נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

שנה: 2001, שיר: ציפור השמש, ראש בראש: עופר וישי לוי. F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 3 מתוך 4 [ 52 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

שנה: 2001, שיר: ציפור השמש, ראש בראש: עופר וישי לוי.

אז מי לקח בביצוע?
ישי לוי 25%  25%  [ 6 ]
עופר לוי 75%  75%  [ 18 ]
ישי לוי 25%  25%  [ 6 ]
עופר לוי 75%  75%  [ 18 ]
סך הכל הצבעות : 24
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 13:59 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 18 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

כל הזמרים הגדולים, חוץ מאיציק קלה כבר לא מה שהיו פעם.

"כמו הזמר הצרוד הזה, ששר באוקטובה אחת וכל היום הוא צועק, והם כל היום צועקים באוקטבה אחת וטון אחד. זמר צריך לשיר 4 וחצי אוקטבות, אם אין לו 4 וחצי אוקטבות בקול ואין לו נמוכים בקול, ולמי שאין את זה, הביתה ולמה הוא לא הולך הביתה? כי אלה שלא מבינים במוזיקה מקשיבים ושומעים ורוקדים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:01 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

אורי_ע כתב:
לצערי הרב.
היום כבר אין ספק בעיניי שאייל גולן תפס את משבצת הזמר הכי איכותי על חשבונם, והאמת שהוא פנומן כ''כ מדהים, שגם בשיאם הוא עומד איתם ראש בראש בלי להתבייש בכלל. ואני אומר זאת כאחד שלא סובל את המוזיקה שלו(בניגוד למה שנדמה לי שחשבת ירוק בנשמה ;-) ), אבל עם יכולת ועובדות פשוט לא ניתן להתווכח.

גם איציק קלה גדול מאוד. אני מעריץ את היכולת שלו לשיר כמו שהוא שר בגיל 56-57.

נכון שאי אפשר להשוות, אבל טעות גדולה.
אייל גולן של היום אפילו לא מדגדג את עופר לוי של פעם, עופר היה בולע אותו ואני אחד ששומע את אייל פה ושם.

"כמו הזמר הצרוד הזה, ששר באוקטובה אחת וכל היום הוא צועק, והם כל היום צועקים באוקטבה אחת וטון אחד. זמר צריך לשיר 4 וחצי אוקטבות, אם אין לו 4 וחצי אוקטבות בקול ואין לו נמוכים בקול, ולמי שאין את זה, הביתה ולמה הוא לא הולך הביתה? כי אלה שלא מבינים במוזיקה מקשיבים ושומעים ורוקדים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:01 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 1 לייקים

אורי_ע כתב:
לצערי הרב.
היום כבר אין ספק בעיניי שאייל גולן תפס את משבצת הזמר הכי איכותי על חשבונם, והאמת שהוא פנומן כ''כ מדהים, שגם בשיאם הוא עומד איתם ראש בראש בלי להתבייש בכלל. ואני אומר זאת כאחד שלא סובל את המוזיקה שלו(בניגוד למה שנדמה לי שחשבת ירוק בנשמה ;-) ), אבל עם יכולת ועובדות פשוט לא ניתן להתווכח.

מסכים איתך לגבי אייל גולן...
חבל שהוא לא כותב ומלחין קצת בעצמו זה היה מוסיף להערכה אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:06 
נושם באימונים
נושם באימונים

לייקים: 2 אוהבים

אייל גולן קורץ מהחומר של הגדולים ביותר. מספיק לשמוע את הקול שלו בהופעות כדי להבין שהוא לא משהו רגיל. כ''כ איכותי ומדוייק שזה מדהים.
אתה יכול להישאר בדעה שעופר לוי זמר הרבה יותר טוב, אבל בסופו של דבר מדובר בתחושה אישית, לא במדע מדוייק שניתן להתווכח עליו יותר מידי, בין היתר בגלל השוני שמבדיל בין השניים.. שני זמרים בעלי יכולות קוליות נדירות, ששייכים לשני עולמות נפרדים לגמריי, למרות ששניהם רשומים תחת המושג ''מוזיקה מזרחית''. בגלל זה אני אף פעם לא נכנס לויכוחים של ''מי המלך'' במזרחית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:10 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

"מדוייק", בשביל מה הוא מופיע?
הופעה לדעתי צריכה להיות שונה מהשירים שהוא עושה באולפן, אבל הבעיה שהוא שר אותו דבר כמעט בדיוק כמו שהוא שר באולפן.
למה לא לשים אותו במערכת ולשמוע? לא חבל על הכסף? גם ככה הוא עומד כמו גולם בהופעות.
על עופר אין מה להרחיב, אני מאמין גם שאתה יודע אולי טוב ממני מי הוא היה פעם. פשע בכלל להשוות בינהם מבחינת יכולת קולית.
עוד צריך לציין, שהשירים של אייל הרבה יותר קלים ופשוטים לביצוע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:11 
נושם באימונים
נושם באימונים

ShEmMy כתב:
אורי_ע כתב:
לצערי הרב.

מסכים איתך לגבי אייל גולן...
חבל שהוא לא כותב ומלחין קצת בעצמו זה היה מוסיף להערכה אליו

שלא ילחין. שכל אחד יתעסק בדברים שהוא חזק בהם. אם הכישרון של האחד טמון בשירה מרהיבה, שיהיה זמר, מי שחזק בכתיבה והלחנה, שיעסוק בזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:21 
נושם באימונים
נושם באימונים

ירוק לנצח כתב:
הופעה לדעתי צריכה להיות שונה מהשירים שהוא עושה באולפן, אבל הבעיה שהוא שר אותו דבר כמעט בדיוק כמו שהוא שר באולפן.
למה לא לשים אותו במערכת ולשמוע? לא חבל על הכסף? גם ככה הוא עומד כמו גולם בהופעות.
על עופר אין מה להרחיב, אני מאמין גם שאתה יודע אולי טוב ממני מי הוא היה פעם. פשע בכלל להשוות בינהם מבחינת יכולת קולית.

כשאני אומר 'מדוייק' הכוונה איננה ל''טכני''. את השיר ''ברצלונה'' שמעתי בלפחות 7 גרסאות שונות, ובכל אחת הוא דואג לשנות את הביצוע, ועדיין הוא כ''כ מדוייק מבחינת טונים וסולמות.
ישי לוי שידוע בכישרונו לשנות כמעט כל שיר שקיים, היה בעבר זמר הרבה הרבה יותר ''מדוייק'' בכל הקשור לטונים וצלילים. היום שומעים ממנו זיופים בלי קשר לעובדה שהוא משנה את השיר. הכל בהתאם למבנה הלחן והצליל.

לגביי שירים. במידה מסויימת אתה צודק, לפחות השירים הישנים של עופר יותר קשים, אבל כבר ראינו איזה התמודדות אייל הביא בשיר ברצלונה, שהוא שיר מאוד קשה. אני במידה מסויימת לא אוהב לשמוע את אייל בגלל אותו דבר שאתה מדבר עליו. לעיתים קרובות מידי הוא מתפשר על שירים קלילים ומפגרים שלא מהווים אתגר לקול העצום שלו.
מצד שני בתור אחד שפקד כמעט כל מועדון בו הופיע עופר, אני רוצה לציין שגם לא ממש אהבתי ביצועים שלו לשירים מסויימים של זוהר ארגוב כמו ''מרלן'', ''עד מתי אלוהיי''.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:29 
סופר נושם
סופר נושם

לייקים: 118 אוהבים

עופר לוי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:38 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

אורי_ע כתב:
ירוק לנצח כתב:

כשאני אומר 'מדוייק' הכוונה איננה ל''טכני''. את השיר ''ברצלונה'' שמעתי בלפחות 7 גרסאות שונות, ובכל אחת הוא דואג לשנות את הביצוע, ועדיין הוא כ''כ מדוייק מבחינת טונים וסולמות.
ישי לוי שידוע בכישרונו לשנות כמעט כל שיר שקיים, היה בעבר זמר הרבה הרבה יותר ''מדוייק'' בכל הקשור לטונים וצלילים. היום שומעים ממנו זיופים בלי קשר לעובדה שהוא משנה את השיר. הכל בהתאם למבנה הלחן והצליל.

לגביי שירים. במידה מסויימת אתה צודק, לפחות השירים הישנים של עופר יותר קשים, אבל כבר ראינו איזה התמודדות אייל הביא בשיר ברצלונה, שהוא שיר מאוד קשה. אני במידה מסויימת לא אוהב לשמוע את אייל בגלל אותו דבר שאתה מדבר עליו. לעיתים קרובות מידי הוא מתפשר על שירים קלילים ומפגרים שלא מהווים אתגר לקול העצום שלו.
מצד שני בתור אחד שפקד כמעט כל מועדון בו הופיע עופר, אני רוצה לציין שגם לא ממש אהבתי ביצועים שלו לשירים מסויימים של זוהר ארגוב כמו ''מרלן'', ''עד מתי אלוהיי''.

את "מרלן" לא שמעתי.
את "עד מתי" שמעתי גם שמעתי ובכל פעם השערות עומדות מחדש.
כמו בכל שיר שהוא לא שלו, גם הפעם הוא לקח את השיר אליו, נכנס לתוכו כאילו זה הסיפור חיים שלו ובעזרת העובדה שהוא הפרופרמר הכי גדול בארץ גרם לביצוע להיות עוד יותר ענק.
הרעיד את בנייני האומה בפזמונים ואשכרה הפך את השיר ל"עופר לוי" בעזרת הסלסולים והדיוקים.
אחרי השיר הזה הגיע "מאוהב בגשם" שם כבר הוא באמת הרעיד את בנייני האומה, ראיתי את הקטע הזה בערך 30 פעם וכל פעם אני נדהם מחדש מי היה עופר לוי והמושג "סגידה" מתקשר לקטע של "מאוהב בגשם". הקהל שם פשוט משתחווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:39 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

תביאו לפה את שחר אמאנו, מעניין אותי לדעת מה הדעה שלו על הסקר ועל מה שנאמר פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:45 
נושם באימונים
נושם באימונים

הוא שר את מרלן, ברצלונה, שירים של שלמה ארצי. כל מיני.
את הביצוע ל''עד מתי'' בכלל לא אהבתי. הייתי בטוח שדווקא בשיר כזה הוא יפתיע אותי, אבל לא יצא משהו מעניין במיוחד, לדעתי הצנועה.
אגב גם יצא לו לשיר את אחד השירים של אייל גולן, ''הוזה אותך מולי'', שמישהו העלה לפה לפני כמה חודשים. ממש ממש(בצורה קיצונית)לא אהבתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 14:50 
נושם ותיק
נושם ותיק

ירוק לנצח כתב:
והמושג "סגידה" מתקשר לקטע של "מאוהב בגשם". הקהל שם פשוט משתחווה.

זה משהו שאני מאוד לא אוהב
לדעתי כל זמר, לא משנה כמה טוב הוא יהיה, ולא רק זמרים...אסור שזה יגיע למצב של הערצה כזאת..
אחרי הכל הוא רק בן בשר ודם כמונו. לסגוד לו? להשתחוות לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 15:04 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

אורי_ע, אני לא שמעתי אותו בחיים שר "ברצלונה" או "מרלן" אם יש לך את זה על המחשב אני ישמח אם תעלה לנו, זה יכול להיות מאוד מעניין.
מה לא אהבת ב"עד מתי"? הוא הביא לשם את עופר לוי, לא מבין מה לא אהבת.
גם אני לא ממש התלהבתי מהביצוע "הוזה אותך" אבל אי אפשר לשפוט אותו. לדעתי הוא שמע את השיר משהו כמו פעמיים או שלוש וקשה מאוד לבצע שיר שאתה בקושי שומע. הוא גם התלבלבל במילים, מה עוד שהקול שלו כבר צרוד ולא כמו פעם.
אני מאמין שאם אתה נותן לו שעה ולא 2 דקות לעבוד על השיר הוא יעשה ממנו יצירת אומנות כמו שרק הוא יודע.
שירים שהם לא שלו במקור והוא עשה אותם באולפן כמו "ביום הזה ממש", "הכל פתוח", וכמובן "ברחוב הנשמות הטהורות" הוא הפך לאגדות.

גם בהופעות הוא נתן ביצועיים ענקיים לכל מיני שירים שלא שלו כמו: "מנואל" (ביצוע מדהים), "שבחי ירושלים", "אבא" ועוד כמה שלא עולים לי לראש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 15:07 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

ShEmMy כתב:
ירוק לנצח כתב:

לדעתי כל זמר, לא משנה כמה טוב הוא יהיה, ולא רק זמרים...אסור שזה יגיע למצב של הערצה כזאת..

גם אני לא אוהב (וגם הוא ד"א לא אוהב), אבל עדיין זה מדהים לראות מה האיש הזה גורם לאנשים לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 10 יולי 2009, 15:12 
נושם ותיק
נושם ותיק

ירוק לנצח כתב:
ShEmMy כתב:
ירוק לנצח כתב:

גם אני לא אוהב (וגם הוא ד"א לא אוהב), אבל עדיין זה מדהים לראות מה האיש הזה גורם לאנשים לעשות.
לא יודע לגבי זה שהוא לא אוהב את זה...
יש קטע שלו מתוך הופעה שראיתי שהוא נותן למישהו מהקהל לנשק לו את הרגליים
זה מגעיל לאללה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 3 מתוך 4 [ 52 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

שנה: 2001, שיר: ציפור השמש, ראש בראש: עופר וישי לוי.

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית