נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

בהצלחה בבגרות בתנ"ךךךךךךך F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 6 [ 76 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

בהצלחה בבגרות בתנ"ךךךךךךך

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בהצלחה בבגרות בתנ"ךךךךךךך
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:05 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 12 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

[align=center]חחחחחחחחחח
עוד לא סיימנו את מתמטיקה (באכזבה רבה)
וכבר עומד ליפול עלינו תנ"ך...
בע"ה נעבור גם את זהההה

בהצלחה חבררררררררררייםםםםם![/align]

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:07 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

אני בדיוק מסכמת את פרק יח' חחח בהצלחה לכם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:09 
סופר נושם
סופר נושם

חחחחחחחח אין כוח לפתוח ספר איזה פרק יח' איזה חחחח..
את לומדת קודם כל מלכים ונביאים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:09 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 2 אוהבים

בהצלחההההה תקרעו אותה :Holigan:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:10 
סופר נושם
סופר נושם

אל תגיד תקרעו אחי אני מסוגל לקרוע את המבחן חח
מוגש על 70 cry:(

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:13 
סופר נושם
סופר נושם

אלעד מה אתה לודאי אחייי?
וואלה? גם אני..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:16 
נושם מתחיל
נושם מתחיל
סמל אישי של המשתמש

i T A i כתב:
אלעד מה אתה לודאי אחייי?
וואלה? גם אני..

איתי!!!!!!
ימעאפן חח זה יניב נרשמתי לפה...
ומה התחלת ללמוד?:S
אני מתחיל מחר או מחרתיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:19 
סופר נושם
סופר נושם

חחחחחחחחחחחחחחחחח יניב יא מעפןן kis:)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:20 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

כה,מתחילה במלכים אח"כ נלך לבראשית.. כמו שכתוב במיקוד.. כשחושבים על זה, אין לי ממש זמן
רוצה אני יעלה לך את הסיכומים שלי עד עכשיו? זה יעזור לך?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:21 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 5 אוהבים

בהצלחה נשמות ;-)

מכוחה שלי אני אווהבת אותך Love:L

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:22 
סופר נושם
סופר נושם

-רחל ישראל- כתב:
כה,מתחילה במלכים אח"כ נלך לבראשית.. כמו שכתוב במיקוד.. כשחושבים על זה, אין לי ממש זמן

וואלה בכיף נשמהה..
אני למתכונת ולמבחנים לומד מהספר.. רק קורא.. אין זמן לעשות סיכומים זה לא ייגמר
:X ... אני מתחיל מהספר החום ניראה לי יותר קלל וזה גם יותר נקודות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:23 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

בס"ד
מבחן בתנ"ך

מלכים א',ג'
שלמה מתחתן מנסיבות פוליטיות עם נשים רבות[נסיכות] בכדי ליצור קשרי ידידות עם העמים השכנים.
מצוין על אהבתו הגדולה של שלמה לה' בכך שהוא מעלה קורבנות. ה' מתגלה לשלמה בחלום ושואל אותו מהי בקשתו, שלמה מבקש חוכמה ולב שומע כדי שיוכל לבדוק תקינות של משפט.
מכיוון ששלמה ביקש רק חוכמה,לא כסף או נקמה באויביו הוא יקב ל את בקשתו,גם עושר, כבוד ואם ילך בדרכי ה'-אריכות ימים.
[הסיפור הבא מראה את התגשמות החלום,זאת למדנו מהמילה "אז"(פס' 16)]
מעשה בשתי עייייייזות.מדוע דווקא עייייייזות? בכדי להראות את חוכמתו של שלמה,אפילו שזהות האבא לא ידועה,וכדי להוכיח ששלמה שופט את כל המעמדות.
"האישה האחת"-התובעת ו"האישה האחרת"-הנתבעת.
האישה האחת מציגה את דבריה בצורה מסודרת,היא נשבעת וקוראת לעצמה "אמתך"וטענה ש"האחרת" נשכבה על הילד שלה וכשראתה שהוא מת-החליפה בין התינוקות!
האישה האחרת טוענת: "בני החי ובנך המת"(פס' 22) ומשם ממשיך הויכוח בין שתיהן.
שלמה בחוכמתו מציע ת מבחן החרב (24-27).האישה ה"אחת" ישר סירבה,העיקר שהילד יחיה ואילו האישה ה"אחרת" הגיבה בצורה קנאית וקרה והסכימה שיחצו את הילד.מכאן החליט שלמה לתת את תינוק ל"אחת"-המבחן מראה את גודל חוכמתו לעם.
בפס' 28 מופיע 3 פעמים ש.פ.ט-חזרה זו מקשרת בין 2 חלקי הפרק.העם מבין שכעת יש מלך חכם שישפוט בצורה הוגנת וימלוך כראוי.

חנוכת בית המקדש-פרק ח' 1-30 מלכים א'
שלמה מכנס את כל ההנהגה של העם לבית המקדש ["כל איש ישראל",2]
בפס' 3-4 מתואר הכנסת כלי הקודש והסמלים לנוכחות ה'.לפני הכנסת הארון ערכו טקס זביחת קורבנות רבים,הסימן העיקרי להמצאות ה' היה הארון.
בפס' 6-8 הדביר הוא המקום הקדוש ביותר בבית המקדש תחת הכרובים [מלאכים עם כנפיים ופני אדם] ואף אחד לא רשאי לראות את ארון הקודש חוץ מהכהן הגדול.
פס' 9 -בתוך ארון הקודש נמצא לוחות הברית. הענן בפס' 10 מסמל על כבוד ה' ואת רוחניות המקום.
"וכבוד ה' מלא את המשכן.ולא יכל משה..וכבוד ה' מלא.."(שמות מ' 34-35)זהו תיאור העלאת הארון שמזכיר את טקס חנוכת המשכן-הדימיון הלשוני מראה את שלמה כיורש ראוי למקדש.
12-13:שלמה מכריז שבעבר ה' שכן בערפל, כעת יש לו בית קבוע וניצחי-"בית אשפה" [בית מלכותי,מכבד ורם.]
קושי תיאולוגי: לפי היהדות האל נתפס כאל מופשט, אז כיצד ייתכן שבונים לו בית? תשובה: בית המקדש מהווה מקום לשכינת רוח ה' וכבודו ולא למשהו מוחשי.
14-21 שלמה מברך על 3 דברים עיקריים: 1.הבחירה בעם ישראל[שהוציאם ממצרים והפכם לעם] 2.הבחירה בירושלים [למקום המקדש] 3.הבחירה בבית דוד[כבית המלוכה על ישראל]
מתוך עיניין של כבוד שלמה לא מציין את הסיבה שדוד לא בנה את בית המקדש ורק מזכיר את הברית שה' כרת עם אביו.
מילים מנחות: "בית"-7 פעמים.מס' טיפולוגי שמביע שלמות.מדגישה את חשיבות הבניה. "שמי"- 5 פעם.מבטא את התפישה של האל האוניברסלי שרק כבודו שוכן במשכן.
בעקבות בניין בית המקדש מעמדה של ירושלים מתחזק:היא הופכת למרכז פוליטי [בירת ישראל],מרכז דתי ומרכז חברתי לאומי[שם מתכנסים בימי חג וכו'..]
בתפילת שלמה לאל יש שימוש חוזר במילה "שמיים",מכוון להמצאות הבורא בעולם כולו.הוא מדגיש את מידת רחמיו,על שמירת בריתו לדוד.
שלמה מתפלל לה' שימשיך את שושלת דוד,אך זה בתנאי שהשושלת תשמור חוקותיו.המילה "שמר" חוזרת פעמיים כדי להראות שההסכם הוא הדדי.
בפס' 27 ישנה שאלה רטורית שסותרת את פס' 13.פס' 13 אומר שה' שוכן בבית אשפה ששלמה בנה לו,ובפס' 27 שואל שלמה כיצד ה' ישכון בבית המקדש אם לשמיים אין מקום להכיל אותו?
פיתרון הסתירה:תפישת האלוקות היא אוניברסלית מופשטת,הוא מתייחס לבית המקדש כמקום תפילה. המילה "תפילה" חוזרת 5 פעמים ו"שמע" גם כן,להראות שה' שומע תפילות העם.
יש הטוענים שגישה זו [בית המקדש הא מקום תפילה] מתאימה לתפישה הדויטרונמיסטית של ספר מלכם.יש הטוענים שזה סותר-כי הספר דווקא רואה חשיבות רבה להעלאת קורבנות.

מלכים א',יא'
נשואיו הפוליטיים של שלמה גרמו להדרדרות דתית בקרב העם.המלך אהב נשים נוכריות [פס' 1] והם הסיטו את ליבו מאת ה' והוא לא היה ישר כמו דוד לעת זקנתו,ליבו לא שלם עם ה' ועבד אלוקים שונים ע"י שהתגיירותן של הנשים לא עזרה והם בנו במות לאלים שלהם ושלמה לא התנגד.ה' התגלה לו מס' פעמים והזהירו על עבודה זרה ועל כך גזר ה' עליו קריעת המלכות ונתינתה לעבדו.בגלל זכות אבות שיש לו המלוכה תלקח מבנו ולא ממנו.אבל חלק ישאר בשושלת-שבט יהודה י הובטח לדוד שממנו תצא שושלת מלכים ושירושלים תהיה לנצחבירת ישראל,ששוכנת בתוך ממלכת יהודה.
גמול קיבוצי לדורות- שהחוטא לא נפגע,אלא זה עובר לדורות הבאים.
מתואר ששטן[צרה] בא על שלמה,לא מספיק שבנו יענש: *דוד ויואב השמידו את כל הזכרים באדום.הדד ברח למצריים ע"מ לקבל חסות מפרעה כדי להחליש את ישראל.כשהדד שמע שדוד ויואב נפטרו הוא מתחיל להמריד את העם נגד שלמה.
*רזון הארמי ברח לאחר שדוד ויואב נלחמו בהם והפך לשר גדוד פליטי הצבא.לאחר מות דוד חוזר למלוך בדמשק והמריד אותם נגד שלמה.הוא יצר אויב של שנים [ארם דמשק]
[כל העונשים האלה התנ"ך מראה שבאו בעקבות חטאיו בזקנותו אך למעשה הפסוקים מבהירים שמדובר באויבים שקמו לאורך מלכותו]
שתי המרידות מוצגות באופן ספרותי של "הבטה לאחור". *ירובעם מורד בשלמה בגלל אפלייתו-משבט יהודה הוא לא גבה מיסים,הוא חשב למלוך במקומו.מפארים את ירובעם כדי להסביר מדוע המליכו אותו מאוחר יותר. אחרי שהמרד לא הצליח הוא ברח למצריים.נבואת אחיה השילוני:הפגישה בניהם מכוונת ["מוצא"],הנביא קורע את השמלה ל11 קרעים ונותן 10 לירובעם.אם ירובעם ילך בדרכי ה' מובטח לו שני גמולים:גמול אישי=שכר או עונש שבן אדם מקבל לפי מעשיו האישיים-ירובעם יאריך ימיו על כס המלכות גמול קיבוצי-מירובעם תצא שושלת מלכים.הפסוקים האחרונים חותמים לפי סגנון העורך הדויטרונמיסטי.

מלכים א',יב'-פילוג הממלכה
רחבעם מעונין לקבל את המלוכה,הוא הולך לשכם שם חיכו לו 10 נציגי השבטים,הם דרשו שיקל במיסים אם ברצונו למלוך.הוא רצה 3 ימים לחשוב.רחבעם מתייעץ עם יועצי שלמה על אופן התשובה,הם עונים שיש לשכנע את הנציגי שזה לטובתם המיסים,כלומר להחליק את התשובה[תחבולה].רחבעם מתייעץ עם הילדים[אלו שגדלו איתו.חסרי ניסיון כמו ילדים,מדגיש את טיפשותם] על התוכן של התשובה,הוא מדבר איתם בלשון רבים,מראש יש לו העדפה לעצתם[להם לשון ציורית].הנציגים לא רוצים עוד קשר בשושלת דוד,רבעם מנסה לכפות את מלכותו ושולח את אחראי המיסים,אדורם והם רוגמים אותו באבנים.הוא בורח לירושלים ומתכנן לצאת במלחמה,שמעיה הנביא עוצר אותו ואומר שהפילוג מאת ה'.[928 לפנה"ס]
חטאיו של ירועם להנצחת הפילוג: 1) קביעת מרכזים דתיים שונים:בית אל[מקודשת בגלל הזכרונות מימי אבות] ודן. 2)הציב בהם שני עגלי זהב:למנוע מהם צורך בבית המקדש,הדימיון הלשוני בכינוי "חטאות ירובעם" בא להראות שחזר על חטאי אהרון ואף הכפיל[2 עגלים].הסיפור מוצג מנק' המבט של אנשי י-ם,יתכן והפולחן הוא סוג של מסורת בעצם. 3)שינוי לוח השנה:דחה את חג סוכות לחשוון כדי להרחיב את ההבדלה בן שבטי הצפון לדרום. 4)מינוי כוהנים שלא מלוי:הוא הזדקק לבעלי תפקידים דתיים וחלוניים,אך הוא גרש את הלויים ליהודה. 5)בניית במות:מושג בעל קונוטציה שלילית לעומת "מקדש" 6)ירובעם הקטיר קטורת:מלא תפידו של כהן.

פרק טז(23-33)
שושלת עומרי החזיקה 50 שנ,יסד את שומרון והפכה לבירת ישראל כבר בשנתו הראשונה למלכותו.יציות ממלכותו שיפרה את המצב הצבאי והמדיני של ישראל.הכותב מתייחס יותר לחטאיו ובניית שומרון.צוין שהוא עבר את חטאות ירבעם,תיאור תקופת מלכותו מסתיימת ב"גבורתו"-על מעשי המלחמה שלו ולא על חטאתיו.ההבדל בן מלכות אחאב למלכות אביו עומרי: המבוא מתרכז בעבודת אלילים,אחאב חטא יותר מאביו;בנה מזבח,התחתן עם איזבל הצידונית,עבד את הבעל והאשורה..
בפס' 31 מוזכר ירבעם כדי לעשות אנאלוגיה,שחטאותיו קטנים לעומת אלו של אחאב שהחריף זאת בנישאיו לאיזבל,פס' זה אקספוזיציה למעשיה של איזבל-גוררת לעבודה זרה.[הבעל-אל הפיריון,אחראי על הגשם והפולחן.אשרה-אלת הפיריון]

מלכים ב',יז'
פרק זה עוסק בשנותיה האחרונות של ממלכת ישראל,המלך: הושע בן אלה,עושה את הרע בעיני ה' "רק לא כמלכים שלפניו". במה הוא שונה? הוא ביטל את השומרים והמבצרים בי-ם וכעת לאחר 200 שנה אפשר לעלות לרגל.
מדוע דווקא בתקופתו באה הגלות? כעת שאין חסימה לעלות לרגל והעם מרצונו לא עולה.מדוע אינו עולה? לאחר 200 שנה התבטל המנהג.כתוצאה ממעשיהם הושע מנהיגם עשה טעות מדינית והעם הוגלה.
-בתקופה זו העם משועבד לאשורים בכך שהם משלמים להם מס שנתי.הושע מורד ב2 דרכים: *לא משלם *שולח למצרים אנשים בכדי לצור ברית כנגד אשור.אשור יוצא למלחמה ושומרון נכנסת למצור שבסיומו מוגלים תושבי א"י לממלכת אשור במפוזר[732 לפנה"ס]
סתירה:התנ"ך כותב ששלמנאסר גלה אותם ואילו ע"פ כתובות אשוריות-המלך סרגון. תשובה:שלמנאסר התחיל את המצור וסרגון החליף אותו וחתם על שמו.
7-13 הסיבה:תחילה מוזכר החסד שה' עשה עם בנ"י במצריים והם לא עומדים בבריתות[מילים שכאלה מדגישות את החטא]. 8-בארץ היו גויים שה' סילק כדי שישראל ישבו פה,כעת שהם חוטאים כמו הגויים הם מאבדים את הזכויות שלהם על הארץ. 9-העם ממציא דת שונה.התנ"ך קורא לפסלים "גילולים"-קונוטציה של גללים,שכאילו הם עובדים צואת חיות. 13-ה' שלח נביאים בכדי שישראל יחזרו בתשובה.
נשאלת השאלה: מה ההבדל בתפקידי הנביאים בפס' 13 לפס' 23? ב13 תפקידם להחזיר בתשובה וב23 הם מבשרים על הגלות. לנביא יש 3 תפקידים: 1)לנסות להחזיר בתשובה את העם. 2)להתפלל בעד העם. 3)להודיע לעם מה יעלה בגורלם.
13-23:העם לא תייחס לנביאים וממשיך בשלו,חלק מהחטאים היו כדי להרגיז את ה'.בפס' אלו מפורט העבודה הזרה ועל ההדרדרות שהחלה מחטאות ירבעם.גם יהודה מדרדרת באותו קצב.
24-41 גרי אריות: אשור דגלה לערבב אוכלוסיות וכשהגלתה את ישראל הביאה גויים לארץ.כשהתיישבו הגויים תקפו אותם אריות והם הבינו שעליהם לעבוד את אלוקי ישראל[חוזר 3 פעמים] הם מאמינים בהרבה אלים [אמונה פולותאיסטית] מלך אשור שולח להם כהן שיסביר להם כיצד לעבוד את ה' אבל המשיכו על הדרך לעבוד את אלקי ארצם [אמונה סינקרטיסטית] לכן הם מתוארים כאילו לא עבדו את ה'
קושי: איך ה' אומר שכרת איתם ברית במצריים,הרי הם לא בנ"י? פתרון: הרלב"ג אומר שפניה זו היא לשארת ישראל,לא כולם הוגלו. "שגרת נאום"-הסופר מוכיח את העמים העובדים אלילים בשומרון,מתוך הרגל להזכיר לבנ"י את יציאת מצריים.

מלכים ב',יח'
מספר על ממלכת יהודה.המלך הוא חזקיה שעושה ישר בעיני ה'.דברים שעשה לביסוס הממלכה: א) הסיר במות לשם "ריכוז פולחן"[פס' 5]. ב)"שיבר מצבות"-שבר פסלים. ג) "כרת את האשורה"-אלילה. ד)כתת את נחש הנחושת של משה אשר הפך לאליל שבכלל הוא מיועד רק להזכיר את הנס שנעצרה מכת הנחשים.מדברי הימים ב' פרק לב': הוא ביצר את י-ם,חיזק את צבאו,סתם את מי המעיינות שסנחריב לא ימצא שם מים לצבאו, חצב מהרה להזרמת מים בשביל אספקת מים.
9-12: התנ"ך מתאר את מסע החורבן של סנחריב,מלך אשור,בקצרה כדי לחסוך את ההשפלה של חזקיה.חזקיה מוכן לשלם כל מס ובכך נגרמו נזקים לאוצרות המקדש.סנחריב מנסה להביס אותו בדרך נוספת:לוחמה פסיכולוגית של רבשקה-
נאום 1: פונה כביכול למלך וב2 אל העם. הוא מדבר לחזקיה בלי גינונים די להשפילו ומביא 4 טענות מדוע עליהם להכנע:
א)משענת הכח האנושי: רבשקה טוען שאין לסמוך על המצרים כדי לעשות איתם ברית
ב)משענת הכח האלוקי:הוא חושב שהסרת הבמות זה חטא כלפי ה' כמו אצל עובדי האלילים.
ג)משענת הכח נצבאי-הכלכלי:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:24 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

זה מה שעשיתי עד עכשיו.. אני יתן לך את ההמשך בעזרת ה'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:25 
סופר נושם
סופר נושם

וואי איזה חזקה אתת חחח kis:)
כל הכבוד |:-)
לפני כמה זמן התחלת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 מאי 2007, 14:26 
נושם מתחיל
נושם מתחיל
סמל אישי של המשתמש

i T A i כתב:
-רחל ישראל- כתב:

וואלה בכיף נשמהה..
אני למתכונת ולמבחנים לומד מהספר.. רק קורא.. אין זמן לעשות סיכומים זה לא ייגמר
:X ... אני מתחיל מהספר החום ניראה לי יותר קלל וזה גם יותר נקודות

איתי כן תתחיל ממלכים קודם להפטר מזה למה זה משנה שעברה מי זוכר את זה חח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 6 [ 76 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

בהצלחה בבגרות בתנ"ךךךךךךך

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית