נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

שאלות ותשובות - מתוך אתר שובה ישראל F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

שאלות ותשובות - מתוך אתר שובה ישראל

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: שאלות ותשובות - מתוך אתר שובה ישראל
הודעהפורסם: 26 יוני 2007, 18:23 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 10 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

שובה ישראל - בנשיאות הרה"ג רבי יאשיהו יוסף פינטו שליט"א

על השאלות לא עונה הרה"ג רבי יאשיהו יוסף פינטו שליט"א אלא רבנים מטעם הישיבה.

תוכן השאלה

שלום כבוד שלום כבוד הרב פינטו יש לי בעיה גדולה אני שומרת מצוות אבל בקשר למצווה של איסור שמיעת מוזיקה בעומר קשה עלי מאוד זה מביא אותי לעצבות ויאוש פשוט מוזיקה מרגיע אותי ונותנת לי לעבוד את הבורא באהבה כבודו מה עלי לעשות דרך אגב אני חוזרת בתשובה 13 שנה ברוך ה"

תוכן התשובה

שלום: מעיקר הדין בעומר יש רק 2 אסורים מוחלטים נישואין ולהסתפר. ונהגו בעם ישראל לא להתגלח ולא לשמוע מוזיקה ולכן בשמיעת מוסיקה אין איסור מוחלט אבל אף על פי כן ראוי להחמיר בדבר מאוד בעיקר שזה רק עד ל"ג בעומר. מ"שובה ישראל"

תוכן השאלה

אם יש מלפני או מצדדי איש שעדיין מתפלל 18 אני צריך לעמוד עד שהוא יסיים או שזה רק ממידת חסידות???

תוכן התשובה

התשובה היא שאתה צריך לא לעבור מלפני המתפלל 4 אמות שזה 2 מטר מלפניו או מאחריו או מצדדיו עד שיסיים את תפלתו ואם קרה שהוא נמצא אחריך ואתה סיימת את התפילה ואתה רוצה לעשות "עושה שלום במרומיו ללכת 3 צעדים אחורה אתה צריך להמתין עד שאדם יסיים את תפלתו ואז לחזור לעשות את ה-3 צעדים לאחור.

תוכן השאלה

שלום! אם אני אומר ברכות השחר ואני שומע קדיש או קדושה או ברכו אני עונה??

תוכן התשובה

כול עוד אתה בזמן הברכה אסור לענות על שום דבר, אבל בן הברכות עוצר ועונה קדיש וקדושה.

תוכן השאלה

שלום: רציתי לשאול בישלתי קוסקוס פרווה ושמתי אותו בצלחת במקרר עם שניצל שנעשה בניפרד האם הקוסקוס בשרי או שצריך להוריד שיכבה מהקוסקוס? תודה

תוכן התשובה

התשובה היא אם השניצל קר הכוונה לא בחום שהיד סולדת אפשר לאכול את הקוסקוס ואחריו לאכול דברי חלב אבל אסור לאכול אותו יחד עם דברי חלב ואם השניצל חם טוב להוציא קצת מאיפוא שנוגע השניצל בקוסקוס והנותר אחר שאוכל אותו מותר לאכול דברי חלב אחריו ואם יודע בוודאות בין אם השניצל קר או חם ממה שנגע ממנו בקוסקוס וצריך לאכול הקוסקוס הזה עם דברי חלב יוציא את הקוסקוס שנגע בשניצל ויראה שאין שום שארית של השניצל והשאר יכול לאכול עם דברי חלב כמובן עם סכום חלבי. "שובה ישראל"

תוכן השאלה

שלום האם אפשר להכניס כלים במדיח בשבת ורק במוצאי שבת להפעיל אותו?. והאם אפשר להכניס למדיח בקומה אחת בשרי ובקומה השניה חלבי? תודה.

תוכן התשובה

שלום: האם אפשר להכניס כלים במדיח בשבת ורק במוצאי שבת להפעיל אותו?. 1) לגבי השאלה להלכות שבת ידוע שאסור להכין משבת לחול ולכן אם במשך השבוע משתמשים במדיח כאשר אינו עובד לאכסן בו את הכלים לאחר שימושם לפני ההדחה כמו מיתקן ששמים על השיש ועליו מניחים את הכלים המלוכלכים לפני שטיפה יהי אפשר ביום שבת לתת בתוך המדיח את הכלים ללא הפעלה שזה דרך שימושו ואין זה הכנה משבת לחול, ואם אין משתמשים כך במדיח ביום חול אסור לתת את הכלים לתוכו ביום שבת. 2) והאם אפשר להכניס למדיח בקומה אחת בשרי ובקומה השניה חלבי? תודה. התשובה היא כאשר משתמשים במדיח המים חמים בחום שהיד סולדת ולכן אסור להכניס כלים של בשר וחלב יחד למדיח וכן טוב להפעיל את המדיח ללא כלים בין כלי בשר לכלי חלב. "שובה ישראל"

תוכן השאלה

אם בנאדם פגם בברית מה התיקונים שהוא צריך לעשות..? ישמח שתענו לי תודה.

תוכן התשובה

שלום: התשובה היא: כמו שידוע שעל כל עבירה קודם כל יעשה חרטה עזיבת החטא וקבלה לעתיד, ישנם תיקונים שכתב רבנו הארי ז"ל שאדם יעשה על פגם הברית שזה פד' תעניות(84) וגילגולי שלג אבל היום בעוונותנו הרבים נחלשו הגופות ולכן כתב רבנו יוסף חיים ז"ל שאפשר לעשות פדיון על ידי כסף עם יום תענית שמתחיל מלילה כמו יום כיפור וילמד כל הלילה אבל דבר זה גם לאחר שאדם ישב ילמד תורה ספרי מוסר ויתחזק ביראת שמים אבל לפני זה אומרים חכמנו שאין לאדם לעשות התעניות והסיגופים משום שהמקטרגים שנבראו מאותם טיפות עלולים להתגרות להזיק לאדם, ולכן מקובל בספרים הקדושים שלימוד של הגמרא ביגיעה משך - 5 שעות רצוף בימים האלה של השובבים מועיל לתקן אותם פגמים כמו הצער של התענית ובכלל עסק התורה ומובא גם כתבי רבנו הארי ז"ל שקריאת שמע שעל המיטה בכוונה שיכוון לפני שאותם גופות שנבראו מאותם טיפות יומתו ויותקנו ואז יעשה קריאת שמע שעל המיטה בכוונה ובדקדוק, וגם ע"י תענית דבור מועיל לתקן את הפגמים ובמיוחד צריך להיזהר להבא על שמירת העיניים וטוהר המחשבה וזה אפשר ע"י היגיעה בתורה הקדושה וכן לטבול במקווה טהרה מועיל, לגבי אותם תיקונים שכתב רבנו הארי ז"ל יתיעץ בעתיד עם מורי הוראה מובהקים שיורו לו הדרך אשר ילך בה כל אחד לפי מצבו, וה' ברחמיו ישמור ויעזור על דבר כבוד שמו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יוני 2007, 21:49 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים

תודה אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 26 יוני 2007, 21:50 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 11 אוהבים

חזקקקק
כל הכבוד אחי
תודהה lgh:))

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 יוני 2007, 07:51 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

מענ יין מאוד :] תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

שאלות ותשובות - מתוך אתר שובה ישראל

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית