נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

מי אמר שנסיכים יש רק באגדות? F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מי אמר שנסיכים יש רק באגדות?

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מי אמר שנסיכים יש רק באגדות?
הודעהפורסם: 15 פברואר 2006, 04:42 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

אלסנדרו דל פיירו-אגדת כדורגל איטלקית.

אמו של אלסנדרו דל פיירו, ברונה, כלל לא רצתה שיהיה כדורגלן. למה? אלכס הצעיר היה ילד מעט חולני. כל כמה ימים הילד היה חולה. כדי להתגבר על הבעיה הציבה ברונה אולטימטום בפני הילד: "אם לא תשחק בתור שוער, אני לא אתן לך לשחק בכלל". ברונה חשבה שאם אלסנדרו יעמוד בשער, הוא ימנע מעצמו התקררויות מיותרות. אלכס, ילד ממושמע, נענה לבקשה.

סטפנו, אחיו הגדול, שכנע את אלסנדרו לצאת מהשער. "אמא, את לא מבינה", אמר סטפנו לברונה, "יש לו כישרון להפוך לאחד מהשחקנים הגדולים בכל הזמנים". ברונה, אמא ממושמעת, נענתה לבקשה.

בגיל 13 עזב דל פיירו את הבית, הצטרף לפאדובה והפך עם השנים לאחד מהשחקנים הטובים והמוכשרים בכל הזמנים. דל פירו הוביל את יובה לשש אליפויות וזכייה בצ'מפיונס ליג, כשבין לבין הוא סובל ממורדות תלולים, פציעות ומשברים אישיים.

רק לפני שנה נראה עתידו של דל פיירו ביובה בספק גדול. באחד ממשחקי הליגה הוציא אותו פאביו קאפלו מהמשחק, בדיוק כפי שעשה 30 פעמים בעונה שעברה, והכוכב ירה לעברו: "סקופטה פיורי" (תלך להתקבב בתרגום חופשי) ו"ואפנקולו" (תלך להתקבב בתרגום ישיר). קאפלו נותר עם פנים חתומות, אבל רתח. בעיתונות האיטלקית קרעו את דל פיירו בשל התנהגותו.

מנהלי יובנטוס נזעקו לתקן את מערכת היחסים בין קאפלו ל"פינטוריקיו". ביובה בונים על דל פיירו להפוך לדמות מרכזית בעתיד של המועדון, והקבוצה אף מממנת לו לימודי כלכלה ותקשורת. וכשהסדקים עם קאפלו נראו לכל, החליטו מנהלי הקבוצה לנהל שיחת הבהרה עם השניים.
לאחר אותה שיחה הוא המשיך לתת מספרים טובים עבור קאפלו, ובישל את שער האליפות בניצחון על מילאן בעונה שעברה.

דל פיירו פורח גם השנה. הוא שבר את שיא הכיבושים של יובנטוס (השייך לג'יאמפיירו בונאפירטי), ושלשום (ראשון) כבש שער ניצחון מול אינטר, שעשוי להיות שער האליפות. ביחד עם השער אתמול, יש לדל פיירו לבד חמישה שערי ניצחון העונה. 15 נקודות משערי ניצחון. זו אחת הסיבות, והעיקרית מביניהן, ל-12 הפרש מהמילאנזיות. "היחסים עם קאפלו השתפרו בגלל שאנחנו מכירים אחד את השני טוב יותר", הסביר דל פיירו, "זה לא אומר שאני תמיד מסכים איתו, אבל עכשיו התקשורת בינינו הרבה יותר טובה".

הניצחון על אינטר שוב הוכיח כי התקשורת בין קאפלו לדל פיירו טובה. קאפלו ניגש לדל פיירו כשעה לפני שריקת הפתיחה והסביר בפניו למה הוא מעדיף לפתוח עם זלאטן איברהימוביץ' ודויד טרזגה. דל פיירו קיבל את הבשורה באכזבה מסויימת, בייחוד בגלל שהוא בכושר טוב מזה של איברהימוביץ'. אבל הוא נהג כמקצוען, כמו שהבטיח. אחר כך הוא המשיך בחימום, ו-20 דקות שלו על המגרש כמחליף הספיקו לו כדי לגמור את אינטר.

"יש לי מזל שהשחקנים מקבלים את ההחלטות שלי", אמר קאפלו לאחר המשחק. "יש לי מזל גדול שיש לי שחקנים כמו דל פיירו, איברהימוביץ' וטרזגה".

אפילו מרצ'לו ליפי, מאמן איטליה שבתחילת העונה אמר: "אף אחד לא בטוח בנבחרת גם לא דל פיירו", לא נשאר אדיש ביחס לכושר בו נמצא השחקן החביב עליו. "כשדל פיירו שבר את שיא הכיבושים של בונאפירטי, התקשרתי אליו ואמרתי לו: 'אלכס אני מקנא בך כי הפכת לאגדה חיה'", סיפר מאמן האזורי, "הוא יישאר בלבם של אוהדי הביאנקונרי לאורך דורות, לא רק בגלל שעריו אלא בגלל הסטייל שלו".

ליפי, שעבד עם דל פיירו ביובנטוס ועזר בטיפוחו, סיפר על התרשמותו מההתחדשות של הכוכב. "אני אוהב אותו בגלל שהוא היה בוגר כבר לפני 12 שנים שהוא הגיע ליובה", אמר המאמן. "הוא הפך להצלחה כי הוא לא השתנה בתור אדם. גם בתור שחקן אני מאוד אוהב אותו, היום הוא שחקן שיכול לעשות את ההבדל במשחק במספר רגעים, הוא נהדר גם אם הוא משחק דקה וגם אם הוא משחק 90 דקות".

השער של דל פיירו נגד אינטר היה ה-190 שלו במדי הגברת הזקנה, ואתמול כבר הבהיר את המטרות לעונה: "אני רוצה לזכות בסקודטו, צ'מפיונס ליג והמונדיאל", אמר ל"גזטה דלו ספורט", "כל המטרות הללו ניתנות להשגה. אני רוצה גם את כדור הזהב. אני ממש מאושר מאיך שאני משחק בסתיו של הקריירה שלי".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום ספורט

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

מי אמר שנסיכים יש רק באגדות?

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית