נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

שלא תחשבו שאני מר מושלם....אבל לפעמים צריך לנער אותנו F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 7 מתוך 8 [ 109 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

שלא תחשבו שאני מר מושלם....אבל לפעמים צריך לנער אותנו

מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2007, 19:29 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 20 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אורי.ל כתב:
«°•°ב!2ת^אה2ה°•°» כתב:
dj miz כתב:
«°•°ב!2ת^אה2ה°•°» כתב:
אורי.ל כתב:
«°•°ב!2ת^אה2ה°•°» כתב:
הגזמת קצת עם הקטע על הבנות אבל נבלליג..
התעצבנתי יותר על זה..
"תמשיכו עם החינוך החילוני המעפן הזה... "
מה זה המשפט ה-ח-ר-א הזה?!
"החינוך החילוני המעפןן הזה"????
לא שיש לי משהו נגדך.. אבל מייי אתתתתה בכלל שתגיד דבר כזה??
החינוך הדתי יותר טוב? יסלח לי אלוהים על הדבר שאני אומרת עכשיו
אבל הבנותתת השרמוטוות הדתיות ששומרות שבבבת..
והולכות עם חצאית.. ומשחקות אותה שמורות ולייד ההורים שלהן הן ילדות טובות ירושלים
ב12 בלילה הן בחוץ מזדייינות עם בניםםם.. חינוך יותר טוב?
"שמורות" חחחחחחחח עלק שמורות אני רואה את זה כל יום בשכונה שלי..
אם אתה מדבר איתי על בושה.. אז זו בושה !! בושה וחרפה!

ליללה טובב ונעעעעעעים לכולנו bh:}

וואי וואי איזה מתקפה....בוא נרגע קצת....אבל בכל מקרה תקראי את אחת מהתגובות שכתבתי בראש העמוד הזה שמדבר קצת על החינוך . עכשיו בשבילך אני יחזור על כמה דברים בקצרה : קודם כל את לא יכולה להתכחש לזה שהחינוך החילוני נכשל בכל פעם מחדש ומוכיח את זה כל יום , אלפי סכינים שמצואיים בבית ספר כמו מיים מהקולר , וילדים שכל היום מקללים ומתנהגים באלימות שלפעמים , תאמיני לי או לא , אני מסתכל על ילד מסוים בזמן שהוא מקלל ואני ממש רואה על הפנים שלו את המצוקה הנפשית שלו , וכמה שהוא מנסה לשקר את עצמו על מנת להדמות לחברה ולהיות אחד מהחברה. עכשיו האלימות נמצאת בכל מקום והפריצות וכמו שכתבתי אני שלומד בבית ספר שנקרא "בליך"ונחשב אחד מבתי הספר הטובים במדינה , הייתה כבר כתבה עליו בעיתון על שערוריות הסמים ועל זה שבנות מכרו את הגוף שלהם בשביל לקבל סמים , וזה עוד ב"בליך" , אז החינוך הזה כושל , ותראי כמה גרושים יש בקרב החלונים (גם הורי למשל) ואני יודע שהם לא אשמים כי אין הנחיות מדויקות איך לשמור על חיי נישואים כמו שיש בתורה. עכשיו זה לא חכמה לקחת לדוגמא את הילדות שאת מכירה ששומרות שבת והולכות בפריצות ואפילו יותר גרוע , כי שמדברים על חינוך , מדברים על נחינוך עצמו , ומה לעשות שבחינוך החילוני , החינוך הוא ברמה מאוד נמוכה , ומכאן מתחילה הבעיה ולא מאלו שאמורים להיות מחונכים על ידי החינוך החילוני , כי כמו שרשמתי הם לא אשמים , כי אין להם את ההנחיות הנכונות. אותו דבר בחינוך הדתי , שאת מדברת על חינוך דתי , תדברי איתי על מה שהתורה אומרת , לא על מה קורה על חלק מהאנשים שאמורים להתחנך על פיה , ורשמתי כבר את הדוגמא הזאת : זה כמו שתלכי לסופר לקנות איזה מוצר , ותחכי בתור ביחד עם אלו שרוצים לקנות את אותו המוצר , ותיראי שאת לא אוהבת את האנשים האלה ואת איך שהם מתנהגים ובגלל זה לא תיקני את המוצר...לא קשור נכון??אותו דבר פה , אלוקים שכתב את הספר הזה(אם יש לך ספקות אני מוכן להוכיח לך את זה , אבל זה לא הנושא כרגע)אבל בכל מקרה , אלוקים שכתב את הספר הזה , כתב אותו בצורה המושלמת על מנת שבני האדם שהוא ברא יגיעו למקסימום שלהם , ונתן הוראות איך לשמור על חיי נישואים נכונים(אם את מתעקשת תסתכלי סטטיסטיקה של אחוזי גרושים אצל דתיים לעומת חילונים) ונתן לנו את הכל על מנת שניהיה הכי מושלמים שאפשר . קחי לדוגמא את המשפט :"ואהבת לרעך כמו" או "איזהו הגיבור הכובש את יצרו" או:"משפיל גאים עדי ארץ מגביה שפלים עד מרום" וזה עוד גרגיר מהחול שבים וזה כלום , אבל אםתתעמקי במשפטים האלו תראי שאלו משפטים שמי שמקיים אותם הוא בפירוש מגיע לרמה רוחנית אדירה ...את מסוגלת לדמיין שכל אדם שעובר ברחוב את אוהבת אותו כמו שאת אוהבת את עצמך??ועוד יותר , הרצונות שלו צריכים להיות קודמים לשלך מבחינתך...קשה אה??אבל בתורה הוא מסביר לנו בדיוק איך להגיע לזה , ולכן אמרתי ששמי שהולך לפי החינוך של התורה , זה נקרא החינוך הדתי , ואם חלק מהאנשים שאמורים להחזיק בחינוך הזה , לא מתנהגים טוב , זה לא קשור לתורה עצמה ולחינוך שלה ולא גורע ממנה כלום , זה רק אומר שאותם האנשים , לא יודעים איך להתחנך לפי זה כמו שצריך ובחרו לא לשמוע לתורה , זה שיש להם חלפיה שחורה לא אומר שהם יודעים את כל התורה ומקיימים אותה , כי מי שיש לו יראת שמיים אמיתית והוא מתנהג לפי מה שהתורה מחנכת הוא יגיע לדברים שאנחנו לא מבינים בכלל. לכן תסתכלי תמיד על החינוך עצמו ולא על מחונכים , ואם את שואלת למה אני התחלתי לדבר על החינוך החילוני על האשנים ולא על החינוך , זה בגלל שאמרתי מראש , שאלו שמתחנכים על פי חינוך חילוני לא יודעים איך להתנהג זה בגלל שאין להם את הכלים כי החינוך הוא עלוב ולכן הם לא אשמים להבדיל מאלה שאמורים להתחנך על פי התורה שאם הם לומדים תורה ומתנהגים ככה , אז הם כן אשמים כי התורה מחנכת לשלמות ומסבירה בדיוק איך להגיע לזה ומדריכה אותך בכל פרט ופרט. עכשיו אם ניהיה אמתיים ונרצה להסתכל גם על הציבור הדתי מול החילוני ,את יכולה לראות עובדות בשטח...כי אם כל שבוע יש רציחות לצערנו וגנבות והנוער בצרות וכל שבוע כתבות ופעם בכמה שבועות יש כתבה על דתי שגנב או אפילו רצח...זה אומר הכל , זה אומר שמבחינה סטטיסטית גם האנשים הדתיים שעושים את המעשים האלה הם קמץ קטן בחברה הדתית ואלו שבחברה החילונית הם ממש לא קומץ והם חלק גדול מהחברה. לכן אם כבר מסתכלים על חברה מסוימת , מסתכלים על הרוב ולא על השוליים. עכשיו זה לא אומר לי כלום הדוגמאת שהבאתה לי מהילדות בשכונה שלך , אם זה נכון אז הם מסכנות ושה' יעזור להם...אבל תלכי לבני ברק ויום אחד תיהיה שם ותסתכלי על האנשים בעירר ותביני מה זה אנשים שיש להם יראת שמיים(ויכול להיות שגם שם יהיה מקרה כזה או אחר , אבל זה הקומץ של הקומץ , וכבר אמרנו שהמבחן הוא על הרוב) .תראי איזה דברים יש שם , גמחים , שזה מקומות של גמילות חסדים , שאת יכולה לבוא באיזה שעה שאת רוצה ביום ולקחת מה שאת רוצה בחינם : מוצצים לתינוק , ספרים , כל מה שבא לך בחינםםם , אצל משפחות שלוקחות על עצמן את זה בכל שעה ושעה ביום , גם בלילה יפתחו לך את הדלת ויתנו לך מה שאת רוצה בחינם!יש שם מקומות שהם נראים לך כמו אולם ארועים רגיל , אבל בעצם זה מקומות שבאים אנשים(כל מי שרוצה , גם דתיים וחילונניים , לא משנה מי , כי אנשים עם יראת שמיים אמיתית לא עושים אפליה אף פעם) ובאים לשם אנשים ונכנסים ואוכלים ארוחות כמה שהם רוצים תמורת שקל אחד(על מנת שלא ירגישו מושפלים , ושירגישו שהם נותנים משהו עבור האוכל ) ואין שלט שרשום עליו שזה מקום לנזקקים שצריכים אוכל ואז הבן אדם נכנס בבושה שכל הרחוב מסתכל עליו , זה מקום שנראה אולם ארועים רגיל ובן אדם נכנס בכיף בלי בושה בכלל. בקיצור , די חזרתי כאן על מה שנכתב מקודם , וזה בשביל שכל מי שירצה יהיה לו את התשובה פה וגם שם , ואם הוא ירצה לקבל תשובה , אין סיכוי שהוא יפספס. אז תבינו , חינוך בודקים על פי החינוך בלבד ועל הערכים שהוא עומד עליהם ולא לפי המחונכים ש"אמורים"להתחנך לפיו . אם את רוצה בסונף לבדוק לפי זה , ואת רוצה לבדוק חברה מסוימת , תבדקי את הרוב ששולט בחברה ולא את השוליים ולפי השוליים תקבעי על כל החברה , עכשיו כמובן שאני לא מאשים אף חילוני ואני בעצמי תלמיד תיכון ואני אוהב את כולם , ואני חוזר ואמר יש כאלו בחינוך החילוני שיש להם מידות טובות , אבל באופן טבעי בלי קשר לחינוך החילוני , יש כאלו שיש להם מידות טובות והחינוך הרס אותם והששפיע עליהם לרעה והם לא אשמים , החינוך אשם , ויש לחינוך הזה המון (בשלון המעטה) ללמוד מהתורה שאומרת כל הזמן רק להעניק ולהעניק , ולא להחשיב את עצמך , ולאהוב כל אדם באשר הוא , ואני בעצמי עד לזה , כי אני לומד תורה במקום מסוים ברמת גן , ואני רואה איזה אהבה יש בינינו , כולנו שם כמו אחים ובאים גם כאלו שאין להם טיפה של קשר לתורה(כולם התחילו ככה) וכולם מוקסמים ואומרים שהם לא ראו אהבה כזאת מעולם. אז מקווה שתקראי ותביני , ואם תקראי הכל ויש לך עוד משהו שאת לא מסכימה איתי (אחרי שקראת את הכל ולא חצאי דברים) תכתבי בכיף , ונדבר.

זה כבר לא בשליטה של ההורים החינוך שאתה מדבר עליו...
ישש מיליווווווון ילדים כאלה שמסתובבים עם סכינים ומרביצים כדיי להיבלע בחברה
זו מושפעות לפי דעתי... לא נראה לי שהורה יכול לשלוט בילד שלו בנושא הזה
בנושאא של החינוך הדתי והחילוני... מה המסר שרצית להעביר לי פה בסופו של דבר... ?

אפחד לא אמר שזה ההורה גידל
זה מה שהחברה גידלה
ואם הורה לא שם לב שהילד שלו שותה
מגיע ההבייתה מסטול
אוו שהילד שלו יש לו
פרפרים וסכינים נשלפות בבית
או שלילד שלו יש אופנוע אוו טרקטורון לא חוקי
תסלחי לי אבל אלה לא הורים
הורה שלא דואג לילד שלו לא אכפת לו ממנו
אם כל ההורים היו מחזיקים תילדים קצר בלי שום קשר לחינוך
זה לא היה ככה

יופי.. אז לא להאשים את הההורים בחינוך שלהם..
אף אחד לא ילמד הורה איך להתנהג עם הילד שלו
אם בן אדם לא רוצה ללמוד תורה שלא ילמד תורה ושלא ילמד את החינוך שלה
ואם מישהי רוצה שתלך תאכל גלידה עם ערבים גםם
זה החשבון נפש שלה ולא של אף אחד אחר!
מה לעשות שהנוער של פעם זה לא הנוער של היום!?
הדברים משתנים.. אין מה לעשות
החברה השתנתה ואיתה גם הנוער...

קודם כל לצערי , את עוד לא הבנת את המסר , המסר הוא מה שכתבתי שאת החינוך מודדים על פי הערכים שעליו החינוך עומד ולא לפי המחונכים...ואמרתי שהמצב אצת האנשים בציבור שלא דתי ומחונך לפי חינוך חילוני הוא לא טוב , אצל רובם , ולא בגללם , הרבה בגלל התקשורת שיודעת לשקר טוב מאוד לאנשים , והרבה בגלל האלימות והסכינים שאמרתי ממקודם , ולא התכוונתי שההורים שלהם אשמים...האווירה בבתי הספרה בין הילדים שמושפעים ממקומות אחרים ביחד עם אלימות במקרים רבים שיש בתוך המשפחה , גם פיזית וגם מילולית , ביחד עם כל מה שקורה , ואז שיוצאים למועדונים כל אחד יוצא עם האגו שלו , והפוזה שלו ומחפש לריב עם כל העולם ואישתו , ולהראות שהוא שולט , וגם שכמו שאמרתי , הורים מוסימים שהילדים שלהם מושפעים מזה לרעה , גם לא אשמים , בגלל שגם להם היה מקור אמיתי שמסביר מה ילד צריך.....ויש הרבה הורים שאומרים לילדים שלהם :"אל תיהיה פרייאר של אף אחד , מישהו מקלל אותך , תחזיר לו". ואני לא אומר שזה אשמתם , כי הרי למה הם אומרים לילד שלהם את זה??בגלל שהם יודעים שמקום שיש בו הרבה ילדים , יש קללות ומריבות והם לא רוצים שהילד שלהם יהיה חסר ביטחון ושבחברה יעשו ממנו ילד כזה שכולם מרביצים לו ולא מפחדים ממנו ....אז בחברה כזאת גם אני הייתי אומר לילד שלי לא להיות פרייאר , אבל זה לא אומר שזה בסדר , כי באמת לא צריך להיות פרייאר , אבל בחברה נורמלית , לא אמורה להיות אלימות , והורים של ילדים לא מכינים את הילדים שלהם לשדה קרב , תבדקי בבתי ספר חרדיים ותראי שאין שם אלימות בכלל , והם לומדים גם תורה וגם את כל מקצועות הלימוד שאנחנו לומדים והסקרים מראים שהם מוציאים ציונים יותר טובים מבתי ספר חילוניים בהרבה , ושמה המורים תומכים כמו שצריך וגם הם באים לבית ספר באווירה רגועה ולא לשדה קרב. אז בקיצר , כל ההבדל בין שתי ההחינוכים הוא שמי שתחנך על פי התורה יש לו הנהגות פשוט מעולות והוא זוכה ליראת שמיים אמיתית ואז אף אחד לא מחפש לתקוף אף אחד ולא מחפש שליטה ולא כלום. מי שמתחנך על פי החינוך הזה ובכל זאת מתנהג לא טוב , יש עליו את האשמה כי אמורים להיות לו כלים טובים , רק שהוא לא משתמש בהם ולא מפנים אותם. הבעיה בחינוך החילוני הוא שאין חינוך , אין לחינוך הזה ערכים , ורק מחנכים להשיג תעודה מסכנה , ושופים לך את המח שזה כל העתיד שלך וזה מי שאתה , ואז אלו שלא עומדים בלחצים האלה עוברים לחיי רחוב ואלימות , ואלה שכן עומדים בזה , רואים רק את החומריות מול העיניים ולא מסתכלים קצת לכיוונים אחרים , ויש כאלה שבאמצע ומביאים ציונים סבירים , אבל מתוכם יש אלו שנגררים ויש כאלה שחייים את החיים שלהם ומעבירים את זה כמו ברמה סבירה. בכל מקרה אין אהבה בין הזולת , הכל בנוי על אינטרסים אישיים , וגם המורים בכלל לא מעניין אותם כלום , ואל תתני לי עכשיו דוגמאות של מורה או שתיים , כי גם לי יש מורה או שתיים טובים , אבל הרוב מעניין אותם רק המשכורת ותראי מה שקורה עכשיו.....מה קרה , פתאום אנחנו לא צריכים את התעודה הזא??או שמתי שאתם בבת ספר אתם חחיבים להגיד לנו את זה , ומתי שאין לכם משכורת לא מעניין אותכם גם שכולם יקרסו . אז אני גם חושב ששתעודת בגרות זה משהו שצריך לעשות , רק אני לא חושב שהכל סובב סביב זה , ואפשר תוך כדי הלימוד גם להעביר מסרים טובים ולחנך לטוב לב , ואהבה בין הזולת , וביחד עם זה גם ללמוד , ולעשות את זה בכיף בלי לחצים שהרבה לצערינו לא עומדים בהם בגיל כזה , לא אומר שצריך להקל בלימודים וברמה , אלא אותה הרמה ביחד עם עוד דברים שמשלבים אותם ביחד. אז מקווה שעכשיו לפחות הבנת למה התכוונתי כי מקודם לא הסברתי כל כך ברור אני חושב.

ממי שלי מצטערת מאוד לאכזב אותך..
את האהבה לזולת וההאכפתיות והערכים שאתה מדבר עליהם
ההורים שלך צריכים ללמד אותך לא הבית ספר.. !!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2007, 20:22 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 0 לייקים

את צודקת שאת האהבה לזולת צריכים ללמד ההורים ,אך לדעתי גם המורים צריכים להעניק קצת ערכים לילדים , כי הילדים נמצאים המון זמן בבית ספר במשך היום , ויש הורים שחוזרים מהעבודה רק בערב , ויש ילדים גם שהקשר שלהם עם ההורים שלהם לא מי יודע מה , ובכל מקרה אם ההורים בנוסף להורים יסבירו להם אז זה יהיה טוב , כי אז הם יצרו אווירה טובה בבית הספר שבהרבה מקרים האלימות קוראת שם , ולדעתי למורים יש חובה להעביר לילדים ערכים טובים על מנת שזה לא יקרה , וחוץ מזה לא כולם מקשיבים להורים שלהם או ממש מחזיקים מהם , אם הם יראו שגם המורים שהם אנשי חינוך מחנכים לערים טובים אולי הם יקשיבבו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 דצמבר 2007, 21:48 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 2 אוהבים

אורי.ל כתב:
את צודקת שאת האהבה לזולת צריכים ללמד ההורים ,אך לדעתי גם המורים צריכים להעניק קצת ערכים לילדים , כי הילדים נמצאים המון זמן בבית ספר במשך היום , ויש הורים שחוזרים מהעבודה רק בערב , ויש ילדים גם שהקשר שלהם עם ההורים שלהם לא מי יודע מה , ובכל מקרה אם ההורים בנוסף להורים יסבירו להם אז זה יהיה טוב , כי אז הם יצרו אווירה טובה בבית הספר שבהרבה מקרים האלימות קוראת שם , ולדעתי למורים יש חובה להעביר לילדים ערכים טובים על מנת שזה לא יקרה , וחוץ מזה לא כולם מקשיבים להורים שלהם או ממש מחזיקים מהם , אם הם יראו שגם המורים שהם אנשי חינוך מחנכים לערים טובים אולי הם יקשיבבו

נכון..
תראו אף אחד לא אומר שאם ילד לומד בבית ספר חילוני אין לו אופי טוב..ואם ילד לומד בבית ספר דתי האופי שלו יותר טוב.. אבל אין ספק שבבית ספר דתי מחנכים יותר לערכים הרי מאיפה הגיעו כל הערכים ? מהתורה..
אבל לפי דעתי בסופו של דבר מתיחסים לאופי של הבן אדם..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2007, 12:56 
נושם באימונים
נושם באימונים

***ספיר*** כתב:
אורי.ל כתב:

נכון..
תראו אף אחד לא אומר שאם ילד לומד בבית ספר חילוני אין לו אופי טוב..ואם ילד לומד בבית ספר דתי האופי שלו יותר טוב.. אבל אין ספק שבבית ספר דתי מחנכים יותר לערכים הרי מאיפה הגיעו כל הערכים ? מהתורה..

את מסכים איתך במאה אחוז , רק שאמרתי שבנוסף להורים המורים יכולים גם להוסיף את הדברים האלה אמרתי גם למה....עכשיו אף פעם לא טענתי בקשר לאופי של הילדים בבית ספר חילוני שהוא לא טוב....יש המון שהם אנשים ממש עשר ויש כאלה שגם מהבית מחנכים אותם טוב ......אבל בכל מקרה יש גם המון שעדיין המצב אצלם לא טוב , וזה לא מדבר דווקא על אופי , אלא על המצב שלהם מבחינת החברה ומה שהם חושבים ומה שהם עושים...בגלל זה אמרתי שהמורים יכולים לעזור להם הרבה בבית ספר אם היה להם קצת אכפת מהם , ובכללי , אמרתי כמו שאמרת שמי שתחנך על פי התורה יש לו ממה ללמוד וההוא כל הזמן רוצה להתעלות....וההבדל בין אלו שמחנכים אותם על פי ערכים של התורה לאלו שלא , הוא שגם אלו שתחנכים על חינוך חילוני ויש להם מידות טובות והם ממש טובים , המידות שלהם מגיעות עד גבול מסויןם ואם אם יגיעו למצב שהם יצטרכו להתעלות מעל הגבול הזה הם לא יוכלו , כי זה הגבול שלהם , ובחינוך על פי התורה , גם אלו שהמידות שלהם אפילו יהיו קצת פחות מאלו שבחינוך חילוני , אם יקרה מקרה שהם יהיו צריכים להתעלות מעל הגבול של המידות שלהם , הם כן יעשו את זה , כי זה מה שהתורה מחנכת אותם , לנצל את המצבים האלה בשביל להתעלות ברוחניות שלך , ושאתה רק תרוויח מזה , ואז הם מתייחסים לזה בצורה שונה לגמרי.לכן אמרתי שיש בשתי הצדדים אנשים מצוינים וטובים וכולם שווים , רק אמרתי שבחינוך החילוני אין הדרכה נכונה ולא מלמדים דברים כל כך מועילים שיעזרו לאנשים להתסכל על החיים בצורה נכונה , יש כאלו הורים שמחכנים טוב את הילדים שלהם , ויש להם ילדים טובים מאוד , אבל יש הרבה שלא ככה , ויש הרבה הורים שאין להם איך להתמודד עם הילדים שלהם , ושהילדים שלהם לא מקשיבים להם , ולכן אמרתי שבנוסף למה שההורים עושים , המורים יכולים ליצור אווירה שונה בבית הספר ולשלב לימוד של ערכים קצת על מנת שזה יחדור גם לסביבה של הבית ספר ושיפחתו מקרים כאלה של אלימות בעקבות כאלה שיקשיבו למורים ....אני לא אומר שזה יפסיק מקרים של אלימות לגמרי , אבל זה יכול לפחות להפחית את זה , וזה גם שווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2007, 12:57 
נושם באימונים
נושם באימונים

***ספיר*** כתב:
אורי.ל כתב:

נכון..

אני מסכים איתך במאה אחוז , רק שאמרתי שבנוסף להורים המורים יכולים גם להוסיף את הדברים האלה אמרתי גם למה....עכשיו אף פעם לא טענתי בקשר לאופי של הילדים בבית ספר חילוני שהוא לא טוב....יש המון שהם אנשים ממש עשר ויש כאלה שגם מהבית מחנכים אותם טוב ......אבל בכל מקרה יש גם המון שעדיין המצב אצלם לא טוב , וזה לא מדבר דווקא על אופי , אלא על המצב שלהם מבחינת החברה ומה שהם חושבים ומה שהם עושים...בגלל זה אמרתי שהמורים יכולים לעזור להם הרבה בבית ספר אם היה להם קצת אכפת מהם , ובכללי , אמרתי כמו שאמרת שמי שתחנך על פי התורה יש לו ממה ללמוד וההוא כל הזמן רוצה להתעלות....וההבדל בין אלו שמחנכים אותם על פי ערכים של התורה לאלו שלא , הוא שגם אלו שתחנכים על חינוך חילוני ויש להם מידות טובות והם ממש טובים , המידות שלהם מגיעות עד גבול מסויןם ואם אם יגיעו למצב שהם יצטרכו להתעלות מעל הגבול הזה הם לא יוכלו , כי זה הגבול שלהם , ובחינוך על פי התורה , גם אלו שהמידות שלהם אפילו יהיו קצת פחות מאלו שבחינוך חילוני , אם יקרה מקרה שהם יהיו צריכים להתעלות מעל הגבול של המידות שלהם , הם כן יעשו את זה , כי זה מה שהתורה מחנכת אותם , לנצל את המצבים האלה בשביל להתעלות ברוחניות שלך , ושאתה רק תרוויח מזה , ואז הם מתייחסים לזה בצורה שונה לגמרי.לכן אמרתי שיש בשתי הצדדים אנשים מצוינים וטובים וכולם שווים , רק אמרתי שבחינוך החילוני אין הדרכה נכונה ולא מלמדים דברים כל כך מועילים שיעזרו לאנשים להתסכל על החיים בצורה נכונה , יש כאלו הורים שמחכנים טוב את הילדים שלהם , ויש להם ילדים טובים מאוד , אבל יש הרבה שלא ככה , ויש הרבה הורים שאין להם איך להתמודד עם הילדים שלהם , ושהילדים שלהם לא מקשיבים להם , ולכן אמרתי שבנוסף למה שההורים עושים , המורים יכולים ליצור אווירה שונה בבית הספר ולשלב לימוד של ערכים קצת על מנת שזה יחדור גם לסביבה של הבית ספר ושיפחתו מקרים כאלה של אלימות בעקבות כאלה שיקשיבו למורים ....אני לא אומר שזה יפסיק מקרים של אלימות לגמרי , אבל זה יכול לפחות להפחית את זה , וזה גם שווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2007, 13:05 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

מסכימה איתך..
אבל זה קצת יותר מורכב..כי כל אחד זה משהו אחר.. קשה לדבר על זה בהכללות..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2007, 14:47 
נושם באימונים
נושם באימונים

נכון , זה קשה לדבר בהכללות....אבל עדיין תאמיני לי שאין בן אדם שלא צריך שידברו איתו וילמדו אותו , וברור לי שיש הורים שמחנכים את הילדים שלהם כמו שצריך...אבל עדיין אפשר להרחיב על זה גם מצד המורים בשביל אלה שאין להם את זה , וגם לאלה שכן יש להם את זה , הם גם צריכים עדיין להוסיף ולשמוע דברים כאלה , כי הם לא מושלמים ואף אחד לא מושלם.אם תשאלי כאלה גם שגדולים בתורה הם יגידו לך שיש להם עוד הרבה מה לשפר , למרות שאני יודע שלא כולם שואפים לזה , אבל עדיין , מה שאני מנסה להגיד זה שהמורים בבית הספר יכולים ליצור אווירה יותר טובה , ושאנשים יבואו לבית ספר בכיף , ושלא יסתובבו ילדים בהפסקות ויחפשו לריב , ולדעתי כולם צריכים את זה גם כאלו שהם בסדר , וגם כאלו שלא , כי זה דברים שצריכים להשמע בקביעות , ולכולם יש מה לשפר וללמוד , וכולנו עושים טעויות. בקיצור , אפשר לעשות יותר ממה שעושים ושתלמידים לא יבואו לבית ספר ויראו רק ציונים מול העיניים , ברור שזה חשוב אבל יש עוד דברים(למרות שבמצב שעכשיו זה בעיה) וככה יהיה שלום בין כולם , וגם הציונים לדעתי יותר טובים אפילו , והתלמידים יתנו יותר כבוד למורים , והם יוכלו ללמד כמו שצריך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2007, 14:59 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

אורי.ל כתב:
נכון , זה קשה לדבר בהכללות....אבל עדיין תאמיני לי שאין בן אדם שלא צריך שידברו איתו וילמדו אותו , וברור לי שיש הורים שמחנכים את הילדים שלהם כמו שצריך...אבל עדיין אפשר להרחיב על זה גם מצד המורים בשביל אלה שאין להם את זה , וגם לאלה שכן יש להם את זה , הם גם צריכים עדיין להוסיף ולשמוע דברים כאלה , כי הם לא מושלמים ואף אחד לא מושלם.אם תשאלי כאלה גם שגדולים בתורה הם יגידו לך שיש להם עוד הרבה מה לשפר , למרות שאני יודע שלא כולם שואפים לזה , אבל עדיין , מה שאני מנסה להגיד זה שהמורים בבית הספר יכולים ליצור אווירה יותר טובה , ושאנשים יבואו לבית ספר בכיף , ושלא יסתובבו ילדים בהפסקות ויחפשו לריב , ולדעתי כולם צריכים את זה גם כאלו שהם בסדר , וגם כאלו שלא , כי זה דברים שצריכים להשמע בקביעות , ולכולם יש מה לשפר וללמוד , וכולנו עושים טעויות. בקיצור , אפשר לעשות יותר ממה שעושים ושתלמידים לא יבואו לבית ספר ויראו רק ציונים מול העיניים , ברור שזה חשוב אבל יש עוד דברים(למרות שבמצב שעכשיו זה בעיה) וככה יהיה שלום בין כולם , וגם הציונים לדעתי יותר טובים אפילו , והתלמידים יתנו יותר כבוד למורים , והם יוכלו ללמד כמו שצריך.

מסכימהה :!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2007, 18:21 
נושם באימונים
נושם באימונים

אני שמח שאת מסכימה , אני גם מסכים עם כל מה שכתבת , ואת אמרת דברים נכונים מאוד. אני שמח שאת קוראת גם את מה שאני כותב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2007, 01:16 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

אורי.ל כתב:
אני שמח שאת מסכימה , אני גם מסכים עם כל מה שכתבת , ואת אמרת דברים נכונים מאוד. אני שמח שאת קוראת גם את מה שאני כותב.

אני שמחה שאתה שמח שאני קוראת חח ;-) אתה יודע להסביר דברים טוב.. :Yami:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2007, 01:41 
נושם באימונים
נושם באימונים

לך תאכל גלידה מה אתה רוצה בכלל מה אתה מבין במשהו ילד דפוק שלא יודע כלום

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2007, 02:49 
נושם באימונים
נושם באימונים

דבר ראשון ל"אורי.ל" אני באמת לא רוצה להעליב אותך אבל מה זה המגילות האלה?? oorol:
אפשר לענות לאנשים גם במשפטים יותר קצרים ופשוטים בלי כל הבולשיט מסביב נראה לי שמיצית, אני לא מזלזל
במה שכתבת אבל בשבילך אני כותב את זה

דבר שני ליעקב אתה פשוט צדיק בדורו לא יאומן וכל פעם שאתה תגיד על עצמך "איזה צדיק איזה אני סתם מלצר" או משהו
כזה זה רק מראה את הגדולה שלך!! אתה צודק מילה במילה פה אני לא ישחק אותה מלאך כי גם לי יש הזדהות עם דברים
שכתבת....ותאמינו לי כל אחד יודע שזה נכון ומי שתוקף רק מראה שהוא מתעצבן כי הדברים האלה נאמרים עליו והוא
לא מוכן לקבל פשוט שככה המצב נראה..

דבר אחרון ככככןןןןןןןןן החינוך החילוני לדעתי הוא פשוט ח-ר-א מעפן זאת לא מילה בכלל בואוו תצאו גם עליי תאמינו
לי אני לומד בבית ספר חילוני עם סביבה חילונית יום-יום ותאמינו לי שהכל פשוט סתם הבל הבלים פשוט כולם צבועים פוזה
המורים בעצמם משוגעים על כל הראש כולם עבריינים לא משתינים בכלל על החינוך שמים פיסטוק על מה שלומדים בשיעורים
זה לא עוזר בגרוש תאמינו לי קצת לימוד על כבוד עצמי וכלפי הסביבה לא יזיק. תראו מה זה השביתה
המחורבנת הזאתי אני כבר לא מרגיש את תחושת הזמן כבר כמה 50 יום או 60?!?!חופש גדול 2 נהיה פה רק בחינוך החילוני
זה קורה כי החינוך בימינו הוא חראאאא

סליחה על החפירהההההההההה תקראו מה שכתבתי!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2007, 03:01 
נושם באימונים
נושם באימונים

אני קראתי את מה שכתבת רק חבל שאתה מתייחס לדברים שאני כתבתי כאל "מגילה" ולא קראת אותם ולא ראית את התוכן שלהם. עכשיו אם אתה אומר שאתה מסבכים אם יעקב והדברים שהוא אמר חיזקו אותך והזדהת איתם , אז אני שמח בשבילך וזה העיקר . זה ידוע שיעקב צדיק ורואים כמה שכואב לו ושהוא מדבר באמת מתוך כאב על המצב ולא סתם. אז אני שמח שאהבת את מה שהוא כתב והזדהת איתם . טוב אני חייב לקצר שזה לא יכנס לקטיריונים של "מגילה".סתם אחי צוחקים , יאללה לילה טוב כבר מאוחר .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2007, 03:02 
נושם באימונים
נושם באימונים

*שאתה מסכים עם יעקב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 דצמבר 2007, 14:40 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

~!~! כתב:
דבר ראשון ל"אורי.ל" אני באמת לא רוצה להעליב אותך אבל מה זה המגילות האלה?? oorol:
אפשר לענות לאנשים גם במשפטים יותר קצרים ופשוטים בלי כל הבולשיט מסביב נראה לי שמיצית, אני לא מזלזל
במה שכתבת אבל בשבילך אני כותב את זה

דבר שני ליעקב אתה פשוט צדיק בדורו לא יאומן וכל פעם שאתה תגיד על עצמך "איזה צדיק איזה אני סתם מלצר" או משהו
כזה זה רק מראה את הגדולה שלך!! אתה צודק מילה במילה פה אני לא ישחק אותה מלאך כי גם לי יש הזדהות עם דברים
שכתבת....ותאמינו לי כל אחד יודע שזה נכון ומי שתוקף רק מראה שהוא מתעצבן כי הדברים האלה נאמרים עליו והוא
לא מוכן לקבל פשוט שככה המצב נראה..

דבר אחרון ככככןןןןןןןןן החינוך החילוני לדעתי הוא פשוט ח-ר-א מעפן זאת לא מילה בכלל בואוו תצאו גם עליי תאמינו
לי אני לומד בבית ספר חילוני עם סביבה חילונית יום-יום ותאמינו לי שהכל פשוט סתם הבל הבלים פשוט כולם צבועים פוזה
המורים בעצמם משוגעים על כל הראש כולם עבריינים לא משתינים בכלל על החינוך שמים פיסטוק על מה שלומדים בשיעורים
זה לא עוזר בגרוש תאמינו לי קצת לימוד על כבוד עצמי וכלפי הסביבה לא יזיק. תראו מה זה השביתה
המחורבנת הזאתי אני כבר לא מרגיש את תחושת הזמן כבר כמה 50 יום או 60?!?!חופש גדול 2 נהיה פה רק בחינוך החילוני
זה קורה כי החינוך בימינו הוא חראאאא

סליחה על החפירהההההההההה תקראו מה שכתבתי!!!

"סתם הבל הבלים "-צודקק..! :Yami:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 7 מתוך 8 [ 109 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

שלא תחשבו שאני מר מושלם....אבל לפעמים צריך לנער אותנו

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית