נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***הבעיה הנפוצה של המתחזקים- כנסו*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***הבעיה הנפוצה של המתחזקים- כנסו***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***הבעיה הנפוצה של המתחזקים- כנסו***
הודעהפורסם: 25 פברואר 2007, 14:50 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

שאלה: ההגבלות שביהדות מרחיקות אותי- אני מעוניין ללמוד יותר יהדות אבל אני מרגיש לא נוח כי אני יודע שביהדות יש הרבה הגבלות, אי אפשר לנסוע בשבת לים, צריך להישמר ממיליון כללים ואיסורים, (חלקם גם לא מובנים לי ולא מקובלים עלי) יש כל מיני איסורים בין בני הזוג, איסורים על סוגי מאכלים וכו'

תשובה: אלוקים בורא העולם ברא אותו למענך, לטובתך, ככל שיותר תלמד על התורה את טעמי המצוות תראה עד כמה הם טובים לטובתך גם בעולם הזה, דווקא האיסורים שנראים לך מגבילים יכולים ללמד אותך כיצד לשלוט בעצמך, כל האיסורים נועדו לטובתך אין כמו בורא עולם שברא אותך שיודע מה טוב לך מה טוב לנשמתך.
אם תסתכל במוזיאון יצירות אומנות תראה שיש כללים לצייר ציור שהופכת את הציור ליפה ומיוחד, גם בחיים ההגבלות שאנחנו מקבלים על עצמינו יוצרים יצירה מיוחדת, שמירת שבת יכולה להיראות מאוד מגבילה ומצערת, אבל אם תשאל את מי שמבין את עומק הרעיון של שבת, ששומר את השבת בשלימות, שממלא את השבת שלו ברוחניות, פתאום תראה איך אדם כזה כלל לא מוכן לוותר על השבת, היא ממלאת לו את כל המצברים לכל השבוע.
אלוקים נתן לנו את השבת עם הכללים לשמירת למענינו, לטובתנו, כי הוא אוהב אותנו, לא לחינם האיסלם והנצרות חיקו (שלא בהצלחה) את יום המנוחה השבועי, ביהדות השבת היא יותר מיום מנוחה, רק תלמד תבין ותדע ואז תראה כמה זה טוב.
כשרופא אומר לך שאסור לך לאכול אוכל מסויים אתה מבין שהוא רוצה בטובתך, גם הבורא שאוהב אותך נתן לנו ספר הוראות כיצד להתנהג ומה טוב לנשמתנו ומה לא טוב ויכול להזיק, מאכלים לא כשרים מזיקים לנשמה היהודית ומפחיתים את הקשר שלנו לבורא עולם, יש כללים לעולם הרוחניות יש כללים להתחברות לבורא עולם הכללים האלו ידועים רק לבורא עולם והוא נתן לנו אותם במתנה למענינו כדי שנזכה ונוכל להתחבר אליו, להתחבר לרוחניות.
יתכן שאדם כרגע לא מרגיש שהוא יכול לקיים הכל או אולי הוא מרגיש שהוא לא יכול לקיים כלום אבל הוא לא צריך להימנע מללמוד את הדברים, כי הרבה דברים יתחדשו לו והרבה דברים שהוא חשב שהוא לא יכול לקיים פתאום הוא רואה שהוא יכול לקיים.
תשובה: הרבה אנשים שהתחילו להפחית רק סיגריה אחת בשבת אחת, פתאום גילו כמה קל להם להתקדם ולהמנע מעוד סיגריה ועוד אחת עד שבסוף הם כבר לא מעשנים בשבת וכנ"ל גם בטלוויזיה בשבת, הרבה הפחיתו רק 5 דקות צפייה בשבת ובסוף הם כבר לא רואים בשבת טלוויזיה.
כתוב: "מצווה גוררת מצווה" תתחיל במצווה שקלה עליך לקיים, תתחיל מהגבלה קטנה שקל לך לשמור, ותראה שהאור של מצווה אחת יאיר לך ויתן לך כוח לקיים מצוות נוספות.
לסיכום: תאמין בעצמך אתה יכול! ההגבלות הן לטובתך מאלוקים שאוהב אותך, אתה יכול להתחיל לאט לאט ולראות כמה ההגבלות הן רק גבולות למענך לשלוות נשמתך. בהצלחה.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 פברואר 2007, 15:04 
סופר נושם
סופר נושם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 22 אוהבים

חזק וברוך :P00

http://www.mizrahit.co/forum/album_personal.php?user_id=15464

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 פברואר 2007, 19:20 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים

תודהההה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 מרץ 2007, 19:51 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 11 אוהבים

תודה :)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***הבעיה הנפוצה של המתחזקים- כנסו***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית