אחד למלכה היה מצב רוח מרומם , והמלכה אמרה שכל מי שיש לו שאלה שיתבייש ולא ישאל , שאלה שהוא מאוד רצה לשאול ולא יכל.
אותו שר שנתן למלכה את השרשרת קם לפני המלכה השתחווה ואמר כבוד מלכתו האהובה.
יש לי שאלה שהציקה לי כבר המון זמן , ולא שאני מזלזל ביעקב שהביא לך כוס מים אבל זה נראה לי מוזר מאוד כי ההבדל בין כוס מים לבין שרשרת יהלומים הוא הבדל שמים וארץ ואותי את לא מהללת לא משבחת ובכלל לא אמרת תודה והכוס מים שיעקב הביא לא שווה אפילו שקל אחד. אותו שר החל לבכות בכיות מרות ובעת שהוא מנגב את דמעותיו המלכה קמה ואומרת . אתה חכם גדול דייקת בכל הפרטים אבל פרט מאוד חשוב שכחת. הוא בוכה ואומר .. מה שכחתי??.
שכחת את התקופה שהוא הביא לי את המתנה. שכחת? הוא הביא לי מתנה בזמן שהיה מרד על המלכה התקופה הסתובבתי שעברתי מעיר לעיר ,מכפר לכפר מבסיס לבסיס שאלתי בנים יקרים אתם חושבים שאני המלכה של העולם גילגלו אותי מהמדרגות צחקו עליי ביזו אותי היכו אותי. אתם יודעים שאני ציוותי על שמירת השבת , על צניעות ,ציצית, תפילין , אבל הכו אותי וביזו אותי. חתונות מעורבות חופים מעורבים . בגדו בי ואתה גם הייתה בניהם
והוא ראה אותי מול כולם לא התבייש שם כיפה לקח כוס מים ואמר את המלכה אתה המלך ובירך שהכל נהיה בדברו. אני מעיד שיש בורא עולם בתקופת מרד , הלך אחרי בעיניים עצומות , מלך יכול לבדוק את האנשים שלו דווקא בתקופת מרד, ואתה מתי נתת לי את המתנה? אחרי שכבר נגמר המרד אחרי שהתגלתי לעולם כולו.. זו לא חוכמה.

היצר הרע יעשה הכל כדי שאדם לא יחזור בתשובה יבלבל אותו יעשה לו חיים קשים
יביא אותו להרגשה של שפלות ודיכאון הוא יגיד לו , תשמע אתה בכל מקרה רשע בשביל מה תחזור בתשובה אבל בכמה פרוטות אפשר לקיים מצוה פשוטה מאוד מצוות ציצית.
ודווקא עכשיו דווקא שיש הסתר פנים , שהכל נראה הפוך שאנשים חושבים שהעבירות הן המצוות אנשים אומרים עזוב אותך להיות אדם ישר ואמין בימנו .. אנשים יגידו שכל ההרצאות זה שטיפת מוח
דווקא עכשיו שהכל נסתר . דווקא עכשיו נראה אם אתה אמיתי.
יהי רצון שנזכה להתקרב לבורא עולם ונזכה לחזור בתשובה אמיתית אמן.

.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

כמה דברי תורה על הפרשה על משל ונמשל :)

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית