נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***[כתבה]"יחידה מיוחדת". כן, ברור (שאול מופז)*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מוטוריקה

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***[כתבה]"יחידה מיוחדת". כן, ברור (שאול מופז)***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***[כתבה]"יחידה מיוחדת". כן, ברור (שאול מופז)***
הודעהפורסם: 16 אוקטובר 2006, 22:15 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 17 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

"כמשתמש קבוע ויומיומי בנתיבי איילון, מדהימה אותי החשיבה הכה צרה וחד-ממדית שאימץ לעצמו מופז. מעצבנת אותי עצימת העיניים וההתעלמות המוחלטת מהבלגאן הקבוע ששורר על הכביש הזה. על סימונו הקלוקל, על קטעיו הארוכים המגורדים תדיר, על ה"מדרגות" שמופיעות לפתע משום מקום, רק כדי להיעלם ולהופיע במקום מפתיע אחר". אבי פרידמן זועם על יוזמת שר התחבורה להקים יחידת משטרה לכביש 20

איזה יופי. התעוררנו לשחר של יום חדש, עם שר תחבורה לוחמני מתמיד. זה שממשיך בגישה הגורסת שתאונות דרכים אפשר למנוע בעזרת... ניחשתם נכון, מלחמת חורמה. ואיך הוא מתכנן לעשות את זה הפעם? בעזרת יחידת משטרה חדשה, שתתמקד ב"אכיפה והרתעה ומאמץ להציל חיים", במסגרת "המערכה למניעת הקטל בכבישים". "אכיפה", "הרתעה", "פטרול", "מערכה". גם לכם נראה שמישהו פה שכח איזה משרד הוא מנהל, ומגרונו בוקעת הכמיהה להיות במקום אחר? גם לכם נראה שמישהו מוחק במחי-יד (שרירית, מרתיעה כמובן) חוות דעת מקצועיות בנושא מניעת הקטל בכביש?

ולמה זה מרתיח אותי הפעם יותר מתמיד? כי מדובר בנתיבי איילון, זה למה. כמשתמש קבוע ויומיומי בחלק נכבד של הכביש הזה, מדהימה אותי החשיבה הכה צרה וחד-ממדית שאימץ לעצמו מר מופז. מעצבנת אותי עצימת העיניים

עצור בצד

וההתעלמות המוחלטת מהבלגאן הקבוע ששורר על הכביש הזה. על סימונו הקלוקל מאז ומעולם כך נראה, על קטעיו הארוכים המגורדים תדיר, על ה"מדרגות" שמופיעות לפתע משום מקום, רק כדי להיעלם ולהופיע במקום מפתיע אחר. על המחסור החמור בהתרעה מוקדמת והולמת כביש בו מהירות הנסיעה המותרת גבוהה. על העובדה שאם כבר יש התרעה, היא לעולם תופיע בדמות שלט עקום, דהוי וקטן, 15 מטר לפני אסון פוטנציאלי.

בערך מאז פתיחת הכביש לפני עשרות שנים, עסוקים שם הרי במרדף סיזיפי להדבקת נפח התנועה הגדל, לנטרול לפחות חלק מהפקקים הקבועים של שעות השיא. וכך, חלק ניכר מתושבי ישראל מתנהל בכביש שאמור להיות גולת הכותרת של תשתית התחבורה בישראל, אבל מעניק למשתמשיו תחושה של נסיעה באתר בניה פקוק ואיטי.

למה בעצם?

ורגע אחד, למה דווקא נתיבי איילון? מדוע החליט מופז להקצות את המשאבים ליחידה מתוקשרת חדשה שתפעל באיילון העמוס, וגם תחלק דו"חות לנהגים שיעזו ויכנסו לנתיב התחבורה הציבורית? זהו, אין כבישים מסוכנים יותר בארץ? אין עבירות עם פוטנציאל קטלני יותר מנסיעה בנתיב אוטובוס? למה לא להקים יחידה שתתמקד ותאכוף את נושא הנהיגה האיטית בשמאל, הדיבור בסלולארי, חיתוך נתיבים ללא איתות או אי שמירת מרחק?

אין ספק. מההחלטה הזו עולה ריח חריף של כסף, עם ניחוחות של יחסי ציבור ורזומה בהכנה. "תראו תראו, אני כן עושה משהו במשרד התחבורה". ניסיון העבר מלמד הרי שבסופו של יום, מה שתעשה "היחידה המיוחדת" הזו יתבטא בדרך
הרגילה של הזרמת כסף לקופת המדינה. זאת אומרת, מינימום מאמץ לטובת מקסימום כסף. תכל'ס, בעיקר עמידה לאורך נתיבי תחבורה ציבורית וחלוקת דו"חות לנהגים "מסוכנים". אין בכך כמובן משום הבעת דעה חיובית על עברייני הנת"צים, אבל שלא יעשו מאיתנו צחוק, וימכרו לנו את זה כ"מלחמה בתאונת דרכים" או "הקטנת עומס התנועה".

היה והשר באמת יהיה פעם מעוניין לעשות מעשה של ממש, יתכבד נא וישקיע קצת יותר מחשבה, ויעניק חשיבות ראויה לעשרות הדו"חות המונחים לפניו בנושא. "יחידה מיוחדת" נשמע תמיד מצוין במדינה מיליטנטית כמו שלנו, אבל יותר מקצת רעש תקשורתי, אין כאן דבר. די, לא עובד עלינו, עייפנו מהבטחות סרק והתלהמות שווא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום מוטוריקה

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

***[כתבה]"יחידה מיוחדת". כן, ברור (שאול מופז)***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית