נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***יהלום ענק מהבן-איש חי חכם יוסף חיים זצ"ל*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 5 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***יהלום ענק מהבן-איש חי חכם יוסף חיים זצ"ל***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***יהלום ענק מהבן-איש חי חכם יוסף חיים זצ"ל***
הודעהפורסם: 29 מאי 2008, 21:34 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

מי שיקרא את זה, קרוב לוודאי יקבל הרהורי תשובה:

אני רואה שיש רצון ברוך ה', אז אני ייתן לך משהו מחזק מאוד מאוד מרבנו עטרת ראשנו, ראש גלותא דבבל הבן-איש-חי חכם יוסף חיים זצ"ל . הכל מובא מספרו של הבן-איש חי "אבן שלמה" שבו הוא מפרש את שיר השירים . [ספר פשוט מדהים, סודותעולם חתומים בו]. :
אני יתייחס כאן לפסוק בשיר השירים שמורנו ורבנו מפרש אותו[ומחילה ממכם, אני רושם הכל מהראש לפי מה שאני זוכר, אין מולי את הספר] :

ב,ח קוֹל דּוֹדִי, הִנֵּה-זֶה בָּא; מְדַלֵּג, עַל-הֶהָרִים--מְקַפֵּץ, עַל-הַגְּבָעוֹת.

אומר מורנו ורבנו, "קול דודי הנה זה בא" - מדבר על ביאת המשיח. משיח בן-דוד רק מחכה לרגע שהוא יבוא ויגאל אותנו, כמו שמבואר בגמרא שהוא יושב בשער אחד ברומי פצוע כולו וחובש איבר איבר בתחבושות. ולמה איבר איבר? כדי שכשיקראו לו - הוא יוכל לבוא מיידית בלי להתעכב. הכל תלוי רק בנו.
מה הדבר שיקרב את הגאולה? האחדות בעם ישראל - האחדות בין הגברים ואחדות בין הנשים - זה מה שיקרב את ביאת משיח צדקינו . רק אם כל הגברים יהיו כאחד וכל הנשים יהיו כאחד - אנו נקרב את הגאולה. ידוע כי האבות שלנו אברהם יצחק ויעקב נמשלו להרים , ואמותינו הקדושות שרה, רבקה רחל ולאה נמשלו ולגבעות. אומר הבן איש חי זצ"ל : אחד בגימטריא = 13 .[א-1 ח-8 ד4] . נראה פה רמז עצום לביאת משיח : סך-כל האותיות שיש באבותינו הקדושים = 13. סך-כל האותיות שיש בשמות אמותינו הקדושות = 13. מרמז לנו שאם נהיה כאחד כמו שהיו אבותינו ואמותינו = נזכה לראות פני משיח ופני שכינה.

הבן איש חי מביא עאת זה על דרך המשל : מעשה שהיה אחד שהיה רוצה לנסוע לעיר רחוקה, והיה מאוד תאב לנסוע אליה וחכה בכליון עיניים לנסיעה - אך הוא לא רצה לנסוע לבד - הוא ידע שאמורה אוטוטו לצאת שיירה לכיוון אותה עיר, והוא החליט שהוא יסע עם השיירה. הוא היה קם בבוקר, אורז את כל חפציו ותיקיו ומגיע מצוייד בכל דבריו לדרך שבה אמורה לצאת השיירה, והיה מחכה שתבוא השיירה ולא הייתה באה. בלילה היה מתאכז כבר וחזר לביתו ופורק את כל חפציו. ואז למחורת היה משקים קום ובטוח שהיום יוצאת השיירה! והיה אורז את כל חפציו, ויוצא מצוייד אל הדרך ורואה כי השיירה לא באה. והיה חוזר לביתו עצוב, מפרק חפציו והולך לישון. וכך היה במשך כל הימים, קם בבוקר ובטוח כי היום זה היום : היום השיירה יוצאת! והיה אורז את כל ביתו ומגיע אל הדרך בשמחה ובששון בידיעה שהיום הוא נוסע אל אותה עיר רחוקה - והיה רואה כי השיירה לא יוצאת והיה חוזר לביתו עצוב.

כך משיח בן -דוד , מדי יום ביומו הוא בטוח שהיום זה היום - והוא כבר מכין את עצמו לרגע שהוא בא לישראל! הוא אורז הכל ומגלה שהשיירה שזה עם ישראל לא עשה עדיין תשובה שלמה. והוא הולך לישון וקם בבוקר במשבה שהיום זה היום שבו עם ישראל נגאלים! ורואה כי עם ישראל לא עשה תשובה והוא חוזר ומחכה וכך מדי יום ביומו הוא בטוח שהיום זה היום והוא רואה שאנחנו עדיין לא כשרים מספיק. ו - א -ל תחשוב שהוא לוקח את זמן, אומר הבן איש חי, הוא עושה הכל במהירות הבזק כדי לגאול את ישראל במהירות הכי גבוהה : הוא מדלג - על - ההרים , מקפץ - על - הגבהות.

רשום בגמרא הקדושה :

מעשה שמצא ר' יהושע בן לוי את אליהו, שעמד על פתח המערה של רשב"י. אמר לו: האם אני אבוא לעולם הבא? אמר לו: אם ירצה האדון הזה. אמר ריב"ל: שנים ראיתי, וקול שלשה שמעתי. אמר לו: אמתי יבא משיח? אמר לו: לך ושאל למשיח עצמו, מתי יבוא. אמר לו ריב"ל: באיזה מקום המשיח יושב? אמר לו אליהו: הוא יושב באותו צד של גן עדן, שכנגד רומי הוא שרוי. אמר לו: איזה סימן יש לו? אמר לו: הוא יושב בין אנשים שהם עניים, וסובלים חלאים רעים ומנוגעים. וכל מי שיש לו ד' וה' נגעים, הם מתירים כל נגעיהם ביחד, ומקנחים אותם, ואחר כך חוזרים וקושרים אותם. אבל המשיח אינו עושה כן, אלא מתיר רק נגע אחד, מקנחו, וקושרו. ואחר כך הוא מתיר את הנגע השני, ועושה כמו כן. ואינו מתיר שני נגעים יחד. ועושה זאת כך, כי הוא סובר, שמא יצטרך לצאת ולגאול את ישראל, ואז לא יצטרך להתעכב הרבה, כדי לקשור שני נגעים יחד. הלך ריב"ל אצל המשיח. אמר לו: שלום עליך רבי ומורי. אמר לו: שלום עליך בר ליואי. אמר לו ריב"ל: אימתי יבוא אדוני? אמר לו: היום. הלך ריב"ל לאליהו, אמר לו אליהו: מה אמר לך משיח? אמר לו: אמר לי שלום עליך בר ליואי. אמר לו אליהו: הבטיח לך ולאביך שיהיה לכם חלק בעולם הבא, כי אם אין אתם צדיקים גמורים, לא היה נותן לך שלום, ולא היה מזכיר את שם אביך. אמר לו ריב"ל: שקר אמר לי. לפי שאמר לי שיבוא היום, ולבסוף לא בא. אמר לו אליהו: כך היתה כוונתו כשאמר לך היום. דהיינו, היום אם בקולו תשמעו. שישמעו ישראל בקול ה' לשמור מצוותיו וחוקותיו.

בא רבי יהושוע בן לוי למשיח בן דוד ושאל אותו : "אדוני, מתי אתה בא?" אמר לו : "היום" שנאמר : "היום - אם -בקולו - תשמעו".

איך בן-אדם לא יעשה תשובה אחרי זה? קשה להבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2008, 08:39 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים

פשששש

אשריייייייייייייך!!

כל הכבוד!! :)

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

אם קיים מישהו בשמיים ששומר אותך ,לא קיים מישהו באדמה שישבור אותך ;)

הקב"ה אנחנו 3> אותך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2008, 11:58 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 1 לייקים

אשריי? אני רק שליח מצווה. הבן איש חי הביא את זה לעולם. אבל את יודעת על מה ראויי להגיד לי אשריי? שאני שמעתי על חכם יוסף חיים. הייתי משלם הרבה מאוד רק כדי לנשק את רגליו. אשריי האדמה שהוא הלך עליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מאי 2008, 20:19 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 126 אוהבים

בס"ד

תודהה נשמה
אשרייך :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 יוני 2008, 06:09 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 929 אוהבים
פידבקים: 6 (100%)

בס"ד
תודה, חכם גדול היה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 5 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***יהלום ענק מהבן-איש חי חכם יוסף חיים זצ"ל***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית