נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

שאלה | עזרה לשמירת שבת F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

שאלה | עזרה לשמירת שבת

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שאלה | עזרה לשמירת שבת
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2007, 06:13 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אני חי בבית של משפחה שאינה שומרת שבת..
אני אישית הולך לבית כנסת מנסה לעשות כמה שאני יכול..
עכשיו הגעתי למצב שאני רוצה לנסות לשמור שבת מה אני צריך לעשות? כאשר בבית כולם משתמשים בחשמל וכל החרא הזה
איזה עיסוקים אני ימצא לי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2007, 07:27 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 0 לייקים

אחי המשפחה שלי גם לא שומרת שבת.

התחלתי לאט לאט וכל איזה חודש תוסיף להם איזה משהו.. הייתי אומר פתאום לאמא שלי אמא אל תבשלי בשבת.

או תסדרו את שולחן שבת מהבוקר וכל מיני כאלה ולאט לאט הכנסתי להם את זה.

ותאכלס אחי שבת יש תפילות שיעורים עונג שבת כמעט ואתה לא תהיה בבית וגם עם כן שב בחדר תכאייף תאכל פירות

תקרא דברי תורה תשב עם חברים קצת . ואל תפחד מכלום.. זה הניסיון שלנו!!!!!! לשמור שבת במשפחה שלא שומרת שבת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2007, 07:49 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים

בס"ד

גם אני לא מבית של דתיים גמורים ואני מכיר את כל הניסיונות האלה אבל אני יודע ש"אין דבר העומד בפני הרצון".
אם אתה רוצה באמת אז אתה תסתדר לאט לאט.
אם תהיה סגור בבית כל השבת אז ישעמם לך ואתה תתפתה ותעשה מה שעושים בבית,
אז מה עושים במקום? "לא ניתנו שבתות וימים טובים לישראל אלא כדי שיעסקו בהם בתורה"
יש שלוש תפילות ביום, יש שיעורים של רבנים בבתי כנסיות, יש שלוש סעודות שצריך לקיים, ועוד ועוד דברים...
אני מכיר סיפורים שבגלל ילד אחד שהחלט להתחזק כל המשפחה התחזקה .
תהיה חזק אחי תבטח בה' והכל יהיה טוב!!!
עכשיו זה רק ההתחלה אבל בהמשך אתה תראה כמה דלתות יפתחו לך ויהיה לך טוב בחיים.
יש לך שכר ענק בשמיים יותר מאחד שגדל בבית חרדי בבני ברק , ועל זה נאמר "במקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד" ולמה? כי להם אין את הניסיונות שיש לך .
סומך עליך אחי שתצליח ועליך ה' יגיד " ישראל אשר בך אתפאר".

אם בא לך להיות שישי שבת בישיבה ולהרגיש את האווירה של הקדושה באמת אז תיצור איתי קשר בפרטי.

קח אחי אתר טוב על שבת זה יעזור לך בהמשך
http://www.shabes.net/

כל מה שתצטרך אחי תבקש ותשאל נעזור לך בשמחה

בהצלחה אחי ;-)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2007, 14:42 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים

בס''ד

קודם כל אחי כל הכבוד על הרצון
תשמע אחי זה לא קל
אבל זה היצר עם התחבולות והמחשבות שהוא עושה.
המשפחה לא שומרת אבל אתה יכול אחי ואם אתה שומר אשרייך!
'' אין היצר שולט במה שהעיניים רואות''

ככה אתה מעביר את הזמן אחי
שבת נכנסת אתה הולך לבית כנסת כבר עובר שעה יושב אוכל
עוד חצי שעה שעה, עד שאתה מסיים לאכול ברכת המזון זה שעה וחצי משהו כזה.
אתה הולך לשיעור אחי אתה חוזר הביתה אתה כבר הולך לישון.
שבת בבוקר קם הולך לבית כנסת שלוש שעות ב11 אתה חוזר אוכל עוד פעם ברוך השם תיראה מה זה שבת אה?רק אוכלים
עוד פעם עובר ככה הזמן
אתה הולך עוד פעם לשיעור עד שמסיימים שיעור מתחיל מנחה סעודה שלישית ומתחיל ערבית ואם עשית ככה אשרייך!
שמרת שבת :lol:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוקטובר 2007, 19:56 
נושם חדש
נושם חדש

בס"ד

גם אני , כן כן , עוד אחת מצטרפת .. גם אני חזרתי בתשובהה ואני בבית שלא שומר שבת..
אני מציעה שתקח מבית כנסת עלונים וכאלה שנועדו לזכות את הרבים , או שתקח על עצמך לימוד של פרקי אבות וכד' שעה שעה וחצי .. תקרא ספרי התחזקות [בגן האמונה!! ] ותפילות , תפגש עם חברים תלכו ביחד לשיעורי תורה או תחזקו אחד את השני , 3 ארוחות בשבת .. תעזור לאמא אח"כ לפנות את השולחן , לנקות לשטוף ביד את כל הדברים ואז ברכת המזון , ככה הלכה לה עוד שעה, ועוד דבר : שב"ת -ש-ינה -ב-שבת -ת-ענוג .. הכי חשוב: לא לחכות ולספור דקות עד שהשבת תעבורר!! ה' נתן לנו אותה כדי שננוח בה .. ונשמח בה !! צריך להודות על כל דקה חח.. שבת שלום ומורך לכל הפורום ! :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2007, 02:09 
נושם באימונים
נושם באימונים

דור?? אין לי מילים כרגע !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! החלטתה לשמור שבת???אשריך ואשרי חלקך!!!!!!!!
אין כמוך אם הייתה רואה את הריקוד והשמחה שלי עכשיו הייתה בטח צוחק .....אז יהודי יקר שלי אני יסביר לך :
כמו שכתבתי לך בפורום דיבורים ואני לא רוצה לחזור על כמה שאמרתי שם אני יתן לך המלצות ברורות :
קודם כל תדע שהשבתות הראשונות קשות מכיוון שקשה לשבור הרגלים , ואם יבואו לך אותן הניסיונות תדע שזה נורמלי לגמרי וזה טוב...למה אתה רוצה ללכת בדרך ה' וה' רוצה לבנות אותך ולראות שאתה רוצה לשמור שבת באמת!!! עכשיו לפי דעתי מה שתעשה זה תמצא לך בית כנסת שבו מעבירים שיעורי תורה בשבת....אתה תראה איזה כיף זה להעביר את השבת וללמוד תורה ובטח יהיה שם גם כיבוד ושתיה...אתה תכיר שמה חברים חדשים ששומרים מצוות ולאט לאט אתה תרגיש שמה כמו בבית.
תקח לך איזה ספר (לא בעיה להשיג ספרים) .תקח לך ספר יפה שיהיה לך כיף לקרוא אותו והוא יהיה מעניין בשבילך וברוך ה' בספריית היהדות יש מספר ספרים בלתי מוגבל שמגיע לעשרות אלפים.אבל מכיוון שאנחנו רוצים להתחיל הייתי ממליץ שתקח ספר שיעניין אותך והוא לא קשה לקריאה.יש ספר שנקרא "מעם לועז" ששם יש את סיפורי היהודים בתקופות התנ"ך אני חושב ושמעתי מפיו של הרב אמנון יצחק שליט"א(הרב שהבאתי לך את האתר שלו עם ההרצאה "מבראשית") .עכשיו ככה תמלא לעצמך את השבת בקריאה מעניינת ותלמד גם תורה כמו שאמרתי מקודם בבית כנסת ליד הבית שתהנה בו.תחפש אם יש גם בערב שבת "עונג שבת" ליד הבית שלך ששמה נפגשים חברים בבית הכנסת ויש רב שמדבר וזה מאוד מעניין.אני ממליץ לך גם להמשיך להתחזק מאתר "שופר" של הרב אמנון יצחק. ומהאתר "הידברות" של הרב זמיר כהן.(זה אבל באמצע השבוע) תנסה להשיג פלטה שתיהיה פתוחה שבת ותחמם לך את האוכל על הפלטה.בכל מקרה אני איתך בכל מה שאתה צריך ואולי תיתן לי את האיסיקיו שלך (למרות שעכשיו אין לי איסיקיו אבל אני מוכן לפתוח אחד בשבילך)וככה תעדכן אותי ותשאל אותי שאלות ואני יעזור לך בלי נדר גם 24 שעות ביממה.אני שוב אומר בהתחלה יהיה קשה...אני שהתחלתי היה לי קשה בלי טלוויזיה ולכן ראיתי קצת טלוויזיה בלי להעביר ערוצים ולגעת בה...אבל לא הרגשתי את השבת כמו שהיא כי זה הוריד מהקדושה שלה. אבל לאט לאט ה' עזר לי ועזבתי את הטלוויזיה ואז הבנתי מה הכח הרוחני של השבת .אז בכל מקרה תמצא בית כנסת שבו לומדים תורה בשבת וזה יעביר לך את השבת בכיף.כמו שאמרתי תנסה להשיג פלטה.תרכוש ספר שיעניין אותך ואל תחשוב שאם אתה לא אוהב לקרוא ספרים אז זה לא יעניין אוותך , כי גם אני לא קראתי ספרים עד שראיתי מה זה ספרי תורה ותדע שזה משהו אחר לגמרי...כל כך מעניין ומרתק ברגע שתקלוט ספר שאתה אוהב לא תוכל להפסיק לקרוא.תמשיך להתחזק מההרצאות ולהנות מהם.בבקשה בוא ניהיה בקשר כי אני יכול לעזור לך בהרבה דברים ואני מאוד מאוד!!! רוצה לעזור לך שתוכל לשמור שבת ואתה תראה איך ה' יעזזור לך בהכל...רק תבקש ממנו, תדבר איתו לא רק בתפילה גם בשפה שלך בפשטות ותראה איך הוא מושיע ועוזר לך.אז בהצלחה הכי ואתה לא מבין איך שימחתה אותי וגרמתה לי לאושר אדיר!!!בהצלחה אחי והכי חשוב לא להתייאש בשבתות הראשונות שקשה כי זה רק המבחן ההתחלתי שלך ברגע שתעבור אותו תקבל כח אדיר ותוכל להתסכל אחורה על השבתות הראשונות ותגיד לעצמך : "איזה כיף שעמדתי בקשיים האלה והצלחתי לשמור שבת , איך אני נהנה היום מהשבת" והסיפוק שלך יהיה אדיר!!! בהצלחה אחי ואל תשכח לדבר איתי בלי נדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2007, 13:17 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 31 אוהבים

אורי שתיהיה בריא אשריך

דור כל הכבוד על היוזמה ;-) חכם גבריאל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 אוקטובר 2007, 18:08 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

כל הכבוד, אשרייך :P00
אתה עושה מצוה גדולה והרבה טוב לנשמה שלך ולבורא עולם...
ב"הצלחה ואל תישבר אם יהיה קצת קשה בהתחלה :Shtigman-Yafa:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

שאלה | עזרה לשמירת שבת

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית