נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***[כתבה]-ניטרו אוקסיד*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מוטוריקה

עמוד 1 מתוך 1 [ 7 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***[כתבה]-ניטרו אוקסיד***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***[כתבה]-ניטרו אוקסיד***
הודעהפורסם: 20 יוני 2006, 08:54 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

שלום לכולם אני חדש פה אני ינסה לתת לכם את כל הידע שאני יודע ואני יודע הרבה

אז זאת הכתבה

השימוש בניטרו אוקסיד (N2O) כמשפר ביצועים, החל עוד בתקופת מלחמת העולם השנייה, כאשר שימש במטוסי בעלות הברית, כתוספת למקרי "חירום" בכדי להגביר את יכולת התאוצה והתיפוס לגובה של המטוסים. עם זאת, יחד עם התפתחות מנועי הסילון לקראת סוף המלחמה וכניסתם לשירות, עניין הממשלה במטוסי קרב עם מונעי בוכנות, פסק ואיתו גם רוב השימוש בניטרו כמשפר ביצועים.

התחלה מחתרתית

במהלך השנים לאחר המלחמה, היו ניסיונות "מחתרתיים" להשתמש בניטרו במכוניות מירוץ, אך בגלל שברובם הניסיונות היו ברמה פרטית ועפופי סוד מעטים היו מודעים לקיומו.

היציאה מהארון

לבסוף בשנות ה-70, הניטרו "יצאה" סוף סוף מהארון. זה היה הנושא ה"חם" של התקופה, במיוחד בגלל כל מיני "יזמים", ששיווקו מערכות ניטרו מפוקפקות, במקרה הטוב. זאת היתה גם התקופה שזוג נהגי מרוץ וטכנאים, מייק תרמוס ודייל וואזנאיאן ראו את הפוטנציאל בניטרו, בשימוש נכון.

החברה הראשונה

ב-1978, מייק ודייל הקימו את החברה הראשונה שהתמחתה כולה בפיתוח מוצרים וטכנולוגיה לשימוש בניטרו בענפי הספורט האוטומוטורי השונים. החברה נקראה - .Nitrous Oxide Systems Inc, או בקיצור "NOS" , מונח שהפך למטבע לשון בפיו של כל חובב שיפורים ממוצע.

לאורך השנים הראשונות, החברה נעבקה בתדמית השלילית שהיתה לניטרו באותה תקופה. המטרה היתה להראות שהניטרו לא מסוכן ולגיטמי לשימוש כמשפר ביצועים ובמילים אחרות, להראות שכל אחד יכול.

נכנס לתודעה

הפופולריות של הניטרו גדלה משמעותי בעקבות כניסת קטגוריית ה-"Pro Mod", למרוצי ה-"Drag", שמאז ומתמיד היו מאוד פופולרים בארה"ב. העיקר בקטגוריה זו היה השימוש ברכבים אשר כלפי חוץ נראו מקוריים לחלוטין. נהגים חלוצים באותה תקופה, הציתו את דימיונם של חובבי המרוצים, כאשר הם שוברים שיא אחרי שיא ברכבים שנראים מקוריים לחלוטין. הניטרו היה נוכח בכל אבן דרך באותה התקופה במרוצים אלו. שבירת השיא של 322 קמ"ש ל-400 מטר, שבירת מחסום 6 השניות ל-400 מטר וכו'.

עם השנים השימוש בניטרו הפך לסטנדרט בקטגוריות השונות של מרוצי ה-"Drag" וכמו כן הפך לסטנדרת בענפי ספורט מוטורי אחרים כגון מרוצי סירות, תחרויות עבירות שטח וכו'.

היום

כיום, מחוץ למסלול המירוצים, לאחר שנים של ניסיון בפיתוח והטמעה של טכנולוגיות שונות לשימוש בניטרו, קימות מספר חברות לא קטן שמציאות ערכות ניטרו שלמות להרכבה עצמית על כל רכב ולכל כיס. ישנן מדינות שבהן הנושא כלכך מפותח ופופולרי עד שהממשלה נאלצה להמציא חוקים חדשים להתמודד עם התופעה. ישנן מדינות שהשימוש חוקי לחלוטין, ישנן מדינות שהשימוש מותר רק על מסלול מירוצים וישנם מדינות שהשימוש מותר רק למכוניות מרוץ במסלול המרוצים.

סיכום

דבר אחד בטוח. הניטרו הוא התמורה הטובה ביותר מבחינת היחס שקל /כ"ס. הוא קל להרכבה, זמין לכל אחד ומתאים לכל כיס. מסיבות אלו בדיוק, הניטרו הפך לאחד השיפורים הפופולרי ביותר בעולם המוטורי ובעולם שיפורי הרכב, בכלל, מצד אחד, אך גם לאחד השיפורים הכי פחות מובנים ובגלל זה לאחד השיפורים הכי מפחידים, מצד שני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מוטוריקה

עמוד 1 מתוך 1 [ 7 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

***[כתבה]-ניטרו אוקסיד***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית