נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***אין לנהל משא ומתן עם היצר הרע*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***אין לנהל משא ומתן עם היצר הרע***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***אין לנהל משא ומתן עם היצר הרע***
הודעהפורסם: 10 מרץ 2008, 02:04 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 126 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

אין לנהל משא ומתן עם היצר הרע!

כשהשטן רואה שהוא אינו יכול להיכנס עם אברהם לדיון על עצם העקידה, הוא מנסה להכניס בליבו ספקות על עצם הציווי.

אברהם אבינו מקבל ציווי מהקבה: ויאמר קח נא את בנך את יחידך אשר אהבת את יצחק ולך לך אל ארץ המוריה והעלהו שם לעולה על אחד ההרים אשר אמר אליך (בראשית כב ב). ומה עושה אברהם? וישכם אברהם בבוקר... (שם ג). אומר המדרש: למה בהשכמה, שזריזין מקדימין למצות... (מדרש תנחומא וירא כב). זריזות לאיזו מצווה? האם לתענוגות? האם למשתאות? לא! אלא שאברהם מזדרז לקיים את ציווי ה', ואיזו ציווי?! להעלות את בנו לעולה!

ויקח את שני נעריו איתו, אמר עד שאקרבנו ישמרו הם את הכלים, קדמו השטן בדרך ונדמה לו כדמות זקן (שם שם) אומנם אברהם קם בעלות השחר ויוצא מיד לדרך, אלא שהשטן כבר מחכה לו שם ובא אליו בדמות זקן, בדמות של מי שיש לו סיכוי להשפיע על אברהם.

אמר לו, לאן אתה הולך. אמר לו, להתפלל. אמר לו, ומי שהולך להתפלל, למה אש ומאכלת בידו ועצים על כתפו. אמר לו, שמא נשהה יום או יומיים ונשחט ונאפה ונאכל (שם שם). למרות שאברהם מנסה לדחות מעליו את היצר הרע באומרו לו: עכשיו אני הולך להתפלל- השטן בשלו: לי אתה מספר סיפורים? לתפילה הולכים עם סידור, טלית ותפילין- לא עם אש, סכין ועצים, אז לאן אתה הולך באמת? מטרתו של השטן היא להתעמת עם אברהם חזיתית בעניין העקידה, לכן הוא מעדיף שאברהם יאמר בפה מלא שהוא הולך לשחוט את בנו, כי אז הסיכוי להניא אותו מלקיים את ציווי ה', גדול הרבה יותר. אברהם שמודע לסכנה זו שוב מתחמק ואומר לו: תראה אני לא כל כך מכיר את המקום המדויק ואולי הדרך תארך לנו וכו', לכן גם צריך לדאוג לענייני האכילה וזאת הסיבה שלקחתי את הציוד הנל. וכשמדברים על אוכל, מה כבר יש לשטן לומר... לכן, כשהשטן מבין שאת נושא העקידה אברהם לא יעלה לדיון, אזי השטן מעלה אותו בעצמו תוך שהוא תוקף את אברהם צורה ישירה.

אמר לו, זקן, לא שם הייתי כשאמר לך הקדוש ברוך הוא קח נא את בנך, וזקן כמותך ילך ויאבד בן שניתן לו למאה שנה. לא שמעת המשל, מה שהיה בידו אבדו ומבקש מאחרים (שם שם). מה אתה מספר לי סיפורים אומר השטן, הרי גם אני הייתי שם ושמעתי בדיוק כמוך את הציווי לאבד את הבן. וצריך לשים לב שהשטן לא משתמש במילים להעלות אותו לעולה, כדי שלא ישתמע מכך שיש חשיבות במעשה שאברהם מתכוון לעשות. אלא אדרבא, הוא מנסה להמעיט בחשיבות העניין ולזלזל בו, ולכן הוא אומר- אתה סתם הולך לאבד את מה שכבר יש לך, ותוך כדי כך הוא גם מנסה לעורר בליבו של אברהם את הדמיון שבהמשך הוא עוד יצטער ויתחרט על מעשהו, ושהוא עוד יתחנן שיתנו לו בן אחר.

והמטרה של השטן ברורה

להכניס את אברהם ללחץ, מתח ובלבול, וזאת כדי לגרום לו לאבד את שיקול הדעת הנכון. אך אברהם עומד על המשמר וממשיך בשלו ואינו מגיב על עצם קיום המצווה. ומאידך, השטן גם הוא בשלו והוא ממשיך ללחוץ.

ואם תאמר יהיה לך בן אחר, תשמע מן המשטין ותאבד נשמה שתתחייב עליה בדין. אמר לו, לא משטין היה אלא הקדוש ברוך הוא יתברך היה, לא אשמע ממך (שם שם).

כשהשטן רואה שהוא אינו יכול להיכנס עם אברהם לדיון על עצם העקידה, הוא מנסה להכניס בליבו ספקות על עצם הציווי. אתה מנסה להרגיע את עצמך ולומר, מקסימום ה' ייתן לי בן אחר. נו באמת, הייתכן שהבורא הוא זה שציוה אותך להקריב את הבן? הלא אתה עצמך נלחמת כנגד עובדי האלילים שהיו מקריבים את ילדיהם, ואתה אמרת שסה לא הגיוני ולא אנושי וכו'

ועכשיו אתה בעצמך הולך להקריב את הבן, על סמך ציוויו של מי? מה הדמיונות האלו? זה ודאי לא בציוויו של הבורא, אלא דמיון שיצר הרע הצליח להכניס בך! ולכן, לא די בזה שלא תקבל בן אחר, אלא שתואשם ברצח!!! אך אברהם מצליח להינצל גם מהתרגיל הזה של היצר והוא אינו נכנס איתו לויכוח. ותגובתו היא- מי שציווה אותי זה הקבה. אז גם אם זה לא מסתדר לי במחשבתי- אני מקיים את ציוויו, נקודה! אז חבל על זמנך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***אין לנהל משא ומתן עם היצר הרע***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית