נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

**•-°°®ס פ י י /|\ ל - אייל גולן סיקור+הלהיטים להורדה®°°-•** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - הורדות, סיקורים, מידע ועדכונים. » שירים וסינגלים » ארכיון

**•-°°®ס פ י י /|\ ל - אייל גולן סיקור+הלהיטים להורדה®°°-•**

מחבר הודעה
הודעהפורסם: 31 אוקטובר 2005, 22:32 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 195 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

שים לב: נושא זה נעול, יתכן והקישורים וההורדות הנמצאים בו לא תקפים.

סיקור מספר 1 - תמיר גל:
עליך להתחבר למערכת ולהפעיל את חשבונך על מנת לצפות בקישורים ובהורדות.

סיקור מספר 2 - שריף:

סיקור מספר 3 - ישי לוי:

סיקור מספר 4 - משה פרץ:

סיקור מספר 5 - אסי הגו'קר:

סיקור מספר 6 - רינת בר:

סיקור מספר 7 - לידור יוספי:

[hr]

תמונה אייל גולן
[hr]

נולד בשם: . . . . . . . . . . אייל ביטון
[hr]
תאריך לידה: . . . . . . . . . . 12.4.1971 , רחובות , ישראל
[hr]
ז'אנרים: . . . . . . . . . . ים תיכוני , ישראלי....

[hr]

תמונה

אייל גולן הוא ללא ספק הזמר המזרחי המוביל של תחילת שנות האלפיים. גולן, שפרץ עם אלבומו השלישי, בלעדייך , בישר מהפכה מוזיקלית שהתחוללה כאן בסוף שנות ה-90. שלוש שנים לפני יצאת אלבום זה הוא סומן על ידי יודעי דבר בבראנז'ה הים תיכונית ככשרון שישבור שיאי הצלחה. לאחר שני אלבומיו לחישה בלילה והופעה חיה, שהצליחו חלקית (הראשון היה כשלון והשני מכר מעל 30 אלף עותקים), גולן פרע את השטרות. בלעדייך מכר מעל 120 אלף עותקים תוך שלושה חודשים. הלהיטים מתוכו "צאי אל החלון", "לב של גבר" ו"בלעדייך" הפכו אותו לכוכב פופ לוהט ומושא לחיקויים. היום הוא נחשב לכוכב על עם להיטי ענק כמו "דמעות", "יפה שלי" ועוד. הוא הופיע ברחבי העולם באולמות כמו ה"אולימפיה" בפריז.

תמונה

אייל גולן נולד ברחובות כאייל ביטון. הוא החל לשחק כדורגל בהפועל "מרמורק" ברחובות והשירה שימשה כתחביב. בגיל 18 לכד את אוזניו של היוצר ציון שרעבי. גולן הופיע באירוע משפחתי ומכר משותף הכיר בינו לשרעבי. התוצאה היתה "דוניה - פני מלאך" (שמוכר יותר בביצוע של הזמר נתי לוי שהקליט אותו כמעט במקביל). השיר יצא כסינגל לרדיו ולא מאוד הצליח.
שנה לאחר מכן החל אייל באיסוף חומר לאלבום ללא עזרת שרעבי. הוא המשיך לשחק בהפועל "מרמורק" ובמקביל אסף חומר מיוצרים כמו אביחי מליחי שכתב להיטים כמו "לא לבד" של פיני חדד. במועדון "גוש 24" בראשון לציון הוא שימש כזמר חימום לזמרים ישי לוי, ונתי לוי מהם הוא שאב השראה. הוא שינה את שמו מאייל ביטון לאייל גולן מטעמי מסחריות. גולן הוא שם המשפחה של אימו רונית הגרושה מאביו דני. אייל האמין שגולן זה שם מסחרי יותר גם נוכח העובדה שזהו שם המשפחה של הכוכב הגדול ביותר במוזיקה התימנית האותנטית ציון גולן.
כמעט את כל אלבומו לחישה בלילה הפיק במימון עצמי כשרק הנהלת קבוצתו, הפועל "מרמורק", תמכה בו מבחינה כלכלית. הוא חתם חוזה אמרגנות והפקות עם ישי בן צור. בן צור, בעל אולפן ההקלטות "אולפני בן צור", הפיק לפני כן את הזמרת ענת המהממת, נעזר בהמלצתו של אביהו מדינה שהגיע ביחד איתו להופעה של אייל במועדון "אקסיט" ברחובות.
האלבום נחל כשלון במכירות למרות ביקורות מפרגנות. אייל שקל לפרוש מהמוזיקה ואילו בן צור כבר פרסם מודעת "למכירה" על אולפניו. בן צור ערך נסיון אחרון והפיק את האלבום אייל גולן בהופעה חיה, שהיה, כביכול, הקלטה של אייל בהופעה. למעשה, מדובר באלבום אולפן שכלל חידושים לשירים של זוהר ארגוב, בועז שרעבי ואחרים, כשהכל, כולל מחיאות הכפיים של "הקהל", בויים באולפן. האלבום הצליח מעל המשוער ונמכר בעשרות אלפי עותקים. בן צור וגולן כבר עבדו על אלבום נוסף באותה תבנית כשהגיעה הצעה מזאב נחמה ותמיר קליסקי חברי להקת אתניx. השניים חשו בפוטנציאל הטמון במוזיקה הים תיכונית הישראלית והתעניינו בהפקת זמר. לאחר בדיקה של עשרות שמות ושמיעה אין סופית של קלטות ודיסקים "מזרחיים" עלה שמו של גולן לצד שמות נוספים. השניים יצרו קשר עם בן צור שהביא אותם להופעה של גולן במועדון "גן הסלעים" בפתח תקווה. מיד לאחר ההופעה, כשהבינו את יכולתו הקולית והבימתית של גולן, הוחלט על עבודה משותפת.
גולן ובן צור חששו מהמהלך, שהיה עשוי להתפרש כ"התאשכנזות", והניחו את האלבום בהופעה חיה 2 כתוכנית מגירה למקרה של כשלון. מיד עם צאת הסינגל הראשון "לב של גבר" ניתן היה להרגיש את שעמד להתחולל. האלבום בלעדייך קצר הצלחת ענק. אייל זכה בתואר "זמר השנה" ב"ערוץ 2" ובכלי תקשורת נוספים.
גולן ואתניx הפכו לצוות מנצח. הם הופיעו בכל רחבי הארץ. באלבום ברוכים הבאים לישראל של הלהקה ערך גולן דואט עם נחמה בשיר "קן של אהבה". מיותר לציין שהאלבום הצליח מאוד, אבל נציין בכל זאת. האלבום שיצא לאחר מכן, חייל של אהבה , המשיך את גל ההצלחה. היו בו להיטים כמו "דמעות" ו"יפה שלי". גולן קיבל הזמנות להופעות בחוץ לארץ. הוא הופיע בארצות הברית, קנדה, דרום אמריקה ואירופה. המרשימות שמבין ההופעות היו ללא ספק שתי ההופעות בהיכל ה"אולימפיה" בפאריס, צרפת. ההיכל מכיל 2000 מקומות ואייל מילא את האולם פעמיים. ההיסטריה היתה עצומה.
האלבום השלישי עם אתניx היה הסתכלי אלי . למרות להיטים כמו "בעירי", "מלך המגרש" ושיר הנושא, האלבום לא זכה להצלחה של קודמיו. גם האלבום של אתניx , מוריס, שיצא לאחר מכן, נחל כשלון יחסי. אלבומם הבא אתניx ואייל גולן המופע המשותף יצא לחנויות כמעין סיכום של עבודה משותפת. גם האלבום הזה נכשל יחסית בחנויות.
האלבום צליל מיתר יצא במאי 2001. היה זה אלבומו הראשון של גולן שיצא ללא שיתוף פעולה עם אתניקס, והוא כלל שני שירים של שלומי שבת, שניים של אביהו מדינה ואחד שכתב אהוד מנור. האלבום זכה להצלחה רבה, והגיע עד מהרה למעמד פלטינה משולשת (120 אלף עותקים).

במאי 2002 הוציא גולן את "ואני קורא לך", שיר ראשון מן האלבום עליו עבד עם ארקדי דוכין. בין כותבי השירים לאלבום, מלבד דוכין, נמצאים שלמה ארצי, מיכה שטרית, שמואל אלבז וירון כהן. לאחר צאת הסינגל הראשון, החליטו גולן ובן צור להעביר את מלאכת ההפקה מדוכין ליעקב למאי. הסיבה, לטענת בן צור, היתה ברצון להיות קליטים ו"לשבות את תשומת הלב של המאזין". הסינגל השני מן האלבום, "תחזרי", הוא השיר שנכתב על ידי שלמה ארצי.
בשנת 2003, לאחר חתונה מתוקשרת עם הדוגמנית ומלכת היופי לשעבר אילנית לוי, הוציא גולן את אלבומו חלומות. האלבום, שהיה על טהרת החידושים, כלל את שיר הנושא (מ' רחל שפירא, ל' יאיר קלינגר), "האהבה הישנה" (מ' ול' שלמה ארצי) ואחרים. באותה שנה הפכו לוי וגולן הורים לליאם.
בינואר 2005 הוציא גולן את הסינגל "מציאות אחרת", שנכתב על ידי דידי שחר (איש להקת "מואב" לשעבר), הסינגל נלקח מאלבום אולפן של גולן, שהופק על ידי יעקב למאי. לצד הכותבים הוותיקים העובדים עם גולן, כמו שמואל אלבז, יוסי גיספן וירון כהן, כלל האלבום גם שירים פרי עטם של אמני רוק כמו פבלו רוזנברג (שכתב עם רחל שפירא את השיר "חוף אל חוף"), טל שגב ("תרקדי") ומיקי שביב ("שער החיים"), שגם ניגן באלבום בבס. נגנים נוספים באלבום: דודו טסה, יאיר מיכאל ואבי סינגולדה בגיטרות וישראל נחום בתופים. אייל גולן אמר על האלבום: "באלבום הזה אני חושב שמצאתי את האמצע הישראלי שלי, בלי הגדרות של ים תיכוני, מערבי או מזרחי ולכן אני יכול להגיד שמבחינתי, האלבום הזה הוא האלבום שאני הכי מחובר אליו".

[hr]
תמונה
תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה תמונה
[hr]

[hr]
כמה מילים שלי:
בסה"כ זמר מצויין עם קול משובח. האלבומים הראשונים שלו היו מאוד יפים לטעמי אלבום אחד שלא כולם מכירים "לחישה בלילה", היה די נחמד אך לא זכה להצלחה כל כך גדולה , האלבום השני שלו לב של גבר אותו אני זוכר בתור ילד גדלתי על השירים האלו אלבום די טוב האלבום שבאמת איתו הוא פרץ לתודעה ולתקשורת הישראלית.
האלבומים שבאמת באמת אהבתי היו "יפה שלי" , "צליל מיתר", ו"ואני קורא לך" שלושתם זכו להצלחה רבה.
האלבום "חלומות" שבו אייל עושה כמה כיסויים לשירים ומחרוזות השיר חלומות , וכמה שירים של זוהר ארגוב ז"ל גם כן אלבום די טוב.
בקשר לאלבום האחרון שיצא החדש "מציאות אחרת" אומנם יש כמה להיטים מזרחיים "מלכת היופי שלי" , "מתגעגע" אך בכל זאת לטעמי אלבום ישראלי לכל דבר ואפשר להגיד שזוהי בעצם
"ההתאשכנזות" של גולן , ואני אומר "התאשכנזות" כי לדעתי מילא לשיר ישראלי אבל לשתף פעולה עם זמרי רוק כמו פבלו רונזברג , טל שגב וכו'.. אז לזה אפשר כבר לקרוא "התאשכנזות".
[hr]

תמונה

הסתכלי אליי:

הדרך ארוכה:

אלוהיי:

בלעדייך:

דמעות:

דברי איתי:

יפה שלי:

לחישה בלילה:

לב שבור:

ראיתי בך אישה:

בין הטוב והרע:

חלומות:

מלכת היופי שלי:

צליל מיתר:

אימרי לי:

חוף אל חוף:

שלך לנצח:

מתגעגע:

תמונה

הופעה חיה בקנדה:

מגה מיקס יפה שלי... לקנות לך יהלום .... שקלים שקלים... אוהב אותך לנצח.... חייל של אהבה:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הוסף תגובה

עמוד ראשי » פורומים - הורדות, סיקורים, מידע ועדכונים. » שירים וסינגלים » ארכיון

עבור ל:  

**•-°°®ס פ י י /|\ ל - אייל גולן סיקור+הלהיטים להורדה®°°-•**

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית