נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

כתבה וריאיון חדש של עופר מהיום בבוקר אצל NRG F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 2 מתוך 3 [ 37 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

כתבה וריאיון חדש של עופר מהיום בבוקר אצל NRG

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: כתבה וריאיון חדש של עופר מהיום בבוקר אצל NRG
הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 08:05 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

לייקים: 2 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אורי_ע

תהיה עדין אני מפחד...
תקשיב, לחלק בלתי נפרד מזמרי האופרה יש שירה של 4 וחצי אוקטבות, הוא מסוגל ועוד איך מסוגל. תאזין למנואל ותגיד לי אם אין לו מה שצריך.
ציינת שמות זמרים שאל טוניהם הגבוהים עופר לא יכול להגיע. אתה הוא זה שכותב שטויות. יש לך טעות רצינית. הרי מה עשית? בחרת זמרים עם קול גבוה. ולא לכל מי שיש קול גבוה יש עוצמה בקול וכנראה זה שמה שגורם לך לחשוב שעופר (שקולו מתאפיין כנמוך) לא יכול ישר אופרה. הכי מצחיק זה שהשחלת בין כולם את שמו של משה פרץ. שוב אותה טעות, אתה מתבלבל בין עוצמה לקול גבוה. הרי אם כך, כפיר אוחיוון מכוכב נולד שיש לו את הקול הכי גבוה בחיים שלי מבחינתך נחשב לטופ רק בגלל שיש לו קול כמו של בחורה.
לגבי הצלחה בחו"ל וכו', גם פה לא הבנת את דבריי, זו לא אשמתי שיש לך בעיות בהבנת הנקרא.
המסר שניסיתי להעביר, הוא שאייל גולן ישי או זוהר לא היו מצליחים בחו"ל עם הקול הזה שלהם, כי אין תקדים לקול שלהם בחו"ל.
הסלסולים התימניים האלה זה דבר שבנו עליו קריירה אך ורק בארץ. אביב גפן זמר רוק, ורוק זה מוזיקה פופולרית בעולם. לעומת זאת, אי אפשר לשייך את הזמרים התימנים מהארץ לסגנון כלשהו מהעולם וזה מה שאני מנסה להסביר לך. הרי עופר זה טורקית וערבית, אביב גפן זה רוק. ומה הם? הם סגנון שהומצא בארץ ובהתאם לקולם התימני שיכול היה לתפוס רק בארץ!
והנה שוב אתה מוציא דבר מהקשרו: איפה לעזאזל כתבתי שעופר הצליח בחו"ל? כתבתי במפורש שבמקרה ולא היה יהודי הוא היה מצליח בכל מדינה ערבית. "ירוק לנצח" הביא את הדוגמא של הפורום המצרי ואיך הם יצאו מדעתם כששמעו אותו עד שגילו שהוא ישראלי. הוא גם ציין את זה שמומין ססלר, המעבד הכי טוב שהיה פה אי פעם, טורקי מבטן ומלידה, אמר במפורש שבמקרה ועופר היה טורקי הוא היה אגדה כמו פרדי טייפור או איברהים. העולם הערבי לא ימליך את עופר בגלל שהוא ישראלי, הוא יתעלם ממנו ברגע שהוא יבין מה המוצא שלו בדיוק כמו המקרה בפורום המצרי.
והנה שוב חוזר עניין ההוצא מהקשרו: איך לעזאזל הבנת מדבריי שכל עבדאללה מצרי מבין במוזיקה? וכמובן קינחת עם הדוגמא של עפרה חזה, שסגנונה המוזיקלי רחב מאוד בחו"ל. אבל זה עוד תוצר של חוסר בהבנת הנקרא.

יש לי בקשה אחת ממך. אין אדם שנולד עם ידע, את הידע צוברים מכל אחד.
תאמר לי בבקשה למה לדעתך עופר לא ברמה של עבדל חלים פאריד אל אטרש וכו'?
ואני לא ציני אני מדבר ברצינות, תסביר לי למה לדעתך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 08:25 
מנהל גלובאלי
מנהל גלובאלי
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 4008 אוהבים
שם פרטי: עוז
שם משפחה: ע.

בנתיים לזוהר, אייל גולן והשאר יש קהל מעריצים יותר גדול בארץ.
וזה לא משנה אם הם יכולים להצליח בחו"ל או על איזה סגנון מוזיקלי הם נשענים.
לכל מדינה יש סגנון מוזיקלי שהומצא במדינתה וכך גם אצלנו!
סגנון שבא מכל עדות המזרח ביחד...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 09:22 
נושם באימונים
נושם באימונים

מעין הנעורים כתב:
אורי_ע

תהיה עדין אני מפחד...
תקשיב, לחלק בלתי נפרד מזמרי האופרה יש שירה של 4 וחצי אוקטבות, הוא מסוגל ועוד איך מסוגל. תאזין למנואל ותגיד לי אם אין לו מה שצריך.
ציינת שמות זמרים שאל טוניהם הגבוהים עופר לא יכול להגיע. אתה הוא זה שכותב שטויות. יש לך טעות רצינית. הרי מה עשית? בחרת זמרים עם קול גבוה. ולא לכל מי שיש קול גבוה יש עוצמה בקול וכנראה זה שמה שגורם לך לחשוב שעופר (שקולו מתאפיין כנמוך) לא יכול ישר אופרה. הכי מצחיק זה שהשחלת בין כולם את שמו של משה פרץ. שוב אותה טעות, אתה מתבלבל בין עוצמה לקול גבוה. הרי אם כך, כפיר אוחיוון מכוכב נולד שיש לו את הקול הכי גבוה בחיים שלי מבחינתך נחשב לטופ רק בגלל שיש לו קול כמו של בחורה.
לגבי הצלחה בחו"ל וכו', גם פה לא הבנת את דבריי, זו לא אשמתי שיש לך בעיות בהבנת הנקרא.
המסר שניסיתי להעביר, הוא שאייל גולן ישי או זוהר לא היו מצליחים בחו"ל עם הקול הזה שלהם, כי אין תקדים לקול שלהם בחו"ל.
הסלסולים התימניים האלה זה דבר שבנו עליו קריירה אך ורק בארץ. אביב גפן זמר רוק, ורוק זה מוזיקה פופולרית בעולם. לעומת זאת, אי אפשר לשייך את הזמרים התימנים מהארץ לסגנון כלשהו מהעולם וזה מה שאני מנסה להסביר לך. הרי עופר זה טורקית וערבית, אביב גפן זה רוק. ומה הם? הם סגנון שהומצא בארץ ובהתאם לקולם התימני שיכול היה לתפוס רק בארץ!
והנה שוב אתה מוציא דבר מהקשרו: איפה לעזאזל כתבתי שעופר הצליח בחו"ל? כתבתי במפורש שבמקרה ולא היה יהודי הוא היה מצליח בכל מדינה ערבית. "ירוק לנצח" הביא את הדוגמא של הפורום המצרי ואיך הם יצאו מדעתם כששמעו אותו עד שגילו שהוא ישראלי. הוא גם ציין את זה שמומין ססלר, המעבד הכי טוב שהיה פה אי פעם, טורקי מבטן ומלידה, אמר במפורש שבמקרה ועופר היה טורקי הוא היה אגדה כמו פרדי טייפור או איברהים. העולם הערבי לא ימליך את עופר בגלל שהוא ישראלי, הוא יתעלם ממנו ברגע שהוא יבין מה המוצא שלו בדיוק כמו המקרה בפורום המצרי.
והנה שוב חוזר עניין ההוצא מהקשרו: איך לעזאזל הבנת מדבריי שכל עבדאללה מצרי מבין במוזיקה? וכמובן קינחת עם הדוגמא של עפרה חזה, שסגנונה המוזיקלי רחב מאוד בחו"ל. אבל זה עוד תוצר של חוסר בהבנת הנקרא.

יש לי בקשה אחת ממך. אין אדם שנולד עם ידע, את הידע צוברים מכל אחד.
תאמר לי בבקשה למה לדעתך עופר לא ברמה של עבדל חלים פאריד אל אטרש וכו'?
ואני לא ציני אני מדבר ברצינות, תסביר לי למה לדעתך.

קודם כל אחינו, בוא נוותר על כל ה''מחמאות'', כי לדעתי מי שבנינו לוקה בקשיי הבנת הנקרא, הוא דווקא אתה. ולהבא הייתי ממליץ לך לעבוד קצת על התחביר וחילוק נושאים לפסקאות, כדי שיהיה נוח יותר לקרוא את התגובות שלך.

שמעתי את מנואל כבר מיליון פעם. ביצוע מטורף, מרטיט ומצמרר. הכל אמת. ועדיין לא מדובר בזמר של 4 וחצי אוקטבות. סתם שתבין את המושג הזה, גם רוב זמרי האופרה לא שרים על 4 וחצי אוקטבות(כלומר שולטים בנמוכים ובגבוהים בצורה אבסולוטית), והיחידה שכן יש לה את היכולת הזאת, בכל העולם, היא מריה קארי.
הכי הצחיק אותי המשפט שלך ''אם עופר היה רוצה לעבור לאופרה אז הוא רק צריך לעבוד על המבטא האיטלקי שלו''. כי הוא בדיחה ותו לא.
יש לך מושג בכלל מה זה אופרה? כמה מורכב המעבר לסגנון כזה? יש לך מושג כמה זמרים עם קולות מאוד מאוד מאוד גבוהים(כמו אנדראה בוצ'לי האיטלקי למשל), ניסו לעשות הסבה לאופרה ונכשלו כישלון חרוץ? אני מנחש שלא.

לגביי עוצמות. כאן אתה מדבר על דבר שונה לגמריי. עופר לוי זמר סופר עוצמתי, אבל מה לעשות מוגבל במסגרת המנעד הנמוך שלו. עכשיו תקרא טוב: זה לא דבר שמונע ממנו להיות סופר-זמר! הוא זמר אדיר, הרבה יותר ממשה פרץ, שאותו אני לא סובל ולא שומע בכלל. והגדלת לעשות, ודחפת לדיון את אדיר אוחיון, שבהחלט ניחן באחד הקולות הגבוהים ביותר ששמעתי, אבל מקצועית הוא זמר גרוע ביותר.
ושוב, זמר לא נקבע באיכותו עפ''י כמה גבוה הוא עולה.

לגביי ''המסר לגביי הזמרים התימנים''. תקרא לי ''קשה הבנה'' עד מחרתיים, אבל לא ציינת את העובדה שהם מצליחים רק בישראל, רק לשם הטריוויה. בחייאת. מלכתחילה אתה מגיע בגישה של ''לזמר X יש קול שעשוי להצליח בחו''ל הרבה יותר ולכן הוא זמר טוב יותר''. ובגלל זה אתה תמיד טורח לציין את המשוואה הדמגוגית שלך, ''זוהר, ישי ואייל הם זמרים בקנה מידה לאומי, עופר לוי הוא בקנה מידה בינלאומי, ומשווים אותו לגדולי הזמר הערבי''.

ובתור תימני, הצלחת להרגיז אותי מאוד, כאשר טענת שהסגנון שלהם ''הומצא בארץ'', ובכך מחקת מסורת מוזיקלית עשירה שעברה מאב לבן במשך יותר מ-2000 שנה, ובאמת שלא מעניין אותי יותר מידי כמה הם יהיו מוצלחים בחו''ל. למרות שהרשה לי לשער שזמרים עם קול כמו ישי, זוהר ז''ל, חיים משה ואייל, היו עושים קריירה נפלאה בהרבה מדינות, גם במדינות ערב, שכבר לא סוגדים כבעבר לסגנון הכבד והאיטי של ענקי הזמר פאריד וכו'. ולכן ציינתי את עבדאללה החביב, שלא מודע בכלל לקיומם של מקאמים ורבעים, ולכן יקבל את הסגנון הזה בשמחה, ואת העובדה שערביי ישראל פשוט חולים על זוהר ארגוב. ולא לקחת בחשבון שאם ישי, זוהר ואייל היו נולדים במצרים, אז מן הסתם זה היה משפיע על סגנון השירה שלהם, וסביר להניח שהם היו לומדים מקאמים(למרות שהרבה מאוד זמרים ערביים כבר לא שולטים בזה בכלל). הקול הבסיסי שלהם, זה שהם נולדו איתו היה הדבר האחרון שיהווה להם מכשול להצלחה בכל מדינה.

עפרה חזה, אכן שרה בסגנונות מגוונים לאורך הקריירה שלה, אבל בכוונה דיברתי על הלהיטים שלה ''אם ננעלו'' ו''גאלבי'', ששניהם שירים תימניים אותנטים\אורגינליים, ובכלל האלבום שלה שכלל אך ורק שירים בתימנית, גרף הצלחה בינלאומית עצומה, מארצות כמו מצרים, ערב הסעודית וכמובן תימן(שם לא ידעו כלל שמדובר בזמרת ישראלית), עד אירופה וארה''ב. הלהיטים(התימניים מאוד) ''גאלבי'' ו''אם ננעלו'' היו ''חברי קבע'' גבוה גבוה במצעדי הפזמונים באירופה, ולא היה מועדון אחד שמכבד את עצמו שלא השמיע את השיר הזה נון סטופ.

ושוב, כנראה שקראת את התגובה שלי מהר ובעצבים, כי אני בעצמי ציינתי שאם עופר היה נולד ערבי או טורקי היה לו הפוטנציאל להיות כוכב ענק, ובהרבה אשכולים פה, כבר הסכמתי עם כולם שהיתרון של עבד אל חלים, פרדי ופאריד על עופר, נעוץ בכך שהם לא ישראלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 09:35 
נושם באימונים
נושם באימונים

ירוק לנצח כתב:
שמע, לא נעים אבל להגיד שלמשה פרץ יש טונים גבוהים משל עופר לוי זאת אחת הבדיחות הכי טובות שנתקלתי בהם אי פעם בפורום. דבר ראשון לעופר לוי בשיאו היו טונים גבוהים שרק אלי לוזון עקף אותו בפרמטר הזה. היום כמובן בהתאם לצרידות גם הטונים כבר לא כמו פעם אבל גם היום הוא ללא ספק בליגה של הגדולים (יניב בן משיח, אלי לוזון וכו') בפרמטר הזה, שבכל אבל בכל הפרמטרים האחרים הוא משאיר לרוב הזמרים אבק.
לגבי הערבים, אני מכיר מישהו שפתח אשכול בפורום מצרי, שם הוא נתן לעופר לוי שם בערבית וכולם שם התעניינו בשאלות, כמו "מי זה" "יש לו עוד שירים" "זמר ענק שר בצורה יוצאת דופן" ושלל מחמאות עד שאחד מהם גילה לכולם שמדובר בזמר ישראלי שקוראים לו עופר לוי ומחקו את האשכול ואת המשתמש. בכל מקרה, לא כ"כ חשובה לי הדעה שלהם כי ממש לא כולם מבינים גדולים במוזיקה.
יצא לי להיות נוכח באיזה שיחה עם גאון מוזיקלי ואומן באמת גדול בשם מומין ססלר וכשהוא נשאל מה דעתו על עופר לוי ואיך הוא היה מסתדר בטורקיה הוא טען שבטורקיה הוא היה נחשב לבאמת זמר טוב בליגה של פרדי ואיברהים ללא ספק. אני חושב שאם אומן גדול כזה אומר דבר כזה (אגב אין לו שום אינטרס הם בכלל מסוכסכים), אז מי אנחנו שנערער.

לא נעים, אבל זה נכון לגמריי. ואני לא סובל את משה פרץ, כמו שאתה בוודאי יודע.
רק שצריך לעשות קצת סדר. משום מה, כשמדברים על טונים גבוהים, יש נטייה שגוייה בקרב אנשים לחשוב שאם זמר X עולה גבוה יותר מזמר Y אז הוא אוטומטית לא רואה אותו ממטר. זה חרטא ברטא. חיים משה ואיציק קלה, שניהם זמרים שלא מגיעים לטונים הגבוהים של משה פרץ, אוכלים אותו בלי מלח בכל מה שקשור בשירה נכונה.
לעופר לוי יש קול מאוד עבה, עם זה הוא נולד, ועם זה הוא עושה נפלאות בטונים הנמוכים. העליות שלו הן יותר בצורה של ''נהמה\צעקה'', בניגוד לזמרים כמו זוהר, ישי ואייל שבגבוהים הקול שלהם נהיה דק דק, ו''חותך'' את האוויר. שוב, זה לא הופך אותו לזמר פחות טוב, הוא זמר ענק ויכולת לשיר בנמוכים כמו שיש לו, אין להרבה זמרים, וזו גדולה ווקאלית בפני עצמה.

והפורום המצרי הוא לא אינדיקציה לכלום. סה''כ כמה גולשים ערבים שאהבו את הביצוע. אני יכול למצוא לך פורומים בארץ שטוענים שסימי הנער הוא הדבר הבא, ושאבי ביטר הוא גאון מוזיקלי.
ואני בהחלט מסכים עם מומין ססלר התותח. למה שאני אערער על דבר שאני טוען כבר שנים?
עופר לוי זמר טוב יותר מפרדי בעיניי. ואני אוהב אותו גם יותר מאיברהים. כך שאין שום ויכוח בינינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 10:27 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

צודק. ה"מחמאות" לא היו במקום ואפשר לדון בצורה בוגרת.

תסלח לי, אבל לקבוע שרק מריה קארי עומדת בקריטריון אותו אתה קבעת זה תמוה...
לגבי זה שעופר שר ב4 וחצי אוקטבות, את אמיתות העניין קיבלתי מהחתימה של "ירוק לנצח" ששמע את עופר אומר את זה ברדיו מסוים. אני יודע שלא כל מה שעופר אומר הוא תורה מסיני, אבל תאמין לי שעופר
גאון מוזיקלי ומפה ועד לזרוק אימרה כזאת יש פער גדול.

אתה כותב שזו מסורת שעברה מאב לבנו ואני מסכים איתך, אבל בכל זאת, הייתי שמח אם היית מציין לי זמר או שניים שעל פיהם גדלו הדורות הקודמים ואני לא מתכוון לסבא רבא של הסבא רבה. דור אחד מספיק.
כמו למשל מוחמד זעיף הכורדי ממנו איברהים טטליסס ספג המון השראה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 10:58 
נושם באימונים
נושם באימונים

יופי, שמח על שינוי הגישה.

מריה קארי היא הזמרות היחידות בעולם ששולטת אבסולוטית ב-5 מנעדים. הקיצוניות המנעדית שלה באה לידי ביטוי בכך שהיא מגיעה לטונים נמוכים(בסגנון שונה לחלוטין כמובן)ברמות של פאריד, ובגבוהים היא ברמות של זמרות סופרן כגון שרה ברייטמן הבריטית וכו'.
אתה יכול לבדוק את זה, זו עובדה ידועה, ואני לא אומר את זה כמעריץ שלה או משהו כזה.
ואני לא יודע אם עופר לוי אמר את זה או לא, אבל זו פשוט עובדה לא נכונה, מצטער. עופר כבר פלט לא מעט שטויות לאורך הקריירה שלו.(''אני המוזיקאי הגדולן בעולם'' לדוג')

מעין הנעורים כתב:
אתה כותב שזו מסורת שעברה מאב לבנו ואני מסכים איתך, אבל בכל זאת, הייתי שמח אם היית מציין לי זמר או שניים שעל פיהם גדלו הדורות הקודמים ואני לא מתכוון לסבא רבא של הסבא רבה. דור אחד מספיק.
כמו למשל מוחמד זעיף הכורדי ממנו איברהים טטליסס ספג המון השראה.

לא כ''כ הבנתי את החלק הזה.
כשאני מדבר על מסורת שעברה לאב לבן אני מתכוון לכך שכל אבא בתימן היה שולח את בנו ללמוד קריאה בתורה אצל המורי, שמשרישה את סגנון הסלסול והמנגינה. וכמובן לטקסי חינות שמנוהלים בקרב יהודי תימן כבר יותר 2000 שנה, ומתאפיינים בשירה המושפעת מזו שהיתה נהוגה בארץ ישראל בימי בית ראשון, וכמובן בהשפעת האוכלוסיה התימנית הערבית.
כל תימני יבחין ישר בסלסולים התימניים של זוהר ארגוב, ישי ואייל גולן. ממש לא מדובר בסגנון שהומצא אתמול במדינת ישראל.
לגביי זמרים משפיעים. לא יודע, אני מתאר לעצמי שבתימן היו את הזמרים שהשפיעו שם.

אני לא רואה את ההצלחה ''הבינלואמית'' של איברהים, פאריד וכו' כהישג גדול בו הם יכולים להתפאר מול הישראלים. כי קהל היעד שלהם גדול בהרבה.
לא צריך לשכוח שאיברהים, פרדי טייפור וכו', מצליחים בקרב הטורקים(בכל העולם)בעיקר. ההבדל הוא שבניגוד לישראל הקטנטונת, בטורקיה בלבד, חיים 80 מיליון בני אדם. ולא הזכרתי את הטורקים בשאר העולם.
ולפאריד יש\היה קהל יעד פוטנציאלי של קרוב למיליארד בני אדם.
אז כל הדיבורים האלה על ''זמרים בקנה מידה בינלאומי'' לא באמת עושים רושם. לא עליי לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 11:14 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

אני חושב שויטני יוסטון לא פחות טובה ממריה קארי.

תראה, אם נשאל את עופר על מי הוא גדל הוא יגיד פאריד, פרדי טייפור וכו'.
אם נשאל את אייל גולן מה הוא יגיד זוהר? אוקיי ומה זוהר יגיד? אתה מבין למה אני חותר?

מלא אנשים כששמעו את דודו אהרון לראשונה חשבו שמדובר באייל גולן.
יש שיציינו זאת לזכות דודו אהרון ויש לחובתו של אייל גולן.
עם כל הכבוד לזמרים התימנים, בעיניי הקול שלהם מאוס. כל אחד שר כמו השני, דודו אהרון
כמו אייל גולן, אייל גולן כמו זוהר וישי, ואפילו משה פרץ שאני מניח שלפי שם משפחתו הוא מרוקאי (לפחות מצד האבא), שר בסגנון הסלסולי הזה. והקטע שהם מצליחים בסגנונם. לעומת זאת, לעופר יש קול ייחודי משלו,
קול שמשלב את קולם של פאריד ופרדי טייפור לטעמי. וכל מי שניסה לשיר כמוהו או בסגנונו פשוט לא הצליח או זכה להערכה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 11:36 
נושם באימונים
נושם באימונים

זו לא שאלה של טובה יותר או פחות, מבחינה עובדתית. מריה קארי היא אולי הזמרת הכי ווקאלית בעולם.

זוהר וישי מעבר למה שקיבלו מהבית הושפעו ממגוון רחב של זמרים. בין אם מדובר בזמרים יוונים, ערביים וספרדיים.
אצל עופר לוי ניכר מאוד ממי הוא קיבל השראה(פרדי ופאריד), אצל זוהר וישי קצת פחות, וזה נובע הרבה מאוד מכך שהעדה התימנית באופייה היא מוזיקלית בטירוף, ולא תמיד זקוקה ל''עזרה'' מבחוץ כדי לעצב את האופי המוזיקלי שלה.

חלק מהקולות התימניים היום מאוסים, זה נכון. בעיקר דודו אהרון וחבריו שמנסים להתחקות אחר ההצלחה של אייל גולן.
אבל יש גם חבר'ה כמו גיא גמזו(שהוא בעיני הזמר הכי טוב מבין החדשים), וארז יחיאל המדהים.

בכל אופן, על הדור הקודם של זמרים תימניים, שכל אחד מהם זמר בצבע שונה, קשה מאוד לומר שהוא ''מאוס''..
בועז שרעבי, ישי, זוהר, שימי תבורי, עפרה חזה ז''ל, שושנה דמארי ז''ל, אבנר גדסי, נתי לוי, יואב יצחק, חיים משה, גלי עטרי, דקלון, משה גיאת(ווקאליסט מדהים), אוריאל שלומי ועוד רבים וטובים.....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 11:43 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

האחרון שציינת, אוריאל שלומי, הוא אולי הזמר הכי אנדרייטד בכל הזמנים ואני לא צוחק.

רק עכשיו שמתי לב שכתבת שהעליות של עופר נשמעות כמו צעקה/נהמה,
חביבי, פה נסחפת והרבה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 11:52 
נושם באימונים
נושם באימונים

לא כתבתי את זה כדבר רע. הלוואי ואני הייתי יודע ''לצעוק'' ככה.. ואני דווקא מסוג האנשים שחולה על זמרים ''צועקים''.
בכל אופן כתבתי את זה בצורה הזאת, כדי לעשות את ההבחנה בין צורת העלייה שלו לאלו של השאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 ספטמבר 2010, 17:38 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 18 אוהבים

אני ממש לא חושב שעופר לוי צועק שהוא שר. יש לי המון קטעים שהאוזן שומעת שהוא עולה בטונים ולא סתם צועק.

"כמו הזמר הצרוד הזה, ששר באוקטובה אחת וכל היום הוא צועק, והם כל היום צועקים באוקטבה אחת וטון אחד. זמר צריך לשיר 4 וחצי אוקטבות, אם אין לו 4 וחצי אוקטבות בקול ואין לו נמוכים בקול, ולמי שאין את זה, הביתה ולמה הוא לא הולך הביתה? כי אלה שלא מבינים במוזיקה מקשיבים ושומעים ורוקדים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ספטמבר 2010, 12:21 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לא חושב שעופר לוי צועק כשהוא שר. האוזן שומעת שיש מילים שהוא עולה לאט לאט ולא סתם צועק, כלומר עולה בטונים.

"כמו הזמר הצרוד הזה, ששר באוקטובה אחת וכל היום הוא צועק, והם כל היום צועקים באוקטבה אחת וטון אחד. זמר צריך לשיר 4 וחצי אוקטבות, אם אין לו 4 וחצי אוקטבות בקול ואין לו נמוכים בקול, ולמי שאין את זה, הביתה ולמה הוא לא הולך הביתה? כי אלה שלא מבינים במוזיקה מקשיבים ושומעים ורוקדים"

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ספטמבר 2010, 12:41 
נושם באימונים
נושם באימונים

נכון, יש קטעים שהוא כמובן לא צועק, ועדיין הוא מוגבל במסגרת המנעד הנמוך שלו, בהשוואה לזמרים אחרים, בעלי קול שבהגדרה הבסיסית ביותר - הוא גבוה יותר.
אני עדיין חושב שאתם לקחתם את הפועל ''צועק'' למקומות שליליים.. יש זמרים שגורמים לך להחסיר פעימה ב''צעקות'' שלהם, ויש אפסים חסרי כל יכולת שעושים דברים כאלה(תעבירו ל 2:22):
http://www.youtube.com/watch?v=e-hiAkYfK_Y

ועדיין אני לא חושב שצריך להתעסק בזה יותר מידי. קול גבוה או נמוך זה לא מה שעושה זמר לטוב יותר או פחות. אלא הרב-גוניות, משחקי הקול, יכולת ההגשה, הרגש, סלסולים במקום וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ספטמבר 2010, 14:56 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

מסכים איתך שזה פחות חשוב אבל אני עדיין אוהב זמרים עם עוצמות, עם נוכחות.
האמת שאני גם לא כ"כ בטוח שיניב בן משיח מגיע לעוצמות של עופר לוי הישן. הייתי בכמה הופעות שלו, ראיתי אותו בהרבה סרטונים, האזנתי לשיריו אבל לא שמעתי אותו מגיע לעוצמות של עופר לוי הישן, גם לגבי הנוכחי אני לא כזה בטוח. באלבום החדש הוא חידש את השיר "אתה ריבון כל העולמים", כשבפזמון הוא אמור לתת את כל מה שיש לו זה פשוט היה נשמע חלש יותר מעופר לוי.
לא יצא לי לראות אותו מגיע לעוצמות של עופר לוי פה (3:07), פזמון לפני מנגינת מעבר: http://www.youtube.com/watch?v=NI4LXoYjyNg

או לעלות כמו שעופר עולה בשיר "למה את בורחת" במילה "חבל". גם הפזמונים שעופר נתן באולפן השקוף בנתניה לשיר "תהיי לי למלכה" במילה "לעולמים". או בשיר מאוהב בגשם שם הוא נתן חידוש מעניין בפזמון שהרבה זמן לא שמעתי אותו שר בעוצמות כאלה.
בכל מקרה אני לא מחפש להשוות, אבל שוב אני לא כ"כ בטוח לגבי העוצמות, בטח לא גבי עופר לוי הישן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 ספטמבר 2010, 23:35 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 16 אוהבים

ירוק לנצח כתב:
מסכים איתך שזה פחות חשוב אבל אני עדיין אוהב זמרים עם עוצמות, עם נוכחות.
האמת שאני גם לא כ"כ בטוח שיניב בן משיח מגיע לעוצמות של עופר לוי הישן. הייתי בכמה הופעות שלו, ראיתי אותו בהרבה סרטונים, האזנתי לשיריו אבל לא שמעתי אותו מגיע לעוצמות של עופר לוי הישן, גם לגבי הנוכחי אני לא כזה בטוח. באלבום החדש הוא חידש את השיר "אתה ריבון כל העולמים", כשבפזמון הוא אמור לתת את כל מה שיש לו זה פשוט היה נשמע חלש יותר מעופר לוי.
לא יצא לי לראות אותו מגיע לעוצמות של עופר לוי פה (3:07), פזמון לפני מנגינת מעבר: http://www.youtube.com/watch?v=NI4LXoYjyNg

או לעלות כמו שעופר עולה בשיר "למה את בורחת" במילה "חבל". גם הפזמונים שעופר נתן באולפן השקוף בנתניה לשיר "תהיי לי למלכה" במילה "לעולמים". או בשיר מאוהב בגשם שם הוא נתן חידוש מעניין בפזמון שהרבה זמן לא שמעתי אותו שר בעוצמות כאלה.
בכל מקרה אני לא מחפש להשוות, אבל שוב אני לא כ"כ בטוח לגבי העוצמות, בטח לא גבי עופר לוי הישן.

גם ברוח ים באולפן השקוף בנתניה בפזמון האחרון הוא נתן שם פזמון שלם בטון הגבוה שפשוט הדהים !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 2 מתוך 3 [ 37 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

כתבה וריאיון חדש של עופר מהיום בבוקר אצל NRG

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית