נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***שאלות+תשובות*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 11 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***שאלות+תשובות***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***שאלות+תשובות***
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 13:27 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 126 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

שאלה : תוכיח לי שיש אלוהים (בורא לעולם) איך אני יכול להאמין במשהו שאיני רואה?

תשובה : יש אלוקים משום שאתה לא יצרת את עצמך ואם תאמר לי שהוריך אומר לך ומי יצר את הוריך וכן הלאה עד האדם הראשון לבריאה. לפיכך שיש בורא שיצר אותך ואת הוריך ואת הורי הוריך את האדם הראשון לבריאה בעצם!

שאלה : מדוע הבורא חייב להיות אחד?

תשובה : משום שאם היו 2 בוראים אז זה לא היה מסתדר כל אחד היה מגביל תשני... והבורא מגביל ושאינו מוגבל! (הגביל את האדם, את העולם את הכל) ולכן זה לא יתכן. כי ברגע שאחד יגביל תאחר אז האחר כבר מוגבל. וכבר ידוע הדבר שכתר אחד הולך למלך אחד. וחוצמזה שהתורה הקדושה אומרת לנו את זה.

שאלה: תוכיח לי שהתורה אמיתית?

תשובה : עד היום לא נמצא שום דבר בתורה שאינו נכון. הכל נכון בה. התורה היא ספר עתידות וכל מה שכתוב בה היה הוה ויהה. התקיים מתקיים ויתקיים. ולכן היא אמת! ולכן אדם רגיל לא היה יכול לידע את העתידות האלו שיקרו אלא משה רבינו עליו השלום אשר כתבה מפי הבורא. ואפילו המדע מאמת את תורתינו הקדושה.

שאלה : מדוע הבורא חייב להיות מגביל ושאינו מוגבל?

תשובה: משום שאם הבורא ייצר אותך ואת הוריך דברים שבכוח שלך אין ביכולתך לברוא (ההבדל בין בורא ליוצר הוא שבורא מכלום יכול לעשות משהו ויוצר ממשהו עושה משהו האדם הוא היוצר והבורא גם בורא וגם יוצר) כמו את העולם כולו, את השמש ירח כוכבים צמחיה וכו' ולכן הקב"ה הוא המגביל ושאינו מוגבל שאם לא היה מגביל הוא גם היה נחשב לנברא ולא לבורא. הבורא בורא נבראים האדם נחשב לבריאה נזר הבריאה משום כושרו לבחור בין טוב לרע כי יש לאדם חכמה בינה ודעת. הבורא חנן אותנו בדעת. והבורא הוא כל יכול.

שאלה : מאין ידוע לנו כי הבורא הוא כל יכול? (הרי יתכן כי יכול הוא לברוא אבן שהוא לא יכול להרים בעצמו?)

תשובה : הבורא הוא כל יכול. הוא יכול ולא יכול אם זהו רצונו.. יש את היכולת של הלהיות יכול ואת היכולת של הלהיות לא יכול ולכן זאת כל היכולת של הלהיות כל יכול. *המשך תשובה בצד השמאלי של המדור שנקראית: שאלה שהרבה שואלים אותה.

שאלה : מהי הנשמה בעצם? תוכיח לי שיש נשמה ושהיא נצחית?!

תשובה : תזיז את היד שלך! מי מזיז הגוף או הנשמה? מדוע כשאדם נפטר מן העולם (כי לא מתים אף פעם הוא פשוט נפטר מן העולם הזה לעולם אחר) אם יתנו מכה על ידו לא יכאב לו מהמכה. מה בעצם היה חסר לבשר באותה שעה של המכה על העור? הנשמה היא החסרה! הנשמה היא בעצם ה-5 חושים. היא הרואה, השומעת, הממששת, המרגישה, החושבת.. לדוגמא: כשאדם נפטר מן העולם אם יפתחו לו תעיניים הוא לא רואה.. (אבל הגוף עדיין קיים) מה היה חסר לגוף כדי שהעיניים יראו? הנשמה היא החסרה. הנשמה היא רוח חיים בתוך הגוף אשר ניתנה לנו מאת הבורא. וכשאדם נפטר מן העולם הנשמה נשארת ללא הגוף. וגם שאל את עצמך אם נראה לך שבאת לעולם סתם ככה? נראה לך שהבורא ברא את כל הנבראים על מנת שנמות וזהו. אז מה התועלת בכמה שנים שלנו בעולם הזה? בשביל מה לחיות אם נמות בסוף? כמו שאדם לא יבנה בנין על מנת להורסו כך הבורא לא יברא את האדם על מנת שימות.. נכון שהגוף מתכלה בקבר אך הנשמה היא נצחית. ויש איזור בגוף האדם שאף פעם לא מתכלה והוא העצם שבצוואר האדם שנקרא עצם הלוז- שממנו עתיד לקום האדם בתחיית המתים.

שאלה : תוכיח לי שיש גלגול נשמות ועולם הבא?

תשובה : קרו המון מקרים על מוות קליני על אנשים שהיו בעולם הבא וחזרו לעולם הזה. ויש גלגול נשמות כי יש הוכחות לאנשים שבאמת חזרו בגלגול נשמות (ניתן למצוא על זה חומר באינטרנט). ההוכחה לכך שיש עולם הבא: בגלל שאמרנו שיש ערך לחיים עפ"י התורה ושהתורה אמת וכל הכתוב בה אמת. אכן בתורה כתוב על העולם הבא. וכבר אמרנו שאין אדם הגיע לעולם סתם כדי להנות מהעכשיו ובסוף הוא מת כי אם נמות מה שווה ההנאה של העכשיו? יש נשמה שהיא נצחית והיא העולה לעולם העליון. הנשמה היא נצחית! והוכחנו כבר שיש נשמה!

שאלה : הסבר לי תמשפט: צדיק ורע לו רשע וטוב לו? (מה שווה להיות צדיק ולקבל ייסורים?)

תשובה : אין צדיק שאין לו ממעט העבירות. ואין רשע ללא מעט מן המצוות. הצדיק מעדיף את כל הטוב שלו בעולם הבא (הנצחי) ואת הרע בעולם הזה. והרשע מעדיף את כל הטוב שלו בעולם הזה ואת הרע בעולם הבא. חוצמזה אין זה תמיד נכון שהצדיק מרגיש ברע תמיד כי אין אדם שאין לו את הצרות שלו. עניין נוסף הוא הדבר הבא: צדיק וטוב לו- צדיק בן צדיק, צדיק ורע לו- צדיק בן רשע, רשע וטוב לו- רשע בן צדיק, רשע ורע לו- רשע בן רשע. וגם: צדיק וטוב לו- צדיק גמור, צדיק ורע לו-צדיק שאינו גמור, רשע וטוב לו- רשע שאינו גמור, רשע ורע לו-רשע גמור.

שאלה : הסבר לי בבקשה את המשפט: "דרך ארץ קדמה לתורה"..

תשובה : דרך ארץ= דרך של בור ועם הארץ קדמו למתן תורה. ומשניתנה תורה לישראל החכימו לעשות חיל.

שאלה: אם אלוקים (בורא העולם-בורא הכל) יכול לברוא אבן שהוא בעצמו לא יוכל להרימה?

תשובה: בשביל מה צריך ה` לברוא אבן כזאת? לאיזו מטרה הוא זקוק לה?
טמון בשאלה זו איזה בלוף סופיסטי, איזו סתירה פנימית שאותה צריך לחשוף. אך אין זה קשור כלל ליכולותו של ה`. נניח שאנחנו עונים שה` יכול לברוא אבן כזאת. אלא שאז מתעוררת הבעיה של אי היכולת להרים את האבן הזאת. כלומר נוצר פה מצב שה` הגביל את יכולתו. מדוע זה נראה לנו כל כך תמוה? וכי לא מצאנו בתנ`ך מקרים בהם ה` מגביל את עצמו? נקח לדוגמא מספר בראשית את הבטחת ה` לא להביא עוד מבול על הארץ. ה` באמת `לא יכול` עכשיו להביא מבול. האם זה מעורר בנו תמיהה כל שהיא? בהחלט לא! זאת מפני שאת ההגבלה הזאת ה` נטל על עצמו מרצונו ובהחלטתו, ולכן אין בכך שום פגיעה בכל יכולתו. וכי הגבלה עצמית מרצון מעידה על חוסר יכולת? אילו ה` מחליט, משום מה, שהוא רוצה אבן כזאת המגבילה אותו, לא הייתה שונה ההגבלה של אי הרמת האבן מההגבלה של הקשת בענן, שהיא אות הברית להבטחת ה` להביא עוד מבול על הארץ. אני רוצה לחזור בקיצור על התשובה שלך, אמר רוני, אתה אומר שאם ה` ימצא לנכון לברוא אבן שאינו יכול להרימה לא נגרע מכך כבודו ככל יכול משום שזה רצונו. אין זה שונה מהבטחת ה` למשל לא לכלות את ישראל בשום מקרה לעולם, ואין בכך משום ליקוי ביכולתו, משום שזהו רצונו.
משל למה הדבר דומה?
לחוקי משחק השחמט המכתיבים לכלים השונים את האפשרויות השונות של מהלכיהם. והנה ישאל מישהו על הגאון שהמציא את המשחק אם הוא יכול להסיע צריח באלכסון.. כמובן שלפי חוקי המשחק הקיימים שהוא קבע הוא אינו יכול להסיע כך את הצריח. אך אין זו מגבלה פיזית ואפילו לא מגבלה במשחק, משום שהממציא יוכל אם ירצה לשנות את חוקי המשחק.
השאלה בנויה על יכולת מתוחכמת של- היכולת להיות `לא יכול`. היכולת לברוא אבן שאין יכולת להרימה. לפיכך זהו הכל יכול של הלהיות יכול ושל הלהיות לא יכול.
למה המשל דומה?
דומה הדבר כאלו שאלתי אם יוסי אלוף השחמט שלנו יכול לנצח בכלים הלבנים את יוסי עצמו כשהוא משחק גם בכלים השחורים על אותו לוח באותו משחק. יוסי בהתאם לשאלה ירוץ הלוך ושוב מימין לשמאל ומשמאל לימין וישחק בכלים. והיה אם יוסי בכלים הלבנים ינצח אז יוסי ינצח ואם יוסי בכלים השחורים אז שוב יוסי נוצח.. השאלה מציגה מצב דומה שהוא בלתי אפשרי: או שרצונו של ה` שהאבן תימשך כלפי מטה, או שרצונו שתימשך כלפי מעלה. אחדות ה` שוללת את בסיסה של השאלה.
לו ידע האדם את העתיד על כל תהפוכותיו כי אז היה מתמעט מאוד מספר המקרים בהם היה פועל בכיוון הפוך למה שפעל קודם לכן.
מצב כזה אינו אפשרי אצל ה`. הוא היודע מראשית אחרית. לא יתכן אצלו כלל מצב של בריאת אבן בעלת תכונה קבועה של אי אפשרות הרמתה כלומר רצון מצד הבורא שאבן זו לא תורם לעולם, ואשר לאחר זמן כביכול רוצה ה` להרימה. שום סיבה אנושית הגורמת להתחלפות הרצון אצל בני האדם אינה רלוונטית לגביי הבורא. משום כך כל השאלה על האבן היא ניסיון מטעה להעביר מצב מתחום האדם המוגבל בזמן, ושרצונותיו משתנים במשך הזמן ולהציג מצב כזה כשאלה לגבי הקב`ה אשר עצם המצב הזה לא יתכן כלפיו.
לעונה לשואל שאלה זו, כתוב: דע מה תשיב לאפיקורוס. לא כתוב שצריך להשיב, אבל צריך לדעת מה להשיב.

שאלה: אנו רוצים להתקרב, הקדוש ברוך הוא רוצה שנתקרב- מי המעכב?

תשובה: על כך עונה לנו שלמה המלך ע"ה (משלי כג, כו) "תנה בני לבך לי- ועיניך דרכי תצרנה". מבקש ומתחנן, כביכול, הקב"ה הוא לאדם: בני, תן לי את לבך, תן לי פנימיות, אל תזרוק לי חיצוניות בלבד. ואם תשאלני: כיצד אוכל, רבונו של עולם, ליתן לך פנמיותי? וכי זה בידי. הלא כח החומר הודף אותי בזרם נורא של תאוות ורצונות, ואיך אוכל אפוא ליתן לך את הפנמיות, שהיא הלב? על כן עונה הקב"ה: עצה אחת יש לך: "ועיניך דרכי תצרנה", תשגיח על העינים שישמרו את דרכי בלבד, כפשוטו. שהעינים יסתכלו רק על מה שאני מתיר, ושלא יסתכלו במה שאני אוסר, ובכך מובטח אתה שליבך יהא מסור בידך ליתנו לי, להשתעבד לי, ובכך עולמך תראה בחייך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 13:39 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים

ה' ישמור אותך אחות!

תודה רבה!

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

אם קיים מישהו בשמיים ששומר אותך ,לא קיים מישהו באדמה שישבור אותך ;)

הקב"ה אנחנו 3> אותך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 14:28 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 25 אוהבים

פשששששששששששששש יפהההההההההההה!!!
תודה כפרההה אשרייךךךך!! :D

קרדיט לצחיי המגבניק התותח!!
אָבִינֹוּ מֹורֵנֹוּ מֶלֶך מְלַכֵי הָמְלַכִים אָניַ אֹוהַבִת אֹותְך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 17:49 
ציון לשבח
ציון לשבח

בס"ד

אין על מה נשמותתתת! :Yami: :Yami: :Yami:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 21:15 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

יש יש על מה...שששששששששש!!

תודהה

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 21:27 
ציון לשבח
ציון לשבח

bat-eli18 כתב:
יש יש על מה...שששששששששש!!

תודהה

כפרעלייך בתאלוש שעושים משהו עם כל הלב לא צריך להגיד תודה :D
העיקר שאנחנו מתחזקות לא?? kobl:P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 21:46 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

חח נכון נשמהה זה העיקר..

אבל מתוך נימוס..ככה אני גדלתי בכל זאת חחחחחחחחח ;-)

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 מרץ 2008, 22:37 
ציון לשבח
ציון לשבח

בס"ד

חחחחחחחחחחחחחח ;-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 מרץ 2008, 00:25 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

;-)

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 מרץ 2008, 08:48 
נושם זהב
נושם זהב

לייקים: 81 אוהבים

תודה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2008, 08:41 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 0 לייקים

בס"ד
תודה זה מדהים,
ליאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 11 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***שאלות+תשובות***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית