נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

בקשההההה דחופההההה F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.

בקשההההה דחופההההה

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בקשההההה דחופההההה
הודעהפורסם: 27 מאי 2007, 14:44 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

אני צריך תמונה של הרב ניסיןם יגןןן זצ"ל תעשו תשובה תשיגו לי תמונה שלו משהו יפה ודרך אגב השבוע ביום החמישי זה יום הילולה שלו cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:( cry:(

http://www.facebook.com/pages/my-lh-ly/ ... 4949752878

רוציםם לדעת פירוש של חלומות? רוצים לדעת ה-כ-ל על החלומות? כנסו מוקדש לכם!

http://www.facebook.com/pages/my-lh-ly/ ... 7146470109

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 מאי 2007, 15:10 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 11 אוהבים

הכנתי פעם אשכול מקיף על הרב יגן זצ"ל,
תעשה חיפוש אחי,ותמצא.

בקשר לתמונה,קבל אחי

תמונה

ואם אתה מעוניין,יש כמה סיפורים על הרב:-)
יש פה לקט קטן מתוך החוברת על הרב יגן זצ"ל:

פעם היה חסר לו כסף, ולוה כסף מאיזה אדם עשיר בשביל לכלכל ולפרנס את הישיבה, והבטיח לאותו עשיר שביום פלוני שיבוא, יתן לו את הכסף חזרה, ואם יבא חודש לפני כן ויודיע לו שהוא צריך את הכסף, יתן לו את כספו בחזרה מיד.

וכך היה, אותו אדם בא ואמר "קיבלת כסף ממני, אני צריך את כספי בחזרה". ואמר לו הרב: "תבוא מחר בשעה ארבע ותקבל את כספך".

הגבאים שהיו שם אמרו לו: "מאיפה יש לך כסף, הרי פרוטה אין לך, ויש לך מינוס בבנק, איך אתה מבטיח להחזיר סכום כסף עצום?" אבל הוא אמר: "הבטחתי והקב"ה יעזור".

למחרת בשעה ארבע בא אותו אדם לקבל את כספו. סגר הרב ניסים את דלת חדרו ובכה: "רבונו של עולם, אני לקחתי ממנו את ההלואה לא בשבילי, אלא בשביל תלמידי חכמים שלומדים תורה של הקב"ה, איך אני אתבזה, איך אני אעשה חילול ה'?", ובכה כך בדמעות שליש.

דופקים בדלת, הוא לא עונה. בא הגבאי אומר לו: "יש בחוץ מישהו שרוצה לדבר איתך". אמר לו הרב: "עזוב אותי עכשיו בצרה שלי". אמר לו הגבאי: "יש לו רק מילה לומר לך". אמר לו הרב שיכנס. נכנס האדם הזה, הרב לא הכיר אותו. אמר לו: "אדוני הרב, יש לי סכום של עשרת אלפים דולר, קח". אמר לו הרב: "הלואה או מתנה?" אמר לו אותו אדם: "לישיבה, קח". והלך לו אותו אדם.

הרב פתח את הדלת ואמר לעשיר: "קח את כספך, תספור, הנה כספך". (מפי הרב מרדכי אליהו)

* * * * *

סיפר לי אחד מידידיו מלומדי הכולל, תלמיד חכם חשוב, שפעם בא בחור אצלו שלא רצה ללמוד, וכשהיה בגיל ארבע עשרה לא רצה ללמוד תורה, ולדאבוננו היום אדם שלא רוצה ללמוד תורה, זה לא הפירוש שלא רוצה ללמוד תורה, זה הפירוש שהולך לאיבוד, זה לא מה שהיה פעם, היום הישיבה אין מטרתה רק ללמוד תורה, אלא מטרתה להיות יהודי. ומה שעשו להשפיע על הילד, לא יכלו.

אמרו לו: "לך לרב ניסים יגן". באו ההורים שלו עם הילד אצל הרב, אמר להם הרב ניסים יגן: "אני מבקש הוציאו כל איש מעלי, אני רוצה להיות רק עם הילד". באיזה חכמה הוא דיבר עם הילד, אמר לו: "אני רואה על העינים שלך שאתה לא מתאים לישיבה". אותו בחור כבר חייך ושמח, אם הוא אומר לו כך, אם כן יש לו כבר אדם שמבין אותו.

כך אמר לו הרב: "אתה לא מתאים, מבלבלים לך את המוח בחינם". "אז מה לעשות?" אמר לו: "אני רואה אותך שאתה מתאים להיות מכונאי, אבל בן כמה אתה?" אמר לו: "ארבע עשרה". "בגיל ארבע עשרה להיות מכונאי זה לא מתאים". "אז מה לעשות?" התחיל לחשוב, ואמר לו: "תלמד במשך שנתיים באיזו ישיבה, ישיבה לא חזקה כל כך, ואחרי שנתיים אני מבטיח לך שאני אכניס אותך להיות מכונאי".

הילד שמע כך, מצא חן בעיניו הרעיון הזה. למד במשך שנתיים, והפסוק אומר "טעמו וראו כי טוב ה'" – אחרי שאדם טועם, כבר לא עוזב, ואז נהיה גדול בתורה. כך הייתה דרכו של הרב, הוא עשה הרבה, וזה רק אחד מן הדברים הקטנים שבמקרה שמעתי. (מפי הרב משה צדקה)

* * * * *

סיפר אחיו של הרב ניסים יגן, הרב יוסף יגן:

היום, כשהיינו על הקבר, הגיע יהודי בשם ישראלי מבית-שאן, וסיפר סיפור: אחי היה בביקור בהרצאה באיזה בית, ואמר להם: "למה אתם לא עושים כאן שיעור בגמרא כל יום?" והם אמרו שאין להם ספרים.

נסע הרב מיד באותו יום לירושלים, והעביר לו שבעים גמרות של מסכת סנהדרין. הוא לא אמר "המתן", היום קצר והמלאכה מרובה, הפועלים עצלים ובעל הבית דוחק. זה היה מול עיניו תמיד. מה שאפשר לעשות היום לא נדחה למחר.

מספר אותו יהודי: מאז בנו בית כנסת ולומדים שם שבעים – שמונים איש כל יום גמרא, וכל הבתי כנסיות שבבית-שאן למדו מהם וקבעו שיעור גמרא בין מנחה לערבית.

* * * * *

מה שעמד בראש מעייניו של רבי ניסים יגן זצ"ל היה ללא ספק זיכוי הרבים. היה גומע מרחקים ועושה הכל כדי שיהודי יקיים מצוה, אפיל מצוה אחת, שהרי אי אתה יודע מתן שכרן את מצוות.

פעם אחת נקלע למצב שאשה אחת הצהירה שאם הרב יגן יביא לה כיסוי ראש היא תכסה את ראשה. האשה גרה בבית שאן, וכשהדבר נודע לרב, ללא כל שהיות נסע מירושלים לבית שאן כדי שהאשה תכסה את ראשה כדת יהודית. כך זה לגבי מטפחת ראש, שמירת שבת, טהרת המשפחה או כל מצוה אחרת. (נכתב ע"י בנימין כהן)

* * * * *

מצבע הרפתקני שרבים לא האמינו בהצלחתו והוא עמד בו בהצלחה היה "מבצע ביעור הטלויזיה מהבית". תמורת כך הבטיח הרב ונתן סטים של "ילקוט מעם לועז", קלטות תורניות שלו ותשמישי קדושה אחרים. כח השכנוע שלו המיס לבבות אמיצים ואיתנים, אין לך דבר העומד בפני הרצון, וכמובן הסייעתא דשמיא הגדולה שזכה לה. (נכתב ע"י בנימין כהן)

* * * * *

כשהגיע פעם לברר פרטים על בחור מסויים באחת הישיבות הקדושות, הבחין באברך שיושב ועוסק בתורה בהתמדה רצינית. כבר במבט הראשון הבחין הרב יגן שבגדיו של האברך אינם הולמים את מעמדו: חליפתו דהוייה ובלויה, נעליו קרועים וכולו זועק דלות מרה. פליאתו גדלה שבעתיים כאשר נודע לו על רום מעלתו הגבוהה של האברך כתלמיד חכם מופלג בתורה וביראה, והפליאה הועברה לבירור אצל ראש הישיבה שהשיב שהוא יודע על מצבו הכלכלי הרעוע של האברך.

הרב יגן לא החריש: "מחר אני רוצה לפגוש אותך בגאולה במקום פלוני בשעה פלונית", ביקש מהאברך. למחרת היום נפגשו השניים בגאולה, כשבסיום הפגישה יצא האברך ברכוש גדול: שתי חליפות בגדים, כובע חדש, מערכת הבגדים שלמה, נעליים וכל השאר. התשלום היה על חשבון הרב יגן, שהלה לא הכירו מעולם! (נכתב ע"י בנימין כהן)

* * * * *

אחת הנערות שהתקרבה על ידו לתורה צלצלה אל הרב וסיפרה לו שאמא שלה נמצאת כעת בבית חולים בצרפת והיא מצויה במצב קריטי, הרופאים קצבו את ימיה והיא מבקשת לשאול אם מותר לנתק את האמא ממכשירי ההנשמה, וזאת בכדי שהם יוכלו לשבת עליה שבעה ולהתכונן לחג פסח הממשמש ובא.

התשובה השלילית הובעה, לא לפני שהרב הבטיח לה שבליל הסדר האמא תהיה בבית.

חלפו מספר ימים וההטבה לא נראתה באופק, ושוב הטלפון מצלצל והשאלה חוזרת על עצמה. הרב משיב לה: "אני לא חוזר בי, היא תקום ובליל הסדר תהיה בבית!"

כשהמצב הרפואי התדרדר, צלצל הטלפון בבהלה, "כעת הרופאים מבקשים לנתן אותה מהמכשירים", והרב בשלו: "בליל הסדר היא תהיה בבית", וכך היה!

מאוחר יותר סיפרה האמא שבזמן שמצבה הדרדר נשמתה עלתה לבית-דין העליון, והודיעו לה שאכן הגיע זמנה, אבל יש רב אחד בירושלים שלא מרשה לנו לקחת אותך, אז תחזרי לגוף. (נכתב ע"י בנימין כהן)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 27 מאי 2007, 17:31 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים

קח עוד תמונה

http://www.2all.co.il/web/Sites/rav-ygen/11179_.jpg

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 מאי 2007, 15:25 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 11 אוהבים

כמובן קרדיט לאתר - עולם היהדות והקבלה
על הבאת התמונה והסיפורים...:-)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

בקשההההה דחופההההה

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית