נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

עזרה לגבי מזוזות F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 3 [ 39 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עזרה לגבי מזוזות

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: עזרה לגבי מזוזות
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 08:53 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד
אהלן,
התחלתי ללמוד בתיכון (אני אדם חילוני בעיקרון אך שומר שבת,כשרות, פעם ביום בית כנסת, קידוש לאוכל ועוד) ופשוט מתוך 10 חדרים סה"כ 2 מותקנת בהם מזוזה ! אמרתי למנהל והוא אמר שיקח לו חודש לארגן, ואני לא יכול להיכנס למקום בלי מזוזה כמובן..הוא אמר לי שאם אני הביא מזוזות אני יכול לברך עליהן ולהתקין .
אני סה"כ צעיר כיתה י' ואני גם ככה בחובות אלפי שקלים לאנשים, ואני פשוט חייב מזוזות בתיכון הזה על-מנת להמשיך ללמוד בו, והוא היחיד בכל העיר שהסכים לקבל אותי ככה שמשם המקום הבא הוא ברחוב .
אשמח לשמוע הצעות איך אפשר לקבל תרומות/הנחות משמעותיות מחברות/ארגונים שקשורים בנושא !
תודה ויום טוב , דרור .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 09:21 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים

עד איזה מחיר אתה מחפש מזוזה אחי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 09:25 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

וואלה אני בחובות אולי יש לי 200 שקל וגם זה אתה יודע אני אצטרך להחזיר בריבית שעדיף לא לקחת ..
אבל אם אפשר לארגן ב200 שקל בסיבות 10 מזוזות כולל הפרשות והכל אני אחייה עם זה b:(b

http://www.shin1.co.il/id/show_user.php?userid=799252

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 09:29 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

שלום,
ראשית כל איני חושב שאתה צריך להגדיר את עצמך בתור חילוני!, אתה בחור שמתחזק ומנסה לשמור תורה ומצוות!
די כבר להרגל הזה ! - אתה יהודי יקר שמנסה להתקרב לאבא שבשמיים ותו לא!
אשריך על "הפחד" מלהכנס למקום ללא מזוזה אך בוא נעשה קצת סדר...
אין חיוב מעיקר הדין לשים מזוזה בכל חדר וחדר אלא רק בדלת הכניסה הראשית שנאמר "בשעריך" בשער הראשי אליו אתה בא.
מכל מקום טוב שתהא מזוזה בכל חדר אבל זה לא מעכב ואתה יכול לשהות במקום ללא מזוזה ללא כל חשש במידה וכמו שהזכרתי שיש שישנה מזוזה בכניסה הראשית, אבל אם אין מזוזה בכניסה הראשית אסור לשהות שם במיוחד בלילה.

כאשר תשיג מזוזות כל שעליך הוא רק לקבוע אותם ולא לברך כלל!!!, צורת קביעת המזוזה - לספרדים בצורה ישרה(כמו המשקוף עליו מונחת המזוזה) = ו , לאשכנזים - נטיה קלה אלכסונית = \ .
לגבי להשיג מזוזות אתה יכול לנסות בגמחים אבל קשה להאמין שיתנו לך לתקופה ארוכה, מזוזה הכי זולה ומהודרת שאפשר לסמוך על זה עולה כיום 100 ש"ח כולל בית, ורק שתדעו שפחות מסכום זה אסור לגעת !!! בעוונותינו מסתובבים היום הרבה זיופים,סופרים לא מוסמכים,מזוזות גנובות,מזוזות פסולות,או אפילו סטודנטים לגרפיקה שמצאו מקור פרנסה שהמזוזות שלהם טעונים שריפה באש!! אז אל תתפתו לקנות בפחות, ובינונו אדם יודע להוציא על עצמו הון עתק- טיולים,ביגוד,אוכל וכו' אבל שזה מגיע למצוות,תפילין,טלית צהובה וקרועה של הסבא שמת לפני 1000 שנה, לא להתפשר.

לסיכום אינך חייב לדחוק את עצמך לקנות מזוזות,במידה ויש מזוזה בכניסה הראשית אז אין בכלל בעיה לשהות בבית הספר-חוץ מזה שזה בית ספר חילוני וזו הבעיה הכי גדולה ומפחידה יותר מהמזוזות.... לא נורא השם יזכה את כולם בע"ה...
ואם אתה רוצה להיות הכי שקט לכל כיתה שאין בה מזוזה ואתה נכנס אליה תכנס עם ספר תנ"ך בתיק.
אשרייך על השאלה דרור , מחכה לתגובות...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 09:38 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

בן כמה אתה אחי?
אני יברר אחי ואני גם יביא לך אתר טוב אחי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 09:47 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

אח יקר אפילו בכניסה הראשית אין מזוזה !! רק בכניסה למזכירות ולחדר המנהל (כמובן דואגים לעצמם..)
ומה בעצם הביטחון בכניסה עם ספר תנ"ך לכיתה (או בכלליות להסתובב עם ספר תנ"ך) ? ואם מדובר בספר תנ"ך או יש אפשרות לספרי דת / תהילים וכו' .
בן 15 ד"א ..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 09:48 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

ועוד משהו קטן ,
קראתי קצת בנושא המזוזה ביומיים האחרונים, והבנתי שאסור לחבר אותה עם פטיש ומסמר , מהי השיטה אם כך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 10:21 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

עולה הרבה 10 מזוזות ביררתי אחי וגם בלי הבית מזוזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 10:36 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

וואלה אז תוכל לברר כמה מזוזות אפשר להביא ב200 ?
כולל הבית כמובן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 10:44 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

טוב אז אני מציע לך לנקוט בפעולות הבאות:
לקחת לקנות בית למזוזה שזה עולה גרושים, ותבקש לבדוק את המזוזה, או שתנסה לקחת את הקלף מחדר המזכירות בלי שידעו,
ותשאיר להם בית ריק, ואת הקלף תכניס לבית החדש שתקנה, כמובן שהצד שרשום עליו "שדי" צריך להיות כלפי חוץ, ז"א שמושטים יד על מנת לנשק את המזוזה שם "שדי" ברשום על הקלף צריך להיות כלפי היד.
מותר לך לעשות את העצה שאמתרי לך מפני שגם ככה אם היה אכפת להם היו שמים בכל חדר, ומה עוד שאתה מציל את כולם!!!.
ולעניין ספר התנ"ך צריך שיהיה 5 חומשי תורה - בראשית,שמות,ויקרא,במדבר דברים או ספר תנ"ך מלא.
הרולשאתך מה הביטחון בכך, אתן לך דוגמא - בבית כנסת אין צורך כלל לשים מזוזה מפני שנמצא שם ספר תורה, שבו כבר שם כתובה בדיוק הפרשיה שבמזוזה וגם בגלל לימוד התורה שם ,כמו "אמא שהולידה תינוק" אבל מכל מקום גם בבית כנסת שמים משום מראית העין לאלו שאינם יודעים הלכה ויבאו לטעות ולומר "אם אין בבית כנסת מזוזות אז לא צריך גם בבית..."
אז ניתן לצרף קולא זו גם לנושא שלך להכנס עם ספר תנך שזה דומה לדין ספר תורה- רק שבספר תורה זה יותר מועיל מפני שהוא רשום על קלף כמו המזוזה, אבל בכל מקרה תשדל להשיג מזוזה לכניסה אין ברירה תעשה מה שאמרתי לך אם זה באפשרותך,
או שתקח מכל חבר בבית ספר 10 שקל ותקנו מזוזה לכניסה וכך אין לך שום בעיה(או אם ישנם יותר תלמידים אז יתוכל לאסוף אפילו שקל מכל חבר...)
ולעניין קביעת מזוזה עם מסמרים אין שום בעיה כלל וכלל לקבוע מזוזה עם פטיס ומסמר רק להקפיד לתקוע את המסמר בחורים של הבית ולא על הבית עצמו.
כל טוב מחכה לתגובה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 10:57 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

אחי בית מזוזה לא עולה גרושים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 10:58 
נושם באימונים
נושם באימונים
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

מאיפה אתה ? אחי זה לא נראה לי אפשרי 10 מזוזות אם קלף ב200 שקל אם אתה רוצה יש מזוזה אחת מוכרים בקבר של הבבאסלי ב10 שקלים אבל בלי קלף זה מלא עבודה לקנות קלף אחי , תלוי איפה אתה גר ?

יהודי ?! תן , חיוך , אתה , כן אתה .
ב- ן ש-ל מ-ל-ך מ-ל-כ-י ה-מ-ל-כ-י-ם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 10:59 
נושם באימונים
נושם באימונים
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

מאיפה אתה ? אחי זה לא נראה לי אפשרי 10 מזוזות אם קלף ב200 שקל אם אתה רוצה יש מזוזה אחת מוכרים בקבר של הבבאסלי ב10 שקלים אבל בלי קלף זה מלא עבודה לקנות קלף אחי , תלוי איפה אתה גר ?

יהודי ?! תן , חיוך , אתה , כן אתה .
ב- ן ש-ל מ-ל-ך מ-ל-כ-י ה-מ-ל-כ-י-ם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 11:02 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

אם כך לפי מה שאתה אומר, ספר תנ"ך מגן עלי מכל משמר בכל מקום שהוא בעצם ? ומה עם תהילים ? יש משהו שומר בהם / מה המטרה בלהסתובב איתם ?
איפה אפשר לקנות בית למזוזה (אני גר בשכונה שאין בה חנויות מהסוג הזה) ?
בכל בית מזוזה יש מקום מסודר למסמר ? והאם יש דרך יותר פשוטה/מסורתית לחבר את המזוזה למשקוף ?
יש סמנים שאפשר לראות במיידי לדעת אם בית המזוזה או הקלף לא תקינים ?

תודה , דרור .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 אוגוסט 2007, 11:02 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

שויתי ה' לנגדי תמיד כתב:

רמת גן , כפר סבא
שתי מקומות.. :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 3 [ 39 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

עזרה לגבי מזוזות

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית