נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***שתי סיבות לייסורים*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 5 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***שתי סיבות לייסורים***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***שתי סיבות לייסורים***
הודעהפורסם: 23 אוקטובר 2007, 16:59 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

שתי סיבות לייסורים

אלא אולי חשבנו לפרש ולומר יסוד גדול; מתי שבא לאדם ייסורים מן השמים הם באים בגין שתי דברים או על דבר לא טוב שעשית, עברת עבירה עשית מעשה לא טוב ואז הייסורים באים לכפר לך על כך או שהקב"ה רוצה לקרב אותך והייסורים מזככים אותך ומקרבים אותך יותר להקב"ה ועל זה אומרת הגמרא (ברכות ה.): 'אם רואה אדם שיסורין באין עליו יפשפש במעשיו...' פשפש ולא מצא האדם יתלה שהייסורים זה ייסורים של אהבה להתקרב להקב"ה. אם כך בעיות וייסורים וצרות זה או כפרת עוונות או קרבה להקב"ה.

כעת מובנת הדרך של אברהם אבינו, אברהם אבינו ראה בברית בין הבתרים שבני ישראל עתידים להיות עבדים ארבע מאות שנה, אבל על מה להיות עבדים, לא על כפרת עוונות לא על עבירות שעשו אלא להיות עבדים על מנת להתקרב להקב"ה להזדכך ולהיות העם שנבחר לקבל את התורה וזו הסיבה מדוע לא ביקש מהקב"ה לבטל את גזירת הגלות בת הארבע מאות שנה אלא קיבל זאת בשמחה בלי להתלונן אצל הקב"ה.

אותו הדבר בעניין רעידות האדמה שהתרחשו בזמן שבית המקדש היה קיים, אם היתה רעידת אדמה אין הדבר בא כעונש על עבירה אלא בא הדבר לצרף ולזכך את האדם לקרב את האנשים להקב"ה. על כן על כל אחד לדעת אם באים עליך ייסורים בחיים הייסורים באים או לזכך אותך מעוונות או לקרב אותך להקב"ה.

ידוע המעשה על רבי אלעזר בנו של רבי שמעון בר יוחאי שאשתו היתה מביאה מבית אביה פרנסה לבית של רבי אלעזר והגמרא מספרת לנו איך רבי אלעזר היה חולה בכל גופו עם פצעי מוגלה גדולים עד כדי כך שכל יום היו צריכים להוציא מתחת למיטתו קערות רבות מלאות במוגלה, הגמרא מספרת: שבכל בקר היה רבי אלעזר אומר: "ייסורים חביבים תלכו ממני אני צריך ללמוד תורה" ובלילה היה אומר: "ייסורים חביבים תבואו אלי עכשיו אני לא לומד תורה"

יום אחד שמעה אשתו שבעלה בוכה ואומר: "הקב"ה תתן לי ייסורים" אמרה אשתו: אני מכלה את פרנסתו של אבא מביאה לך כסף לפרנסה ואתה במקום שתתפלל לרפואה אתה קורא לייסורים שיבואו אליך? קמה ועזבה את הבית והגמרא ממשיכה שם ומספרת את המעשה, אבל מכאן אנו למדים איך הצדיקים הגדולים היו מתפללים ומבקשים מהקב"ה ייסורים כי זה מזכך ומצרף את האדם להקב"ה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2007, 07:29 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים

:P00
תודה אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2007, 08:33 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 8 אוהבים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2007, 14:27 
נושם מכור
נושם מכור

לייקים: 19 אוהבים

תודה אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 אוקטובר 2007, 18:52 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 0 לייקים

תודה רבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 5 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***שתי סיבות לייסורים***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית