נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מתכונים ומאכלי עדות




עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו
הודעהפורסם: 21 מאי 2011, 21:45 
מנותק
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

הצטרף: 02 ספטמבר 2003, 11:38
הודעות: 29623
מיקום: "אשרי יושבי ביתך, עוד יהללוך סלה"
לייקים: 805 אוהבים
פידבקים: 6 (100%)



בס"ד
בל"ג בעומר הקרוב לא אוכלים מרשמלו משקית. ענר צלאל מקונדיטוריה דלאל מכין מרשמלו ונותן טיפים להצלחה

מאת: ענר צלאל, מערכת וואלה!
יום שישי, 20 במאי 2011, 12:04

מתכון מורכב למראית עין אבל אם עוקבים אחר השלבים בדיוק, קל לביצוע.
יש להכין מראש את כל התבניות, כלי הבישול והחומרים ע"מ לשמור על סדר עבודה נכון.
המתכון הוא בעצם קציפת חלבונים, שבושלה בעזרת סירופ סוכר מאד סמיך ובשלב הראשוני של הקירור מוסיפים לה ג'לטין מומס. לאחר מכן אנו מקררים את המסה לחום הגוף ומשטחים בתבניות.

תמונה

חומרים ל-4תבניות 20/20 ובגובה 2.5 ס"מ:
100 גרם אבקת סוכר לבזיקה מתחת ומעל המרשמלו
100 גרם קורנפלור לבזיקה מתחת ומעל המרשמלו
1200 גרם (6 כוסות) סוכר
110 גרם גלוקוז (להשיג בחנויות אפיה מתמחות)
250 גרם (1 כוס) מים
150 גרם (5 ביצים בינוניות) חלבון
60 גרם ג'לטין
100 גרם מי ורדים
250 גרם (כוס אחת) מים
5-10 טיפות צבע מאכל אדום


אופן ההכנה:
1. מכינים תבנית עם נייר אפיה שתכיל את 4 המסגרות (4 מסגרות בגודל 20/20, 2.5 ס"מ גובה).


2. מערבבים 100 גרם קורנפלור עם 100 גרם אבקת סוכר ומסננים יחדיו. בוזקים מעל התבנית עם המסגרות.


3. מנקים היטב את קערת המיקסר, מודדים לתוכה 150 גרם חלבון ומניחים בצד.


4. מודדים בקערת ערבוב בינונית (חסינה לחום) 60 גרם ג'לטין ומוסיפים בבת אחת את המים ומי הוורדים, מערבבים מיד ומשהים כעשר דקות עד לקבל מרקם גומי.


5. מרתיחים סיר קטן עם מים, מורידים מהאש, מניחים מעליו את קערת הג'לטין ומערבבים עד שמקבלים נוזל חם, סמיך וללא גושים.


6. מביאים לרתיחה בסיר בינוני את המים, הגלוקוז והסוכר, מבשלים עד ל-130 מעלות.


7. במקביל, כאשר הסוכר עובר בערך 110 מעלות מתחילים להקציף את החלבון (שבקערת המיקסר) על מנת שיהיה מוקצף בזמן שהסוכר יגיע ל-130 מעלות.


8. מזלפים את סירופ הסוכר לתוך החלבון, וממשיכים להקציף כשתיים – שלוש דקות.

פרסומת
9. בשלב זה, החלבונים עם הסוכרים אמורים להיות יציבים אך גמישים ועדיין חמים ביותר (פסגות רכות). ברגע זה נוסיף בזילוף את מסת הג'לטין החמה ונקציף את כל המסה עד לטמפ' גוף פלוס (בסביבות 40 מעלות, חמים למגע- לא חם)


10. בשלב זה, ניתן, אם רוצים, להוסיף צבע מאכל לחצי מכמות המסה וליצור מרשמלו בצבעים שונים.


11. ממלאים את המסגרות במסת המרשמלו ושוב בוזקים מעל מתערובת הקורנפלור - סוכר שכבה אחידה על מנת שלא ייווצר קרום.


12. מקררים בטמפ' החדר כ 3-4 שעות (חדר ממוזג).
13. מעבירים לקרש חיתוך, מפזרים את האבקה העודפת, חותכים למידה הרצויה ומאחסנים בכלי אטום עד לשימוש.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו
הודעהפורסם: 29 מאי 2011, 22:50 
מנותק
ציון לשבח
ציון לשבח

הצטרף: 22 ינואר 2007, 13:51
הודעות: 38045
לייקים: 2766 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)


תודה

_________________
C’est La Vie


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2011, 08:06 
מנותק
נושם ותיק
נושם ותיק

הצטרף: 01 אוקטובר 2004, 12:28
הודעות: 17146
לייקים: 98 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)


תודה

_________________
http://karaoke.waller.co.il קריוקי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו
הודעהפורסם: 01 יולי 2014, 19:13 
מנותק
נושם ותיק
נושם ותיק

הצטרף: 01 אוקטובר 2004, 12:28
הודעות: 17146
לייקים: 98 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)


תודה

_________________
http://karaoke.waller.co.il קריוקי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מתכונים ומאכלי עדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא



עבור ל:  

ל"ג בעומר ורוד: מתכון למרשמלו


היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית
Powered By PHPBB Copyright Noshmim Mizrahit 2003-2011 © All right reserved
שיווק הפרסומות באתר זה מופעל על ידי @.מ.י - שירותי מדיה וסליקה באינטרנט
רוצה לפרסם באתר זה? שלח אלינו מייל לקבלת הצעה משתלמת במיוחד