נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

סיפור אחולמניוקי מרגש(למי שיש זמן) F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

סיפור אחולמניוקי מרגש(למי שיש זמן)

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיפור אחולמניוקי מרגש(למי שיש זמן)
הודעהפורסם: 22 אוקטובר 2006, 21:24 
סופר נושם
סופר נושם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 5 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

חלמתי לגדל אותך, ללמד אותך, לכוון אותך, ויותר מכל לאהוב אותך, אך הקב''ה רצה אחרת.

כשפגש עלי רזאל באורנה, פגש נערה נמרצת ורחבת אופקים, סטודנטית בבר אילן, מנהלת סוכנות ביטוח. ''היא היתה אמנם דתית, אבל, איך אומרים, נאורה. כן, זה המונח''. משכילה, סובלנית. עובדה, הרי לא נרתעה מפגישות עמו. הם גילו שיש להם תחומי התעניינות רבים משותפים, מלבד, אולי, שניים: היא לא הבינה מאומה בטיסה, והוא לא ידע דבר אודות הדת.

לא לחיוב, לא לשלילה, מאומה. חשב להמשיך בדרך זו. כשהציע לאורנה נישואין, שאלה אותו איך יוכלו לבנות כך חיים משותפים. הוא לא ראה כאן בעיה שאינה ניתנת לגישור. ''נתפשר'', אמר, ''נגיע לעמק השווה''. אבל אורנה המפוכחת לא השתכנעה: ''לא הייתי קונה תעודת ביטוח המנוסחת כך'', אמרה. היא ביקשה להבין כיצד הוא רואה את הפשרה. ''יש דרכים רבות'', אמר, ''אני אסע בשבת, ואת לא. שבת אחת ניסע, ושבת אחת לא. נעשה קידוש - ונראה טלביזיה. אפשר למצוא את שביל הזהב''... אורנה, כאמור, היתה רחבת אופקים, נאורה, בוגרת אולפנה דתית לאומית, ולא ממש נרתעה.

לא שללה על הסף, אבל התלבטה: ''יש כאן מרשם בדוק לחיכוכים'', טענה, ולפני שהספיק למחות הסבירה ונימקה: ''גדלת בבית חילוני, בעבורך אין הדת אומרת מאומה. מה שקרוי אצלי שמירת מצוות, לגביך זו מערכת של הגבלות מעיקות. היית שמח לו לא כבלתי עצמי בהן. אם תוכל לנתקני מהן, יהיה הדבר אצלך בגדר 'סיפור של הצלחה'. ראה, איני יכולה לכפות עליך אורח חיים דתי. אבל אדרוש, לכל הפחות, הבנה לאורח החיים שלי, שתבין להשקפתי ותכבד אותה, ולא תשאף להרחיקני ממנה.

רק כך נוכל לבסס חיים של פשרה בהסכמה ובהערכה''. עלי הבין לרוחה, אבל היה כן והוגן כדי להודיע שנבצר ממנו להשביע את רצונה. מה יוכל לעשות, ואין הוא מבין את הדת ומצוותיה, והן אמנם מערכת הגבלות בעיניו, איסורים וציוויים בלא טעם ומובן. היא היתה מוכנה לכך. ''בקרוב עומד להתקיים סמינר של 'ערכים', הייתי מבקשת שתרשם אליו''. שם יציגו לפניו את הדת, יסבירו אותה. לא לדי שיהיה לדתי, אלא רק כדי להבין ולכבד. זה נשמע מאוד מרגיע, מסקרן ומעניין, והוא באמת ביקש להבין את אורנה ואת עולמה לקראת הנישואין עמה.

הסמינר המם אותו. לא כך דימה שיהיה, לא לזאת ציפה. הוא התכונן למפגש נינוח, להרצאות פושרות, לא מחייבות, שתפתחנה צוהר להבנת הפולקלור, תדגשנה את היופי שבשירי מסורת, ואת הרגשת ההשתייכות המתלווית לשמירת המורשת. אבל הוא טעה, ו'בגדול'. בסידרת הרצאות קולחות וקולעות נותצה והתנפצה השקפת עולמו החומרנית, הוא הוכרח להודות שיש בורא לעולם, ויש לעולם ייעוד. הבורא נגלה לעמו, והשמיעם את ייעודם. המצוות אינן מגבלות, שיירי מנהגים ארכאיים, אלא ציוויים אלוקיים נעלים ומוחלטים, שיש לציית להם בלא עוררין.

בסימפוזיון, בסיום הסמינר, עלה ואמר: ''אני קברניט מטוס במקצועי. כשהחברה מכניסה לשרותה מטוס חדש, דוגמת בואינג 757, נשלח הקברניט לחו''ל, ומתאמן על מתקן-דמה, סימולטור. כמין חדר טייסים הניצב על שלושה כרעיים. מצויים בו כל השעונים והמחוונים, כל הכפתורים והמתגים, המצגים והמרקעים. כל לחיצה תגרור תגובה תואמת, כולל תחושת המראה ונחיתה, סטייה ועצירה. רק לאחר שהקברניט רוכש שליטה מוחלטת בכלי הטיס הפרטי, רשאי הוא לקבל לידיו מטוס נוסעים ולהטיסו כבקי ורגיל.''

''גדלתי בבית חילוני. נמניתי עם 'ילדי השמנת' של רחביה, חתך חברתי שהפך למושג. הכרתי נערה דתית, שביקשה ממני להרשם לסמינר. עכשיו אני מבין, שהסמינר היה בעבורי כאותו מתקן אימונים: רק לאחר שאדע לחיות בעצמי חיי תורה ומצוות מלאים תוכן, אוכל 'להטיס מטוס נוסעים', ולהיות אב למשפחה שומרת תורה ומצוות''. דבריו נבלעו ברעם מחיאות הכפיים והוא ירד נרגש, ממשש את הכיפה שלראשו''.

התלהבותו שימחה והפתיעה את אורנה, הפתיעה בעצמתה ובעומקה. אורנה היתה מאמינה, שומרת מצוות, בת למשפחה דתית. אבל, כאמור, גילתה פתיחות לחברה החילונית, סברה שאין כאן אלא חיץ של אמונה ומערכת מצוות. לא התעמקה בעולם המופלא של המחשבה וטעמי המצוות. מששמעה מפי עלי את תוכן ההרצאות, גמלה בה ההחלטה: ''לאחר הנישואין נרשם לסמינר כזוג, נחווה אותו יחדיו''. עשו כן, ואורנה 'נדלקה'. ביתם בראשון לציון היה למוקד פעילות של 'ערכים'.

היא אירגנה בו הרצאות וחוגים, הגיעו אליהם טובי המרצים. הביאה שכנים ומכרים, ידידים וקרובים, והשפיעה על רבים מהם ללכת לסמינר ולשנות אורחות חיים. לתקופת השנה נולד הבן, מרק-מרדכי, ועלי חש ב'אחריות הטיס', לא הסתפק בהרצאות ובקריאה, אלא נסע בכל אשמורת בוקר לבני ברק, והעיר את החברותא בארבע לפנות בוקר ללימוד עד לתפילה. כך חלפו שנתיים של אושר, שנתיים של התעלות, ואז נקטע האושר באחת - וההתעלות נסקה לגבהים. באורנה התגלתה המחלה הנוראה, הממארת.

כשהקרקע נשמטת מתחת לרגליך'', אומר עלי, ''אם אתה בהמה - אתה נופל. אם אתה ציפור, אתה נוסק'' - אורנה המריאה, התעלתה לפסגות של אמונה. וזה לא היה קל. לא רק עקב המחלה המתפשטת והמכרסמת, וטלטלת היאוש והתקווה. גם הטיפולים הקשים והמייסרים גוררים תוצאות לוואי של דכדוך ועגמימות, רצון להסתגרות והתבדלות. אורנה לא הניחה לכימיה לגבור עליה. נלחמה בטבע, וגם יכלה לו. המשיכה באירגון הרצאות והלכה לשמוע הרצאות, חיזקה נערות שגילו התעניינות ביהדות, ואף טרחה במציאת זיווגן ובהקמת בתים נאמנים בישראל.

בסבלה הרב לא הסיחה דעת מסיבלן של משפחות במצוקה, עלי יודע שאלפי אלפים של שקלים זרמו לצדקה, ואינו יודע להיכן. לא אחת ביקשה את עזרתו. נוסעים היו ברכבם וקונים בצרכניות ובאיטליזים מכל טוב באלפי שקלים, ואז היתה מוסרת לו כתובת ומבקשת את עזרתו בסחיבת הארגזים. הם נערמו ליד הדלת, עלי היה יורד ומתניע את המכונית, ואורנה מצלצלת בדלת ונמלטת מיד. מספיקה לשמוע את הדלת הנפתחת וקריאות התדהמה והצהלה.

המחלה הלכה והחמירה, הסרטן שלח את מצבטיו הארסיים. הטיפול הרפואי האט את התפתחות המחלה, אך לא בלם אותה. אורנה רותקה למיטתה, חדורת אמונה שהגלגל יכול ליסוב לאחור בגזירת עליון, ושהכל לטובה ברצון העליון. עלי סעד אותה במסירות, עקב בחרדה אחר ההדרדרות. יום אחד ביקשה שיביא לה חפץ מסויים ממגרה מסויימת. בצידו ראה מעטפה ועליה כיתוב: ''לבני, מרדכי''. הסתקרן ופתח. מרדכי אך זה מלאה לו שנה, אינו יודע לקרוא. מן המעטפה הוציא גליון נייר מכתבים צהוב

המכתב פתח במלים:

''מרק מרדכי בני היקר והאהוב!

''כל יום בחיי הודיתי לקב''ה על שנתן לי אותך. מתנה נפלאה כל כך, ילד שלי שהוא חלק ממני מנשמתי ומישותי.

''מרק, אהבתי אותך אהבה עזה, כל ליבי היה נתון לך.

''חלמתי לגדל אותך, ללמד אותך, לכוון אותך, ויותר מכל לאהוב אותך, אך הקב''ה רצה אחרת.

''ברצוני שתדע מה היתה שאיפתי כל הימים. שאפתי לגדל אותך להיות תלמיד חכם ירא שמים בעל מדות טובות ודרך ארץ. בני, אתה הדבר הנפלא והיקר ביותר שאני משאירה עלי אדמות.

''ברצוני שתהיה ספר תורה. יקר שלי, ייעדתי אותך לתורה ואף השתדלתי לדאוג לתנאים שיאפשרו לך זאת. לאחר שתבחר בדרך התורה אינני רוצה שדבר יעכב בעדך, ולכן השתדלתי עוד בחיים לדאוג לכך שתהיה לך תמיכה ועזרה לאורך כל הדרך שבעז''ה תהיה סוגה בשושנים.

''אביך סבך סבתותיך דודותיך ואילן דודך שאוהב אותך כבן, ילוו אותך, ידאגו לכל מחסורך. והאבא הגדול מכולם הוא הקב''ה הדואג ליתומים ומסייע להם בדרכם, הוא יגן וישמור עליך וילווה אותך לאורך כל שנות חייך.

''אני אמשיך להתפלל בשבילך מהשמים שהקב''ה יצילך מכל צרה, יאיר את דרכך, יכוון אותך בדרך הנכונה וידאג לכל מחסורך.

''זכור, בני, שעול התורה ושמירת מצוותיה הם הסיבה לבריאתנו. באנו לעולם לזמן מוגבל ואת הזמן הזה צריך לנצל. בכל יום צריך להשתדל לעלות מדרגה רוחנית נוספת כשהמטרה הסופית איננה העולם הזה אלא העולם הבא. ככל שתיטיב ותתמיד לעמול בתורה כך תצליח להגשים מטרה זו. מאוד רציתי לגדל אותך ולכוון אותך בדרך זו אך הקב''ה רצה אחרת, ואין ספק שרצונו הוא הנכון ביותר והטוב ביותר - שהוא טוב ומטיב, ''קל חנון ורחום ארך אפיים ורב תסד''.

''ילד שלי, קשה פרידתי ממך קושי בל יתואר, אך רוצה אני שתדע שבמשך כל שנות מחלתי וגם עכשיו השתדלתי להרגיש ולהאמין בכל ליבי שהכל משמים והכל לטובה, ואפילו פרידה קשה זו.

''אני מאחלת לך לאביך ולכל בני המשפחה שתעלו ביחד במעלות התורה, שתתמכו זה בזה וביחד תעלו ותצליחו.

אמא האוהבת.

שבועות מספר לאחר מכן נפרדה אורנה מבעלה וילדה, נפרדה ממשפחתה ועלתה למרום. מזוככת ומנצחת. על הקבר הרענן הקריא עלי את המכתב, קולו משתנק בדמעותיו.

23.12.2006

נטלי חלום חיי אני מאוהב בך אושר שלי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 1 [ 8 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

סיפור אחולמניוקי מרגש(למי שיש זמן)

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית