נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

כח הפה של האדם -שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

כח הפה של האדם -שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כח הפה של האדם -שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו
הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2007, 17:32 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

כח הפה של האדם

שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

אולי צריך לדקדק ולומר כמה האדם צריך להיזהר בפה שלו וכמה האדם צריך להיזהר בדיבור שלו; מסופר על אדם שהיה עשיר מופלג, והיה לו עושר כסף וזהב, עושר גדול ביותר, אותו אדם עשיר, יום אחד קרא את הפסוק (שמואל א פרק ב): "ה' מוֹרִישׁ וּמַעֲשִׁיר" הלך אותו אדם לחוזה מלובלין שהיה צדיק יסוד עולם אמר לרב: "יש לי שאלה קשה לשאול אותך, יש לי הרבה עסקים, יש לי בנינים, יש לי רכוש מפוזר בכל העולם כולו, ואני לא מבין את פרוש הפסוק הזה "ה' מוֹרִישׁ" איך ברגע אחד יכול לעשות אותי עני, אני לא מבין את זה, אם נאמר שתוך חודש חודשיים אדם יכול לפול מנכסיו ולהיות עני זה מובן, אבל ה' מוריש בדקה אחת,

בשניה אפשר להיות עני?? את זה אני לא מבין, הרב תסביר לי את זה", אמר לו הרב: "הסר דאגה מלבך אתה תבין את זה" יצא האדם מביתו של הרב, הלך כמה רחובות, פתאום נכנס בליבו יצר הרע להתנצר, רץ לביתו של הכומר ואמר לו: "בבקשה, אני רוצה עכשיו להתנצר", הכומר המופתע הגיב ואמר: "אתה משקר, אתה אדם חרדי, אתה אדם דתי, אתה אדם עשיר ומכובד, איך תתנצר? הילדים שלך חרדים, אשתך חרדית, כל המשפחה חרדים, מה זה תתנצר?" אותו יהודי התעקש ואמר: "אני מבטיח, אני הרגע רוצה להתנצר", הכומר נענה ואמר:

"אין בעיה, תביא עט ודף ותרשום, שאם אתה לא מתנצר אתה מאבד את כל כספך", אותו אדם נכנסה בו רוח שטות, כתב שאם הוא לא מתנצר, כל כספו שייך לכומר ולכנסיה, אחרי כמה רגעים התעורר אותו אדם בבהלה מהרוח שטות שנכנסה בו ואמר, מה אמרתי, מה עשיתי??? אותו אדם רץ מהרה לחוזה מלובלין ואמר לו: "רבי, תראה מה קרה לי, אם אני לא מתנצר אני מאבד את כל כספי אם אני אתנצר איזה חיים יהיו לי, מה אני, מי אני מה חיי, האשה שלי, הילדים שלי, הקב"ה, מה יהיה איתי כבוד הרב?",

אמר החוזה מלובלין: "זה מה שלא הבנת בפסוק "ה' מוֹרִישׁ" ברגע אחד איבדת את כל כספך, שהרי להתנצר לא תתנצר, יש לך שטר אצל הכומר שהכל שייך לכומר, אז מה קרה, איבדת את הכל!!. התחנן אותו יהודי ואמר: "רבי תושיע אותי" השיב לו הרב: "עכשיו תראה את המשך הפסוק ה' אף מעשיר, תלך לכיוון הבית של הכומר ועוד מעט תשמע מה שיהיה", איך שיצא היהודי מביתו של הרב באו לספר לו שהבית של הכומר עלה בלהבות על תכולתו, ובפנים גם הנייר, שכתוב בו שנתן את כל כספו לכומר.

לכן אדם צריך להיזהר בדיבורו, הדיבור שהאדם מדבר כמו שכתוב בפרשת מטות "לֹא יַחֵל דְּבָרוֹ" (במדבר ל ג), אדם צריך להיזהר במה שאומר בפה שלו, לפה של האדם, לדיבור שלו יש כח גדול ביותר, האדם יכול להפוך עולמות בפה שלו. יש גמרא מפחידה ביותר שהגמרא אומרת (כתובות סב: ); היה אמורא גדול קראו לו רב ינאי, ורב ינאי החתן שלו קראו לו רבי יהודה שהיה צדיק גדול, אותו רבי יהודה היה הולך לישיבה כל יום במוצ"ש, וחוזר ביום שישי בערב לפני כניסת השבת, כך במשך שנים.

והגמרא מספרת; מתי שרבי יהודה החתן של רבי ינאי היה חוזר לביתו ביום שישי, מהקדושה מהטהרה הצדקות ומרוממות הנפש שלו היה לפיד של אש הולך לפניו, כך היה קורה כל יום שישי בשעה מסוימת, נניח בשעה ארבע חמש אחה"צ, וככה היו יודעים שהוא עומד לבוא לבית, הגמרא מספרת שיום שישי אחד התעכב רבי יהודה, רבי ינאי התפלא ואמר, זה השעה הקבועה שרבי יהודה מגיע, מדוע אם כן הוא לא מגיע? אמר רב ינאי: "אם הוא התעכב אולי הוא מת"!

אומרת הגמרא: רבי יהודה לא מת חס ושלום, אלא היה בישיבה, אבל בגלל שרבי ינאי אמר: "אולי הוא מת" כך יצא מפה צדיק, הוא נפל ונפטר מן העולם, הוא לא מת קודם לכן, וגם לא קרה לו כלום, הוא רק התעכב ללמוד עוד קצת בישיבה, אבל בגלל שרב ינאי אמר, כך צדיק הוציא מפיו "רְצוֹן יְרֵאָיו יַעֲשֶׂה" (תהלים יט יט) היה צריך למות, אדם צריך להזהר בכח של הפה זהירות גדולה ביותר, שהרי "מָוֶת וְחַיִּים בְּיַד לָשׁוֹן" (משלי יח כא), אדם יכול להחריב ולבנות הכל על ידי הפה שלו, אדם שמדבר דברים לא טובים, אדם שמוציא לשון הרע מפיו, הורס את החיים שלו,

אדם שמוציא דברים לא הגונים מפיו הורס את חייו, אדם צריך להיות חזק ולשלוט על עצמו, כמו שלומדים מאברהם אבינו שקשר את החמור שלו, אברהם היה מתעלה מעל החומריות שלו, היה על החמור שולט על החומריות, לעומתו, בלעם הרשע היה עם החמור, החומריות היתה בתוכו ושלטה בו, לכן על כל אחד לדעת ולהפנים, או שתימשך ותיגרר עם החומריות, או שתעלה ותתעלה עם הרוחניות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 14 אוגוסט 2007, 19:36 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה אחי pat:P

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

כח הפה של האדם -שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית