נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

רונן דאהן (שוער נצרת עלית לשעבר...) F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

רונן דאהן (שוער נצרת עלית לשעבר...)

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: רונן דאהן (שוער נצרת עלית לשעבר...)
הודעהפורסם: 18 ספטמבר 2006, 15:09 
נושם באימונים
נושם באימונים
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

שחזר בתשובה ב"ה תקראו תקטע הבא.. איזה מרגש וכמה זה נכון!!
נ.ב היום אני יושב בתלמוד תורה אצלנו וזה
פתאום מה אני קולט? כפיר אודי בא ללמוד חחחחח
כל עם ישראל מתחזקיםםםם ב"ה ה' הוא האלוקיםםםםםםםםםםם ה' הוא האלוקיםם
שווה לקרוא כל שורה ושורה בקטע הזה

יש יהודים כאלה. יש שכבר משעה שהם מתקרבים, זוכים לקרב עמם אחרים. רונן דהאן למשל.
הוא היה, עד לאחרונה, שוער קבוצת הכדורגל של קבוצת נצרת עלית. בשלב מסוים לבו אמר לו שהכל הבל. אמנם הוא מצוי בעולם של זוהר, כסף לא חסר, הנאות רגעיות גם לא, כבוד מדומה ומה לא, אבל שום דבר רוחני. זמן קצר לפני שהוא מקים את ביתו הוא הרגיש את חסרונה של קדושת השבת אצלו, בקש להתקרב לקב''ה, לדבוק בתורה, לרוץ, במקום על מגרשי הדשא, אל פתחם של בתי מדרשות.
שלשה ימים לפני ה'מפגן הגדול' של קדוש ה' באצטדיון טדי, החליט לעשות מעשה ולפרוש משערי המשחקים אל שערי התורה והשערים המצוינים בהלכה. הוא פנה אל הרב אמנון יצחק, שהרצאותיו הביאו אותו לבחור בדרך האמת ובקש לעשות את הצעד המשמעותי, לעיני כל, במגרש טדי, שבו שיחק ולא פעם אחת, כדי להעצים את מעשיו ולתת להם משמעות לדורות.
במחזה מרגש ומרטיט, הוא בעט בחיי ההבל. לעיני 20 אלף המתכנסים באצטדיון טדי, השליך את כפפות השוער והנעלים, עטה כיפה וציצית ברך בשם ובמלכות 'שהחיינו' והכריז כי למחרת הוא הולך ל...'כולל'. הוא בקש, לעשות יחד עם כל הצבור הגדול, תקון לנפשו החסרה שעד כה היתה שקועה בשערי טומאה והכריז בקול, יחד עמם: ''ה' הוא האלקים''. אחר כך, הצטרף לקבלת 'עול מלכות שמים' בשני ריבוא איש וכשהוא אוחז בידו של הרב אמנון יצחק קרא: ''שמע ישראל''.

ההתרגשות שאחזה בקהל הרב הבקיעה שערי שמים.

המחזה האדיר הזה של קדוש שם שמים, ניצל מתוך הלהבות. הוא נמצא רק אחרי יומים של חרדה, שמא אש אכלה אש. משנודע שניצל, הוצג הקטע הזה מתוך הסרט, לראשונה, בהרצאה בחדרה.

הקהל הזיל דמעה.

ואז... קרא הרב אמנון יצחק לרונן דהאן, שהיה באולם, לעלות לבמה. הקהל הופתע ממראהו - עדינות שאינה עולה בקנה אחד, עם רונן חוסם הכדורים. הכנעה, שאינה עולה בקנה אחד עם נתורים יהירים של שוער כדורגל המבקש להפגין כושר ספורטיבי. הקהל מלווה אותו בעיניו ובמחיאות כפים אל הבמה והרב אמנון יצחק מבקש ממנו לדעת מה עבר עליו בחדש האחרון, מאותו רגע שבו הודיע לעיני 20 אלף איש כי הוא מואס בחיי שוער הכדורגל המצליח?
נאום רונן דהאן: ''בחדש הזה עברו עלי הרבה דברים. ב''ה אני לומד, ההכרה יותר חזקה, אבל תתפלאו לשמוע שהצעד שלי, דוקא בעולם החילוני מתפשט מפה לאזן. פתאם הכדורגלנים מגלים קרבה, כולם רוצים לבוא, כולם רוצים לטעום, ממש כמו שנאמר: ''טעמו וראו כי טוב ה' ''... ב''ה, אני זכיתי לעזוב את הכל ובאמת לדעת שיש דרך אמת אחת. יש שלשה סוגי יהודים: אלה שהם כמו שאני הייתי - חילונים לגמרי. יש אלה עם הפקפוק, כן לא, כן לא. ויש ב''ה את הצדיקים שעמלים באהלה של תורה. לכל המפקפקים ולחילונים אני רוצה להגיד: תדעו, אין כלום בחוץ. עוד מכוניות, עוד בתים, עוד בילויים, הכל סתם. בעולם החילוני כל אחד רואה רק את עצמו ולפתע נצוץ אומר לי: ומה עם הסביבה? לי באופן אישי כואב לראות את החבר'ה הצעירים שלנו, הילדים, הולכים בדרך שאין בה חנוך. כואב לי לראות את בנות ישראל בדרך לא דרך. זה הכי מצער אותי. אני עצמי הייתי בעולם הזה ואני אומר לכם שאין בו כלום. חבל על כל נפש של בת ישראל, על כל יהודי קטן שעולם הדמיון ממלא אותו...הם יגיעו לגיל שגם הם יגידו: באמת אין בו כלום. טובה שעה אחת קודם. צריך שלהורים יהיה הרבה סבלנות לתת חנוך טוב לילדים. צריך להתקרב אליהם, לתת על זה את הדעת. אנחנו הצעירים צריכים לעזור ולסמוך אותם. אף אחד לא מבקש מהם שישבו בכולל 14 או 15 שעות ביום, אבל שיכירו לפחות את הבורא,ידעו למי הם שייכים, למי אנחנו חיבים לתת דין וחשבון. בעוד כמה ימים יהיה 'יום הדין' אנחנו אולי לא משיגים את זה בעינים, אבל תחשבו, כמה יהודים היו אתנו בראש השנה הקודם וביום הדין הקרוב כבר לא יהיו אתנו. חבר'ה תתעוררו! התעוררות אחת קטנה מזכה בעוד שנים. צריך לתת, לעזור לכל אחד, להיות סבלנים, אני רוצה להודות לכל האברכים שאיתי בכולל של הרב כחלון. 'יישר כח' ''!

הקהל מריע בהתלהבות.

ואז מתקרב מתוך הקהל צעיר שמראהו מעיד שגם הוא עושה את צעדיו הראשונים בקרבתו אל בורא עולם, מבקש את רשות הדבור וסוגר מעגל עם דבריו של הרב אמנון יצחק בדבר החובה להכיר טובה ול'כבד את ה' מהונך – חונך'. מדובר במשה אשכנזי, לשעבר שחקן נוער בנבחרת חיפה, יחד עם רונן דהאן ומאז 'נהנתן' ללא גבולות. במהלך חצי השנה שלפני ה'מפגן הגדול' באצטדיון טדי, שבו קידש רונן שם שמים ברבים, הוא לא פגש בו. סמוך לארוע הם נפגשו וסיכמו שיסעו יחד ל'מצעד הענוה'.

אשכנזי מתקרב לבמה, עולה, נוטל את המקרופון ופונה להרב אמנון יצחק: ''שאלת את רונן מה הוא עשה בחדש האחרון, מאז החליט לפרוש מהכדורגל''?

הס מושלך באולם והרב אמנון יצחק שלא רבים מצליחים להפתיע אותו, מהנהן בראשו וממתין ללא ידוע..

אשכנזי: בחדש הזה רונן עשה דבר גדול... הוא החזיר אותי בתשובה..

הקהל פורץ במחיאות כפים אדירות

...החבר הכי טוב שלי נשלח משמים להחזיר אותי בתשובה...הייתי בכנס הגדול של הרב אמנון יצחק ושמעתי את ארנון כץ, אחד מעשרים המופלאים, אומר שם: ''תנסו, תטעמו''! כבר טעמתי את הכל...

זו האמת! התורה של הקב''ה! הלואי, שכל עם ישראל, יחזור בתשובה שלמה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

רונן דאהן (שוער נצרת עלית לשעבר...)

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית