נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

תשמעו הוא מפתיע כל פעם מחדש הבנאדם הזה ...כנסו כולם...חובה ! F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 19 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

תשמעו הוא מפתיע כל פעם מחדש הבנאדם הזה ...כנסו כולם...חובה !

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תשמעו הוא מפתיע כל פעם מחדש הבנאדם הזה ...כנסו כולם...חובה !
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2005, 18:13 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 3 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

ראיון עם הזמר תומר חן

שם: תומר חן

מצב משפחתי: נשוי + ילד

מוטו בחיים: לשאוף להצליח כמה שיותר למעלה

רקורד: שני דיסקים בשוק ב"ה יוצא השלישי.
הופעה שהתרגשתי באדמס ובאדום 6 שהופעתי שם עד לא מזמן.

לחץ להגדלה

האם אתה עובד כיום על אלבום חדש?
כן, אני עובד בימים אלה על אלבום חדש, שם עדיין אין לו.
המפיק של האלבום הוא כמובן אבא שלי שמו בישראל ששון והוא גם המארגן שלי בימים אלה. ואנחנו מקווים לצאת איתו בערך בעוד 3 עד 4 חודשיים.

ואנחנו מקווים שהדיסק הזה יתפוס כי אנחנו משקיעים עליו עבודה מאד רבה.

ואם אתם שואלים איזה סגנון הוא יהיה אז בדיסק הזה אני יותר משלב את הסגנון הטורקי שגדלתי עליו ואני אוהב אותו לסגנון הים תיכוני.

ואני מקווה שהשילוב הזה יהיה שילוב מנצח.

לחץ להגדלה

לדיסק הראשון קוראים פרח מדבר והלהיט ההיסטרי של הדיסק הוא השיר צינגלה, למה בעצם לא קראת לדיסק על שם השיר?
האמת היא שבהתחלה הקלטנו את השיר פרח מדבר בגלל שזה לחן לועזי , לחן של זמר מאד מוכר בעולם בשם סטינג והלחן מאוד ידוע.

והאמת לא הרבה היו לוקחים לחנים לועזיים והופכים אותם למזרחיים בארץ, אמרנו לעצמנו בוא נעשה משהו שאף אחד לא עשה עדיין, משהו שיפתיע שיראה קצת צבע אחר.
והימרנו על השיר הזה בידיעה שהוא בטוח יתפוס וגם זה שיר שיכול להיכנס לרדיו וצינגלה זה לחן טורקי ואז היה קטע שלחנים טורקים לא נכנסים לשמיעה לרדיו פשוט מאוד כך.

לגבי צינגלה, אז זיגמן קלט את ה צינגנם צינגלם והפך את זה לשיר
ניצג´לה והכל התהפך. והשיר שהימרנו עליו פרח מדבר בכלל לא התייחסנו אליו.

ששון : שידרו המון את פרח מדבר אבל דידי הררי חגג דווקא על צינגלה במשך שבועיים זה היה בתקופה של חול המועד סוכות עד שיום אחד הגיע הזמן ודידי והצוות שלו רצו לשיר את השיר באולפן עכשיו הם רוצים לשיר ואין להם את המילים כי אז בדיסק הראשון לא היה את המילים של השירים בדיסק, ופה התחילה החגיגה שלהם והם צחקו על כך שחסכנו כמה שקלים בזה שלא שמנו את המילים בעטיפה של הדיסק.
תראה כי אז גם לא השקיעו הרבה על העטיפה ולא על פוסטרים ולא על תמונות והוא הסתלבט מה זה אין פה מילים, עד כדי כך זילזלו ובכך לקח את העובדה שתומר מכר 30 אלף עותקים שמי שמבין ויודע שזה מספר מטורף לזמר לא מוכר.

וזה סגור בדוק וחתום.

לחץ להגדלה

ואיך היתה ההרגשה פתאום להיות מושמע ברדיו?
קודם כל ההרגשה ממש מרגשת.

אני זוכר את התקופה שכמעט כל מכונית שעברה ברחוב הושמע ממנה השיר צ´ינגלה !

הייתה הרגשה מרגשת, זה נתן לי טעם לעוד.

יש לך שישה שירים שאותם הלחנת וכתבת, לדוגמא: מתגעגע, אני ואת, בואי נתפייס וכו.., שירים שהפכו ללהיטים. למה אתה בעצם לא רושם ומלחין לבד?
ב"ה השם זה יהיה בעתיד, וזה גם השאיפה שלי.
אני באמת בונה על הפקה שלמה רק שלי, אבל בנתיים אני לא בשיא שלי ועוד לא כולם מכירים אותי ויש לי עוד הרבה מה ללמוד ועוד הרבה להתקדם אז בהתחלה בדרך כלל שרוצים להעלות למעלה ולהיות מוכרים אז לוקחים מותגים כמו: עדי לאון, יסוי גיספן, זיגמן ועוד חברה טובים כמוהם שכל שיר שני זה שלהם. זה אומר שהם מקצועיים ומבינים את העבושה ואפשר לעלות דרכם, זה כמו שילד היום רוצה ללכת עם קצת פוזה בחוץ אז הוא יקנה קרוקר או סתם דוגמא XY , היום כדי להתקדם אתה צריך גב מאחורייך והגב זה השמות ולאט לאט ב"ה שאני יהיה מוכר בתור תומר ויהיה חזק באמצעות תומר אז תומר יעשה הפקה מלאה.

אבל זה שאיפה וזה יבוא, אני מאמין בזה.

ששון : ד"א הוא הלחין גם לאסהלה ולשריף (בדיסק לאורך הדרך השיר לא מוותר).

תומר : שריף היה פותח כל הופעה עם השיר הזה וב"ה שישתחרר יפתח עם השיר הזה כי אני חושב שזה שיר שמתאים לתקופה שלו : אסור לו לוותר.
אגב אני חושב ששריף הוא זמר מאד מוכשר, מאד חזק ומאד מקצועי.

היית שומע אותו אז ?

בטח, שים לב שכל החפלות שכל הזמרים כמוני ששרים זה שלו, רוב החפלות שלו.

לחץ להגדלה

דוד זיגמן ויוסי גיספן אלו אנשים שקשורים ללהיטים בדיסקים שלך , איך בעצם התחיל הקשר ?
ובעצם הכל התחיל מיהודה קיסר שבא יום אחד לבית שלנו.

ששון : אני חבר טוב של יהודה קיסר, יום אחד היה אצלי מפיק (חבר טוב שלי) אמרתי לו שיש לי בן ששמעתי שיודע לשיר, שוב פעם ששמעתי, אני אבא שלו אני יודע שהוא מנגן וכותב אבל מה, מסתגר בחדר ולכן לא ידעתי בדיוק מה הרמה של תומר ואני גם לא אוהב את הסגנון שלו , את הטורקי ולא את הערבי.
ויום אחד הוא אמר שהוא מוכן לשמוע את תומר, והוא בא אלינו הביתה שמע את תומר ואמר שהוא יהיה זמר בדוק.
הוא הציע ללכת על הסכם אני ואתה 50/ 50 אחוז, וההשקעה תהיה טובה ונריץ אותו.
אמרתי לעצמי בטח הבן אדם רוצה למשוך ממני כסף כמו כל המפיקים.
נזכרתי ביהודה קיסר שהוא חבר טוב מאד שלי ואמרתי לו, אתה יכול לעשות לי טובה והוא אמר לי כן , בוא אלי הבייתה אני רוצה לעשות הסכם עם מישהו, אמר שהוא לחוץ הוא בדרך להופעה עם אייל גולן אמרתי לו אני חייב לסגור היום, הוא בא לפה שמע את תומר ואמר לי, ששון אל תעשה שום דבר ולמחרת באולפן אצל אמנון אלמסי הבאתי לו את השיר "אמא שלי" ששם עשה לו עיבוד וסקיצה
והלכנו לשיר, בדרך השמיע לאייל גולן, שי ראובני היה קלידן ויהודה הי גם נגן של אייל, שי ראובני אומר לו אבל מי זה הבחור הזה ששר ויהודה אמר לו שזה הבן של חבר טוב שלי.
לבסוף חתמתי עם יהודה קיסר והשאר כבר היסטוריה...

לחץ להגדלה

הקליפ צ´ינגלה שמשודר עד היום בערוץ 24 מצליח ובגדול, האם חשבת להיכנס עם שיר אחר שלך?
האמת שמהאלבום החדש אנחנו חושבים לעשות 2 קליפים.

והאם אתה חושב שאם היית עושה קליפ למתגעגע זה היה נכנס?

לא, אני אל חושב שהיה כדאי להכניס אותו, כי כנראה שהיו שוללים אותו, ואתה רוצה להביא שיר שלא רק הקהל המזרחי ישמע אלא גם אנשים מעדות אשכנז שיושבים בבית ופתאום פותח ערוץ 24 ושומע את השיר שלך ואומר לעצמו איזה שיר נחמד.
ומתגעגע הוא דיכאון שלא כולם היו מתברים אליו ולכן ישר היה מעביר ערוץ.

בעיקרון אני חושב שקליפ דיכאון לא מתאים כ"כ לטלוויזיה והוא מתאים יותר לקהל שעכשיו צופה באינטרנט או שיש אפשרות לעשות לקהל שאוהב דיכאון קליפים ב DVD.
אני חושב שאם זמר רוצה להוציא קליפ עדיף שייצא עם קליפ עדין כי יש הרבה עיניים שופטות בחוץ.

לחץ להגדלה

בדיסק השני יש 2 שירים שקשורים בהורייך "אבא שבלב" ו"אמא שלי" ספר לנו קצת על המשפחה, למה רשמת עליהם שיר?
האמת שאבא שבלב זה יותר לבורא עולם, השיר מדבר על בורא עולם את המילים כתב יוסי גיספן והלחן עדי לאון, כל הקטע של הפיגועים וכל המלחמות שיש לנו במדינה ובעולם ובכלל.

השיר מדבר על כמה אפשר למסור את הנפש שלנו את הנפש של הילדים שלנו בעולם האכזר הזה.

בדרך כלל זמרים שרים על אהבות, אכזבות, איך פתאום חשבת לשיר על בורא עולם?

תראה זה לא רע קודם כל לבקש מאבא שבשמיים שיפסיק קצת את הבלאגן הזה. אני התחברתי לשיר הזה כי המצב הנתון היה ככה בזמנו וזה נראה לי הדבר הכי לגיטימי לעשות.

הרגשת שאולי אתה יכול לשנות את המצב, להראות שאכפת לך?

לא לשנות את העולם, אבל ברור שאכפת לי ואני מאמין שכל אחד אכפת לו.

והשיר "אמא שלי" ?

אמא שלי זה שיר שכתבתי בגיל 14 כי אני עד גיל 12, 13 לא גדלתי עם אמא , אמא שלי הייתה אישה חולה, חולת לב, בתי חולים והרבה ניתוחים ומי שגידלה אותי אז הייתה סבתא שלי.
אז הרגשתי צורך לרשום את השיר הזה כי אף פעם לא הרגשתי אמא מקרוב, ודרך השיר לאט לאט הרגישתי מה זה.

לחץ להגדלה

בתכנית של אבי ביטר בערוץ בריזה ביצעת את השיר "אהבה אמיתית" עם הזמרים שר-אל וחביב שאשא האם חשבת לעשות דואט עם זמר מסוים בעתיד?
קודם כל השיר יצא בשלישיה, זה לא היה מתוכנן אבל יצא ולא מתנגד כי שניהם זמרים מאד מוכשרים, האמת שכן יש מישהו שהייתי רוצה לעשות איתו דואט, והחלום שלי זה לעשות דואט עם עופר לוי, כי קודם כל זה זמר שאני מעריף, זמר ששאבתי ממנו המון , גדלתי עליו ושאבתי ממנו המון מהקטע המקצועי והתחברתי המון לשירים שלו.

הוא בעצם הזמר שגדלת עליו?

גם.

ושהתחלת לשיר אמרת אני רוצה להיות עופר לוי?

לא לא לא, עוד פעם אני לא מנסה לחקות את עופר לוי , אני גם לא שר בצבע קול שלו אבל אני קצת מושפע מהסלסולים שלו ומהסגנון השירה שלו, אבל שוב פעם אני לא שר כמוהו ולא מנסה לחקות אותו כי השירה שלי באה לי בטבעיות וגם אני מפתח את זה בדרך שאני חושב.

לחץ להגדלה

איזה מסר היית רוצה להעביר לקהל שלך?
המסר הכי חשוב זה שהקהל בא למועדונים שיפסיק להילחם אחד בשני.
שישתדלו פחות לשתות אם חוזרים הבייתה ברכב, ואתה יודע הערב מתחיל כ"כ יפה ושמח ורוקדים ופתאום שמגיעה השעה 3 , 3וחצי אז אנשים מושפעים מהאלכוהול וזה סתם הורס, זה מכער את הערב, מכער את המופע ולא מתאים.
בעצם המסר הוא להעביר לקהל שאם הם באים להנות אז שיהנו כבר עד הסוף ואם הם יודעים שהם באים לריב אז עדיף שישארו בבית ובנוסף זה מוציא שם רע למועדון ולזמרים.

ששון : אני הייתי במועדונים של שירי ארץ ישראל, ואף פעם לא נתקלתי בתופעה כזאת, כולם ישבו בשקט, אף אחד לא ניסה לפגוע בשני , להתחכך בשני ואף אחד לא בא לזמר והתנפל עליו בכח ואמר לו תשיר לי את זה כי אם לא אוי ואבוי לך ומאיים עליו.
רק בזמר המזרחי זה קורה וזה חבל כי זה מוציא סטיגמה לא טובה.

אתה אישית נתקלת במקרים כאלה ?

נתקלתי, כמו כל זמר.
אני אספר לך מה מעצבן בהופעות זה הקטע שבאים אנשים שהם רוצים שיזכירו את השם שלהם מהזמר, בסדר פעמיים שלוש מקובל אבל ברגע שזה הופך להיות הטרדה וזה הופך להיות בקטע של עיניים מאיימות ובטון מאיים זה מתחיל כבר לבעס, שמע אני גם זמר שאני שר אני מתרכז בשירה שלי, מתרכז בהופעה שלי, אני רוצה שהכל יהיה טיפ טופ והכל מהנשמה וברגע שפתאום אתה עוצם את העיניים ובאים מושכים אותך ובאים לך באוזן ואומרים לך משהו זה מוציא אותך מהריכוז.

ששון : רוב האנשים שמגיעים למצב של איומים זה אנשים ששתו המון, ולפי דעתי צריך להיות מכסה מסויימת בהאלכוהול, שתית עד לפה וזה נגמר.

תומר: הבעיה שאי אפשר לשלוט בזה, היום הנוער קונה שתייה ושותה אותו כבר באוטו, ומתדלקים עוד לפני שהם נכנסים עוד למועדון.
פעם אני לא זוכר שזה היה , זה לא היה.

לחץ להגדלה

מה היית רוצה שהקהל יידע עלייך שהוא לא יודע?
אין משהו מיוחד.

אולי לא יודעים שאתה נשוי?

למה, יודעים שאני נשוי, אני עוד לפני שהתחתנתי הייתי הולך עם טבעת כמו נישואים ואם היו שואלים אותי אם אני נשוי הייתי אומר כן אני נשוי.
אני לא חושב שיש עלי משהו מיוחד שצריך לדעת או שאפשר לדעת, קודם כל אני לא מסתיר כלום, אני סה"כ בן אדם פשוט שמתעסק במוזיקה.

מה אתה אוהב לעשות בימי היום שלך שלא קשור למוזיקה?

לבלות עם המשפחה, והכי חשוב לי זה גם לתת להם את האהבה ואת התשומת לב ושקרירת הזמר שלי לא יפגע בהם וגם לא יפגע בי.

לחץ להגדלה

האם אתה חושב שאפשר להתקיים רק מתעשיית המוזיקה המזרחית?
תראה, אני אישית בחיי היום יום עוסק במוזיקה אבל בנוסף אני גם עובד במפעל, כי אני חושב שהיום קשה להתפרנס מהמוזיקה, אבל אם אתה תופס ויש לך מישהו עם גב כספי איתך שיכול לתמוך בך, הרי מה שתופס היום זה קליפים, זה השמעות ברדיו אבל כל זה אני מאמין שתוכל לעשות רק אם יש מישהו עם גב כלכלי מאחורייך.

ומה אתה חושב אם יש לך קהל, אז אפשר להתקיים בלי עבודה נוספת?

תראה מי שבונה היום את הזמר זה התקשורת, ברגע שהתקשורת בונה אותך נכון ובונה אותך למעלה אז אתה יכול להתפרנס מהמוזיקה, אז אתה הרבה במועודנים הרבה בארועים.
אבל תראה אני הייתי לי תקופה יפה אני נחתי לשנתיים, בשנתיים האלה לא עסקתי במוזיקה ולא הופעתי, וזה גרם לי ליפול עכשיו אני מרגיש שאני מתחיל שוב פעם מהתחלה, אני מחזיר את הקהל שלי אלי לאט לאט.
מאז החזרה אני מופיע כמעט שנה.

לחץ להגדלה

איפה היית רוצה להיות בעוד שנתיים מהיום ?
זה אני לא יודע. כי מי שקובע זה שלמעלה.

רוצה, לא איפה אתה רואה את עצמך?

רוצה,הייתי רוצה לראות אותי כמה שיותר למעלה, במועדונים יותר גדולים, הרוב ארועים, תקשורות, אבל לא הייתי רוצה להגיד שאני רוצה להופיע בקיסריה, אני רוצה לגדול לאט לאט.

תומר חן , זה בעצם חן, או שהשם משפחה שונה כמו הרבה זמרים?
לא. זה היה פחן. פ-ח-ן. בסך הכל אבי גואטה ביקש להוריד את האות פ´, רצו שם יותר מסחרי וראו שפחן לא מתאים ואתה יודע כמו שעושים רוב הזמרים.

ואתה התרגלת לזה?

כן אני רגיל, התעודת זהות שלי היא תומר חן, היום הבן שלי שואלים אותו מה השם משפחה שלך אומר ליאל חן.

ושאלה לאבא (ששון) ואתה קיבלת את זה?

לא הפריע לי, שוב פעם אני לא מתערב. סך הכל אני רוצה בהצלחה של תומר, אני לא מתערב אני תומך ועוזר, אני מלווה אותו שנה שלמה, אני עובד מאד מאד קשה והוא לא יודע כמה
וזה גם מבחינה כלכלית, זה מאד פוגע לי בעבודה שלי, אבל איך אומרים זה ריצת עמוק, אני עם הראש בפנים, נכנסתי אי אפשר לצאת בחזרה.

לחץ להגדלה

מה אתה חושב על המוזיקה המזרחית הדכאונית ? האם היא עדיין קיימת או נעלמת והופכת להיות ים תיכונית?
תראה המוזיקה המזרחית אני חושב שהיא עדיין קיימת, עובדה היום גם בשירים לועזיים מכניים את הכלים האתניים , המזרחיים, את הכינורות.
אבל המוזיקה כביכול הדיכאון שאתה מתכוון אליה אני חושב שהיא נעלמה כי העלימו אותה.

אתה לא חושב שהיא בעצם נעלמה מאז שקובי פרץ, מושיק עפיה וליאור נרקיס בעצם עלו למעלה, אז כל הזמרים ראו שהם נכנסו אז גם אנחנו רוצים?

זו גם אחת הסיבות , אתה צודק אבל אני חושב שהעלימו והחביאו אותה, אולי היא עדיין קיימת אבל מחביאים אותה.

ששון : הזמרים רוצים להיות מודל חיקוי למושיק עפיה, קובי פרץ, לנרקיס ולשרית חדד, עכשיו התפנה מקום נכנסים אלה עם הדיכאון - זמרי האינטרנט.

אחד מהמקצוע (אחד הזמרים) אמר שלא הזרמים עברו , אלא הקהל עבר ובשביל זה הם עברו איך אתה מסביר את זה?

אבל עובדה עדיין יש את הקהל, אתה רואה במועדונים, אני כל הזמן רוצה לפתוח עם שמח, אני רוצה לשיר שמח , הקהל עוצר אותי - אנחנו רוצים דיכאון.
אני ייתן לך דוגמא הכי טובה אני הולך לארוע אני מופיע בבר מצווה או חתונה, מה אתה בא לעשות ? שמח ! הקהל רוצה מתגעגע, תשיר אמא שלי, יש לזה קהל , הקהל צמא לזה, הקהל שאהב פעם את המוזיקה הטורקית צמא לזה.

ששון : הזמר אומר אני ישנה טיפה אני רוצה פחות דיכאון, שמע אני שמעתי פעם את שרית חדד שמע היא הייתה דיכאונית , ליאור נרקיס היה דיכאון, קובי פרץ עכשיו ממש שונה. ד"א קובי פרץ היה בבר מצווה של תומר, זה היה לפני שהוא הוציא את הדיסק הראשון שלו, שר טורקית ,ערבית, שירים של עופר לוי הרבה ושמחים.

וזה לא מפריע לדעת שזה מוזיקה שהקהל רוצה אבל לא מקבלת תמיכה מהתקשורת, כי בעצם התקשורת קובעת מה ישמעו ?

תומר : אני חושב שיש מספיק קהל למוזיקה הטורקית בארץ, ואם זמר רוצה לשיר את השירים האלה הוא לא צריך להתבייש בעצמו, אם הוא רוצה להיות יותר תקשורתי אז שיעשה שירים לתקשורת, אבל אם הוא רוצה גם את הקהל הזה וגם את הקהל הזה כמוני, אז אני שר במועדונים מה שהקהל מבקש, את מתגעגע וכל הלחנים הטורקיים אבל אם אני רוצה גם להתקדם אז אני עושה חצי חצי באלבום, להתפרץ לשני הכיוונים אני אומר את זה
שוב פעם אני לא מזלזל בקהל שאוהב את המתגעגע, את אלוקים אלוקים , זה קהל שנותן לי להתפרס ומאכיל אותי וגם אוהב את זה ואני גם אוהב להעניק לו את זה, אבל אם אני רוצה להתקדם לאורעים אז אני צריך קצת שירים יותר תקשורתיים, אני צריך שיקבלו אותי איך שאני ולא במסיכה.

לחץ להגדלה

איזה שיר שלך אתה הכי אוהב והכי התחברת אליו?
את האמת, האתמול.
כי השיר הזה מחזיר אותי אחורה לתקופה היפה שהייתה.

אתה כתבת אותה?

לא. מי שכתב את המילים זה יוסי גיספן והלחן טורקי.

ספר לנו קצת על אבא שלך כי הוא דמות מאד מאד מרכזית
קודם כל אבא שלי הוא אחד האנשים שהחזירו אותי למוזיקה לאחר ששנתיים שנעלמתי והתייאשתי. הוא תמך בי והוא משקיע בי עכשיו, גם מבחינה כספית ונפשית הוא ואישתי החזריו אותי למוזיקה בדחיפה שאני חייב להמשיך את זה כי הם יודעים שזה דבר שאני אוהב לעשות ודבר שאם אני לא יעסוק בו הוא יחסר לי.

זה דבר גם שיתסכל אותי אם אני לא יעשה כי זה חלק ממני, זה כמו חס וחלילה לאבד חלק מהמשפחה שהוא קשור אלי ואני אוהב אותו. זה חלק ממני.

הוא משמש לך כמו אמרגן?

כן, הוא הכל, אבא, אמרגן, מפיק, הכל !

ששון : כל מה שצריך לעשות אני עושה , וד"א יש אנשים שרוצים אותו, לא יגיד לך שמות זה אסור לי וגם היום צלצלו אלי שרוצים אותו אבל אני כרגע לא מעוניין כי הוא נכווה פעם אחת, נכווה ברותחין.
וברוך השם, הוא עובד, מופיע,קהל אוהב אותו, בעלי מועדונים אוהבים אותו אז אני רוצה לתמוך בו, וההצלחה שלו זה הצלחה שלי.

שאלה לששון : אתה יודע הרבה על המוזיקה הזאת, מאיפה?

נכנסתי לזה ואת האמת לא אהבתי אותה כי אני בא מרקע מוזיקלי אחר, אני הייתי זמר שירי ארץ ישראל.

מורני שילי אני אוהב אותך הכי בעולם את החיים שלי מבינה ?!?!?!?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 19 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

תשמעו הוא מפתיע כל פעם מחדש הבנאדם הזה ...כנסו כולם...חובה !

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית