נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

אלהי נשמה שנתת בי.... F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

אלהי נשמה שנתת בי....

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: אלהי נשמה שנתת בי....
הודעהפורסם: 26 פברואר 2011, 19:09 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

הרב יובל עדי

כל בוקר מחדש אנו אומרים את תפילת אלהי נשמה ובעצם בתוכנו מסתתר לו איזה צחוק גדול שאומר לנו, על מי אנו עובדים ,הרי כל הסיפור הזה של נשמה טהורה כבר לא רלוונטי לגבי, שכן מלא אני במעשים רעים ובמידות רעות כך שכבר מזמן אינני טהור ויותר מתאים היה להתחיל דווקא באשמנו בגדנו...
אלא, צריך להבין שאף על פי שמלא אני במעשים רעים שמרחיקים אותי מה’ יתברך ומתפקידי בעולם, אפילו כך לעולם נשארת הנשמה בטהרתה ואינה נפגמת מאותם חטאים. הנשמה היא החלק האלוקי שלנו אותו חלק אלוה ממעל ששונה בתכלית מהמציאות החומרית שלנו. לעומת החומר שתמיד מושך אותנו לעולם נמוך ומביט אל העולם ככלי נח למימוש כל תאוותיו, באה הנשמה וממלאת אותנו ברצונות עליונים להיות אנשים עדינים, מוסריים, לחשוב על הכלל ולא רק על עצמך ,להיות אנשי חסד ולהתלהב מעניינים קדושים. למדונו חז"ל שעל אף שהנשמה והגוף מחוברים, אין זו חתונה קטולית, ובזמן החטא מתעלה הנשמה ומפירה את השותפות באופן שאיננה מתלכלכת בכתמי החטא. לכן תקנו חז"ל שכל אדם מדי בקר יברר לעצמו ,שבעצם הוא טהור ,שתפילה זו לא שייכת לצדיקים עליונים בלבד וכבר נלקח בחשבון שקרוב הוא האדם לחטוא ואף על פי כן הוא נשאר טהור. האני הפנימי שלך לא נפגם, אל תחשוב על עצמך רק רע כל היום , כמה אני חלש וכמה אני רע, תבין שההפך הוא הנכון, אתה בעל נשמה גדולה מאד וכולך מלא טהרה. אמנם זה שהנשמה שבתוכי היא טהורה זה לא מספיק וגם בהתנהגותי אני צריך להיות טהור, אבל היותי מלא בנשמה טהורה נותן לי מוטיבציה פנימית חזקה תמיד להתחיל מחדש .

לתפילה זו יש פתיחה מיוחדת מאד שלולא חז"ל, לא היינו אומרים כך מעצמינו והיא הפניה אל ה’ "אלהי". הפניה הזאת היא מאד אישית ואינטימית לעומת הפניה הכללית ,ה’ או אלהים, ויש להתבונן מה ענינה וכי ה’ יתברך הוא האלהים שלי ולא של חברי וכי כל היהודים בעולם רבים מדי בקר של מי האלהים אם שלי או שלך?
אלא שחידוש גדול מונח פה שמחמם את הלב ונוסך בטחון אישי בפתיחתו של יום.אם נדמה את הענין למפעל עם הרבה עובדים נאמר שככל שיש יותר עובדים היחס האישי עם המנהל הולך ופוחת ואם יש המון עובדים ומדובר במפעל ענק אז המנהל בכלל לא מכיר אותך ולכאורה כך הדבר ביחס עם ה’ שללא ספק הוא מנהל מפעל גדול. מצד זה היה ראוי לפנות אל ה’ כאל מנהל גדול ולאמר אלקים נשמה טהורה שנתת בי... אלא, שעם ה’ זה לא כך, ואף על פי שיש לו כביכול הרבה דברים על הראש הוא באמת האלהי שלי הוא איתי ממש בכל משברי ובכל הצלחותי ,בכל ההתלבטויות ובכל מהלכי חיי הוא איתי לגמרי עד כדי שאני אומר "אלהי". הענין הזה הוא סוד גדול באלוקות שבמקום הגבוהה אין מוגבלות ואין מצומצמות ולכן כל מי שיש בתוכו נשמה אלוקית מרגיש כאילו הוא היחיד שנמצא בכל היקום.אין זה בכאילו אלא באמת, האלהים שמתגלה בך בשרש נשמתך הוא היחוד שלך וכשם שפרצופיהן שונים כך דעותיהם שונות מצד שכל אחד הוא הופעה מחודשת בעולם.על כן בפניה "אלהי" אנו פונים אל ה’ מתוך היחוד שלנו, והיחוד שלנו היא נשמתינו שהיא חלק ממנו ומצד זה כל אחד ואחד באמת יחיד הוא בעולם ויחיד כלפי אלוקיו. פעם אחת נקלעתי בתפילת שחרית לבית כנסת שהיה שם רב גדול מאד והרבה אנשים הצטופפו סביבו בצפיה שגם הם יוכלו לקבל עצה וברכה כשיגיע תורם, עמדתי בצד וחשבתי כמה צריך להדחף כדי לשתף את הרב בענינים אישיים ושמחתי שבשביל לדבר עם ה’ ולשתף אותו בשיחת הנפש לא צריך לחכות בתור ופתחתי בתפילת אלקי נשמה.

אם כן, אור גדול האירו לנו חז"ל, בתפילה זו מיוחדים אנו אצל ה’. מצויים אצלו והוא אצלנו וטהורה היא נשמתנו ומתוך כך שמחה גדולה ובטחון גדול לקראת יומנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: אלהי נשמה שנתת בי....
הודעהפורסם: 26 פברואר 2011, 21:49 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 3158 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

אלהי נשמה שנתת בי....

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית