נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

סיבת המוות של אריאל שרון F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 7 [ 101 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

סיבת המוות של אריאל שרון

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיבת המוות של אריאל שרון
הודעהפורסם: 06 ינואר 2006, 01:33 
סופר נושם
סופר נושם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 18 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

קודם כל מנהלים לא לנעול אשכול זה אני מבקש זה חשוב :arrow:
אני יודע שסגרתם כמה אשכולות על אריאל שרון
אבל אני מבקש אשכול זה לא לנעול
אני יודע מה אתם אומרים להגיד לי.
שרון עוד לא מת הוא מונשם ואסור לדבר על בן אדם שהוא מת כשעדיין יש סיכוי.
אבל לדעתי שרון כבר מת פשוט לא רוצים להגיד לנו כדי שהערבים לא יידעו וההמשלה תיפול
אני ייתן לכם שקללת הפולסא דנורא קיימת.
לקרוא הכל ולא לדלג :arrow:

שימושים בפולסא דנורא:

הקללה משמשת בדרך כלל ככלי בידי יהודים מאמינים לסמן לאישי ציבור כי הם אינם מוצאים חן בעיניהם, כאשר לא ברורה מידת הרצינות שמייחס אף המקלל לקללה.

כאשר עיתונו של אליעזר בן יהודה, "הצבי", עורר בראשית המאה ה-20 את זעמה של הקהילה החרדית בירושלים, נערך נגד בן יהודה טקס "פולסא דנורא". כן מקוללים פירסומאים, ארכיאולוגים- כפרופ' יגאל שילה שחפר בעיר דוד והחרדים טענו שהוא מחלל קברים - ואף יו"ר רשות העתיקות האלוף במילואים אמיר דרורי.

בשנת 1959 ערכו חרדים טקס פולסא דנורא נגד ראש עריית ירושלים, גרשון אגרון, והוא נפטר כשבועיים לאחר מכן. חרדים רבים ראו בכך תוצאה ישירה של הטקס. :arrow:

בתקופה שקדמה לרצח יצחק רבין ארגנו החפצים במותו של רבין טקס שבו קיללו את רבין בקללה זו, כחלק מן ההסתה שקדמה לרצח. זאת בנוסף לשמועות על מגוון פסקי הלכה וקללות אחרות כנגד ראש הממשלה. בסופו של דבר, ב-4 בנובמבר 1995 נרצח ראש הממשלה באמצעי הגשמי של ירי באקדח על ידי יגאל עמיר. :arrow:

הקללה ממשיכה לשחק תפקיד ביזארי בחיים הציבוריים במדינת ישראל, כך לדוגמה, מסר רב מן ההתנחלות פסגות, בחדשות ערוץ 2, ב-14 בספטמבר 2004, בעת שהתלהט הויכוח הציבורי על תכנית ההתנתקות, כי הוא הטיל בעבר את הפולסא דנורא על יצחק רבין :arrow: , ואם יידרש לכך על ידי חכמים, יוכל להטילה אף על אריאל שרון.

ב-19 ביולי 2005 נערך טקס "פולסא דנורא", בבית הקברות בראש פינה, נגד ראש הממשלה אריאל שרון. עורכי הטקס היו דמויות מוכרות משולי החברה. חברי כנסת ורבנים גינו את עריכת הטקס. :arrow:

בכל העולם יש חוקים
אסור לקטוף פרחים מוגנים !
אולי אני סתם ילד קטן
שלא מבין למה דווקא כאן
פרחים אסור וחיילים מותר..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום דיבורים

עמוד 1 מתוך 7 [ 101 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

עבור ל:  

סיבת המוות של אריאל שרון

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית