נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

הבדי מנטליות בין אשכנזים לספרדים--קורעע F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 25 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

הבדי מנטליות בין אשכנזים לספרדים--קורעע

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הבדי מנטליות בין אשכנזים לספרדים--קורעע
הודעהפורסם: 30 ינואר 2006, 19:56 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

הבדלי מנטליות בין אשכנזים לספרדים:

חולה?
אצל הסבתא העיראקית - אין דבר כזה..! הכול פותרים בכוס תה עם נענע ולמרוח ארק על הבטן.. להישאר בבית? תשכח מזה..! רק (אולי) עם חום ושתי רגליים שבורות..
אצל סבתא הדרום אמריקאית - כל דבר פותרים באקמול.. "יש לך חום? - קח אקמול!", "כואב הראש? - קח אקמול", "נפלת? - קח אקמול", "נכנס לך שמפו לעין?? - אוי גוועלד! - קח אקמוללל!!".. להישאר בבית..? - אתה בהחלט יכול לבנות על זה! (:
.
.
רעב?
אצל הסבתא העיראקית- אין ממש סיכוי אבל נומר, בתיאוריה, שאתה רעב ומבקש אוכל.. היא תחמם לך אוכל מסירים (כמות לגדוד) שהיא בישלה אותם איזה יום לפני כל הלילה.. ואם לא, מקסימום תאלתר לך משהו "קטן" מהמקפיא מבורך החלקי כבשים מבוטרות וסגי צאן אחרים..
אצל סבתא הדרום אמריקאית - היא תזמין לך "בורגראנץ".. "אין לך חשק?? - קח אקמול.."

שנצא לטיול?
אצל הסבתא העיראקית - המקום האידיאלי לטיול.. "שוק בצלאל"! (או לעיתים רחוקות, שוק נתניה - אין לנו ברירה אנחנו מחוייבים לעדה..) היא תיקח אותך יד ביד בין כל המוכרים שמפחדים ממנה (כי מי כמוהה מתמקח על מחירים??), בעוד שכולם צועקים! : "גברת! גברת! - איזו נכדה יפה.." ונותנים לנו דברים חינם..
אצל סבתא הדרום אמריקאית - טיול? "קחי סוודר, קחי אקמול, קחי טישו.." (וקיץ בכלל) ובואי לרחובות מרכזיים בת"א לקניות, היא תיקח אותך יד ביד בין כל המוכרים שמפחדים ממנה (מי כמוהה מרוקנת להם את המלאי של האקמול, ואלרין..?) , בעוד שכולם צועקים! : "גברת! גברת! - איזו נכדה יפה.." ומעלים את המחירים של הדברים כי היא הכי לא תתמקח מלא נעים ולא מכובד (אבל הרווחת עוד בושם, אז לא נורא חח)..
.
.
ומה עם משפחה מורחבת?
אצל הסבתא העיראקית - יש לך 20 בני דודים ולאחת מהם ילד
אצל סבתא הדרום אמריקאית - יש לך שני בני דודים והם בכלל גרים בחו"ל..
.
.
ערוץ טלוויזיה אהוב?
אצל הסבתא העיראקית - "ויוה", שכל התוכניות והדמויות בתוכניות זוכים לשמות מיוחדים ("תשוקת הנצים" - הסדרה של הסוסים, "בובה פראית" - סוניו דורו [היא מדברת איטלקית הסבתא..], מטאו מ"טרה נוסטרה" - טיו מ"טרה נוסטרה", חואן מ"תשוקת הנצים" - קואן מה"סדרה של הסוסים וכו') וכמובן ערוץ 22 (חדשות..) אולי נראה את "יוד ברק" (אהוד ברק), אולי אפילו את קדאפי! "ימאחשמו! טאחמזלו!" - והכי כיף לעודד אותה.. "סבתא תראי מה עשה קואן המנוול הזה! ימחשמו!!" והיא: "כן! פרצוף חולרע! מנוול אחד! הנה בא השוטר.. וואי וואי הוא ירביץ לו! מגיע לו!!"
אצל סבתא הדרום אמריקאית - "ויוה" בשביל להרגיש בבית וערוץ TVE (ספרד), לראות שעשועונים בספרדית וכמובן בשביל ה"בידור" חדשות בספרדית .. שנוכל להתקשר בפאניקה ולספר לכ-ו-ל-ם על כל מחלות היקום וכל המלחמות שוורים בעולם..!
.
.
מראה חיצוני?
אצל הסבתא העיראקית - "למי יש זמן לשטויות, אני כל היום על הרגליים עובדת.. לא צריך איפור ולא שום דבר..! אולי קצת באירוע עיפרון כחול ואודם זהו..", "אותם עגילים! כבר.. 30 שנה אולי!, אח שלי הצורף מיפו הכין לי ואני לא מורידה!". "אממ.. למה לא תשימי צללית כחולה כמו סבתא שלי השנייה?" -"אהה.. סבתא שלך.. היא ג'נטלמנית..(חחחחחחחחחחחחחח), אני אין לי עצבים..".
אצל סבתא הדרום אמריקאית - אך ורק (!) חליפות חצאית מחוייטות בצבע כחול נייבי.. ומאז שאני מכירה אותה "אופנת הימאים" (סמל תפור של עוגן וחבלים בצבע זהב וחולצות פסים כחול לבן) או חולצות משי.. ולא תתפסו אותה בלי צללית תכלת ותוחם ורוד.. אה! ו..איך אפשר לשכוח גרביונים שחורים.. (כי אם לכל השח'קניות של חוליווד שמות את הגרר'ביונים שח'ורים, אז למה אני סריכה לשים ח'ומות?)

בושם אהוב?
אצל הסבתא העיקרית- מה ז"א! "צ'ארלי"! (יש לה את כל הסידרה) שכבר יצא מהשווקים.. ו"אקווה דה קולונה" שמיכל מביאה לי מאיטליה.. (מדהים אגב! :) )
אצל סבתא הדרום אמריקאית - "פוייזן" (חחחחחח) של כריסטיאן דיור (הראשון), וכל שאר הבשמים הכי חדשים שהיא קונה בדיוטי פרי..
.
.
ואיך ההודעות בתא קולי?
סבתא עירקית - (חושבת שזאת מזכירה אלקטרונית משנות ה80, על רמקול) "הלו...? הלו, שליייי?? (שתיקה..) שלי את בבית? למה את לא עונה?.. טוב היא לא בבית (לדודה שלי..), שתיקה.. טוב! אני בטלפון של היד! (הנייד)".. ולאבא שלי (שם בדוי ש'): "הלו..? הלו.. ש'? (שתיקה ארוכה ארוכה).. טוב, אתה ע'סוק... (שתיקה) חסר בבית יין לקידוש.. (שתיקה של דקה..) TIRUSH (תירוש)!".. חחחח..
דרום אמריקאית - (SHELLITA JAMA ME URJENTE ERJHENTE! TTENGO QOE QONTAR ALGOO!!!) שזה בתרגום לעברית - שלי'טה, תתקשרר אליי דח'וף דח'וף, יש לי משהו ח'שוב לספר לך!) וכשאני מתקשרת.. מה כ"כ דחוף??? - "ראיתי בח'דשות היון שמצאו בח'ור אחד פה אנ יזראל... (בישראל), שהיה ח'ולה איידס ונר'פא מעסמו!! (ולי זה נוגע, למה??) חח

ענבלוש מי אוהב אותך יותר ממני??
אישיתי אני אוהבת אותך הכי בעולם-איתך הכל בלעדייך כלום
קרן אחותי הקטנה אוהבת אותךךךך
שןשן אוהבת אותך מאוד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 2 [ 25 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

הבדי מנטליות בין אשכנזים לספרדים--קורעע

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית