נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***[כתבה+תמונות]יוסאנג אקילה - ד"ר גב ומיסטר גז*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מוטוריקה

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***[כתבה+תמונות]יוסאנג אקילה - ד"ר גב ומיסטר גז***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***[כתבה+תמונות]יוסאנג אקילה - ד"ר גב ומיסטר גז***
הודעהפורסם: 17 מרץ 2007, 12:27 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 17 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

לאופנוע הקאסטום הקוריאני יש כמה בעיות קשות, חלקן אפילו כואבות ומביכות. אבל מצד שני, יש לו מנוע מטריף, טונות של פוזה ומחיר טוב. חיקוי מוזר או הברקה מקורית?

נתחיל בסוף, כמעט. את המבחן ליוסאנג אקילה החדש סיימתי אחרי מסע ארוך על קשת הרגשות, מקצה לקצה, כולל כמה התברברויות בדרך. עכשיו, אחרי שאני יודע בדיוק במי מדובר, ברור לי למה. אופנוע קאסטום קוריאני חדש הוא לא משהו שפוגשים כל יום. יש בו בעיות קשות ואפילו מביכות, אבל במקביל עוטפת את הרכיבה עליו מעין תחושה חדשה, כזו שמכריחה אותך לחשוב טוב-טוב כמה ולמה הרע הוא באמת רע, וכמה כדאי להתפשר במערכת היחסים כדי לקבל משהו ייחודי.

מעבר לכל, הוא בעיקר מעמיד את הבעיה הבאה: האם הוא חיקוי מזרח-אסייתי מוזר, מבולבל ולא ברור, או שמא מדובר בהברקה מקורית עליה יכול להיות חתום רק יצרן חדש שמנסה לחדור לנישה מוגדרת ושמרנית.

לא סובל אותך

אחרי משהו כמו 20 ק"מ, שנאתי אותו. הוא עיצבן אותי והכאיב לי ורציתי לזרוק אותו לכל הרוחות. עכשיו אני יודע למה. חטאתי בחטא

על הכביש המהיר גיליתי שתי בעיות קשות. ואחת קצת פחות. הגדולה שבהן היא מיקום הרגליות, רחוק וגבוה לפנים, עם הברכיים כמעט נעולות, עקבים כלפי מטה - וזהירות שלא להחליק. נורא. ובולמי הזעזועים לא טובים בהרבה. השניים מאחור פשוט מגוחכים. אמנם בכל קאסטום המתלה האחורי בעייתי, אבל אלה של האקילה פשוט פרימיטיביים, קצרים ורכים מדי. התוצאה בעיקר מכאיבה. מאד מכאיבה. שינוי תנוחה באמצעות הזזת הכידון? אי אפשר, כי הוא מרותך למקומו. הלו, מה זה?

חוליגן בעור עז

רגע, בואו ונחזור רגע לאחור. שמו הרשמי של אופנוע המבחן הוא יוסאנג אקילה GV650, אופנוע שמשתייך לסוג של תת-נישה ביזארית בתוך עולם הקאסטום אליו שייכים למשל ה-VTX1800 של הונדה, הווריור של ימאהה או ה-V-Rod של הארלי דיווידסון. שמות כבדים ומכובדים. האקילה מנסה את זה עם מנוע V-טווין 650 סמ"ק והזנה דרך מאיידים מיושנים. מישהו משחק בנדמה לי? אבל יש בכל זאת צמיגי ברידג'סטון ספורטיביים, זוג דיסקים גדולים וצפים מלפנים, מזלג הפוך ומתכוון לכל כיוון, שלדה ארוכה ונמוכה ומנוע שמעביר כוח לגלגל דרך תיבת חמישה הילוכים ורצועת הינע.

הפלסטיקה מגוחכת, אבל הפוזה ישר מהגיהנום

דווקא המנוע עשוי לעודד. זה אותו V-טווין שממוקם ב-SV650 של סוזוקי - שם הוא מוזרק - ואני מאד מחבב אותו. יש לו פעולה חלקה, כוח מסל"ד נמוך, עלייה מהירה ונטייה לשיר וליילל בכיף גם בסל"ד גבוה. באקילה הוא משחרר רק 72 כ"ס (ב-9,000 סל"ד גבוהים), לעומת יותר מ-80 במקור. אבל המנוע לא מתאים לאקילה. שורשיו ספורטיביים יותר, וזה מורגש כל הזמן.

גם החלק הקדמי לא רע בכלל. המזלג ההפוך כאן הוא לא מאותם "מזלגות דאווין", שקורסים תחת נענוע של הכידון עם הידיים. כאן יש מתלה קדמי שבאמת עובד. ההיגוי קל ואחיד, אין נטייה ליפול לתוך הפנייה, והשלדה קשיחה ויציבה בדיוק כפי שהיא נראית. מגביל הקצב העיקרי כאן הוא רק מרווח הטיה, וטוב שכך. הבלמים קצת פחות משכנעים. אמנם הם טובים וחזקים, אבל נדרשת הפעלת כוח רב מדי על המנוף.

אז מה אתה רוצה?

או קיי, ומה הלאה? לא משהו, תודה ששאלתם. האקילה אמנם מפתיע מאד לטובה ברכיבה נמרצת, אבל היכן שקאסטום כמוהו אמור להיות בשיאו - שיוטים על כביש פתוח - הוא מפשל, ובגדול. קודם כל, תנוחת הרכיבה פשוט בלתי אפשרית. הורדת הקצב ל-90 קמ"ש הופכת את העסק לנסבל, אבל רק לזמן קצר. וזאת בגלל שכל הזמן צריך לזוז, ולנוע, ולתקן, ולנסות להימנע מהמכות בגב, ולהסתדר עם הכידון. בקיצור, אין מנוחה.

מצד שני, קשה להאמין, אבל בתוך העיר, כולל קפיצות קצרות לאיילון, הבעיות של האופנוע הזה נעלמות כליל. אולי תתקשו להבין עד שתרכבו, אבל היוסאנג הזה מרגיש מצוין כשעובדים איתו חזק. יש לו מנוע מטריף ורועש, פוזה ישר מהגיהינום, קולות מפלט מגניבים והוא דורש ממך התעסקות מוטורית שמוציאה ממך את המיץ ומביאה לך תענוג. אפילו הפלסטיקה המגוחכת באה לידי ביטוי כאן - האופנוע הזה קל בכמעט 50 ק"ג מדומיו. נפלא.

מחזיר בתשובה

האקילה GV650 עולה 68,000 שקל. טוב, פחות חבילת מסטיק. וזה זול ב-10,000 שקל מסוזוקי אינטרודר M800, למשל. ולשאלה הגדולה, האם הוא שווה את זה? תלוי מי אתם. הוא בפירוש לא קאסטום במובן המקובל של המילה, ולמעשה הוא מצליח לברוח מהגדרה מקובלת כלשהי. זה עושה אותו בפירוש לא רלוונטי להמון רוכבים, אבל עבורי הוא לא פחות מהפתעה מדליקה. למרות שאני מוגדר קאסטומופוב מוכר, הגעתי - שומו שמיים - למחשבות כפירה על שדרוג בכמה מוצרי אפטר-מארקט ורכישה כאופנוע נוסף, אם היו לי חמישה, נגיד. אבל אם תספרו למישהו, אני אכחיש.

יוסאנג אקילה

שם יצרן ודגם יוסאנג אקילה 650
מנוע V2 עם שמונה שסתומים
הילוכים חמישה
נפח 647 סמ"ק
הספק מרבי 72 כ"ס ב-9,000 סל"ד
אורך 243 ס"מ
גובה מושב 70.5 ס"מ
בסיס גלגלים 165.5 ס"מ
מיכל דלק 16 ליטר
צמיג קדמי 120-70-17
צמיג אחורי 180-55-17
מחיר 67,995 שקל

תמונה
תמונה
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 30 אפריל 2009, 11:19 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 647 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)
שם פרטי: <.
שם משפחה: <.

תודה :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מוטוריקה

עמוד 1 מתוך 1 [ 4 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

***[כתבה+תמונות]יוסאנג אקילה - ד"ר גב ומיסטר גז***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית