נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

דייי לאלימות המשטרה F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 29 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

דייי לאלימות המשטרה

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: דייי לאלימות המשטרה
הודעהפורסם: 20 ספטמבר 2005, 15:36 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

http://www.hapoelta.com/police_brutality/

ברוכים הבאים לאתר המלחמה באלימות המשטרה במגרשי הספורט.

אנו, אוהדי הכדורגל בישראל, מהווים קבוצה בת עשרות אלפי אנשים אשר באים כל שבוע למגרשי הכדורגל כדי לצפות במשחקי הכדורגל של קבוצותיהם. בשנה האחרונה ישנה התגברות משמעותית של תופעה שהייתה שולית למדי עד כה – יותר ויותר אוהדים נפגעים מאלימות משטרה ללא כל צידוק. לרוב,אלו אוהדי ארבע הקבוצות הגדולות - הפועל ת"א, מכבי ת"א, מכבי חיפה ובית"ר ירושלים - אך לא מעטים המקרים בהם סבלו גם אוהדי קבוצות נוספות את נחת זרועה של המשטרה בתוך היציעים ומחוצה להם.

הנפגעים מאלימות זו הינם, ברוב המקרים, אוהדים שלא עשו דבר כנגד החוק ובאו אך ורק כדי לראות משחק ולעודד את קבוצתם. ילדים, נשים, בני נוער ומבוגרים שמעולם לא נתנו יד לעבירה כלשהי על החוק וכל חטאם היה להימצא בזמן הלא נכון ליד השוטר הלא נכון, מוצאים את עצמם מבלים לילה במעצר, שלאחריו זוכים לרישום פלילי ולתלונה חסרת ראיות בבית משפט.

לאחרונה נשמעות יותר ויותר עדויות על אלימות משטרתית מיותרת, על "טיפול" באוהדי כדורגל כבמחבלים שנעצרו ע"י השב"כ, ובהתאם גם כמות התלונות במח"ש (המחלקה לחקירות שוטרים במשטרת ישראל) גדלה לממדים שלא ידעו כמוהם בעבר. מספר העצורים ללא ראיות במגרשים חסר תקדים ובמקרים רבים ילדים מתחת לגיל 16 מואשמים ב"תקיפת שוטר" משום שאותו לובש מדים נתקל בהם בדרכו ליציע.

מי שנכח בחייו במשחק כדורגל ברחבי אירופה או דרום אמריקה, יודע שמדינת ישראל היא אחת הבודדות בעולם בהן שוטרים וכוחות יס"מ נכנסים ליציעים, מכים ועוצרים אנשים שכל פשעם היה שנמצאו בקרבת אבוקה דולקת. באף מדינה מתוקנת לא עומדים מאות אנשים בכניסה ליציעים ונדחפים ע"י לובשי מדים אלימים, פרשים על סוסים שדוהרים עליהם וכל זאת בזמן שממוצע הצופים במשחק בישראל הוא זעום לעומת ממוצע הצופים באנגליה, איטליה, ספרד, או ארגנטינה. את משימתה האמיתית, שהיא מניעת הקטטות האלימות בין מחנות אוהדים בסיומי משחקים טעונים, לא תמיד מצליחה משטרת ישראל לבצע באותה יעילות בה היא מבצעת את תפקידה המיותר ביציעים ובטח שלא באותה מסירות.

אנו שואפים שגם בישראל אוהד כדורגל יהיה זכאי לתמורה הולמת עבור מחיר הכרטיס הגבוה אותו הוא נדרש לשלם. אנו מייחלים ליום שבו אוהד יוכל לראות משחק בכיף, להיכנס לאצטדיון עם אבוקות בידו כאמצעי עידוד חוקי ומאושר, לעודד את קבוצתו בבטחון שלא יוכה ולא ייעצר במהלך משחק אלמלא יעבור על החוק. יום כזה, אם וכאשר יגיע, יהיה יום חג בראש ובראשונה עבור האוהדים, אח"כ עבור בעלי הקבוצות ובסופו של דבר עבור המשטרה, שעבודתה תהיה קלה בהרבה. למרות שאינן הנושא המרכזי, אבוקות אינן חוקיות עדיין במגרשי הכדורגל והן התירוץ הנפוץ ביותר של שוטרים ואנשי יס"מ להכות ולעצור בני נוער, ילדים ונשים בטענה שהדליקו אותן. "פריטי אמל"ח המהווים סכנה של ממש לחיי הצופים", כך מגדירים במשטרה אבוקות ורימוני עשן. את הגורם האמיתי לכך שבסיום כל משחק אטרקטיבי מאושפזים מספר רב של אוהדי בבתי חולים ברחבי הארץ, מכנים במשטרה "שוטרים שעושים שימוש בכח סביר".

אנו קוראים לאוהדי כל קבוצות הכדורגל והכדורסל ברחבי הארץ לתת יד למאבק באלימות המשטרה, לשלוח עדויות, סיפורים, תמונות או כל מידע אחר שנראה לכם רלוונטי שיתפרסם באתר. בסופו של דבר מטרתנו היא לאסוף את כל הראיות, לצאת איתן באופן מסודר לכל כלי התקשורת ולהגיש תביעות ייצוגיות לגופים הממשלתיים והציבוריים שיכולים לעזור ואחראים על הנושא.

בברכה,
אוהדי ספורט בישראל.

סיפורים ועדיות

איציק, אוהד בית"ר ירושלים (4/03/04)

שלום,שמי איציק מבית שמש אוהד ביתר י"ם במשחק שהיה של ביתר מול בני סכנין אוהדים מהקבוצה שלי שרו שירים נגד אוהדי בני סכנין ואז נכנסו יסמניקים והוציאו את חבר שלי ואת אחותו למרות שלא עשו כלום ,אני יצאתי איתם וביציאה חבר שלי שאל למה אתם מוציאים אותנו אם לא עשינו כלום בתגובה השוטר דחף את אחותו חבר שלי ניסה להגן עליה ואז קפצו עליו 2 שוטרים ופיצצו אותו מכות ,אחותו התחילה לצרוח על השוטר וחטפה אגרוף לבטן ונדחפה לרצפה ולבסוף עוד נלקחו למעצר אני לא בא למתוח ביקורת על עבודת המשטרה אבל נמאס מהאלימות הזאת.

אנונימי, אוהד בית"ר ירושלים (22/02/04)

במשחק של ביתר נגד מכבי תל אביב עמדנו בשערים בשביל להיכנס לאיצטדיון היה לחץ והמניאק לא נתנו לנו לינשום הם סגרו אותנו מכל הצדדים עם סוסים ברגע שהסוסים התחילו להיתפרע האוהדים התחילו לברוח אני לא הצלחתי לברוח וישר קפץ עלי שוטר כלבלב והיפיל אותי לריצפה ואחרי זה באו עוד כמה תפסו אותי ולקחו אותי לצד והתחילו לתת לי מכות אחרי שאמרתי להם שיעיפו את הידיים שלהם ממני צריכים לעצור את הזבלות האלה לפני שהם יהרגו מישהו.

אנונימי, אוהד בית"ר ירושלים (18/10/03)

במשחק נגד הפועל תל אביב במחזור השלישי עמדתי בטדי לפני המשחק ליד הקופות. המשטרה בדיוק באותו זמן שמו את המחסומים למטה כדי להתחיל להכניס אנשים. בזמן שאנשים עומדים בתור פתאום אני רואה 3 יסמניקים מושכים איזה אוהד אחד מבפנים זורקים אותו על הרצפה ומתחילים לבעוט בו בכל חלק בגוף. פתאום רואים אותם כמה יסמניקים אחרים ומצטרפים אליהם והיו שם בערך 6-7 יסמניקים מרביצים לנער שהיה מקסימום בן 17. בזמן שהם מרביצים לו אחד היסמניקים שיצטרפו שואל אחד אחר מה הנער עשה והשני עונה לו שהוא לא יודע וככה גם עוד אחד אומר שהוא לא יודע. בסוף אחרי איזה כמה דקות שהנער קיבל מכות רצח בא שוטר קצת יותר מבוגר ואמר להם להפסיק עם זה ואז הם הפסיקו והשאירו את הנער שם על הרצפה אחרי שקיבל מלא מכות.

אבי בנימין, אוהד בית"ר ירושלים (22/05/03)

הייתי במשחק מול הפועל תל אביב בבלומפילד ובסוף המשחק היה בלאגן של אוהדי ביתר שרצו ליציע הצפוני לתת לאוהדי הפועל פיצוצים. אז באו יסמניקים וחיפשו את המתפרעים ובדרך גם באו סוסים. אני ברחתי למערבי בלי שעשיתי משהו, ברחתי כי אני פוחד מסוסים. פיתאום בא אלי שוטר ורודף אחרי ומקלל אותי. אני ברחתי לו אבל אחר כך בא אלי יסמניק חנק אותי, השכיב אותי על הריצפה, בעט בי ואמר לי : "אם אתה לא עף מכאן אני עוצר אותך".

יוסי, אוהד בית"ר ירושלים (06/05/03)

סיבוב ראשון שיחקנו בבלומפילד נגד הפועל, אז איך שהביאו את הגול אחרי 2 דקות אז קפצתי מעצבים ועכשיו הייתי למטה ואין גדרות אז איזה יס"מניק חשב אני רוצה להכנס והוא התחיל לצעוק. אז אני לא הייתי פראייר אמרתי לו אני כולה קופץ הוא אמר לי לא להתחצף עשיתי כדבריו. לאחר 20 דקות הדלקנו אבוקה והייתי לידה בא אותו שוטר שראה אותי לפני זה למטה עכשיו למעלה ליד אבוקה ומשום מה החליט שאני מתפרע. הוא אמר לי "פה זה לא ירושלים". אמרתי לו כן זה מרחב הירקון אז הוא אמר ועכשיו אני יראה לך מה אנחנו. הוא התחיל להכות חזק חזק, ואז הוציא אותי מהמגרש סתם שוטר צריך להעיף את כולם משם.

גלעד, אוהד בית''ר ירושלים (05/05/03)

אני גלעד, אוהד בית"ר ממודיעין. זה מקרה שקרה לי שבוע שעבר נגד חיפה בטדי
כשהגעתי למשחק האחרון נגד מכבי חיפה חשבתי הכל יעבור כרגיל, אבל מה? בסוף המשחק כשהתקדמתי לכיוון הקניון הלכתי רגיל כמו בנאדם נורמלי ופתאום משום מקום אני וחבר שלי שומעים קולות של דהירה. אנחנו מסתובבים לאחורה ופתאום שני סוסים מאחורינו עם צעקות של עופו מפה אנחנו רוצים ללכת הביתה. אמרנו להם טוב והתקדמנו יותר מהר. מרחוק ראינו אוהד של בית"ר אחר חוטף מכות רצח משמונה שוטרים כשהוא לבדו! שוטרי היס"מ ממש פתחו אותו. השוטרים, ממש כאילו הוא סכנה לציבור, תפסו את האוהד, אחד חנק אותו ותפס אותו וכל השאר מביאים לו מכות רצח. אנחנו התקרבנו וניסינו להזיז את השוטרים ותנחשו מה קרה? גם אני חטפתי מכות. יצאתי צולע וגם חבר שלי אותו דבר.
ללכת ולהתעלם את האוהד לא יכלתי כי לא מפקירים אוהד בית"ר אף פעם! אבל על מה קיבלתי מכות? על שניסיתי לרסן קצת את השוטרים שהרביצו לנער בן 16 שכל הפשע שלו זה להיות אוהד בית"ר או אפילו אוהד כדורגל.

*צונזר*

עכשיו אני שדון צהוב

ביתר ירושלים בנשמה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 29 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

דייי לאלימות המשטרה

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית