נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

מדוע בני הישיבות לא מתגייסים לצבא? F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 3 [ 43 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מדוע בני הישיבות לא מתגייסים לצבא?

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: מדוע בני הישיבות לא מתגייסים לצבא?
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 16:53 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

מי שאין לו כוח לקרוא אז שיראה את התמונה - תמונה

ועכשיו רוב המאמר....המקור- http://rabenu.co.il/

כשרואים מטוסים וטנקים מרגישים ביטחון, אבל מי יושב בהם? אנשים כמונו‎!
החייל שבמטוס בעצמו מתפלל לקב"ה שיעזור לו‎!

רבותיי, הבעיה שלנו שכשאנחנו רואים מטוס טס בשמים, אנחנו מתלהבים ?הבומים העל-קוליים שלו באויר. כשאנחנו רואים טנק מרכבה, אנחנו מתלהבים ומתגאים: "זה הטנק הכי מתקדם בעולם! צה"ל ייצר אותו! תראו איזה טנקים!". הדברים האלה נותנים לנו הרגשה של ביטחון בלב. אנחנו חושבים: "מי יכול עלינו‎?!". ‏אנשים מסתכלים על המטוסים במפגנים ואומרים לעצמן: "תראו את הפנטומים באוויר! תראו איזה קולות! תראו איך הם עוברים את מהירות הקול! איזה רעש‎!".

עם כל זה, רבותיי, תסתכלו בדבר אחד: מי יושב בתוך המטוס? מי יושב בתוך הטנק? אדם כמוך! אם תיגש אל הטנקיסט לפני היציאה לקרב, או אם תיגש אל הטייס לפני היציאה לקרב, ותשאל אותו "האם תחזור בשלום מהמלחמה?", מה הוא יענה לך? הוא יגיד לך: "אני לא יודע. תתפלל עלי, בבקשה. תקרא תהילים בשבילי". האם יש טנקיסט שהוא בטוח שהוא חוזר בשלום?! האם יש טייס בטוח שהוא חוזר בשלום‎?!

אני זוכר מפגש שהיה לי לפני עשרים ושלוש שנים, עוד בישיבה הישנה (מעבר לכביש). אני עמדתי ליד הברזיה, והגיע אדם גבוה אחד, חילוני, ודיברנו. הוא אמר לי: "אני רוצה להגיד לך משהו. קודם כל תדע שאני חילוני מובהק". אחר כך הוא שאל אותי: "תגיד, שמעת פעם על הטייס 'יַאק'?". עניתי לו בשלילה. הוא אמר לי: "הטייס 'יַאק' זה אני. אני חילוני מובהק וטסתי מעל התעלה במלחמת יום כיפור. כשהייתי שם המטוסים שלידי נפלו כמו זבובים. עכשיו, תראה, למרות כמה שאני חילוני, לא הבנתי מה קרה לי באותם רגעים, ובמשך כל הזמן התפללתי לקב"ה שאני אחזור הבית בשלום‎, ‏אל אשתי ואל הילדים שלי, ואני‎ ‏בטוח‎ ‏שרק בגלל זה חזרתי בשלום‎".

אתם שומעים מה זה?! אלה דברים שאומר טייס! הוא אמר לי גם את זה: "כבוד הרב, זה לא רק במלחמה. גם כשאנחנו יוצאים לטיסת סיור אנחנו לא יודעים אם אנחנו חוזרים או לא חוזרים". הרי כמה מקרים היו שמטוסים התרסקו, למשל נכנסה ציפור במנוע (ציפור מפילה פנטום, ממש דוד וגלית), והטייס התרסק בהרים, כמו שקרה פעם בחברון. אז תזכרו מה הטייס הזה אמר לי, ותשאלו את עצמכם: במי אנחנו בוטחים? האם אנחנו בוטחים באחד כזה שבעצמו לא יודע מה יקרה אתו, שהוא בעצמו קורא תהילים, שהוא בעצמו מתפלל אל הקב"ה?! למה אנחנו מסתכלים על הענף, הדבר הנכון לעשות הוא לפנות אל השורש, לפנות ישירות אל הקב"ה, ישירות לבורא עולם! אליו נפנה! אליו נתפלל‎!

אם יש גזרה לא טובה ח"ו אז שום טנק לא יעזור‎
אם יש גזרה לנצח - אז בכל מצב ננצח‎

רבותיי, זהו שאומר הכתוב: "סוּס מוּכָן לְיוֹם מִלְחָמָה - ולד' הַתְּשׁוּעָה". אומר דוד המלך בתהילים: "אֵין הַמֶּלֶךְ נוֹשָׁע בְּרָב חָיִל, גִּבּוֹר לֹא יִנָּצֵל בְּרָב כֹּחַ". כלומר, הניצחון לא נגרם לא באמצעות הכוח ולא באמצעות החיִיל! אדרבה, "שֶׁקֶר הַסּוּס לִתְשׁוּעָה", השקר הגדול‎ ‏ביותר של הטנק, של המטוס, השקר הגדול ביותר של הגבורה, הוא לחשוב שמהם התשועה, כמו שכתוב: "אִם ד' לֹא יִשְׁמָר עִיר - שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר", כלומר: אם אין עזרה מלמעלה, אם אין שמירה מלמעלה, אז שום שומר לא יכול לעזור, ושום טנק לא יכול לעזור. אילו הייתי רמטכ"ל, או שר ביטחון, הייתי כותב על המטוסים ועל הטנקים: "שקר!" - "לד' הַיְשׁוּעָה". אם יש גזרה בשמים לנצח בכל מצב ננצח‎!

גדעון, בתקופת השופטים, יצא אל המלחמה עם עשרות אלפי חיילים נגד צבא גדול כחול הים. הקב"ה אמר לו: מה זה כל החיילים האלה?! יש כאן יותר מדי, תוריד‎ ‏את המספר. וכך היה עד שבסופו של דבר הוא נשאר רק עם שלוש מאות חיילים, שאיתם הוא יצא להילחם. רק שלוש מאות חיילים נגד צבא כחול הים, וגדעון יצא למלחמה - וניצח! מפני שעם ישראל לא תלוי בכוח, "לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ, כִּי אִם בְּרוּחִי - אָמַר ד' צְבָקוֹת‎".

מי עזר לנו במלחמת המפרץ אם לא הקב"ה?!‎

האם אתם זוכרים את מלחמת המפרץ? זוכרים את הסקאדים? מי עזר לנו בתקופה ההיא? צה"ל?! הרמטכ"ל?! אני מזכיר לכם: נפלו כאן שלושים ותשע טילי סקאד, שכל אחד מהם היה טעון במאתיים וחמישים קילוגרם חומר נפץ. האם אתם קולטים כמה זה מאתיים וחמישים קילו של חומר נפץ?! כשמחבל מתאבד מתפוצץ באוטובוס עם עשר קילו חומר נפץ, אז כל האוטובוס מורם באוויר. תכפילו את זה פי עשרים וחמישה, וזה מה שהיה על טיל אחד בלבד.בסך הכל נפלו כאן קרוב לעשר טון של חומר נפץ‎!

כולם פחדו פחד מוות, ולמרות הכל המלחמה הסתכמה בהרוג אחד בלבד! פלא פלאות! נס! אי אפשר להתחיל לתאר, ואי אפשר להבין. ואחרי כל זה, איך הסבירו את זה בארץ? אמרו שזה היה "צרוף מקרים". היה 'מקרה', ואח"כ עוד 'מקרה', ועוד 'מקרה', 'מקרה', 'מקרה'. אם היו נופלים מאתיים טילי סקאד אז הם היו אומרים "צרוף מקרים ארוווווווך‎"…

ואני שואל אתכם שאלה: אם לפני מלחמת המפרץ היו הולכים עיתונאים לרחובות בארץ, ועושים סקר. היו שואלים אנשים ברחוב כך: "אדוני, יש הערכה שבמהלך המלחמה הקרובה יפלו בארץ בערך ארבעים טילים, כמה הרוגים יהיו לפי דעתך?". אם היו עונים עשרת אלפים הרוגים, אף אחד לא היה מזלזל בתשובה הזו, גם חמש עשרה, או שמונה אלף הרוגים, היו נחשבים מספרים הגיוניים. ייתכן שמישהו היה עונה: אלף. אבל אם מישהו היה עונה 'מאה', אז כבר היו מסתכלים עליו בעין עקומה. אם היה עונה: 'חמישים', אז בכלל היו יורדים עליו. אם היה מישהו שהיה מעז לומר: 'אחד', אז כולם היו צוחקים עליו, היו אומרים לו: "אדוני, לך לאמא שלך. לא מדובר בקפצונים, מדובר בטילים. אתה מטורף, אם אתה חושב שעשרה טון של חומר נפץ יגרמו להרוג אחד בלבד!". אבל אחרי שזה קרה, מה הם אומרים: "צרוף מקרים ארוווווווך‎".

רבותיי, אתם זוכרים את מלחמת המפרץ. אתם זוכרים שבתים שלמי קרסו, והוציאו מתוכם אנשים שלמים ללא פגע, ממש נסים ונפלאות, פלאי פלאים. יש הרבה סיפורים על ניסים שהיו בשכונת התקוה ובמקומות אחרים, פלאי פלאים, אבל זה לא עכשיו הזמן‎.

ראינו במלחמת המפרץ ניסים מול העיניים, ועוד איזה ניסים! אחרי כל הניסים האלה, היו כאן כאלה שחשבו שהטילים האלה לא שוים כלום, שהם עושים סתם רעש, ולא יותר. אז הקב"ה רצה להראות לנו את גודל הניסים, ולכן הוא שלח סקאד אחד לערב הסעודית, ועל המקום נהרגו מאה אנשים. למה? כי בערב הסעודית אין תלמודי תורה. בערב הסעודית אין ישיבות, אין תהילים, אין את "הקול, צום, ממון". אבל לעם ישראל יש תורה, יש תלמודי תורה, יש ישיבות, יש תהילים, יש זוהר, יש גמרא, יש משנה. הדברים הללו הופכים את עם ישראל למעצמה עולמית! כאן טמון הכוח האמיתי של עם ישראל‎!

ערב מלחמת ששת הימים היה פחד גדול, ועם ישראל נשא עיניו למרום‎
והתוצאה: ניצחון גדול, ונסים גדולים‎

רבותיי, עכשיו אני מתכוון להיכנס ממש אל הנושא שאנחנו מדברים עליו. אנחנו נראה שהקב"ה כבר הוכיח לנו, בימינו, והראה לנו בעיניים שכוח זה אפס, שטנקים זה אפס, שמטוסים זה אפס, שפנטומים זה אפס, שהגולן זה אפס, שסואץ זה אפס, שהכל - אפס אפסים‎!

ונתחיל מתקופת מלחמת ששת הימים. אני זוכר עד היום את התקופה של ערב מלחמת ששת הימים בארץ, איזה פחד נורא ואיום אחז את כולם. כל צבאות ערב קמו נגדנו: מצרים, ירדן, סוריה, וגם העיראקים, כל הערבים ימח שמם וזכרם. שימו לב, שרר בארץ פחד‎-‏פחדים נורא ואיום, ובישיבות כל הזמן קראו תהילים, והתפללו תפילות מיוחדות. כולם קראו תהילים. כולם היו בפחד. ומה היתה התוצאה? הקב"ה אמר לנו: "אם אתם סומכים עליי, אז הנה לכם". וקיבלנו ניסי ניסים, פלאי פלאות, עד שכל העולם השתגע! תוך שישה ימים ישבנו על הירדן, על תעלת סואץ, ועל הגולן. כל העולם השתגע מהניסים הגדולים! למרות שהייתי ילד בתקופה ההיא, עד עכשיו אני זוכר, את ההודעה הראשונה אחרי המלחמה, שב הודיעו על מספר ההרוגים: 769 הרוגים, וזה אחרי שציפו בתחילת המלחמה לעשרות אלפי של הרוגים. לפני המלחמה הכינו גנים ציבוריים במטרה להפוך אותם לבתי קברות המוניים. אמרו שלא היה יעד שצה"ל לא הצליח לכבוש, לא היה מקום שנכשלו בו, בכל החזיתות שעטו קדימה בהצלחה, כאילו מלאכים הולכים איתם. כל העולם השתגע! ובארץ מה אמרו? אמרו: "כל הכבוד לצה"ל", "כל הכבוד לחיל האוויר שלנו", "נאצר מחכה לרבין". בכל העולם אמרו "ניסים", אבל פה עשו מצעד צבאי בירושלים, הראו את הנשק, הראו את השלל, "צה"ל", "צה"ל" ו"צה"ל", אבל את בורא עולם אפיו לא הזכירו‎!

ערב מלחמת יום כיפור, המצב הבטחוני היה טוב לאין שיעור ממלחמת ששת הימים‎
האזרחים בארץ בטחו בצה"ל: "תוך שתי דקות‎ ‏נכבוש את דמשק, קהיר ורבת עמון‎"

טוב, מלחמת ששת הימים הסתיימה, עברו כמה שנים ועכשיו אנחנו עומדים ערב מלחמת יום כיפור. אין מה להשוות את המצב שהיה בארץ, מבחינה צבאית, בערב מלחמת ששת הימים, מול המצב הבטחוני שהיה ערב מלחמת יום כיפור. גם כמות הנשק ואיכותו היתה טובה בהרבה ממה שהיה אז, וגם מבחינה אסטרטגית, ישבנו על הגולן, על תעלת סואץ, הוקם קו "בר לב" המפורסם, עם בטון בעובי של מטר. עד היום אני זוכר שאמרו שבמלחמת ההתשה הפגזים של המצרים לא הצליחו אפילו לשרוט את הבטון‎.

מה אמרו באותה תקופה בארץ? אני זוכר את הדברים‎ ‏בברור עד היום. אמרו "רק שיעיזו מדינות ערב להתחיל במלחמה, נראה אותם". בתקופה ההיא כבר היו לחיל האויר פנטומים, והנשק של כל זרועות הצבא השתפר הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות. לכן אמרו "רק שיעיזו להתחיל איתנו! אם לפני מלחמת ששת הימים כשהיינו בלי הגולן, ובלי תעלת סואץ, ובלי פנטומים, עשינו להם ככה, אז היום תוך שתי דקות אנחנו נכבוש את דמשק, קהיר ורבת עמון ביחד". ככה דיברו, בשחצנות: "תוך שתי דקות"; "רק שיעיזו". מישהו הזכיר את בורא עולם‎?

אנשים בטחו באנשי הצבא והביטחון, במשה דיין, ברבין ("נאצר מחכה לרבין"). אחרי ‎ ‏מלחמת ששת הימים הוציאו חוברות של בדיחות וסיפורים. אני זוכר עד היום את אחת הבדיחות שהיו מספרים ברחוב: כשטייס מצרי הולך ללמוד טיס, מלמדים אותו שם איך לטוס. כשהוא שואל: "איך נוחתים?", עונים לו: "את זה אתה לא צריך ללמוד, את זה כבר ישראל יעשו בשבילך". אלה היו הבדיחות: "צה"ל", "צה"ל" ו"צה"ל‎"!

הקב"ה אמר: "אתם שמים את בטחונכם בצה"ל ובנשק, ‎
נראה איך אתם מסתדרים‎..."

אם כן, שימו לב עכשיו טוב: ערב מלחמת יום כיפור, צה"ל יושב על הגולן, על תעלת סואץ, ועל הירדן, אם נשק רב ואיכותי פי כמה מזה של מלחמת ששת הימים. לא היה בכלל‎ ‏מה לדבר מה יהיה אם תפרוץ מלחמה. כולם היו בטוחים לא רק שמנצחים, אלא קורעים אותם וגומרים עליהם‎.

אבל הקב"ה אומר: אם אתם אומרים "אנחנו!"; אם אתם רואים מצעדים צבאיים, ומקבלים מהם ביטחון; אם אתם חושבים שבזכות רבין ניצחתם את ששת הימים; אם אתם חושבים שבזכות צה"ל תנצחו! אם אתם כל כך בטוחים בעצמכם, אז: בואו נראה איך אתם מסתדרים לבד‎.

רבותיי, לאחר שפרצה מלחמת יום כיפור שרר בארץ מצב של ייאוש גמור. הסורים תוך זמן קצר, תוך שתים עשרה שעות, כבשו את כל הגולן והגיעו אל גשר בנות יעקב. הם הקציבו לעצמם עשרים וארבע שעות לכיבוש, אבל הם כבשו אותו תוך שתים עשרה שעות. בסיני המצרים עברו את התעלה, ושעטו קדימה לעבר סיני. את הביטחון והשחצנות שהיו בארץ החליפו תוך זמן קצר פחד נורא וחוסר אונים גמור‎!

בתקופת מלחמה, כשנשפך דם של חיילים, העולם החילוני צופה בטלוויזיה, במקום להתפלל להצלחתם‎

רבותיי, תשמעו דבר שאתם לא יודעים אותו. "סוד". אני אומר "סוד", מפני שאת מה שאני אומר לכם עכשיו לא כתבו בעיתונים, וגם אף פעם לא יכתבו. אבל לפני זה אני אקדים עוד דבר. אתם זוכרים, שבמלחמת שלום הגליל היו בהתחלה הרבה הרוגים, היה מצב קשה ביותר. באותו הזמן דרשתי‎ ‏כאן, באחד הבתים מאחורי הישיבה, אצל משפחה של אבלים. כשנכנסתי לחצר ראיתי את הטלוויזיה דלוקה. כשדיברתי על המצב, אמרתי להם: "אתם חושבים שכואב לכם על החיילים בלבנון?". כשאמרתי את זה הם רצו לגמור עליי. אמרתי להם: "סבלנות. אם תהרגו אותי אז תהרגו עוד חייל". הסברתי להם את דבריי: "החיילים בלבנון נמצאים עכשיו בסכנה כל רגע. במקום שתלכו לבית כנסת לקרוא תהילים, ללמוד תורה, ולהתפלל עליהם, אתם יושבים ומסתכלים בטלוויזיה מה קורה איתם שם. האם אתם חושבים שזה עוזר להם‎?!".

יש לאו מהתורה, איסור מהתורה: "לא תעמוד על דם רעך!": אם‎ ‏חייל נמצא בסכנה, ואתה מטייל ברחובות, רואה סרטים וכו', אתה עובר על איסור! לך ללמוד תורה, לך תקרא תהילים. כל החילונים שהיו ברחובות בזמן ששת הימים או כיפור או שלום הגליל, מה הם עשו? טיילו כרגיל, הולכים, באים, מסעדות. מישהו הלך לבית כנסת להתפלל‎?!

‎"‏לֹא תַעֲמֹד עַל דַּם רֵעֶךָ" - כל בחורי הישיבות הפסיקו את החופשה, וקיימו משמרות של לימוד תורה עשרים וארבע שעות ביממה ללא הפסק‎!

אתם הרי יודעים שמיום כיפור עד ראש חודש חשון יש חופש בישיבות. אבל כשהתחילה מלחמת יום כיפור יצאה הוראה מגדולי הדור לכל בחורי הישיבות לחזור אל הישיבות! צריך לקיים את מה שכתוב "לא תעמוד על דם רעך"! החיילים בסכנה, עם ישראל בסכנה, אז חייבים לחזור לישיבות! ושלא תחשבו שלמדו תורה כרגיל. התחילו ללמוד בישיבות עשרים וארבע שעות ביממה בחילופי משמרות. האם כתבו את זה בעיתון "ידיעות"? או אולי ב"מעריב"? חס וחלילה! דבר כזה לא כותבים בעיתונים. אבל בן תורה יודע שהחזית של עם ישראל זה בית המדרש, אז בזמן כזה אסור לטייל, אסור לנוח‎!

מה היתה התוצאה של מלחמת יום הכיפורים? רבותיי, שימו לב: מלחמת יום הכיפורים ארכה שמונה עשרה ימים, פי שלוש ממלחמת ששת הימים. והמלחמה הזו לא‎ ‏גבתה 769 הרוגים, אלא אלפים של הרוגים, ואלפים של נכים! ממש חטפנו "שוק על ירך", מכה נוראה‎!

אחרי המלחמה במקום להבין שהניצחון תלוי בבורא עולם ולא בכח, התחילו לחפש אשמים‎

מה היו האנשים צריכים להגיד אחרי המלחמה? היו צריכים לומר: הנה, אנחנו רואים הוכחה ברורה שהניצחון לא תלוי בכוח, לא תלוי בגולן, לא בקו בר לב, לא במטוסים, לא ברבין, לא בנשק, לא בשום דבר כזה! "שֶׁקֶר הַסּוּס לִתְשׁוּעָה" - שקר הטנק לתשועה: "אִם השם לֹא יִשְׁמָר עִיר - שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר". כך היו צריכים לומר אחרי המלחמה‎!

אבל במקום ללמוד את הלקח, מה הם עשו? אני זוכר את השאלה המהדהדת: "מי אשם במחדל הנורא?". מה זאת אומרת "מי אשם במחדל הנורא"?! הרי אתם בעצמכם אמרתם "רק שיעיזו, ותוך שתי דקות אנחנו בדמשק, ברבת עמון ובקהיר" - אז מה זאת אומרת "מי אשם"?! היו לכם פנטומים, היה לכם גולן, היה לכם קו ברלב, אז איפה הכוח שלכם‎?!

אז מה הם עשו בסוף? מצאו שעיר לעזאזל אחד, אני זוכר את זה עד היום. האשימו את האלוף דוד אלעזר, מסכן. עוד אחד שהלך כפרה, ומת בהתקפת לב בבריכת שחיה‎.

זה מבט של חילונים! זה מבט של אנשים שאין להם תורה! זה מבט של אנשים שלא יודעים מהי יראת שמים‎! ‏אבל התורה אומרת: לא תאמר "כֹּחִי וְעֹצֶם יָדִי עָשָׂה לִי אֶת הַחַיִל הַזֶּה"! ברגע שאנשים תולים את הנצחון בכוח, אז הקב"ה אומר: "אתם חושבים שאתם אלה שניצחתם?! אז בבקשה, נראה אתכם מסתדרים לבד". נורא נוראות‎!

עם כל זה, גם במלחמת יום כיפור בורא עולם עשה נסים גדולים‎

אם כן, כמו שאמרנו, בעולם הישיבות חזרו ללמוד, 24 שעות ביממה, ואז פתאום רואים שבאמצע המלחמה מתחיל הגלגל להתהפך אל הכיוון השני, ואנחנו מתחילים להתקדם בגולן ובסיני. רבותיי, תשמעו טוב: דוד שלי, יעקב גורן, השם יאריך ימיו, היה בתקופה ההיא חילוני (היום‎ ‏יש לו כבר זקן יותר ארוך משלי, אתם הרי מכירים אותו). אחרי המלחמה הוא בא אל ההורים שלי הביתה. במהלך המלחמה הוא היה טנקיסט בגולן, והוא אמר בדיוק ככה, אני זוכר את זה כמו עכשיו: "ניסים! ניסים! ניסים!", הוא הסביר את דבריו: "הסורים קבלו הוראה לכבוש את הגולן תוך עשרים וארבע שעות, והם הצליחו לכבוש אותו תוך שתים עשרה שעות. הם לא האמינו להצלחה שלהם, הם ממש היו בהלם, שתוך שתים עשרה שעות הם הגיעו לגשר 'בנות יעקב'. המפקדים שלהם הורו להם כך: 'אחרי שתכבשו את הגולן תחכו להוראות חדשות'. הם התחילו לחשוב לעצמם, האם זה ייתכן שהם כבשו את הגולן כל כך מהר?! הם החליטו שבוודאי צה"ל מכין להם מארב בהמשך, ולכן הם ישבו בלי תנועה במשך שתים עשרה שעות"! רבותיי, האם אפשר להבין את זה?! הרי אם הם היו ממשיכים בתנועתם אל הגליל, מי היה מסוגל להוציא אותם משם?! מה היה יכול לקרות, בר מינן?! אם כן, מי טימטם אותם? מי בלבל אותם? מי אם לא בורא עולם?! הם ישבו ללא תזוזה במשך שתים עשרה שעות קריטיות על גשר בנות יעקב, למרות כל הפחד שהיה אז בארץ. פלא פלאים‎!

רבותיי, הקב"ה הוכיח לנו שכוח זה כלום, צריך פשוט להסתכל ולראות: ערב מלחמת ששת הימים לעומת ערב מלחמת יום כיפור. שתי מלחמות. קחו את מלחמה אחת מול השניה, ותבדקו כמה כח היה כאן וכמה כח היה שם. כמה נשק היה כאן, וכמה נשק היה שם. איזה מרחב אסטרטגי היה כאן, ואיזה מרחב היה שם. הרי ההבדל בין שתי המלחמות הוא מרחק שמיים וארץ. ועם כל זאת, כאן, נגד הסיכויים, ניצחנו, ואילו שם, נגד הסיכויים, הפסדנו. ובכל זאת, האם אנחנו קולטים את המסר‎?!

ישראל היא המעצמה החזקה בעולם, כי לנו יש תלמודי תורה, ישיבות וכוללים‎!
עכשיו שימו לב לעניין הבא: בכל המלחמות של ישראל, תמיד כשהיה פחד - ניצחו והיו נסים. אבל בכל מקום שהתגאו ואמרו "אנחנו‎" - ‏נפלו. כך היה ערב מלחמת ששת הימים, פחד גדול שרר אז בארץ, והתוצאה: נסים גדולים. לפני מלחמת המפרץ ונפילת הסקאדים היה פחד גדול, והתוצאה: נסים גדולים. כשעם ישראל פוחד - תמיד הקב"ה אתנו. אבל ברגע שאומרים "אנחנו לא פוחדים! לנו יש נשק! לנו יש קו בר- לב! לנו יש גולן!" אז בר מינן מה התוצאה... ככה זה היה לכל אורך ההיסטוריה, כשעם ישראל תלו ביטחונם בקב"ה, תמיד היו רואים נסים ונפלאות‎.

כולנו זוכרים את "מבצע אנטבה". מטוס מלא נוסעים ישראלים נחטף ונחת באוגנדה. כולם בארץ היו בחשש לגבי מה שיהיה איתם. באותה תקופה למדתי בישיבת "פורת יוסף", שם קראו עבורם כל הזמן תהילים והתפללו. אני זוכר שחבר העיר אותי ביום ראשון בבוקר, ואמר לי: "שמעת? שיחררו אותם‎!".

רבותיי, מה שקרה שם היה נס גדול מאוד! הולכים לבצע פעולה צבאית בארץ זרה, במרחק של מאות קילומטרים, הולכים וחוזרים בשלום, ומחזירים את כולם. ומה כולם אומרים: "כל הכבוד לצה"ל!", "תראה איזה צבא חזק יש לנו‎!".

אז אני אוכיח לכם שזה לא "צה"ל". בואו נדבר בהגיון, לפי הטבע, לפי מה שהעולם אומר. הרי אמריקה היא המעצמה הכי חזקה בעולם. עכשיו, את אותו מבצע שישראל עשתה באמריקה גם אמריקה החליטה לעשות‎: ‏הצבא האמריקאי הלך לעשות 'מבצע אנטבה' בפרס. עובדי השגרירות האמריקאית היו שבויים בידי הפרסים, והאמריקאים חיקו את 'מבצע אנטבה' בפרס, כדי לשחרר את השגרירים. התוצאה אצלם היתה מכה קשה, שוק על ירך! בזיון גדול, וסטירת לחי‎!

ובכל זאת מחשיבים את אמריקה בתור המעצמה הגדולה בעולם… רבותיי, שיהיה ברור, המעצמה החזקה בעולם היא עַם ישראל, כי לנו יש ישיבות, לנו יש תהילים, לנו יש גמרא, לנו יש זוהר! לאמריקאים אין ישיבות, אין תלמודי תורה. לבּוּש, אין תהילים, אין לו ילדים בתלמודי תורה, אין לו ישיבות, אין לו עולם של תורה. המעצמה החזקה בעולם זה עַם ישראל. מקום שיש בו "צום, קול, ממון", כשיש קול תורה - אז אין שום פחד משום אומה ולשון בעולם‎!

צה"ל מבקש עזרה מעולם הישיבות‎

אני לא יודע אם שמעתם, אבל מה שאני אומר לכם עכשיו הוא דבר ידוע בעולם הישיבות: תמיד כשבצבא עושים מבצעים קשים, ומפחדים מהתוצאות, אז הצבא פונה אל הישיבות להתפלל וללמוד חזק לקראת המבצע. לדוגמא, כשהלכו להתקיף את הכור האטומי בעיראק, באו אנשים מהצבא אל הרב ש"ך ע"ה, ראש ישיבת פונוביץ', וביקשו שבישיבה יתפללו חזק, מפני שהם עומדים לבצע פעולה קשה ומסובכת ביותר. לא פעם ולא פעמיים פנו אל ראשי הישיבות, וביקשו מהם: "תתפללו! תלמדו חזק! אנחנו עומדים לבצע פעולה קשה". גם הם יודעים, שכשיש סכנה אז צריכים תפילה, צריכים תורה (יש ספר חדש, בשם "לראות ולהראות", שם תוכלו לקרוא יותר על הדברים הללו‎).

רבותיי, כולם יודעים: "אין אומה זו אומה - אלא בתורתה!". הכוח של עם ישראל זה הישיבות! "עיר שאין בה עשרה בטלנים (שבטלים ממלאכה ועוסקים בתורה) אסור לדור בה"; "שֶׁקֶר הַסּוּס לִתְשׁוּעָה"; "סוּס מוּכָן לְיוֹם מִלְחָמָה - ולד' הַתְּשׁוּעָה". טנק, מטוס, כפיר, וצוללת מוכנים למלחמה, צריכים אותם, אבל צריך לדעת שהישועה היא מהקב"ה‎!

‎"‏אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים - וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם ד' אֱלֹקינו נַזְכִּיר‎":
הגויים בוטחים בנשקם ובצבאם, עם ישראל בוטח בקב"ה‎!

כשדוד המלך יוצא להילחם נגד גלית, גלית מתחיל לצחוק על דוד, ואומר לו: "הֲכֶלֶב אָנֹכִי, כִּי אַתָּה בָא אֵלַי בַּמַּקְלוֹת?!", הוא שואל אותו: "אני כלב, שאתה בא אליי עם אבנים?!". דוד המלך משיב לו כך: "אַתָּה בָּא אֵלַי בְּחֶרֶב וּבַחֲנִית וּבְכִידוֹן, וְאָנֹכִי בָא אֵלֶיךָ בְּשֵׁם ד' צְבָקוֹת, אֱלֹקֵי מַעַרְכוֹת יִשְׂרָאֵל, אֲשֶׁר חֵרַפְתָּ". לכאורה דוד לא דובר כאן אמת. האם הוא בא בשם ד'?! הרי גם הוא בא עם אבנים, גם הוא הביא משהו להילחם באמצעותו. אן כן, מה הכוונה של דוד המלך כשהוא אמר לגלית "אַתָּה בָּא אֵלַי בְּחֶרֶב וּבַחֲנִית וּבְכִידוֹן"? הוא מתכוון לומר לו: הביטחון שלך, גלית, הוא בחרב ובחנית ובכידון‎.

גלית היה הרי לבוש כולו בפלדה, מלמטה עד למעלה, רק במצח היה לו רווח קטנטן ולא יותר. לאחד כזה צריכים לבוא אליו עם טנק מרכבה, ולהפגיז אותו, אז איך דוד בא אליו עם חמישה חלוקי אבנים? מה תעשה אבן מול פלדה? כתוב במדרש: שדוד המלך לקח דווקא חמישה חלוקי אבנים, לא ארבעה ולא לקח שישה, כי הוא בטח בחמישה חומשי תורה‎!

דוד המלך אומר לגלית: הבטחון שלך הוא בנשק, בחרב, בחנית, ובפלדה, אבל הבטחון שלי הוא לא באבנים שהבאתי, אלא בקב"ה! את האבנים הבאתי בגלל שצריך גם השתדלות. אם הקב"ה רוצה לעזור לי, אז הוא יעזור לי גם עם האבנים. כבר האבן הראשונה שהוא זרק נטבעה לגלית ברווח שבמצח שלו. עכשיו, לפי הטבע, גלית לפי היה אמור ליפול אחורה, אבל הוא נפל קדימה, על הפנים שלו. למה? כי דוד המלך היה צריך ללכת לכרות את הראש שלו, והקב"ה לא רצה שדוד המלך יתאמץ ללכת עוד כמה מטרים עד שיגיע לראש שלו, אז הוא‎ ‏הביא את הראש של גלית עד אליו‎.

גם בתפילה אנחנו אומרים, מה שכתוב בתהילים: "אֵלֶּה בָרֶכֶב וְאֵלֶּה בַסּוּסִים - וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם ד' אֱלֹקינו נַזְכִּיר". האם זה לא שקר? מה, לדוד המלך לא היה צבא?! למשה רבינו לא היה צבא?! לנו אין צבא?! התשובה היא כזו: "אֵלֶּה בָרֶכֶב" - אלה הגויים, ששמים את הבטחון שלהם ברכב, במטוס, בפנטום, במרכבה, בצוללת. נכון, גם לנו יש צבא, אבל אנחנו לא באים בשם הנשק, כי אנחנו יודעים ש"שֶׁקֶר הַסּוּס לִתְשׁוּעָה", זה שקר שהטנק הוא זה שמנצח. אנחנו יודעים ש"ד' אִישׁ מִלְחָמָה", ולכן "וַאֲנַחְנוּ בְּשֵׁם ד' אֱלֹקינו נַזְכִּיר", כלומר הבטחון שלנו הוא לא בטנק ולא במטוס - הבטחון שלנו הוא רק בקב"ה‎!

עם ישראל צריך להחדיר בדם ובעצמות, ש"השם אִישׁ מִלְחָמָה", כי "אִם השם לֹא יִשְׁמָר עִיר - שָׁוְא שָׁקַד שׁוֹמֵר": השמירה היא מלמעלה, השם הוא "פּוֹעֵל גְּבוּרוֹת, עוֹשֶׂה חֲדָשׁוֹת, בַּעַל מִלְחָמוֹת". אם יש גזרה לנצח, אז מנצחים בכל מצב, אבל אם יש חס וחלילה גזרה להיפך, אז מפסידים בכל מצב‎.

‎"‏יָדִין בַּגּוֹיִם מָלֵא גְוִיּוֹת": פיגוע אצל הגויים גובה מאות הרוגים, כי הם חסרי הגנה רוחנית‎!

תראו עכשיו יותר‎ ‏מזה. אני אראה לכם עכשיו דבר שאנשים לא התייחסו אליו‎:

במלחמת שלום הגליל, שנמשכה קרוב לעשר שנים, נהרגו לצה"ל כשבע מאות חיילים, אולי פחות. עכשיו, אתם הרי זוכרים את פיגוע התופת, כשמחבלים בלבנון נכנסו עם מכונית מלאה חומר נפץ אל המטה הצבאי של האמריקאים והצרפתים. האם אתם כמה נהרגו שם? שלוש מאות חיילים!! שלוש מאות חיילים של המעצמות החזקות תוך שניה אחת!! אצלנו במשך עשר שנים: כשבע מאות הרוגים, ואצלם בשניה אחת - שלוש מאות הרוגים! מדוע? כי להם אין הגנה רוחנית. לנו יש מוסדות תורה, תלמודי תורה וישיבות‎.

הזוהר אומר שקרוב לגאולה תהיה מלחמה על התורה, כמו שקורה היום‎

ואחרי כל זה, באים עכשיו טומי והחברים שלו, ורוצים לגייס את בני הישיבות. רבותיי, תדעו לכם שאף פעם לא פחדתי מכלום, אני לא אדם שפוחד, אני פוחד רק מהקב"ה! אבל הרב אברמסקי אמר פעם ש"כשיש חופש בישיבות - אני פוחד לעבור ברחובות", וזה רק כשיש חופש, לא כשסוגרים ח"ו את הישיבות‎.

היום, כידוע, קיצצו את התקציבים של הישיבות, והרבה מוסדות תורה נסגרו, הרבה כוללים נסגרו, וממש מנהלים נגדם מלחמה נוראה ואיומה. זה דבר שכתוב בספרים. כתוב בזוהר הקדוש שהמלחמה האחרונה, והגדולה ביותר שתהיה, תהיה מלחמה על התורה! הזוהר כותב שיִפְגְעוּ בתמיכות של הישיבות. הזוהר מביא את המאבק של יעקב עם המלאך, שכתוב שם: "וַיַּרְא כִּי לֹא יָכֹל לוֹ, וַיִּגַּע בְּכַף יְרֵכוֹ, וַתֵּקַע כַּף יֶרֶךְ יַעֲקֹב בְּהֵאָבְקוֹ עִמּוֹ", ומסביר הזוהר הקדוש, שיעקב הוא סמל התורה, והמלאך הזה היה השטן, השר של עשו. הוא לא הצליח לפגוע בגוף של יעקב, אבל הוא הצליח לפגוע בו ברגליים, בתמיכות של הגוף. אומר הזוהר: דע לך, לעתיד לבוא, קרוב לגאולה, השטן והסטרא אחרא יפגעו באופן קשה בתמיכות של עולם הישיבות, הם יפגעו חזק בתמיכות של התורה, ואלה יהיו הרגעים האחרונים שלפני הגאולה‎.

הרי אם תשימו לב תראו שהמצב הולך ומחמיר, הולך ונעשה גרוע יותר, הן מבחינה כלכלית, הן מבחינה בטחונית, והן מכל הבחינות. יש פחד בארץ. יש לחץ מכל הכיוונים. הרי "חבלי משיח" זה מלשון חבלי לידה. כמו שכשאישה הולכת ללדת, ככל שהצירים יותר חזקים, שמחים יותר, למרות שהיא בוכה, מפני שכשהצירים הולכים ומתחזקים - סימן שהלידה קרובה. כך זה גם לגבי חבלי משיח, ככל שהולכים הצירים ומתחזקים, ככל שהצרות של עם ישראל הולכות ומתגברות, תדעו לכם שהלידה קרובה, הגאולה קרובה‎.

תרנגולת לפני ששוחטים אותה קופצת גבוה‎!

שואלים כיצד פגע השטן ליעקב אבינו בכף הירך, בגיד הנשה? הגאון מוילנה (או ה'בית יוסף') אומר דבר נפלא, דבר עצום: בתורה יש שלוש מאות ששים וחמש מצוות לא תעשה. (כמו "לֹא תִּרְצָח", "לֹא תִּנְאָף", "לֹא תִּגְנֹב"). בשנה יש שלוש מאות ששים וחמישה ימים. כל איסור בתורה, כל מצות "לא תעשה" היא כנגד יום אחר של השנה. היום של האיסור לאכול את גיד הנשה הוא תשעה באב, ולכן אנחנו רואים שבתשעה באב אסור ללמוד תורה‎!

הזוהר מסביר שהעניין של יעקב אבינו עם גיד הנשה, בא לרמוז לנו, שכל הפגיעה בעולם הישיבות תהיה רק בגלל‎ ‏ביטול תורה! שלמרות כל מה שלומדים - עדיין לא לומדים מספיק. עכשיו זו המלחמה של הסטרא אחרא נגד הקדושה. הרי כתוב בספרים, שתרנגולת ששוחטים אותה, לפני שהיא מתה, היא קופצת גבוה. כך גם הסטרא אחרא משתוללת עכשיו נגד החרדים עד הסוף: נגד השבת, להרוס את הגיור ולגייר כל מי שרוצה יתגייר, לגייס בחורי ישיבות, הולכים על כל הקופה‎!

אבל, רבותיי, כותב רבי שמעון בר יוחאי בזוהר הקדוש כך: בדור שלי (דור של בעלי רוח הקודש, דור של קדושי עליון) זו לא חכמה להיות ירא שמים. החכמה היא להיות ירא שמים קרוב לגאולה, כי ככל שהגאולה תתקרב יותר - האמונה תהיה קשה יותר, ורדיפת התורה תהיה קשה יותר. קרוב לגאולה ירדפו את התורה יותר ויותר בכל יום ויום, והחכמה תהיה להאמין אז! בכה רבי שמעון בר יוחאי ואמר: "אוי לו לאדם שיהיה בזמן המשיח, ואשרי אדם שיהיה בזמן המשיח": אוי לו לאדם שיהיה בזמן המשיח, ויתדרדר מהתורה, ואשרי מי שלמרות כל רדיפת התורה - יתחזק ביראת שמים, אשריו ואשרי חלקו‎!

אם השלטון היה מבין את ערכן של תלמודי תורה והישיבות, הם היו עושים למענם כל מה שאפשר‎!

רבותיי, אנחנו נמצאים כעת בתקופה לא פשוטה. חז"ל אומרים בגמרא, שאם הגויים היו יודעים את ערך‎ ‏בית המקדש עבורם, אז הם היו מקיפים אותו בדובים ובאריות. גם אם השלטון בישראל היו יודע את הערך של ישיבות, את הערך של תלמודי התורה, אז גם הם היו מקיפים את הישיבות ואת התלמודי תורה בדובים ובאריות! סגירת ישיבה, או תלמוד תורה, או סגירת כולל-אברכים ע"י הממשלה דומה לאדם שלוקח חרב ונועץ אותה בלבו. הלב של עם ישראל, הנשמה של עם ישראל, זה עולם הישיבות, תלמודי התורה ובתי מדרש. אפילו בלעם ידע את זה! בלעם אמר לבלק: "מַה טֹּבוּ אֹהָלֶיךָ יַעֲקֹב, מִשְׁכְּנֹתֶיךָ יִשְׂרָאֵל", כלומר, בלעם אמר לבלק: דע לך, כל עוד שקול התורה מהדהד בבתי כנסיות ובבתי מדרשות, אין אומה ולשון יכולה עליהם‎!

רבותיי, שיהיה ברור, אני אומר את זה כאן לכולם: למרות המלחמה של טומי וחבריו, לא יעזור להם כלום, על אפם ועל חמתם כוח התורה ילך ויגדל ויתעצם! אין כוח כנגד התורה! בעולם הישיבות ימשיכו ללמוד! חוסר תקציב לא יעצור אותנו, שום דבר לא יעצור אותנו! ואתם עוד תראו בהמשך. הרבה קמו על התורה בישראל, והרבה כאלה הלכו לעולמם. פעם היתה שולי, היה גם יוסי שריד, עכשיו בא פרצוף חדש. רבותיי, לא יעזור להם כלום, כל מי שקם על התורה - נעלם! הגמרא אומרת: "אין לו לקב"ה בעולמו, אלא ארבע אמות של הלכה בלבד", כלומר: מה יש לבורא עולם בעולם? תורה, תורה, תורה, ונטו תורה! "אִם לֹא בְרִיתִי יוֹמָם וָלָיְלָה - חֻקּוֹת שָׁמַיִם וָאָרֶץ לֹא שָׂמְתִּי": בורא עולם אומר: אלמלא לימוד התורה יומם ולילה, לא הייתי בורא את העולם! בורא עולם אוהב בני תורה. חז"ל אומרים, שמי שמתעסק עם בני תורה הרי זה "כנוגע בבת עינו של הקב"ה"! תלמידי חכמים הם התכשיטים של בורא עולם! תסתכלו בזוהר ותראו מה הוא כותב על תלמידי חכמים, תראו כמה הזוהר מדבר על מעלת לימוד תורה, כמה שזה עושה רעש בעליונים‎!

‎"‏אם כל המדינה היו בחורי ישיבות, מה יהיה עם הצבא"?!‎

רבותיי, לפני כעשרים שנה הייתי בכלא ארבע. לא בתור אסיר… הלכתי לדרוש שם (בזמנו היה מותר לרבנים ללכת לבתי כלא צבאיים, ודרשתי גם בבתי כלא אחרים). מי שמכיר את כלא ארבע (אני לא יודע אם שינו את זה היום), יש שם חדר אוכל, ובכניסה לחדר האוכל יש שם משטח גבוה, ושם ישבו כמאה וחמישים חיילים, בהמשך יש גדר, ששם ישבו האסירים לפני משפט. נתתי שם דרשה במשך כשעה וחצי, והחיילים התרשמו מאוד. אחד החיילים שאל אותי: "כבוד הרב, אתה רוצה שנחזור בתשובה, ושנלמד בישיבה, נכון?". עניתי לו בחיוב. הוא אמר לי: "כבוד הרב, אם כל המדינה היו בחורי ישיבות, מאיפה יהיה צבא‎?!".

זו בוודאי שאלה שהטרידה כאן הרבה אנשים. אמרתי לו: "יהי רצון שנזכה ליום שבו כל מדינת ישראל בחורי ישיבות!", והשבתי לו: "האם למשה רבינו לא היה צבא?! האם ליהושע בן נון לא היה צבא?! האם לדוד המלך לא היה צבא?! גם כאן יהיה צבא, אבל הוא יהיה צבא של בני תורה, לפי דרך התורה! בצבא הזה חיילים לא יתעסקו עם חיילות. בצבא הזה ילמדו בהפסקות תורה. הרמטכ"ל יהיה תלמיד חכם ('הרמטכ"ל הרב דניאל זר', מה רע?!…). במקום צבא חופשי, במקום צבא חילוני יהיה צבא חרדי! יהיו טנקים, יהיו מטוסים, ויהיה הכל. אבל לא תהיינה חיילות!! לדבר בהפסקות עם חיילות?! חס ושלום! בהפסקות יהיה לימוד תורה, תהילים, גמרא, דרשות, אלה יהיו ההפסקות שלנו‎!".

‎"‏כִּי ד' אֱלֹקֶיךָ מִתְהַלֵּךְ בְּקֶרֶב מַחֲנֶךָ, לְהַצִּילְךָ וְלָתֵת אֹיְבֶיךָ לְפָנֶיךָ, וְהָיָה מַחֲנֶיךָ קָדוֹשׁ, וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר - וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ‎"
אם חיילות לא היו משרתות בצבא, אז אחוז ההרוגים היה יורד פלאים‎!

רבותיי, אם כבר התחלנו לדבר בנושא של חיילות בצבא, אז תשמעו את הדברים הבאים. אני לא רוצה לומר דברים שאסור לדבר עליהם במקום כזה, לגבי מה שקורה בצבא עם חיילות. אתם הרי שומעים חדשות, ויודעים בעצמכם איזה דברים מגעילים הולכים שם, נורא נוראות‎!

רבותיי, לפני כחמש עשרה שנים, כשהיינו עוד בישיבה הישנה, ניגשה אליי בחורה, ובכתה. שאלתי אותה מה קרה, למה היא בוכה. היא אמרה לי: "כבוד הרב, אני רוצה לחזור בתשובה". שאלתי מדוע היא רוצה לחזור בתשובה. היא השיבה: "כבוד הרב, אני חיילת בצבא ואני רואה מה עושים בצבא לחיילות, אני רואה את ההשפלה שהן עוברות, אני רואה מה שחיילים עושים איתן. אני רואה שבחוץ לפי אמות מידה נכונות - רק דרך התורה היא הדרך!" (המשפט הזה מוקלט אצלי במוח). היום היא בעלת תשובה נשואה לאברך עם ילדים בתלמודי תורה. אבל האם אתם שומעים מה זה‎?!

רבותיי, כתוב בתורה הקדושה: "כִּי תֵצֵא מַחֲנֶה עַל אֹיְבֶיךָ, וְנִשְׁמַרְתָּ מִכֹּל דָּבָר רָע.... כִּי ד' אֱלֹקֶיךָ מִתְהַלֵּךְ בְּקֶרֶב מַחֲנֶךָ לְהַצִּילְךָ, וְלָתֵת אֹיְבֶיךָ לְפָנֶיךָ, וְהָיָה מַחֲנֶיךָ קָדוֹשׁ, וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר - וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ" - "ערות דבר" הכוונה היא: זימה וניאוף. התורה מזהירה שבצבא לא יהיה ערוה, ומסבירה מדוע: "כִּי השם אֱלֹקֶיךָ מִתְהַלֵּךְ בְּקֶרֶב מַחֲנֶךָ, לְהַצִּילְךָ וְלָתֵת אֹיְבֶיךָ לְפָנֶיךָ, וְהָיָה מַחֲנֶיךָ קָדוֹשׁ". כתוב: "וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר", כי אם יהיה, כי אם הקב"ה יראה בצבא זימה וניאוף, אז: "וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ" - הקב"ה מסתלק מהצבא, ולא שומר עליהם‎!

אני אומר לכם דבר, שאולי יקומם הרבה אנשים: עד היום נהרגו במלחמות ישראל כעשרים אלף חיילים, השם יקום דמם. תדעו לכם, שאם לא היו משרתות חיילות בצבא, אז אפילו עשר אחוז מאלה שנהרגו לא היו נהרגים! תקבלו את הדברים, או לא, זה עניין שלכם. אבל אצלי, תורה היא החיים שלי, ובורא עולם אומר בתורה‎: ‏אם יש חיילות - אז אני לא איתכם‎!

בחורי הישיבות זה גם צה"ל: צבא הגנה לצה"ל‎!

בחוץ יש מי שטוענים ש"בחורי ישיבות משתמטים". רבותיי, אני שואל אתכם, האם בזמן מלחמה יש חיילים במחנה צריפין? יש. האם יש שם ש"ג? יש. יש שם הכל: טבחים צבאיים, אנשי קשר וכו'. תשאל אותם: מה פתאום שהם ישבו שם בעורף, בעוד שהחברים שלהם שופכים את הדם בגבולות?! הם ישיבו לך כך: אדוני, צבא הוא מערכת גדולה אחת, כמו שבשעון יש מחוגים, ויש ברגים, ובלי אחד החלקים השעון לא יעבוד, כך זה גם בצבא. אם כך, אז גם בני התורה הם חלק מהחיילים של עם ישראל, ואפילו יותר מזה: ההגנה של החיילים, השמירה על החיילים, הם בני התורה! צה"ל זה ראשי תיבות "צבא הגנה לישראל", וגם בחורי ישיבות זה צה"ל: "צבא הגנה לצה"ל‎"!

אחד האלופים בצבא, קיבוצניק וחילוני גמור, אמר את הדברים הבאים: "גדולי עולם בכל הדורות אמרו שהתורה שומרת על ישראל, ובזכותה אנו קיימים. אני אדם חילוני, שלא יודע מה זאת תורה, והכיצד אוכל לחוות דעת על מה שאני לא יודע?! לכן: הם ישמרו בדרכם - ואני אשמור בדרכִּי!", כך מדבר אדם בר דעת, אדם עם שכל! הוא אומר: אני לא גדלתי בישיבות, לא גדלתי בתלמודי תורה, אני לא יודע מה זאת תורה, אבל אני יודע שאם יש סיכוי שהם צודקים, אז אנחנו הולכים לאבדון! אני לא מוכן לקחת כזה הימור על דבר שאני לא מכיר, אני לא מוכן להמר על נפש האומה, שחס וחלילה תלך לכליון ואבדון, בגלל מה שאני לא יודע‎!

מספר בחורי הישיבות שלא מתגייסים לא מגיע לרבע מהמשתמטים החילונים‎
מדוע אף אחד לא קם נגד החילונים המשתמטים‎?‏!‎

אני שואל אתכם, האם חסרים חיילים היום? אדרבה, יש עודף חיילים. עכשיו, כמה משתמטים חילונים יש?! פורסם שמספר בחורי הישיבות שלא מתגייסים לא מגיע אפילו לעשרים וחמישה אחוז ממספר החילונים שבורחים מהצבא בכל מיני‎ ‏תירוצים ואמתלאות. אבל עליהם אף אחד לא מדבר, אף אחד לא קם נגדם, כי לא נורא שחילוני לא יתגייס, אבל חרדי - חס ושלום‎!

רבותיי, הרבה פעמים קמו נגדנו בהיסטוריה. פעם רדפו אותנו בטענה שכביכול אנחנו שמים דם נוצרי במצות של פסח, פעם אחרת אמרו שאנחנו מנצלים את הכלכלה של המדינות. לא משנה התירוץ - תמיד רודפים את התורה. פעם אמרו בארץ: "החרדים שולטים בממשלה", "החרדים הם עלוקות", "הם מחלקים לעצמם כספים יחודיים". הרי היום כבר נגמר הסיפור של הכספים היחודיים, האם הם שותקים?! כך גם אם לא היה הענייןשל גיוס בחורי ישיבות, הם היו‎ ‏טוענים טענות אחרות‎.

רבותיי, "הלכה בידוע שעשו שונא ליעקב", אבל שימו לב למילים של חז"ל בגמרא: "גדולה שנאה ששונאין עמי הארץ לתלמידי חכמים, יותר משנאה ששונאין אומות העולם את ישראל" - זאת אומרת: שגדולה השנאה ששונאים עמי הארץ, כלומר אנשים חילונים שלא יודעים מה זאת תורה, את תלמידי החכמים, יותר מהשנאה ששונאים אומות העולם את ישראל! אז תבינו, שהכל נובע רק משנאה, ולא משום דבר אחר. לא משנה מה המצב בשטח, הם תמיד ימצאו תואנה נגד החרדים, תמיד הם ימצאו סיבה לומר שאנחנו השחורים‎.

‎"‏המניע לרצח הנער - ריב על מפתח למחסן‎" -
האשמה ברצח אינה של הרוצחים הצעירים, אלא על המדינה שניתקה את העם מהתורה‎!

רבותיי, לכו לישיבות, ותראו מה זה "בני אדם": תראו את דרך הארץ שלהם, את הדיבור, את דרך חיים, תראו את שלום הבית שלהם, את הילדים שלהם בתלמודי תורה, תראו בני אדם! אבל לבי שותת דם, לבי רותח! תסתכלו מה קורה היום ברחוב: רצח, אלימות, זימה, ניאוף, בתי סוהר מפוצצים, זרוקים בהודו, זרוקים בכל רחבי העולם, תוהו ובהו, אנדרלמוסיה! השלטון הזה הרס את עם ישראל, הרס את הבנים, הרס את הבנות, וההגנה הכי טובה - היא ההתקפה: "החרדים האלה... השחורים האלה‎...".

הנה, השבוע הביאו לי כתבה. זוכרים שבשבוע שעבר אמרתי לכם שעוד מעט ירצחו על שקל. אז הנה הכותרת של הכתבה: "המניע לרצח הנער - ריב על מפתח למחסן". וכך כתוב בכתבה: "שלושת חבריו דקרו אותו בארבע דקירות של סכין מטבח, ובעודו מדמם היכו אותו בראשו באלת בייסבול, עד שמת". רבותיי, הילד מדמם, והם מכים אותו באלת בייסבול! רחמנות!!! אי אפשר לעשות כך אפילו לתרנגול מדמם, אז לעשות את זה עוד לנער צעיר, ובשביל מה? בשביל מפתח! רחמנות!!! הסמל של עם ישראל תמיד היה: "ביישנים ורחמנים וגומלי חסדים"! רחמנות!!! איך הם יכולים?! הוא מדמם, והם‎ ‏מכים אותו עד שהורגים אותו לגמרי‎!

רבותיי, מי עשה את זה?! האם הם האשמים?! דעו לכם, שלא הצעירים האלה אשמים, אלא המדינה אשמה! איזה חינוך הם קיבלו מהמדינה?! באיזה בתי ספר הם למדו?! השלטון במדינה ניתק אותם מהתורה, הכניסו טלוויזיה (גיהנום) בבית, עם כל הרצח והזימה והניאוף בבית, אז מה אתם מצפים שהילדים האלה יעשו?! אבל אם תלכו לתלמודי תורה ותשאלו ילד "מה זה דוקרן?", תראו שהוא לא יודע אפילו מה זה. אני בעצמי לא יודע מה זה בייסבול, וראיתם שאניל אפילו לא יודע איך אומרים את זה, ואני בכלל לא יודע איך זה נראה! נורא נוראות! ילדים רוצחים‎!

פעם כל המדינה היתה מזדעזעת ממקרה התאבדות אחד‎
אבל היום יש רצח על ימין ועל שמאל, ואף אחד לא מניד עפעף‎

כשהייתי בעפולה, ברחוב שלנו היתה שכונת בוכרים, והיה שם בית כנסת של בוכרים מוקף בעצי ברוש, והיינו משחקים שם, אני והילדים. פעם, כשהייתי בגיל שבע או שמונה, ראיתי פתאום בחור צעיר מהשכונה עומד בין העצים. הכרתי אותו, והבחנתי שהוא לא זז. התפלאתי, והתקרבתי לראות מה יש לו. כשהתקרבתי ראיתי שהרגליים שלו קצת באוויר, וראיתי חבל בצואר שלו. הסתבר שהוא התאבד בתלייה. אני זוכר עד היום איזה רעש עשו אז בעיתונים, איזה רעש היה בכל המדינה על זה שאדם אחד תלה את עצמו. אבל היום יש רצח בכל חמש דקות: רצח, רצח, רצח, על כל דבר: על כסף, על עשרים שקל, על שריטה ברכב, על כסא נוח, על מפתח, ועוד באיזו צורה אכזרית. ילדים רוצחים! תראו איך הולכים ומתדרדרים‎.

רבותיי, אני מדבר אתכם כמו אח לאחים. אסור לנו לתת להם לעבוד עלינו. הם עובדים עלינו כבר חמישים וכמה שנים, לא ניתן להם לעבוד עלינו יותר! הם הרסו לנו את הילדים, הרסו לנו את המשפחות, הרסו לנו את הבתים, הרסו אותנו עד היסוד! אנחנו נחזור לתורה, נחזור לישיבות, נחזור לתלמודי תורה! זו‎ ‏הדרך שלנו‎!!

עוקרים את העם מהשורש‎:
‎"‏ילדי גן יהודי התבקשו להשתחוות במסגד ביפו", ובכל שבוע הולכים למסגד אחר‎

רבותיי, תראו עוד כתבה נוראה, בטח הרבה מכם ראו את הכותרת הזו: "ילדי גן יהודי התבקשו להשתחוות במסגד ביפו". ויש כאן תמונה צבעונית שמציגה את עשרות הילדים משתחווים על שטיחים בתוך מסגד ביפו. ממש להזיל דמעות דם מהעיניים. ומה אומרת מנהלת הגן: "זה גן מעורב, אין כאן עניין דתי, אלא רצון להכיר את דתו של השני". גברת נכבדה! את הדת שלך את מכירה?! את הדת שלך את עוד לא מכירה, ואת רוצה להכיר אחרים‎?!

רבותיי, באותו הקשר‎ ‏אני אשאל אתכם שאלה: אם הכתבה לא היתה אודות ילדים בגן שמשתחווים במסגד, אלא על ילדים בגן חילוני שלוקחים אותם לישיבה להתפלל שמונה עשרה, או לקרוא תהילים, רק פעם אחת - איזה רעש היה בארץ?! כולם היו צווחים: 'כפיה דתית'! אבל שם, כל שבוע הם הולכים למסגד אחר‎!

רבותיי, האם הדברים הללו אינם דברים נוראים?! האם יש לזה משמעות אחרת, חוץ מלעקור את העם מהשורש?! הורסים את ילדי ישראל! תסתכלו בתמונה, תראו אותם משתחווים, בנים ובנות ביחד, ילדים קטנים משתחווים על הרצפה במסגד. רבותיי, האם אפשר לא לבכות?! תגידו אתם. האם המנהיגים ראויים להנהיג?! הם הרסו את העם, והורסים את העם יום אחר יום‎.

הרי אני גדלתי בעולם החילוני, והמשכתי בעולם החרדי. אני ראיתי את שני הצדדים של המתרס. עברתי לעולם החרדי בעודי ילד, כשהייתי בסך הכל בגיל שתים עשרה, בגלל האמת שבערה בי. לי אף אחד לא יכול לומר איפה האמת נמצאת. את החרדים אני מכיר לא דרך הרדיו והטלוויזיה, גדלתי ביניהם, כמו שגדלתי גם בין חילונים. ובגלל שבוערת בי האמת, בגלל שכואב לי ושורף לי על עם ישראל, אז אחרי שראיתי את שני הצדדים שאלתי את עצמי: "האם זה נכון שרק אני אהיה בן אדם, בעוד שהאחים שלי שקועים ברחובות בטינופת?!", וברוך השם עד היום רבבות חזרו כאן בתשובה, נעשו בני אדם, ובנו בתים לתפארת‎.

רבותיי, עם ישראל זועק! "קוֹל דְּמֵי אָחִיךָ צֹעֲקִים אֵלַי מִן הָאֲדָמָה"! הבנים והבנות שלנו זועקים: "תצילו אותנו"! הנשמות שלהם זועקות אלינו! הם לא מבינים מה קורה איתם! הם מגיעים להודו, ליפן, לסין, לכל מיני מקומות חושך וצלמוות. "עַל-מָה אָבְדָה הָאָרֶץ"? "עַל-עָזְבָם אֶת-תּוֹרָתִי‎"!

‎"‏אלין נטורי קרתא?! לית אלין, אלא מחריבי קרתא‎"!
החזית של עם ישראל היא בעולם הישיבות, בעולם התורה‎

רבותיי, שימו לב לדברים הבאים. רב אחד‎ ‏הגיע לאחת הערים, וביקש מראשי העיר שיביאו אליו את "נטורי קרתא". פירוש הביטוי "נטורי קרתא" בלשון בגמרא הוא: "שומרי העיר, שומרי המקום". אז הם נענו לו, והביאו אליו את החיילים עם החרבות והכידונים. "אמר לון: אלין נטורי קרתא?! לית אלין אלא מחריבי קרתא!" (הוא אמר להם: אלה הם שומרי העיר?! אין אלה אלא מחריבי העיר!): הרי חרב וסכין הם חורבן, הרג ורצח. ואז הוא ביקש מהם: "תביאו לי את בני התורה, את בחורי הישיבות, את הילדים בתלמודי התורה - אלה שומרי העיר האמיתיים! אותם אני רוצה לראות‎!".

צריך לזכור תמיד ששומרי העיר האמיתיים הם בני התורה, וש"עיר שאין בה עשרה בטלנים (שבטלים ממלאכה ועוסקים בתורה) אסור לדור בה": אם אין ישיבה בעיר, אין תלמוד תורה בעיר - אז תברחו מן העיר הזאת, כי אם חס וחלילה נגזרת עליה גזירה, אז אין מי שיגן עליה, ויבטל את הגזירה‎!

בימי ה"חפץ חיים" בנו בית חולים (בחוץ לארץ), ועשו אסיפת מגבית, וביקשו שכל אחד יתרום משהו עבור בית החולים. אחד העשירים תרם אלף מיטות עבור בית החולים, והתגאה. הוא פנה אל החפץ חיים, ואמר לו: "אני תרמתי אלף מיטות לבית החולים, ומה תורמים לו בחורי הישיבה?!". השיב לו החפץ חיים תשובה ניצחת: "התרומה של בני התורה היא, שהיהודים לא יצטרכו להשתמש במיטות האלה"! כמו שראינו שבמלחמת ששת הימים הכינו בארץ בתי קברות המוניים בגנים ציבוריים, אז מה היתה תרומת בחורי הישיבות למלחמה? התרומה שלהם היתה, שלא השתמשו בקברים האלה! זאת היתה התרומה של בני התורה! "אין אומה זו אומה - אלא בתורתה‎"!

אנחנו חייבים לזכור תמיד, כפי שהדגשתי קודם, ולא לשכוח: החזית והעוצמה של עם ישראל נמצאת בעולם הישיבות ובתלמודי התורה! כשיש כוח חזק של תורה, אז "אין אומה ולשון יכולה עליהם‎".

לבחורי ישיבות אין פטור מהצבא - בחור ישיבה שהולך לעבוד מגייסים אותו‎
אבל כשאנחנו דנים בנושא, צריך לדעת נקודה חשובה נוספת: לבחורי הישיבות אין פטור מהצבא. כולם חושבים שיש להם פטור, אבל אין להם פטור. הם מקבלים את אותו הסדר שיש למי שממשיך בלימודים, הם בסך הכל מקבלים דחיית שירות. פעם הם היו מקבלים את דחיית השירות פעם בשנה, היו מביאים אישור לימודים ממשרד הדתות, ומקבלים דחיית שירות נוספת. עכשיו צריכים להתייצב פעם בחצי שנה, במקום שמלא חיילות ובפריצות, כאילו כדי להכעיס. הרי הם יודעים שאלה בני תורה, אז למה להביא אותם דווקא למקום כזה, ולא למקום נפרד בלי שום קשר לחיילות? ולמה במקום פעם בשנה, אז פעמיים בשנה‎?!

צריכים לדעת, שבחור ישיבה שהולך לעבוד - מגויס לצבא, ויש הרבה כאלה, לא אחד ולא שניים, אלא מאות. הם התחתנו, ולא יכלו לעמוד בנטל, אז מחוסר ברירה הם הלכו ועשו צבא‎.

אבל כמה משתמטים חילוניים יש?! אני בוודאי לא צריך לספר לכם. האם מישהו מדבר עליהם?! מישהו מתקיף אותם?! מישהו משמיץ אותם‎?!

החילונים חושבים שהם מממנים את החרדים מהמסים שלהם‎
והמציאות היא שהחרדים מממנים את החילונים‎!

לפני סיום נוסיף נקודה חשובה אחרת. האנשים בחוץ אומרים: "אני לא מוכן לממן את בחורי הישיבות מהמסים שלי‎. ‏אני משלם מסים, ולא רוצה שיממנו מהם את בחורי הישיבות". עכשיו אני אוכיח לכם שאנחנו, החרדים, מממנים את החילונים מהמסים שלנו. ותראו ממש עולם הפוך. אתם שואלים איך זה יכול להיות, ותוהים על מה אני מדבר? מיד תראו בעצמכם‎:

תאמרו לי, כמה חרדים ובעלי תשובה יש היום במדינה? אתם עונים "מיליון וחצי"? לצורך הויכוח, אני אוריד את המספר למיליון. עכשיו, בכל עולם הישיבות יש מקסימום חמישים אלף בחורי ישיבה, אבל לצורך הויכוח נגיד שיש אפילו מאה אלף. כלומר מאה אלף מתוך מיליון, שהם רק עשרה אחוז מהעולם החרדי לא עובדים, ותשעים אחוז כן‎ ‏עובדים. הרי בני ברק מלאה חנויות מפעלים ועסקים. לכו תבדקו מי מוכר בחנויות שם, חילוני או חרדי… גם ירושלים מלאה חנויות, מפעלים ועסקים של חרדים. לכו לבניין הבורסה ברמת גן, אפשר לומר שרובו מאוכלס בחרדים עם זקנים. לב לבייב הוא אחד מהמיליארדרים הגדולים בעולם, והוא חרדי. הוא משלם מסים יותר ממה שאלפי חילונים ביחד משלמים. גם חיפה מלאה במפעלים ובעסקים של חרדים. וכל החרדים, תשעים אחוז מהחרדים, כן משלמים מסים. עשר אחוז, בחורי ישיבות, נאמר לצורך הויכוח שהם לא משלמים. למה אני אומר "נאמר"? תגידו, כשבחור ישיבה מתחתן וקונה‎ ‏דירה - האם הוא לא משלם מסים על הדירה?! כשהוא קונה מכונת כביסה, הוא לא משלם מסים?! הרי כשהוא מתחתן הוא משלם מסים על כל מכשיר שהוא קונה‎.

אז צריך לקלוט: לפחות תשעים אחוז מהעולם החרדי כן משלם מסים‎.

עכשיו בואו נבדוק לאן הולכים המסים המשולמים בארץ. בין השאר המסים הולכים לכדורגל, לקולנוע, לתיאטרון, לטלוויזיה, למנזרים, לכנסיות. בעולם החרדי אין כדורגל, לנו אין טלוויזיה, לנו אין לנו תאטרון ולא קולנוע. יש לנו רק דבר אחד: ישיבות ותלמודי תורה! שימו לב: במוסדות שלנו יש תלמוד תורה (בית ספר) וילד בתלמוד תורה אצלנו מקבל מהמדינה היום פחות מעשרים אחוז ממה שילד חילוני מקבל! ילד ערבי מקבל מאה אחוז כמו ילד חילוני, אבל ילד חרדי בתלמוד תורה מקבל פחות מעשרים אחוז מילד ערבי‎!!!

תשעים אחוז מאיתנו משלמים מסים, ולנו יש רק דבר אחד שאנחנו רוצים: לא כדורגל, לא טלוויזיה, לא שום דבר אחר, רק חינוך לתורה, וגם על זה מקבלים רק עשרים אחוז מילד חילוני! אם כן, תאמרו לי אתם, לאן הולך הכסף של תשעים האחוזים החרדים שכן משלמים מסים? הם הולכים לכדורגל, לתאטרון ולקולנוע! אז עכשיו תגידו לי, מי משתמש במסים של מי? האם החרדים משתמשים במסים שמשלמים החילונים, או החילונים במסים שמשלמים החרדים‎?!

אבל התקשורת מעוורת את העיניים של הציבור, וכל הזמן מסיתה: "החרדים האלה…", "המשתמטים האלה…", "אוכלי חינם האלה…". רבותיי, תשעים אחוז מהעולם החרדי עובדים, בעלי עסקים, ותורמים תרומות, ועם כל זה אח"כ יש אנשים שאומרים "אני לא רוצה שהחרדים יקחו את המסים שלי". אנחנו לא רוצים בכלל את המסים שלכם! הלוואי שהיתה אפשרות כזו להעביר את המסים שלנו למגזר החרדי, ואת המסים של החילונים אל המגזר החילוני. תאמינו לי, שהישיבות היו מאושרות, תלמודי תורה היו מלאים כסף, היו משגשגים ומצליחים. אנחנו לא רוצים את הכסף שלהם! תנו לנו את הכסף של המסים שאנחנו משלמים‎!

רבותיי, האם אתם מבינים עכשיו כמה עובדים עלינו בעיניים? כמה מרמים אותנו? כמה משקרים אותנו‎?

הנה, בשבוע שעבר ראיתם בעיתון: ש"העדה החרדית בירושלים", שאין להם שום קשר עם מוסדות המדינה, אלא הם רק נותנים כשרויות, שילמו למדינה מס של שש מליון שקל עבור הכשרויות שלהם. לאן אתם חושבים שהכסף הזה הלך? לאן אתם חושבים שהוא הגיע‎?

רבותיי, לא כואב לי הכסף. אבל תגידו לראות, לא כואב לראות שהילד שלך הוא אפילו לא חמישים אחוז מערבי?! אפילו לא עשרים אחוז מערבי?! פעם הקראתי כאן מאמר של יוסי שריד, כשהוא היה שר חינוך. הוא בעצמו כתב שם: ילד בתלמוד תורה מקבל כעשרים אחוז מילד חילוני, והיום זה כבר פחות‎!

אז תגידו לי אתם: מי משתמש במסים של מי?! מי עובד על מי?! את מי משקרים?! רבותיי, להם יש שנאה לדת, אבל סופו של השקר - להתגלות‎!

רבותיי, אני אדם שהסמל שלי אמת, אני לא יכול לראות שקר. הנה, הראיתי לכם דברים ברורים‎.

הבעיה היא שמרחיקים את החילונים מהחרדים, ומכניסים בהם שנאה לתורה‎

רבותיי, תגידו, האם יתנו לי לדבר בטלוויזיה?! בחיים לא. הנה, כשראיינו את הרב אורי זוהר, הזהירו אותו‎ ‏שלא יאמר מילה של תורה, ושלא יעז להזכיר חזרה תשובה. הם לא מאפשרים לעם לשמוע את הצד שני של המטבע, אלא רק את הצד שלהם, הם מאפשרים לשמוע רק מה הם אומרים, אבל לא מתירים להראות מה התורה אומרת, לא נותנים להציג את התשובה לכל הטענות שלהם. אם כל המדינה היתה שומעת את הדרשה שלי היום, אין לי ספק שהמוחות של האנשים היו מתהפכים מן הקצה לקצה! אבל לעולם לא יתנו לי לדבר. נורא נוראות‎!

רבותיי, הלב שותת דם. הבעיה היא לא הכסף, הבעיה היא שבטענות האלה הם מרחיקים את החילונים מהחרדים, ולא מאפשרים להם להתקרב אל התורה. בטענות הללו הם‎ ‏מכניסים בחילונים שנאה אל התורה, ושנאה לישיבות. והתוצאה היא שעַם ישראל הולך ומתדרדר, בגלל טענות שווא ושקר‎.

http://www.breslev.co.il/html/Audio/35a.mp3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 16:56 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 141 אוהבים

אני אישית מאמין בזה!
יש אנשים שתורתם אומנותם וזה קשה לשבת כל החיים בבית מדרש ללמוד!

כמו שקשה מאוד לשרת את המדינה כחייל!

כמובן שיהיו כאלה שיגידו שהחרדים לא לומדים ומנצלים את זה..
לכל כלל יש יוצא מן הכלל!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:03 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 4 אוהבים

די..כל התנ"ך מוזכר צבא ישראל צבא יהודה צבא זה וצבא זה..
למה מה קרה שזונה בת 19 תגיד לי לרוץ 20 קילומטר והם ישבו בכולל כל היום?! אין לי בעיה לסכן את החיים שלי לטובת המדינה אבל אם אני אז גם הם והם יכולים ללמוד תורה גם אחרי זה..גם בבסיס שמשעמם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:04 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 2 אוהבים

הם לא מתגייסים בגלל הרבה דברים שקורים בצבא
ויש כאלה שמאמינים שלשבת ללמוד כל היום תורה וכו' עדיף מאשר לשרת בצבא וכו'.
איש איש באמונתו יחיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:09 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 25 אוהבים

יעקב לא קראתי את הכל אבל בכל זאתת אם התכוונת כאילו שרק תפילות וזה זה בעצם מה שיגרום לנו לעבור מלחמות "בשלום"...כאילו עם כמה שפחות אבדות וכאלה אני חושבת שאתה מאווווווווווווווווווווווווווד טועה!!!!
תחשוב שכולם היו ככה חרדים ולא הולכים לצה"ל..דוגריי מה היינו עושים?! מתפללים שמה?.. שיבוא רמבו להגן עלינו או משו?

קרדיט לצחיי המגבניק התותח!!
אָבִינֹוּ מֹורֵנֹוּ מֶלֶך מְלַכֵי הָמְלַכִים אָניַ אֹוהַבִת אֹותְך!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:16 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 31 אוהבים

•°•°לירנוש°•°• כתב:
יעקב לא קראתי את הכל אבל בכל זאתת אם התכוונת כאילו שרק תפילות וזה זה בעצם מה שיגרום לנו לעבור מלחמות "בשלום"...כאילו עם כמה שפחות אבדות וכאלה אני חושבת שאתה מאווווווווווווווווווווווווווד טועה!!!!
תחשוב שכולם היו ככה חרדים ולא הולכים לצה"ל..דוגריי מה היינו עושים?! מתפללים שמה?.. שיבוא רמבו להגן עלינו או משו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:20 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 7 אוהבים

:P00

אָבִינֹוּ מֹורֵנֹוּ מֶלֶך מְלַכֵי הָמְלַכִים הילַה אֹוהַבִת אֹותְך! ! !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:34 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לפי התשובות שלכם אף אחד לא קרא כלום ואפילו לא ראה תתמונה עד הסוף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:36 
נושם זהב
נושם זהב
סמל אישי של המשתמש

דיכאוניסט כתב:
די..כל התנ"ך מוזכר צבא ישראל צבא יהודה צבא זה וצבא זה..
למה מה קרה שזונה בת 19 תגיד לי לרוץ 20 קילומטר והם ישבו בכולל כל היום?! אין לי בעיה לסכן את החיים שלי לטובת המדינה אבל אם אני אז גם הם והם יכולים ללמוד תורה גם אחרי זה..גם בבסיס שמשעמם..
נכון

את כל הסוסים והפרשים בעבר אולי ה' כיוון או מה שלא תגיד אבל גם עליהם ישבו בני אדם
במלחמות בעבר בתורה בתנך הגדול שלך נלחמו אנשים עם חרבות וסכינים וקשתות ולא יודע מה...
ומה שהכי חשוב באותם תקופות כולם נלחמו
בספר דברים כתוב חוקים של מי שיצא למלחמה וכתוב שכל הגברים משהו כזה.. עם כמה כללים אבל בשום מקום לא מוזכר שמי שרוצה להתפלל במקום להילחם הוא משוחרר
אז מי הרב שפחד לשלוח את הילד שלו לצבא והחליט שעדיף להמציא את הדבר הזה שתפילה תשחרר אותו מהמחויבות לעזור למדינה? מאיפה זה בא פתאום??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 17:43 
נושם זהב
נושם זהב

לייקים: 179 אוהבים

אם כן, שימו לב עכשיו טוב: ערב מלחמת יום כיפור, צה"ל יושב על הגולן, על תעלת סואץ, ועל הירדן, אם נשק רב ואיכותי פי כמה מזה של מלחמת ששת הימים. לא היה בכלל‎ ‏מה לדבר מה יהיה אם תפרוץ מלחמה. כולם היו בטוחים לא רק שמנצחים, אלא קורעים אותם וגומרים עליהם‎.

הם הופתעו...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 20:38 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

אלון........אתה יודע מה שכחת?

א - מעל גיל 25 נדמה לא היו נלחמים
ב - הלוואי וההינו כמו הדורות של פעם , פעם כולם היו צדיקים , פעם הרחוב שלהם היה כמו הבית מדרש שלנו!
ג - מישלי , זה לא קשור הופתעו או לא הופתעו
הם היו בטוחים שכל אומה שתבוא להם הם ינצחו אותה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 20:41 
נושם זהב
נושם זהב
סמל אישי של המשתמש

מה זה משנה מאיזה גיל היו נלחמים
מה שבאתי להגיד זה שאפילו בדורות שכמעט כולם היו צדיקים (שזה אפילו אתה אמרת) אלוהים גם אם עזר במלחמה הוא לא נלחם במקום העם אלא גרם להם לנצח
זה הוא שנתן לחיילים את הכוח ולא הוא ששם מלאכים או מישהו שילחם במקום העם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 20:59 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

בסדר אבל לא הוטל חיוב על כולם להילחם!!!
כל אחד היה ממונה על משהו אחר הם לא רבו על זה!!

והעיקר זה היה לקיים מצוות! להילחם זה היה טפל

" גדעון, בתקופת השופטים, יצא אל המלחמה עם עשרות אלפי חיילים נגד צבא גדול כחול הים. הקב"ה אמר לו: מה זה כל החיילים האלה?! יש כאן יותר מדי, תוריד‎ ‏את המספר. וכך היה עד שבסופו של דבר הוא נשאר רק עם שלוש מאות חיילים, שאיתם הוא יצא להילחם. רק שלוש מאות חיילים נגד צבא כחול הים, וגדעון יצא למלחמה - וניצח! מפני שעם ישראל לא תלוי בכוח, "לֹא בְחַיִל וְלֹא בְכֹחַ, כִּי אִם בְּרוּחִי - אָמַר ד' צְבָקוֹת‎". "

וגם מה שאמרת שה' לא שולח מלאכים במלחמות אז אתה טועה
כתוב בתנך נדמה לי על יחזקאל הנביא או מישהו אחר אני לא זוכר
שכל הצבא של סנחריב בא להרוג אותו שזה משהו כמו 60 מיליון אנשים על אדם אחד
לילה לפני המלחמה יחזקאל התפלל לה' שיעזור לו
ובאותו לילה בא מלאך והרג את כל ה-60 מיליון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 21:01 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 18 אוהבים

שם איתך כסף שאף אחד לא קרא את זה חחחחחחחחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 12 דצמבר 2006, 21:02 
נושם זהב
נושם זהב
סמל אישי של המשתמש

הוא הביא עליהם מגפה כשהם עשו מצור על ירושלים זה זה לא?
הגזמת 60 מיליון חיילים אתה יודע כמה זה חח

ומאיפה הבאת את הסיפור על גדעון זה כתוב בתנך או בפרשנויות? /-:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 3 [ 43 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

מדוע בני הישיבות לא מתגייסים לצבא?

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית