נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

המכתב-מעניין ושווה קריאה :) F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 27 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

המכתב-מעניין ושווה קריאה :)

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: המכתב-מעניין ושווה קריאה :)
הודעהפורסם: 04 יוני 2006, 08:55 
נושם ותיק
נושם ותיק

לייקים: 6 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

קודם כל שבוע טוב :)
בחמשוש האחרון הייתי בשאנטיפי בסדנאות של דת..שם חילקו לנו שקית עם ספרים אני מביאה לכם הקדמה של אחד הספרים "המכתב לקט הוכחות על אמיתות תורת ישראל והמיסתורין אשר בתוכה" זה דיי ארוך אני יודעת...אבל ממליצה בחום לקרוא..!
בבקשה..
מי שלא קורא שלא יגיב..

"שלום,
שמי יואב רוזן.
לפני מספר שנים חלה תפנית בחיי, מקרה שקרה לי שינה את מהלך חיי.
ברשותכם היתי רוצה לשתף אתכם במה שעבר עליי, ולשמוע את חוות דעתכם.

בוקר אחד יצאתי עם כיתת התיכון בה למדתי לסיור לימודי ב"בית התפוצות". לצערי התייתמתי מהורי בגיל צעיר, ולכן גם לא זכיתי להכיר מקרוב את שאר משפחתי הרחבה.
עבורי סיור זה היה מאוד משמעותי. הגענו למקום. כל אחד מאיתנו התיישב ליד צג המחשב,
והתבקש להקליד את שמו המלא, וכמו כן שם משפחה מקורי במידה והוחלף.

בהיותי בן 16 החלטתי לשנות את שם משפחתי מרוזנצוויג- לרוזן, אך הפעם הקלדתי
את שמי המקורי יואב רוזנצוויגבן אברהם ושרה עליהם השלום.
לא עברו מספר דקות והמחשב החל מהבהב. תוך זמן קצר הגיעו שניים מעובדי המקום
וביקשו ממני להתלוות אליהם לחדרו של המנהל.
מה הם רוצים ממני? חשבתי.
מנהל בית התפוצות קיבל את פנינו בחיוך רחב.

"ברוך הבא יואב רוזנצוויג, כבר שנים אנו מנסים לאתר אותך, אך כיוון ששינית את שם משפחתך לא הצלחנו. יש בידנו מכתב עבורך, שהגיע אלינו מהמדור לחיפוש קרובים.
הנה הוא! בבקשה! נשאר לנו רק לאחל לך בהצלחה בחייך החדשים
ובתקווה שלא תשכח אותנו".

נעשיתי יותר מבולבל, לא ידעתי מה רוצים ממני, ממי המכתב, למה דווקא אני?
יצאתי מהחדר והתיישבתי בפינה כשהמכתב בידי, החלטתי לפתוח וזה היה לשונו:

"שלום לך אחייני היקר, אתה אינך מכיר אותי, אני דודך, אח אביך עליו השלום.
שלא בדומה לאביך אני נשארתי בארה"ב, ולא עליתי לארץ ישראל.
באמריקה התברכתי בנכסים מרובים, וכיום הנני אחד מהאנשים העשירים בעולם.
לצערי הרב אלו הן הדקות האחרונות בחיי. אני מאוד חולה, ולא נותר לי הרבה זמן לחיות.
כיוון שכך ברצוני להוריש את כל נכסיי לך אחייני היקר!
אתה הוא הקרוב היחיד שיש לי בעולם לאחר מות אביך.
הנני מקווה שאתה מודע למצבך החדש, אתה עומד לרשת את אחת הירושות הגדולות בהיסטוריה. מכיוון שמדובר כאן בסכומי עתק, עלולים לקום ולהתערב מתחזים שונים,
שינסו לנגוס בחלקך בירושה. לכן החלטתי לעשות דבר יוצא דופן:
רכשתי קרקע בתל אביב בכתובת שאני עומד למסור לך עליה בניתי וילה שביסודותיה טמנתי את כל רכושי, כל שעלייך לעשות הוא לרכוש את הקרקע וכרגע אין זה משנה כיצד תעשה זאת, אין צורך להסביר לך שכל מאמץ אתה משקיע מצידך כעת איננו עומד בפרופורציה לתמורה שאתה עתיד לקבל.
לאחר שתרכוש את הבית, תהרוס אותו עד להיסוד, והירושה תהיה שלך.
אחייני, שיהיה לך בהצלחה, אני סומך עליך שלא תתמהמה. איינו רוצה להפחידך אבל גם אני חשבתי "שיש זמן" שכל החיים לפניי. זו רק אשליה, אדם לא יודע כמה זמן ניקצב לו לחיות. אל תתעכב בהחלטתך תלויים אנשים רבים, אל תסתכל על הקשיים העכשוויים, חשוב מעט קדימה.
"חכם עיניו בראשו" תפעיל את הדמיון ותתחיל לתאר לעצמך אילו אפשרויות בלתי מוגבלות יעמדו ברשותך. אל תאכזב! דע לך שאני אוהב אותך כבן-בהצלחה!"

עד כאן חלקו הראשון של המכתב.
במשך שבועיים שלמים כמעט ולא עצמתי עין. שאלתי, בדקתי, חקרתי, ולא השארתי פינה לא בדוקה, לבסוף החלטתי: אני עושה זאת עם כל הקשים הכרוכים בדבר. בכדי להבטיח לעצמי שאינני מסונוור מהאוצר הגנוז, החלטתי לחלוק את לבטיי עם שניים מחבריי לקרוא בפניהם את המכתב ולשאול את חוות דעתם.

יורם חברי הטוב היה נחוש בדעתו: "איזו שאלה? חבל על הזמן, ודאי שתלך על זה, יש לך אפשרות להיות מיליונר"
יעל לעומתו הייתה הססנית: " אני לא הייתי כל כך ממהרת, בוא נחשוב לרגע, מי אמר שיש לך באמת כזה דוד, אולי הכל טעות. הייתי שמחה אם היה לי ידע מזהה שאכן מי שכתב את המכתב זה דודך"

יואב: "יעל את שואלת שאלה טובה זו בעצם הייתה תהייתי הראשונה."

כפי שציינתי בהתחלה כל מה שקראתם קודם לכן היה חלקו הראשון של המכתב.
דודי עליו השלום המשיך:
"אני מתאר לעצמי שבמחשבה שניה הינך תוהה על מספר שאלות לדוגמא על עצם קיומי, איך לא שמעת עליי קודם? ומי אמר שאכן אני כתבתי מכתב זה, לכן..."

בהמשך המכתב נתן לי הדוד מידע שרק הוא היה יכול לדעת, על אבי, על משפחתי ועוד מספר נתונים שהנני משוכנע שאדם אחר לא היה יכול היה לכתוב מכתב כזה מלבדו. " עכשיו קונים והורסים או לא?

יורם: " אני לא מבין מה הספקות?"
יעל: " בכל זאת אני עדיין מסופקת, מי אמר שאכן הדוד שלך מיליונר, היתי רוצה פרטים, עדויות על עסקים שעשה, חשבונות בנק, פעולות, עוצמה, שליטה".
יואב: "טוב, את זה בדקתי, קיבלתי אינפורמציה על עסקים בינלאומיים, פרטים על חשבונות בנק יוצאים מגדר הרגיל, עסקאות שרק אדם בעל יכולת ועוצמה בסדר גודל כזה יכול לבצע. אז מה אתם אומרים עכשיו?"
יורם: "אתם לא נורמליים"
יעל: " סליחה שאני שואלת אבל האם בדקת אצל הקבלן? או במחלקת ההנדסה, בעירייה האם אפשר לקבל מידע על צורת הבנייה וכדומה?
האם באמת קיימים ביסודות הבנין ישנו ממצא כלשהו התומך בתיאורו של הדוד? בקיצור נגדיר זאת ממצאים תומכים בקרקע".
יואב: "גם אני חשבתי על זה, וכשביררתי נמצאו מספר ממצאים על חפירות עמוקות מאוד ביסודות, השתמשו בחומרי בניה מיוחדים המתאימים לבניית מנהרות תת קרקעיות, ולהיפך קומות עליונות חלשות, כאילו בעל הדירה לא מתכוון כלל לגור בה.
נו, מה עושים?"
יורם: אני הולך מפה, אני לא מבין אתכם, תגיד לי נראה לך שהדוד שלך ישקר? בשביל מה? תחשוב וכי הוא ירצה ברעתך? וחוץ מזה מאופן כתיבת המכתב ניכר כי הוא אמיתי, מי שרוצה לזייף לא כותב כך מכתב"
יעל: "יורם אתה כזה תמים, ישנם אנשים בעלי חוש הומור ולצערנו לפעמים הוא קצת מעוות. מהיכן אתה יודע יואב שדודך הוא לא כזה? יש לך איזו שהיא הוכחה על נאמנותו בעבר, בהווה..."
יואב: "נהדר, לזה חיכיתי תקשיבו טוב בהמשך המכתב הייתה רשימת כתובות ומשימות בהן נוכל להשתכנע שדודי אכן עומד בדיבורו.
לדוגמא: לגשת למקום פלוני שם מתחת לעץ מסויים לחפור שני מטר ולמצוא חמישים אלף דולר. בדומה לכך מספר משימות נוספות שאחרי בדיקה קצרה לא נותרו בי עוד ספקות לגבי נאמנותו".
" אני חושב שתסכימו איתי שאחרי כל כך הרבה בדיקות, חקירות, ושאלות כגון: ידע מזהה שהוכיח לי שכותב המכתב הוא דודי. פעולות, עוצמה ושליטה שגילו לי שהוא מולטי מיליונר. בדיקת הממצאים בקרקע, אשר איששו את תיאור המכתב. ולבסוף כל בדיקות הנאמנות שהוכיחו לי מעל לכל ספק שבידי מכתב הירושה הגדול בהיסטוריה. אני יכול בלב שקט לגשת ולהמשיך קדימה בבטחה ולהתעלם מכל מיני תגובות שאני עתיד לקבל.

חישבו לרגע ונסו לדמיין את עצמכם במקומו של יואב, אתם מקבלים כזה מכתב, אשר דוד אלמוני מבטיח לכם בהבטחה מלאה שיש בידו להעניק לכם ירושה שאין שני לה בהיסטוריה וכל שעליכם לעשות הוא קצת השתדלות מצידכם. מאמץ, השקעה זמנית אשר בהשוואה לירושה הינה השקעה כדאית. מה הייתם עושים במקומו? הנני מסופק מאוד אם יהיה מישהו שיטען שזה לא בשבילו, שטוב לו איך שהוא, וגם אם כן כמשוכנע אני שהמחשבה אודות הירושה הגנוזה לא תרפה ממנו עד סוף ימיו.
עכשיו הגיע הזמן להוריד את המסך ולגלות את השחקנים האמיתיים של המחזה:
למעשה יואב הוא כל אחד מאיתנו, שנולד כחלק מהעם היהודי. לצערנו "התייתמנו" מהעבר, מההיסטוריה, מהשליחות האדירה שנושא בחובו השם הזה "יהודי" שינינו אתו ל"ישראלי". אף אחד לא סיפר לנו, אף אחד לא נתן לנו לדעת שיש לנו "דוד מיליונר" שהוא בורא העולם בכבודו ובעצמו כפי שהוא נמשל בשיר השירים "דודי לי ואני לו..." ויותר מזה הוא שלח לנו מכתב ובו הוא גילה לנו שמצפה לכל אחד מאיתנו ירושה אדירה: הוא נתן לנו תורה שהיא מפה, מפת החיים כיצד להגיע לאוצר, כיצד להגיע לירושה.
מן הסתם צצות לנו שאלות כגון: מי אמר שיש לנו כזה דוד, מי אמר שהוא כתב את המכתב הנ"ל? אולי הכן שקר שהמציאו אנשים חכמים במהלך הדורות, ועוד כהנה שאלות. בכדי לענות על שאלות אלה נחזור לסיפורנו עם יואב, יעל, יורם והדוד דרך בה הם בחנו את המכתב באותה הדרך נבחן אנו את התורה, ונברר לעצמנו מעל לכל ספק שכדי להיות יהודי שומר תורה ומצוות הצועד בבטחה לעבר "ירושתו", אין צורך לעבור משבר ריגשי, או שטיפת מוח כזה או אחרת, ובטח לא להיות "אדם תימהוני שמחפש את עצמו", אלא פשוט מאוד להיות אדם אמיתי ושפוי.

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 27 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

המכתב-מעניין ושווה קריאה :)

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית