נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

ראיון עם ליאת בנאי F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 17 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

ראיון עם ליאת בנאי

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ראיון עם ליאת בנאי
הודעהפורסם: 25 ספטמבר 2006, 22:15 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 54 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

לקחתי את זה מאתר "מקושרים" ולא היה רשום שם מאיפה זה...

מצב משפחתי: נשואה+2.

מוטו לחיים: `חייה ותן לחיות` - תעזוב אותי בשקט ותן לי את הפינה שלי והשקט שלי.

אז איך למעשה הכל התחיל?...

אז ככה הכל התחיל בגיל 16 הייתי במסיבת פורים של בית ספר
והיה אז את מועדון `הטרויה` בראשון לציון ובזמנו וגם כך היום היו מזמינים מקום במועדונים וחוגג שם אירוע מטעם בית הספר או כל מוסד אחר.
וככה היינו חוגגים עם דיג´יי ואפילו רוקדים במעגל ומזמינים אחד לרקוד, אז שמה כולם שיכנעו אותי לעלות לשיר ובהתחלה לא רציתי ולבסוף כן עליתי לשיר לראשונה בחיי מול קהל את השיר `טיפת מזל` של זהבה בן, ובאותו אירוע נכח זמר אורח `אבי ביטר` והוא ישב בחדר של האמנים ושעליתי לשיר הוא שמע אותי ושסיימתי אז הוא קרא לי אליו והוא ממש התרשם ממני והוא שאל אותי שאלה כזאת `בא לך להוציא דיסק משלך`?
ו..ואוו זה היה בשבילי ממש הפתעה גמורה תאמת זה היה ממש חלום שהיה בתוכי תמיד אבל לא תמיד חשבתי לממש אותו, על כל מקרה אמרתי לו שכן ומשם זה המשיך וזה זרם חבל על הזמן.

האלבום הראשון ספרי על הההרגשה להוציא אלבום משלך?

קודם כל ההתרגשות הייתה די גדולה, תראה אני הייתי ילדה של בית ספר תולעת ספרים קטנה שקטה וטובה כזאת ואחרי והתהליך והמעבר שבו נהפכתי להיות זמרת מפורסמת ואתה נכנס לתהליך כזה שממש הכל קרה כל כך מהר במהירות, זה מעבר ממש קיצוני בשבילי הייתי ממש בתדהמה!

והאלבום עצמו...?

בתקליט בכלל היה 8 שירים לא כמו שיש בכל אלבום - יותר שירים, אני בעצמי לא האמנתי שאני בכלל בקטע במציאות הזאת, ובכלל כל העניין של שירה ופרסום והגשמת החלום.
את האמת היה הרבה פחדים וחששות מכל מה שקורה, תראה אמא שלי היא מאוד דתייה ובבית שגדלתי בו בית דתי לבוא מרקע כזה לקטע ועניין של שירה ואם זה ימי שישי להופיע במועדונים והלבוש ללכת פרופקטיבי וחשוף וכמובן השעות והלילות ומעגל השלם של הופעות וגם בחגים וזה לבוא אפילו ממש בשש בבוקר לבית מהופעה להתקלח וללכת לבית ספר!.
אבל תודה לאל למדתי והצלחתי, וסיימתי בית ספר, עשיתי צבא, תראה אני אדם שיש לו שאיפות ועם אי פעם שאפתי למשהו אז ממש השתדלתי להגיע אליו וכל מעשיי הם היו על פי השאיפות שלי והצלחתי.

על איזה זמרים גדלת בתור ילדה?

בבית הייתי שומעת הרבה מרוקאית כי אני באה מבית מרוקאי זה הסגנון.
דרך אגב אני לא שרה מרוקאית ואני יודעת מרוקאית שוטפת,אבל זמרות שאני נורא אהבתי זה `סלין דיון` ו`מריה קארי` שאני ממש חולה עליהם.

האם שירייך נובעים מחייך האישיים?

כן, קח לדוגמא את האלבום שלי `רק לחיות` אז זה ממש סיפור חיים שלי ואם לציין שיתוף חיים פרטיים שלי ואישיים אז יש את הנושא שלי עם בעלי שהתגרשתי ממנו והתחתנתי איתו שוב פעם שנייה ויש שיר שממש שיקף את היחסים בינינו `לילה אפל` אני עברתי המון דברים בחיים כמו אבא שלי עבר ניתוחים בראש והייתה לי בתקופה ממש האחרונה, ורק עכשיו התחלתי להחזיק את עצמי שוב על שתי רגליים וחשבתי שנגמרו לי הכוחות והשאיפות אך מסתבר שלא כי הגעתי למצב של אפיסת כוחות.
לא עניין אותי כלום לא רציתי ממש כלום רציתי להיות עם עצמי להיות לבדי הייתי נורא לבד היה לי ממש עצוב מאוד והדמות שלי באה ממקור שלא הכרתי, כי הייתי ילדה נורא שמחה עשיתי כל מה שרציתי בחיים נהנתי ואז באה ההתבגרות ואז זה היה סבבה כי הייתי זמרת ומפורסמת וכל הבית ספר היה אחריי ואחר כך בצבא נתנו לי כל מיני דברים ובגלל שאני ליאת בנאי אז `קימבינו` (מלשון-קומבינה) בכל מקום אז יצאתי הרבה הביתה ולא הייתי אף פעם שמירות בצבא ועוד מלא מלא דברים טובים והייתי בחו`ל והכל היה ממש מושלם ופתאום להקלע למצב הזה של עצבות ומרירות זה פשוט בא לי בבום של ממש בהפתעה גמורה שלא הייתי מוכנה לה בגלל זה היה כל כך מוזר לי אבל תודה לאל הכל הסתדר.

איזה אמנים יצא לך לעבוד?אם מי היית רוצה לעבוד?

לעבוד עם כולם, עם מי הייתי רוצה, אבל ככה תמיד רציתי לעבוד עם `שלמה ארצי` לא יודעת להתחבר אליו בדרך מסויימת אם זה דואט או עבודה משותפת עם `קובי אוז`.

מתי הייתה ההופעה הכי גדולה שלך?

בסינרמה בת`א, היה מופע נורא גדול והייתי הבחורה היחידה ששרה וכולם שרו שמה ממש כל האמנים שרק ניתן להגידוזה בא לי בגיל 17 והיה מדהים עם קהל של אלפים איש אפילו לא יכולתי לשער כמה ולהגיד לך את האמת זאת הייתה הפעם הראשונה בחיים שלי שכמעט איבדתי את הכל כי כל התאורה פשוט סינוורה אותי אז לא ראיתי כל כך את הקהל אז זרמתי אבל עצם העבודה שממעתי וכל הקול ה`וואו` והצעקות ווההד זה היה פשוט מדהים ממש כמו מגרש כדורגל זה נתן ללב שלי לפרפר.

תעצמי את העיניים ו`תציירי` לי את ההופעה שלך שהכי היית רוצה

הייתי רוצה למרות שזה כבר לא יחזור למה כבר הכל השתנה וכולם כבר התבגרו אבל עם כבר היה אפשר להחזיר אותם ברוורס הייתי רוצה את קיסריה מפוצץ ושכולם ידקלמו לי את השירים שלי ושאני יעמוד לבד על הבמה רק עם פסנתר ושישמעו רק את הקול שלי! ולא עם עשרים נגנים וכל השאר אלא רק אותי ולתת לקהל להנות ממני פשוט אני והם להתמכר אליהם להיות איתם בפשוטו ומשעמו לעשות עם הקהל `אהבה`.

מה היית רוצה שיידעו עלייך שאת חושבת שלא יודעים?

שאני אדם מאוד ביתי שאני אדם נורא טוב ואני נורא עוזרת לכולם והכי חשוב שאני אדם נורא טוב ונותן וככה אני רוצה שיזכרו אותי לא מעבר ושאני בן אדם עם המון המון אדרנלין ואני לא יכולה לשבת במקום ואני קפיצית וכל שעה ביממה אני חייבת להעסיק את עצמי ועשות משהו אם לא אני משועממת.

ישנו מסר שהיית רוצה להעביר לקהל?

שאני מאוד מתגעגת אליהם, למה כל הקשיים והסלט הרע של הקשיים שעברתי במהלך חיי באיזה שהוא מקום אולי באמת גרם לי להעלם והרחיק אותי מהם והלוואי שיכולתי לגרום שכל זה יעלם אבל איך אומרים מה שכתוב ומה שאלוהים רצה וככה זה - נורא חשוב לי שיידעו אני נורא אוהבת את הקהל שלי והם חזרים לי למה הם משלימים אותי.

איזה מסר את יכולה להעביר לזמר/ת מתחיל/ה?

שייקחו הכל באיזי בקלות וכמובן קודם כל להיות תמיד עם האף למטה לראות את כל האנשים בגובה העיניים להיות אמיתי ומבחינתי האישית לדוגמא:כל מעריץ שניגש אליי אני מחבקת מנשקת מפרגנת כי בסך הכל זה הם הם קונים תקליטים שלך הם זה אתה למעשה וישנם הרבה זמרים ואני לא אנקוב בשמות ואזכיר את שמם שפשוט ראיתי במו עיניי שהתנשאו מעל כולם מעל קהל המעריצים ודרשו הם במילותיהם:`תזיזו את הקהל עכשיו אין חתימות עכשיו וממש הרגיש אלוהים.
זה טעות הכי גדולה בעולם, תמיד צריך לשמור על דיסטנס אך להיות אתה ולשמור על גובה העיניים.

ספרי על מקרה מוזר שקרה בהופעה...

חחח...אז ככה באחת ההופעות היה לי כאב שיניים והתנפחה לי כל הלסת.
והופעתי בחתונה והלחיים שלי התעוותו וככה הלכתי להופיע מעוותת בפנים ועד היום אני מחפשת את הקלטת של החתונה לראות איך נראתי והופעתי ככה.

מה היה הויתור הכי גדול בחייך?

שהפסקתי לשיר זה היה הטעות הכי גדולה שלי כל הארבע שנים האלה ואני מדברת על זה ויש לי דמעות בעיניים כי אני אוהבת את זה כי לשיר מבחינתי זה כמו סוג של סם וחשבתי שאני יכולה להגמל מזה אך הבנתי שאין סיכוי וזה למעשה מרפא אותי זה גומל אותי זה נותן לי כוחות זה עושה לי טוב להיות על הבמה זה המקום שלי זה משלים אותי.

מה היה הקשר שלך לזמר `ליאור נרקיס` מעבר לתחום המוסיקה?

ליאור נרקיס זה דמות טובה ואהובה וחבר טוב לחיים שהייתי יוצאת איתו במשך שש שנים.

ספרי לי על מקרה מסויים שהתמודדת למרות הכל ועלית על במה...

תראה כל העניין של חיי המשפחה ולהיות אמא והשילוב בין זמרת מובילה הוא לא פשוט, תראה כל תהליך ההריון שעברתי לא נכנסתי להריון כל כך מהר לקח 3 שנים להכנס להריון וזה הייתה פאשלה ועם הבעל זה היה מלחמות להכנס ופתאום זה בא לי ככה, אני עברתי המון בדיקות המון זריקות הזריקו לי קורטוזונים.
תשמע לא פשוט בכלל כולי סגולה בטוסיק אך עומדת על הבמה ובכלל כל החיים האלה אני עברתי הכל וכיום אני עומדת על הרגליים שני רגליים וממשיכה לתרום לתת ולהופיע.

מה השתנה בך היום מבעבר?

התבגרתי המון, אני רואה את החיים בצורה אחרת היום אני שונה המחשבות שלי השאיפות השתנו קו מחשבה לגבי החיים השתנה גם בעניין של המוסיקה היום אני יותר דומננטית במקום לא אותו ליאת בנאי הקופצנית של גיל 16 כיום אין לי את הכוחות של אז.

מתי בפעם האחרונה בכית?ולמה?

לפני כמה ימים, את האמת אני כל הזמן מדי פעם בוכה, תראה כל הזמן בא חוזר ומופיע לי הפלשבק של פעם ומה היה פעם מלווה אותי המחשבה איפה, איך ואם הייתי ממשיכה מאז מאותה תקופה שהייתי בשיא ולא עוצרת ואני כל הזמן מעסיקה את עצמי עם אז ואסור לחשוב ככה כי זה מה שיש ואת עכשיו הולכת בתלם וצועדת על נתיב שאין בו חזרה כמו גשר תלול שאם תחזרי אחורה תפלי לנהר ממש אני עסוקה בעבר במיוחד בגלל התקליט החדש זה מלחיץ אותי זה מקפיץ אותי זה עושה לי הרבה דברים שהיה לי פעם כמו בתקליטים קודמים העיניים שלי זוהרות פתאום אני רוצה לשיר מה שהרבה זמן לא עשיתי הרבה זמן לא שמעתי את עצמי או התעניינתי בעצמי היה לי הרבה דברים מסביב ...וזה חסר לי.

תעשיית המוסיקה השתנתה בעינייך?

בוודאי, פעם הייתה צריך להתאמץ הרבה יותר בשביל להתפרסם אתה לבד הייתה עושה הכל. ונלחם בהכל בשביל להצליח ולקח המון זמן.
היום התקשורת הרבה יותר חזקה יש את `כוכב נולד` או כל מיני אמצעי תקשורת שבזכותם אפשר לגדול ולהתפרסם ופשוט בשניות להיות `סטאר` אצלי זה לא היה ככה אני עברתי הרבה המון `אשפה` והרבה `קש`.
ופעם לא רצו להכיר אותך ולתת לך, תמיד דחפו אותך לפינה אצלי באופן אישי להיות אצל `דודו טופז` זה היה ממש פרוייט וו`וואו` אחד גדול היום בשניות אתה מגיע לשם פעם בשביל להיות זמר אתה צריך לעבוד ולעבוד קשה היום יש מי שעושה לך את זה וגם המודעות למוסיקה המזרחית גדולה כיום בתקשורת היום יותר מכירים בה היום אתה מוציא אלבום כולם כבר מתקשרים ובאים עליך עם זה ערוצי תקשורת וכתבים פעם זה לא היה ככה זה בכלל עבודה של יחצ`נים.

איזה שיר שלך הכי משקף אותך?

`פריחה` זה הכי משקף אותי זאת ליאת בנאי של פעם האמיתית של גיל 17- 18 שלא עושה חשבון שרה רוקדת עושה מה שבא לה רוצה לחזור לשם רוצה להיות שם שוב.

האם יש רגע אולי במהלך הקריירה שגרם לך לוותר?

לא, כי אני אגיד לך למה - כי תמיד הייתי `שם`.
תמיד פירגנו לי המבטים תמיד היו עליי הדרך נבנתה והייתה סלולה ונעשתה היטב אחרי עבודה קשה כל שנשאר זה היה רק להנות ולעבוד בצורה הכי טובה שיש, אתה מכיר את האנשים האלה שתמיד נגלים לעין ותמיד בולטים ותמיד הם `שם` אז זאת הייתי אני ודבר לא עצר אותי.
אף פעם לא אמרתי `די` עד לרגע שהזיז אותי הצידה והפך אותי לאמא ורציתי להיות אמא למה לקח לי 3 שנים ללדת את הבן הראשון ועשיתי את התפקיד של להיות אמא.
תראה יכולתי להיות גם אמא וגם זמרת אבל לקחתי את זה נורא קשה ולא עשיתי הפרדה בין השתיים התבייטתי בדבר אחד להיות אמא וזהו וזה היה לא נכון זאת הייתה טעות למה באותה תקופה היה לי ים ויתורים וים הצעות שקיבלתי אם זה פרוייקטים ואם זה להופיע בבפסטיגל וים הופעות בדיבעד אם אתה מחזיר אותי לאותה תקופה אני משלמת בייבי סיטר ונותן את כל כולי שם אבל לא עשיתי כך אלה רציתי אני לטפל בילד ואין חרטה אני ממשיכה קדימה ואומרת מה שצריך לקרות וכך כתוב אז מה שיקרה וצריך להמשיך עם זה ולזרום... ולקבל את העובדות.

האלבום החדש שתפי אותנו עליו...

`אהבה מקוללת` - שירים מהממים ישנו שם דואט עם אבי ביטר האלבום ממש מחזיר אותי לתקופה של פעם לגיל 16 שמחה קפצית יש שם ים סגנונות שירים חדשים וחידושים של שירים ישנים.

במה הוא שונה מקודמיו?

את הלאבום שלפניו עשיתי עם `פישי הגדול` וראפ ונכנסתי לתעשיית מוסיקה שונה מהמתכונת שלנו (המזרחית) אבל היום אני חוזרת לעצמי למה שאני כי ככה זוכרים אותי ככה אני וזה מי שאני ומה שאני משדרת לקהל לאנשים המסרים שאני מעבירה.
פשוט מדהים.

האם את חשה שמה מנסים להתחקות אלייך?

חשה מרגישה ובטוחה ...חחח יש לי חקיינית מאוד מאוד טובה לא יודעת אם טובה ככה לפחות אומרים אני באופן אישי לא שומעת בכושר את החיקוי שלי אולי את ליאת בנאי של גיל 16 היא מחקה אבל לא את ליאת בנאי של היום אני כיום יותר משופשפת יותר טובה אני עצמי מגלה על עצמי דברים חדשים בקטע של לשיר כל פעם משהו מחדש פשוט ככה והחקיינית שלי ואף אחת אחרת לא יכולה לעשות או להתקרב למה שאני עושה שאני עושה ולהגיע לרמה הזאת!!!

אני זה אני והיא זה היא ו`כל אחד כבודו מונח במקומו `וישנם הרבה כוכבים בשמיים אך תמיד יהיה את הכוכב שיהיה יותר נוצץ וזוהר לעד...!!!`

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 17 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

ראיון עם ליאת בנאי

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית