נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

דיון על המוזיקה המזרחית F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 3 [ 42 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

דיון על המוזיקה המזרחית

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דיון על המוזיקה המזרחית
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 17:37 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

מהי בעצם המוזיקה המזרחית שאנו שומעים בארץ? מאיזה סגנון בדיוק היא מושפעת?

לגביי זמרים כגון אייל גולן(בעבר לפחות), זוהר ארגוב ז''ל, יואב יצחק, ישי לוי ועוד, די ברור כי מדובר בזמרים שמאוד מתחברים לז'אנר היווני. בין אם מדובר בטונים, בקצב וכו'. הסלסולים בשירה שלהם מאוד ''תימנים''. מי שמכיר את הפיוט התימני יודע בדיוק על מה אני מדבר.
לגביהם הכל מאוד ברור. לי לפחות.
אך כשאני ''נוגע'' בנושא, שדי זר\חדש לי, כמו הז'אנר היותר ''כבד''(דיכאון קיצר)אני מאוד מבולבל. בכל זאת, אני שומע את המוזיקה הזאת לא יותר משנה וחצי.
הרי תמיד אומרים שהז'אנר הכבד, מבוסס על מוזיקה טורקית. ניתן בהחלט לראות זאת כאשר רוב השירים מבוססים על לחנים טורקיים, אבל בחלק מהפעמים, סגנון השירה בכלל לא נשמע טורקי.
על עופר לוי, למשל, אמרו לא פעם כי מדובר ב''מלך הז'אנר הטורקי''. אבל כשאני שומע את הסגנון שירה שלו הוא מזכיר לי הרבה יותר זמר כמו פאריד אל אטרש, ששר בסגנון מצרי.
הסגנון שלו ממש לא מזכיר לי זמר כמו איברהים טטליסס למשל.

בנוגע לשאר. משה כהן, למשל. אני לא כ''כ מבין מאיפה הסגנון שלו לקוח. הוא לא ממש מסלסל, השירה שלו מזכירה יותר בכי.. אין שום דימיון לזמרים טורקים כמו טטליסס, או זמרים ערביים.
וזו רק דוגמא אחת.

מישהו יכול להסביר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 17:41 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

זה דיון ארוך ועם הרבה הסברים ננסה לתמצת
כמו בכל מוזיקה נגיד כמו ברוק שיש רוק כבד רוק אלקטרוני רוק כזה ורוק אחר.
גם למוזיקה המזרחית יש זרמים משלה.
יש את המזרחית היותר כבדה שנקראת "דיכאון" שמורכבת מהלחנים הטורקיים שהטקסטים שלהם נוגעים לבגידה וכ'ו.
יש את המזרחית הקלה כמו אייל גולן ליאור פרחי ושלומי שבת וגם הטקסטים שלהם בעיקר נוגעים לאהבה.
ויש את המזרחית המורכבת בסגנון ערבי כמו עמיר בניון, עופר לוי זהבה בן וכ'ו, שמורכבת מערבית וטורקית והטקסטים שלהם מורכבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 17:47 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1047 אוהבים
פידבקים: 6 (100%)

הזמר התימני בארץ הוא זמר ענף ורחב מאוד , המוזיקה התימנית פיתחה פה זמרים גדולים כמו זהר ארגוב, יואב יצחק, אביחי מליחי, ישי לוי , אביהו מדינה, ועוד רבים ואיכותיים. זה נכון שהם מושפעים גם מהשירה היוונית.

לעומת זאת, השירה הטורקית בארץ מאוד רדודה ועלובה לצערי, היא בנויה כולה על טקסטים עלובים ולחנים גנובים. דיסקים שלמים נבנים בצורה חאפרית ועגומה.

מנגד למוזיקה הטורקית, הסגנון המצרי-ערבי בארץ נראה מעט יותר מעודד.
עופר לוי שאמנם משתמש בלחנים גנובים מעבד את רוב שיריו באופן מוקפד מעט יותר, משתמש גם בטקסטים בעלי משמעות ולא רק בטקסט רדוד שמטרתו לכסות את המנגינה. יכולתו הקולית גבוהה מאוד והשירה שלו מזכירה מאוד את המוזיקה הקלאסית. גם זהבה בן בעבר הלכה עם הסגנון הזה, אמנם עם עיבודים רעים מאוד - אבל קולה המיוחד וכמה טקסטים מצויינים כיסו.
אבל הרציני מבין שניהם הוא עמיר בניון שמשלב בין סגנון מצרי לסגנון אלג'יראי, עמיר בניון מלחין וכותב ברמות על, אין עוד מלחין ומשורר מוכשר וגדול ממנו בארץ לדעתי. וגם השירה שלו מתנשאת ליכולות מדהימות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:05 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

קודם כל תודה על הרצינות.
שנית, השאלה שלי התמקדה יותר בסגנון השירה, ולא בדברים שמסביב, כגון עיבודים, טקסטים, וכו'.(למרות שפירוט על חלקים אלה גם לא יזיק בכלל=)
אני בעצם שואל, מדוע עופר לוי, שהסגנון שלו כ''כ מזכיר את פאריד אל אטרש המצרי, מסומן כ''מלך הז'אנר הטורקי''??? הרי יצא לי לשמוע בזמן האחרון כמה וכמה זמרים טורקיים(טטליסס, אירמח או איך שלא כותבים ת'שם שלו, ועוד)והסגנון שונה לחלוטין!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:07 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לוקו התנין כתב:
קודם כל תודה על הרצינות.
שנית, השאלה שלי התמקדה יותר בסגנון השירה, ולא בדברים שמסביב, כגון עיבודים, טקסטים, וכו'.(למרות שפירוט על חלקים אלה גם לא יזיק בכלל=)
אני בעצם שואל, מדוע עופר לוי, שהסגנון שלו כ''כ מזכיר את פאריד אל אטרש המצרי, מסומן כ''מלך הז'אנר הטורקי''??? הרי יצא לי לשמוע בזמן האחרון כמה וכמה זמרים טורקיים(טטליסס, אירמח או איך שלא כותבים ת'שם שלו, ועוד)והסגנון שונה לחלוטין!

לא יודע מי אמר לך שעופר מלך הזמר הטורקי?
יש מעריצים שמכנים אותו ככה אולי בגלל שרוב הלחנים שהוא משתמש בהם הם טורקיים..
השירה של עופר היא מצרית!

ולגבי משה כהן וכל הבכי הדבילי הזה - זה משתייך לז'אנר הטורקי שמבוצע פה בארץ בצורה כל כך עלובה שיכולה רק להוציא שם רע על המוזיקה הטורקית המקורית והאיכותית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:08 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 176 אוהבים

כמו שאמרת הזמרים אייל גולן ישי לוי יואב יצחק זוהר וכ'ו שרים בסיגנון הים תיכוני שבנוי בעיקר על מקורות יוון.. וסיגנון תימני...
ומשה כהן... מה שהוא שר זה כמו שאתם קוראים לזה "דיכאון"... שבנוי על מוסיקה טורקית וערבית.... לחנים גנובים בעיקר... אתה אומר שזה לא מזכיר לך את המוזיקה הטורקית.. וזה נכון כי המוזיקה הזאת שמקורה טורקי וערבי התפתחה לכיוונים אחרים לגמריי.. שאנשים שלא יודעים לשיר בסגנון ולא יודעים לכתוב כמו שצריך שרים עליהם והורסים אותם. גם כלי הנגינה עלובים ביותר.... אורגן מיסכן וזה הכל
ומוסיקת הנשמה...... ששם יש מילים עם משמעות......לחנים מקצועיים ... מקורות הלחנים הם מטורקיה וארצות ערב..... זמרים כמו עופר לוי עמיר בניון איציק קלה זהבה בן...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:09 
נושם זהב
נושם זהב

לייקים: 13 אוהבים

נכתוב לך מגילת העצמאות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:10 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

:Holigan: :Holigan:

תמונה שלי ==>>
http://www.mizrahit.co/upic/KFt1MDw_noshmim-m.jpg

תמונה

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:12 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

האמת, שנשמע שמשה כהן יותר מנסה לשיר בסגנון של עופר לוי(מצרי), מאשר בסגנון של זמרים טורקים. גם הוא שר בטונים מאוד נמוכים, ובכלל מנסה להישמע כמו עופר לוי. רק שיש הבדל בין רצון ויכולת כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:15 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

איתמר, על עופר המון אומרים שמדובר ב''מלך הזמר הטורקי''. ראית את הדוקוסלב עליו?
חוץ מזה שהבנתי שבעבר הכינוי שלו היה ''פרדי'', על שם הזמר הטורקי פרדי טייפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:16 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לוקו התנין כתב:
קודם כל תודה על הרצינות.

עופר לוי וזהבה בן היחידים שכותבים טקסטים עניינים ומורכבים למוזיקה הטורקית שהיא מוזיקה מורכבת בפני עצמה.
כל המוזיקה הטורקית בארץ זולה לרוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:20 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

יש גם את אלי לוזון ואיציק קלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 18:28 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 3 אוהבים

ערן.ב. כתב:
לוקו התנין כתב:
קודם כל תודה על הרצינות.

עופר לוי וזהבה בן היחידים שכותבים טקסטים עניינים ומורכבים למוזיקה הטורקית שהיא מוזיקה מורכבת בפני עצמה.
כל המוזיקה הטורקית בארץ זולה לרוב.
צודק המוזיקה התורכית בארץ ממש נפילה... כל אחד שמתחיל לשיר דיכאון משתמש בלחן תורכי ולרוב זה בכיינים שלא יודעים לשיר..

יחידת החץ כבודדד!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 19:24 
נושם זהב
נושם זהב

ìå÷å äúðéï כתב:
àéúîø, òì òåôø äîåï àåîøéí ùîãåáø á''îìê äæîø äèåø÷é''. øàéú àú äãå÷åñìá òìéå?
çåõ îæä ùäáðúé ùáòáø äëéðåé ùìå äéä ''ôøãé'', òì ùí äæîø äèåø÷é ôøãé èééôåø.

ëé äåà îùúîù áäøáä ìçðéí èåø÷ééí îàùø òøáééí ..
àáì äñâðåï ùéøä ùìå æä ëîå ôàøéã ...

áú÷ùåøú ìà îñúëìéí òì ñâðåï ùéøä ..
îñúëìéí áòé÷ø òì ñâðåï äîåæé÷ä .. áâìì æä ëéðå àåúå "îìê äæîø äèåø÷é"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 אפריל 2007, 19:35 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

שכחתי לציין מקודם גם את אלי לוזון שממוקמם בין השירה הערבית המודרנית לשירה התורכית, ואיציק קלה שממוקם בין המוזיקה היוונית למוזיקה התורכית. הם אמנים מכובדים מאוד וטובים מאוד.

בכל אופן אני מאמין שיש להוקיא את מוזיקת "הבכי" כי היא פוגעת בשמה של המוזיקה המזרחית, היא מדללת אותה. היא מבזה אותה ! (תמיר סולטנה, יוסי עדן, משה כהן, ענבר ישראל..יש מלא לצערי)

ובקשר לסגנונות - בארץ אתה יכול למקם את הזמרים רק על פי סגנון השירה שלהם, מכיוון שמבחינת המוזיקה עצמה יש פה עירבוב מטורף של סגנונות.
עופר לוי למשל, ששירתו היא מצרית - משתמש בעיקר בבגלמה, כלי תורכי לחלוטין! ויש לו גם בוזוקי בחלק מהשירים ..
כך שמבחינת העיבוד המוזיקלי יהיה קשה למקם את הזמרים לסגנונות. (אם כי העיבודים בדיסק 'אוהב לחיות' ו-'אהיה לך מלך' הם בעלי איפיונים ערביים מאוד)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 3 [ 42 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

דיון על המוזיקה המזרחית

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית