נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

להיט של הקיץ בקרוב!!!! F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 2 מתוך 2 [ 17 הודעות ]
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.

להיט של הקיץ בקרוב!!!!

מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 יוני 2008, 13:24 
ציון לשבח
ציון לשבח
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 980 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

אדון אורון ... או מבקר המוסיקה והרדיו הבנלאומי קבל כתבה שהתפרסמה לפני 3 ימים על הדכאיון/מוסיקת נשמה
הרחק מתשומת הלב התקשורתית נהנית מוזיקת הדיכאון מפריחה חסרת תקדים, בעיקר אצל בני נוער. כוכבים כמו ראובן המלאך וחנן ילד הפלא, ושירים כמו 'על טעויות משלמים' ו'סבלתי ואסבול', מוכרים מאות אלפי אלבומים ומפוצצים מועדונים. אז למה הזמרים לא מפסיקים לבכות?

יוסי פרץ, חובב מוזיקה בן 20 מנתניה, מספר שכמעט כל החברים שלו אוהבים את מוזיקת הדיכאון. "נכון שבטלוויזיה לא מראים אף פעם את ראובן המלאך, למשל, אבל זה לא מזיז לי. אפשר להוריד את כל הדיסקים שלו באינטרנט בקלות, ולא חסרים אתרים ופורומים בתחום".

נראה שזו בעיקר מוזיקה של בני נוער, לא?
"נכון שרוב הצרכנים שלה נמצאים בגילאי העשרה, אבל אני מכיר גם כמה בני 30 פלוס שממשיכים לשמוע את אבי ביטר, יוסי עדן וכל השאר. צריכים להבין שזו מוזיקת נשמה. היא באמת נוגעת בנשמה, לא סתם מדברת על קשקושים. כמעט כל אחד עבר אהבות נכזבות, ובמוזיקה הזו הוא יכול ממש להרגיש את עצמו, כאילו הטקסט נכתב עליו".

זו בדיוק הבעיה, שהעולם לא כזה עגום.
"נכון, אבל כשאני שומע שיר של משינה - זה אולי נחמד ומקפיץ, אבל לא באמת מרגש אותי. וכשאני שומע במחשב שיר של ניבין, ברור לי שהיא שרה מתוך הנשמה. זה לא סתם בשביל הפוזה או הכסף, כמו אצל אמנים אחרים. בגלל זה גם לא תראה אותה יום אחד עושה קרחת בפרסומת לפלאפון".

אף אחד גם לא ייקח אותה לפרסומת, אפילו לא חינם.
"אם בהנהלה של פלאפון יעשו מחקר מעמיק על ההעדפות של בני הנוער, לאו דווקא הצפונים, אני בטוח שהם יקבלו בום לפנים".

אז איך בעצם המוזיקה הזו מתפשטת ללא גיבוי תקשורתי? פרץ מסביר שזה קורה בצורה הקדומה ביותר: מפה לאוזן. מספיק שאחד החברים שלו הוריד דיסק חדש של זמר לא מוכר והתלהב ממנו - והשמועה תתפשט כאש בשדה ICQ. כן, גם לתוכנות המסרים המיידיים יש חלק לא מבוטל בהפצת הבשורה. פשוט שולחים לינק להורדה לכל רשימת התפוצה ומבקשים "תעבירו הלאה!!! מי שלא מעביר - אין לו לב!!!1"

אבל העם עצמו קורא לזה 'מוזיקת דיכאון'.
"זה הושרש על ידי התקשורת, משם זה הגיע. למעשה, מישהו דאג להכניס את המילה הזו ללקסיקון. אבל אל תשכח: דיכאון זו מחלה, לא משהו חיובי. הרי גם זמרים אחרים בז'אנרים כמו רוק שרים מוזיקה עצובה מאוד, ואף אחד לא קורא לזה דיכאון".

מאפייני הז'אנר שלו, אומר קדושי, הם בעיקר הטקסטים שנמצאים בגובה העיניים ומדברים אל אותו יצור חמקמק הנקרא 'העם' בנושאים קבועים למדי: גירושין, פרידה, הימורים ושאר אי נעימויות. "בתור כותב אני יודע שהכי חשוב לספר סיפור. זה מדבר מאוד אל הקהל. חוץ מזה, הכלים במוזיקה המזרחית עשירים הרבה יותר. יש הרבה כינורות, למשל. יש יותר השקעה בלחן. יש הרבה רגש. המוזיקה הזו צמחה מהשטח, והעובדה היא שלמרות שלא נותנים לה חשיפה, הביקוש גדול".

כמה גדול?
"קשה לאמוד את הקהל. יש הרבה זיופים, הרבה הורדות. אבל אתה רואה ברחוב, במועדונים, באהדה של הקהל. התקשורת חיה עם התכנים שלה, כאילו שהם מייצגים את המדינה. אין באמת תחרות חופשית, אין כלכלה חופשית. יש קבוצה קטנה שרוצה להכתיב לנו מה לשמוע".

אתה גולש לקונספירציות. אם שיקו חייק היה מביא לתוכניות אירוח 30 אחוזי רייטינג, היו מזמינים אותו.
"זה לא נכון. ברדיו ובטלוויזיה לא מעניין אותם מי יביא רייטינג, כי יש להם כבר רישיון, ואין להם תחרות אמיתית".

נו באמת. יש תחרות בין ערוץ 2 לערוץ 10. יש תחרות בין גלגלצ לרשת ג'.
"אתה יודע טוב מאוד שהם די דומים, ופונים אל אותו נתח שוק. הם גם מביאים תכנים די דומים. אם היו עוד ארבעה או חמישה ערוצים פרטיים, המצב היה שונה".

יכול להיות שהשמות שהזמרים בוחרים לעצמם לא ממש מסייעים. 'ראובן המלאך', 'איציק הג'ינג'י', 'חנן ילד הפלא'.
"המממ... תשאל אותם. המוזיקה המזרחית מתקיימת וחיה מרחש הקהל. צריך קצת גימיקים כדי להגיע לקהל. במוזיקות אחרות, שהקהל שלהן שבוי, קוראים לאמנים בשמם".
"גלגלצ היא תחנת להיטים ששואפת לשדר את השירים הבולטים והטובים ביותר בכל ז'אנר", אומר בתגובה עומר רובי, סגן מנהלת התחנה. "רוב הזמרים שהזכרת בכלל לא שולחים אלינו סינגלים, ובהחלט יש לכל שיר, בכל סגנון, אפשרות להיות מושמע בתחנה. התנאי לכך הוא שמדובר בשיר שפונה לקהל הרחב של מאזיני גלגלצ, לנהגים ולחיילים בעיקר. מה שבטוח - שירים שמצליחים באינטרנט או בהופעות הם לאו דווקא השירים הרדיופוניים ביותר, כמו שלהיט ברדיו לאו דווקא יהפוך ללהיט במועדונים".

הזמרים המובילים בז'אנר הדיכאון טוענים למכירות של מאות אלפי עותקים.
"חלקם באמת פופולאריים בקרב חובבי הז'אנר. הם כמו הרוק הכבד, הג'אז הווקאלי, הטראנס, מוזיקת העולם, מוזיקה קלאסית ועוד סגנונות, שיש תחנות רדיו אחרות שמתמקדות בהם. זו לאו דווקא מוזיקה שפונה לקהל הרחב, לבני כל הגילאים והטעמים. וזה, אגב, לא לגנותם של האמנים האלה, לפעמים אפילו להיפך. לפעמים גלגלצ משדרת גם שירים שהפכו ללהיטים בתחנות רדיו אחרות או בהופעות. אם השיר חוזר ונשנה למשל בבקשות של חיילים שבוחרים שירים בתכנית היומית 'קולות החיילים', אנחנו נשמיע אותו. לשירים שהזכרת זה עוד לא קרה".

300 אלף עותקים, בלי הזיופים

למרות ההצלחה הגדולה, אפשר לשמוע מרירות מסוימת בקולו של תמיר גל. "אם הייתי מקבל במה כמו שצריך - הייתי עושה בחודש מיליון שקל, אחרי מס הכנסה. אני כבר 22 שנה על הבמות, 15 שנה עם קליפים וסרטים. אני שומר על הקו ועל הרמה שלי, וגם על המיקום שלי. התמדתי במוזיקה מזרחית נטו, לא כמו אחרים שלקחו לכיוון אחר, ים-תיכוני יותר".

[highlight=#FF00FF]אבל זמרים כמו מושיק עפיה מצליחים מאוד.
"אם תשווה לדיסקים הראשונים שלהם, תראה שההערצה כלפיהם ירדה בשלושים אחוז. היום הם מדברים יותר לקהל אשכנזי כזה. כשאני מסתובב בטיילת בת-ים, אני לא שומע מהמכוניות את השירים העכשוויים של קובי פרץ ושל מושיק עפיה, אלא את השירים הישנים. וגם את השירים שלי. עכשיו יצאתי עם שיר דיכאון על חבר שלי שנפטר מדום לב. כבר חודש השיר מדורג במקום הראשון באתר המזרחי 'טריבונה', וזה בלי תקשורת".

גל טוען שאלבומו 'דמייני', שיצא לפני שמונה שנים, מכר 300 אלף עותקים, ללא הזיופים. כשביקשתי הוכחות, הוא טען לקיומן של קבלות מ'דפוס רפי' שמאשרות שזה מספר העטיפות שהודפס, אבל לא הציג אותן. אסור להתבלבל: אפילו אם גל מגזים מעט, מדובר באחד הזמרים הנמכרים בארץ, וגם בכוכב קולנוע. סרטו 'תני סימן חיים' (בהפקת 'הפקות המזרח') זכה לכמה עשרות אלפי צפיות לפחות.

אז למה לא משמיעים אותך ברדיו?
"למה אני תמיר גל. למה אני מזרחי. זו הסיבה. היה לי סרט בקולנוע, שברתי קופות, למה אף אחד לא התייחס? בטח ראית את אסי דיין בטלוויזיה, שנותנים לו חשיפה עם כל זה שהוא משתמש בסמים ורוצים לעזור לו. אבל אני, לו הייתי נרקומן - היו קוברים אותי עוד יותר. כשמדובר באשכנזים, במאפיה, באנשים שקשורים לצלחת - הכול הולך אחרת. לפני שנה הופעתי במועדון 'אדום שש'. כרטיס עלה 120 שקלים בלי שתייה, והגיעו 3,000 איש. באתי עם לימוזינה. למה אף אחד לא רשם על זה? כי פחדו לרשום מה המזרחית עושה באמת. תאמין לי, אם היו קוראים לי תמיר קרשבסקי, היתה לי תהודה גדולה הרבה יותר".[/highlight]

מוקדש לארתין...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: להיט של הקיץ בקרוב!!!!
הודעהפורסם: 23 מרץ 2010, 21:49 
נושם מתחיל
נושם מתחיל

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

:P00

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 2 מתוך 2 [ 17 הודעות ]
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.

עבור ל:  

להיט של הקיץ בקרוב!!!!

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית