נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***אשכול המתכוני העדות הגדול - כנסו לקבל טעימות*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - הורדות, סיקורים, מידע ועדכונים. » מוסיקת עולם » ארכיון






***אשכול המתכוני העדות הגדול - כנסו לקבל טעימות***

מחבר הודעה
הודעהפורסם: 15 מרץ 2008, 10:37 
ציון לשבח
ציון לשבח

הצטרף: 24 יוני 2007, 11:59
הודעות: 40096
לייקים: 1104 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

שים לב: נושא זה נעול, יתכן והקישורים וההורדות הנמצאים בו לא תקפים.

אשכול מתכוני עדות הגדול של פורום עדות!

שטפתם/ן ידים?!
יאללה מתחיליםםםםם!!!


-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

טאבולה

סלט פשוט, קל ומרענן המתאים לכל ארוחה לסלט טאבולה גרסאות רבות שלכולן שני כללי ברזל: הסלט לא אמור להיות רטוב יתר על המידה, והירקות (במיוחד הירוקים) צריכים להיות טריים ככל האפשר.

החומרים:

1 כוס בורגול דק
1 צרור גדול פטרוזיליה, ללא ענפים
1 צרור גדול בצל ירוק
1/4 צרור נענע (כ-1/2 כוס עלים מופרדים)
1 עגבנייה
1 פלפל אדום
2 מלפפונים ירוקים
2 מלפפונים חמוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון

לרוטב:

מיץ מ-1 לימון
1/4 כוס שמן זית
מלח ופלפל, לפי הטעם
גרגרי רימון לקישוט
אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הבורגול ומשרים במים פושרים במשך כ-20 דקות. סוחטים ומניחים בקערה.
קוצצים דק עלי פטרוזיליה, נענע וירקות. מוסיפים לבורגול ומערבבים.
מוסיפים פפריקה וכמון ומערבבים.
מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הסלט. מערבבים ומשהים במשך 20 דקות.
מתקנים תיבול, מקשטים בגרגרי רימון ומגישים.

קובה

מנת פתיחה קלאסית הפופולארית בכל האזור המזרחי של אגן הים התיכון

החומרים ל-30-25 יחידות:

לבצק:

2 כוסות בורגול דק
1/2 כוס קמח לבן
2 כפות שמן זית
מים פושרים
למילוי:

2 בצלים גדולים, קצוצים דק
מעט שמן זית לטיגון
300 גר' בשר בקר טחון
1 כפית כמון
1/2 כפית בהרט
מלח ופלפל, לפי הטעם
1/2 כוס גרגרי רימון (או צנוברים קלויים)
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים בקערה את כל חומרי הבצק. מוסיפים בהדרגה מים עד קבלת בצק רך וגמיש.

המילוי:

מטגנים בצלים בשמן זית על אש בינונית במחבת שטוחה, עד שקיפות.
מוסיפים בשר, מפוררים עם מזלג ומטגנים עד שצבעו משתנה. מוסיפים תבלינים, מסירים מהאש ומצננים.
מוסיפים רימון ומערבבים.

ההרכבה:

נוטלים חופן מהבצק בכמות הגדולה במקצת מכדור פינג-פונג, ויוצרים ממנו גוש גלילי.
מניחים את האצבע המורה לאורך גוש הבצק ויוצרים ממנו גליל חלול על ידי לחיצה והידוק של הבצק עם היד השנייה. ממשיכים להדק את הבצק סביב האצבע המורה, כך שהבצק יעטוף את האצבע בשכבה דקה. מוציאים את האצבע בעדינות.
סוגרים בצד אחד את הגליל החלול וממלאים במילוי מהצד השני. לאחר המילוי סוגרים גם את הצד השני (חשוב שלא יהיו חורים בבצק שיאפשרו לשמן לחדור לתוך הקובה ומניחים בצד). חוזרים על הפעולה עד תום הבצק.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים כמה קציצות בכל פעם, כדי לשמור שטמפרטורת השמן לא תרד. כשמשחים מוציאים לנייר סופג, ומגישים לצד טחינה דלילה וחמצמצה.

טיפים:

לטובת הצמחוניים במשפחה הכינו קובה במילוי פטריות.
לאחר שלב 5 אפשר להקפיא את הקובה (נשמר עד חודש במקפיא). סבתא אסתר נוהגת להקפיא את הקובה כמה שעות לפני הטיגון ולטגן מבלי להפשיר, כך שהוא יישאר שלם בזמן הטיגון.

מדיאס

חצאי קישוא ממולאים בבשר ומבושלים ברוטב בעלי טעם מעודן
החומרים לכ-20 מדיאס:

10 קישואים
למילוי:

300-250 גר' בשר בקר טחון
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/3 כוס פירורי לחם (או קמח מצה)
2 ביצים
מלח ופלפל, לפי הטעם
לטיגון:

מעט קמח
1 ביצה, טרופה
לרוטב:
1 קופסה קטנה רסק עגבניות
מיץ מ-1/2 לימון
1 כוס מים
2 כפות רכז רימונים
מלח ופלפל, לפי הטעם
בצל גדול, קצוץ
מעט שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:

שוטפים את הקישואים ומגרדים את הקליפה עם סכין, כדי לאפשר לרוטב להיספג ביתר קלות.
חוצים כל קישוא לאורך ומרוקנים את תוכו עם כפית. שומרים את התוכן בצד.
ממליחים ומפלפלים בעדינות את הקישואים הריקים.
המילוי:

מערבבים בשר, בהרט, פפריקה ופירורי לחם. מוסיפים ביצים, מלח ופלפל ומערבבים.
ממלאים כל קישוא בתערובת הבשר.
הטיגון:

מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית.
מקמחים קלות כל חצי קישוא משני הצדדים, טובלים בביצה ומניחים במחבת על הצד של הבשר. מטגנים 3-2 דקות מכל צד.
הרוטב:

מערבבים היטב את חומרי הרוטב, ממליחים ומפלפלים.
ההרכבה:

מאדים בצל בשמן זית בסיר על אש בינונית-נמוכה, עד שקיפות. מוסיפים את תוכן הקישואים ומטגנים כדקה.
מניחים מעל מצע הבצל ותוכן הקישואים את חצאי קישואים, בשכבות שתי וערב כשהבשר כלפי מעלה.
יוצקים מעל את הרוטב עד כיסוי (אם חסר אפשר להוסיף מים). מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה 30-20 דקות.


מג'דרה

מאכל פשוט להכנה, שלא דורש התעסקות רבה, המוגש כתוספת בארוחה בשרית
החומרים:

1 כוס עדשים חומות
1 כוס בורגול גס
1/2 כוס מים
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 בצלים גדולים, קצוצים
1/4 כוס שמן זית
לרוטב:

1 מלפפון
1 גביע לבן
1 כף נענע יבשה, מרוסקת
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:

משרים עדשים במשך שעה-שעתיים בקערה עם מים פושרים.
מסננים את העדשים ומעבירים לסיר. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומבשלים מכוסה על אש נמוכה כ-30 דקות.
רוחצים היטב את הבורגול ומוסיפים לסיר. מוסיפים מים, מלח ופלפל ומבשלים מכוסה כ-15 דקות נוספות.
מטגנים במחבת רחבה בצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את הבצל (עם השמן) לסיר, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מבשלים מכוסה כ-15 דקות.
הרוטב:

קוצצים מלפפון לחתיכות קטנות ומערבבים היטב עם לבן ונענע.
מוסיפים מלח ופלפל ומגישים לצד המג'דרה חמה.

מעמול

עוגיות המשתלבות מצוין עם התה שלאחר הארוחה. את עיטוריו יוצרים בעזרת צבת למעמולים
החומרים לכ-35 עוגיות:

לבצק:

3 כוסות קמח לבן
3/4 כוס סולת
200 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות שמן
מים קרים, לפי הצורך
למילוי:

150 גר' אגוזי מלך, קלופים
1 כפית גדושה קינמון טחון
3-2 כפות סוכר לבן
½1 כפיות מי ורדים
אבקת סוכר
אופן ההכנה:

הבצק:

מערבבים את כל חומרי הבצק, מלבד המים, לתערובת פירורים.
מוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי לישה, עד קבלת בצק רך ואחיד.
מצננים במקרר שעתיים-שלוש.
המילוי:

טוחנים גס את האגוזים. מוסיפים קינמון, סוכר ומי ורדים ומערבבים.
ההרכבה:

נוטלים מהבצק ויוצרים כדורים בגודל אגוז.
משטחים כל כדור בתנועת לחיצה של האגודל אל תוך כף היד השנייה, ממלאים בכפית מהמילוי, סוגרים את השוליים ומהדקים. משטחים מעט ומניחים בצד.
בעזרת הצבת יוצרים עיטורים אנכיים לאורך ההיקף החיצוני של העוגייה, וכמה עיטורים בחלקה העליון.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. העוגיות צריכות לשמור על צבע לבן ולא להשחים.
מצננים ובוזקים מעל אבקת סוכר.
טיפים :

עוגיות המעמול נשמרות היטב בכלי אטום עד כחודשיים.
אפשר לגוון במילוי עם אגוזי מלך, מחית תמרים או פיסטוקים

מרק קובה דלעת עיראקי

מתכון למרק קובה עיראקי אמיתי שתרצו שלא ייגמר לעולם
החומרים למעטפת:

¼2 כוסות (400 גר') סולת
1 כוס מים
1 כפית מלח
החומרים למילוי:

500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול, מגורד וסחוט היטב
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/4 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור, טחון
החומרים למרק:

1 בצל, קצוץ
4 עגבניות, מגורדות
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
6 כוסות מים
3-2 ענפי סלרי עלים
1 ק"ג דלעת, מקולפת וחתוכה בגודל 5X5 ס"מ
אופן הכנת הקובה:

מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20 כדורים ומניחים על מגש משומן.
מערבבים את כל חומרי המילוי.
בידיים משומנות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה (מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול).
דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק. מניחים בחזרה על המגש המשומן.
אופן הכנת המרק:

מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים עגבניות ותבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.
מוסיפים מים וסלרי ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.
כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה.
כשכל הקובה בפנים מעבירים לאש קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ
המרק והקובה טעימים יותר לאחר כמה שעות, כשמעטפת הסולת סופגת את המרק והמרק מסמיך מעט בגלל הסולת.

מרק קימל הונגרי

עם קוביות לחם שום
החומרים למרק:

1 בצל גדול, קצוץ
שמן לטיגון
3 שיני שום, כתושות
50 גר' חמאה
1 כף שמן
2 כפות גדושות קמח
1 כף גדושה זרעי קימל
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
6 כוסות מים
החומרים לקוביות לחם:

6 פרוסות לחם, עדיף מאתמול
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום, כתושות
1 כפית שטוחה פפריקה חריפה
1/4 כפית מלח
אופן הכנת המרק:

מזהיבים בצל במעט שמן ומוסיפים שום. מטגנים יחד 3 דקות, מסירים מהאש ושומרים בצד.
ממיסים חמאה ושמן ומוסיפים קמח. משחימים מעט תוך ערבוב. כשהרביכה בגוון זהוב-שחום מוסיפים קימל ומערבבים עד שהקימל משמיע קולות פצפוץ.
מסירים מהאש, מוסיפים פפריקה ומלח ומערבבים. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים.
מחזירים לאש ומוסיפים לאט תוך ערבוב כוס מים אחת. מערבבים היטב להסרת גושים, מוסיפים את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
אופן הכנת קוביות הלחם:

מסירים את הקרום מהפרוסות וחותכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ.
מערבבים בקערה שמן, שום ותבלינים. מוסיפים קוביות לחם ומערבבים בעדינות עד שהן מצופות בתערובת.
מניחים את הקוביות בתבנית בשכבה אחת ואופים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הופכים ואופים במשך 5 דקות נוספות (נזהרים לא לשרוף). מוציאים מיד מהתנור.
טיפ
אפשר להמיר את הפפריקה החריפה במתוקה, או לשלב ביניהן.

מרק אלבונדיגאס ירושלמי

מתכון למרק אלבונדיגאס ירושלמי, להכין ולהתפנק עם המשפחה בערב שישי
4 פרוסות לחם, רצוי מאתמול
1/2 ק"ג בשר טחון
1/2 זר פטרוזיליה קצוצה, עלים בלבד
1 ביצה
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
החומרים למרק:

2 בצלים גדולים, קצוצים
5 כפות שמן
7 כוסות מים
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
3 עלי דפנה, שבורים מעט
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית שטוחה מלח
2/3 כוס מיץ לימון
זר פטרוזיליה, קצוצה
עלים מ-3 ענפים משורש הסלרי, קצוצים
8 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
1 חלמון
אופן הכנת האלבונדיגאס:

מסירים את הקרום מהלחם, מרטיבים את הפרוסות, סוחטים ומפוררים היטב.
מערבבים את הלחם עם שאר חומרי האלבונדיגאס. לשים היטב בידיים ומשהים 20 דקות.
יוצרים כדורים קטנים מהתערובת.
אופן הכנת המרק:

מזהיבים את הבצל בשמן.
מוסיפים מים, סלרי, עלי דפנה, פלפל, מלח ו-1/3 כוס מיץ לימון ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פטרוזיליה, עלי סלרי ותפוחי אדמה ומרתיחים בשנית.
מוסיפים את כדורי הבשר בעדינות אחד-אחד, תוך הקפדה שהמרק ירתח כל הזמן. כשכל הכדורים בפנים מנמיכים את האש ומבשלים ברתיחה עדינה 30 דקות.
מערבבים בקערית חלמון ומיץ הלימון שנותר. מסירים את הסיר מהאש ובוחשים פנימה במהירות את תוכן הקערית.

גורמה סבזי פרסי

שפע של ירקות ועלים במרק גורמה סבזי
1 כוס שעועית לבנה קטנה
4 ענפי סלרי עלים
1 שקית מנגולד או עלי תרד
6 גבעולי נענע
2 צרורות פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
2 בצלים, קצוצים
שמן לטיגון
6 כוסות מים רותחים
3 לימונים פרסיים שחורים
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:

משרים את השעועית במים במשך 24 שעות. מחליפים את המים בתהליך לפחות שלוש פעמים.
מרתיחים בסיר גדול את השעועית עם הרבה מים. מסננים, מרתיחים שוב במים חדשים ומבשלים כשעה וחצי עד ריכוך. מסננים, שוטפים ומחזירים לסיר.
מנקים את כל סוגי הירק ועשבי התבלין מגבעולים וקוצצים היטב.
מטגנים במחבת רחבה ועמוקה את הבצל במעט שמן. מוסיפים את הירקות ועשבי התבלינים ומטגנים תוך ערבוב עד שהירק מאבד כמחצית מנפחו.
מוסיפים לשעועית את הירק ואת שאר החומרים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על להבה קטנה 25 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ
מגישים עם אורז לבן, עשבי תיבול וחצאי לימון לסחיטה פנימה לפי הטעם.

מרק חרירה מרוקאי

החומרים:

500 גר' בשר בקר, חתוך לקוביות גדולות
3 עצמות בקר
3 בצלים גדולים, פרוסים לטבעות
שמן לטיגון
1 שורש סלרי, חתוך לקוביות
עלים מענפי שורש הסלרי, קצוצים
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור כוסברה
1/2 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון
2 כוסות עגבניות, מרוסקות (לא רסק עגבניות!)
½1 כוסות חומוס, מושרה 24 שעות
8 כוסות מים
1/2 כוס קמח
1 כוס מים
1 כוס עדשים שחורות, מושרות 20 דקות
1 כוס אטריות דקות
½1 כפיות מלח
1/2 כוס מיץ לימון
אופן ההכנה:

בסיר גדול משחימים בשר, עצמות ובצל במעט שמן.
מוסיפים שורש סלרי, עלי סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, כורכום, פלפל שחור וקינמון. מערבבים ומטגנים 3 דקות.
מוסיפים עגבניות ומבשלים 5 דקות. מוסיפים חומוס ומים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה שעתיים, עד שהחומוס והבשר רכים.
מדללים קמח בכוס מים ובוחשים לתוך המרק. מבשלים 15 דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הידבקות המרק לתחתית.
מוסיפים עדשים, אטריות ומלח ומבשלים 15 דקות.
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ
אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים. שוטפים ומוסיפים אותו בשלב 5 במקום בשלב 3.


סיגרים במלית בשר

החומרים ל-40-20 סיגרים:

300 גר' בשר בקר טחון
6 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
6 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
15 שיני שום, קצוצות דק
קורט מלח
1 עלה דפנה
3 פלפלוני שאטה, קצוצים דק
1 כפית כמון
¼1 כפיות פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח, לפי הטעם
1 כף חומץ
40-20 עלי בריק
1 חלבון
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

מערבבים בקערה בשר, פטרוזיליה, כוסברה ושום לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה כדור גדול.
מניחים את הכדור בסיר בינוני ויוצקים מים עד כיסוי. מוסיפים מלח ועלה דפנה ומבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית.
מסננים וטוחנים את הבשר בשנית. מוסיפים שאטה, כמון, פפריקה, פלפל שחור, מלח וחומץ ומערבבים.
מעבירים את התערובת למחבת ומאדים כמה דקות.
לוקחים עלה בריק ומקפלים את הקצוות לקבלת משטח מלבני. נעזרים בחלבון להדבקת הקצוות המקופלים.
נוטלים 2-1 כפות מהמלית ומעצבים ממנה גלילות מוארכות. מניחים גלילית לרוחב העלה ומגלגלים אותו אל הקצה המרוחק. מורחים את הקצה במעט חלבון ומהדקים היטב. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסיגרים עד הזהבה.
טיפ
אפשר להקפיא את הסיגרים לפני או אחרי הטיגון.

טיפ
אם משתמשים בעלי פילו, חותכים אותם למלבנים בגודל 20X20 ס"מ או 5X15 ס"מ ומברישים בשמן לפני האפייה.


סמוסה

החומרים ל-10-8 משולשים:

8-9 תפוחי אדמה
2 בצלים, קצוצים
8 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים (לא חובה)
2 ביצים
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
10 עלי בריק בקוטר 25 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

מקלפים, מבשלים ומועכים את תפוחי האדמה.
מערבבים את כל החומרים מלבד העלים והשמן לעיסה אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים כף מהמלית על כל עלה ומקפלים למשולשים מהודקים.
מטגנים בשמן עמוק חם עד הזהבה.
טיפ
אם משתמשים בעלי פילו, מומלץ לאכול את הכיסנים מיד עם ההכנה, כיוון שהם יאבדו מאיכותם ופריכותם ככל שיעבור הזמן.

טיפ
כשמחממים בתנור כיסוני פילו עושים זאת ללא כיסוי, כדי שהעלים לא יתרככו ויאבדו מפריכותם.


אמפנדס

החומרים ל-26-20 כיסנים:

לבצק:

4 כוסות קמח, מנופה
150 גר' מרגרינה
1 כפית מלח
1 כוס מים קרים
למלית:

2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ דק
400 גר' בשר טחון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית אורגנו
1/4 כפית סוכר
2 ביצים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

הבצק:

מניחים בקערה את חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד וחלק.

המלית:

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים בצל עד הזהבה.
מוסיפים בשר, מפוררים ומטגנים שהוא מחליף צבע ומתקבלת תערובת פירורית אפרפרה. מסירים מהאש.
מוסיפים תבלינים וביצים ומערבבים.
ההרכבה:

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
נוטלים כף מהמלית ומניחים במרכז כל עיגול. מקפלים לסהרונים מהודקים.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכיסנים עד הזהבה.
טיפ
לבוחרים באפייה: מברישים את הכיסנים בביצה טרופה ואופים עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

קובה נמוסיה

החומרים ל-20-15 קובות:

½2 כוסות בורגול
1 כוס קמח
2 כפות שמן
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
למלית:

4 כפות שמן
1 בצל בינוני, קצוץ
300 גר' בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
2 כוסות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

משרים בורגול במים קרים במשך שעתיים. שוטפים ומסננים היטב.
לשים בורגול, קמח, שמן, מלח ופלפל לבצק אחיד. אם יש צורך מוסיפים מעט מים בעת הלישה.
מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל ובשר כ-10 דקות תוך בחישה. מעבירים לקערה ומוסיפים מלח, פלפל, קינמון ומים. מערבבים לעיסה יציבה.
נוטלים מעיסת הבורגול בידיים רטובות ויוצרים קציצה. יוצרים גומה במרכז, ממלאים אותה במלית ומכסים בעיסת הבורגול. מגלגלים בין כפות הידיים לקציצה ארוכה, מחודדת קלות בקצוות. חוזרים על הפעולה.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות עד השחמה.

קציצות חומוס (פלאפל)

החומרים ל-20-22 כדורים:

2 כוסות גרגרי חומוס
5 גבעולי כוסברה
6 גבעולי פטרוזיליה
5 שיני שום
2 בצלים בינוניים
2 כפיות כמון
1 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3 כפיות מים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:

יום לפני ההכנה משרים את גרגרי החומוס במים.
שוטפים את הגרגרים וטוחנים במעבד מזון עם כוסברה, פטרוזיליה, שום ובצל - עד קבלת מחית אחידה.
מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, למעט השמן. מערבבים ומשהים 20 דקות. נוטלים מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים.
מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
טיפ
בשווקים ובחנויות המתמחות אפשר למצוא כף המאפשרת ליצור כדור בגודל שווה - ואפשר גם להשתמש בכף גלידה לצורך העניין.

טיפ
אפשר להחליף את אבקת הסודה לשתייה באבקת אפייה.

צלחות בריק עם ירקות ועוף

החומרים ל-8-10 מנות:

שמן לטיגון עמוק
10-8 עלי בריק
4-3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, חתוך לרצועות
300 גר' חזה עוף, חתוך לרצועות דקיקות
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
1/4 ראש כרוב ,חתוך לרצועות
5 שיני שום, כתושות
1 כפית ג'ינג'ר טרי, גרוס
1 כף דבש
2 כפות רוטב סויה
קורט פלפל צ'ילי, גרוס
מלח ופלפל, לפי הטעם
אופן ההכנה:

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני. נוטלים עלה בריק, מניחים מעל שפת הסיר ודוחסים אותו פנימה בזהירות בעזרת מצקת, לקבלת צורה קעורה. מחזיקים כמה שניות עם המצקת כדי שהצורה תתייצב. מטגנים לגוון בהיר והופכים בעדינות. חוזרים על הפעולה עם שאר העלים.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים עוף ומטגנים כ-8 דקות, עד שהוא מוכן. מוציאים לקערה.
מוסיפים שמן למחבת ומאדים את הירקות בזה אחר זה. מחזירים למחבת את רצועות העוף, שום ותבלינים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים את צלחות הבריק המוכנות ב-3-2 כפות מהמלית. מגישים חם.
טיפ
כדאי לגוון במלית - פעם למלא בירקות ובשר, פעם בסלט ירוק ופעם גלידה לקינוח.

טאג'ין של כדורי בשר

החומרים ל-5 מנות:

3 בצלים גדולים
500 גר' בשר טחון
1 חלמון
1/2 כוס כוסברה, קצוצה
2 כפיות פפריקה חריפה
מלח, לפי הטעם
פלפל, לפי הטעם
מעט קמח
שמן זית
1/2 כפית ג'ינג'ר, טחון
1/2 כפית כמון
3/4 כוס מים חמים
1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
מיץ מ-1 לימון
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:

קוצצים 1 בצל דק מאוד (אפשר לגרד בפומפייה). מערבבים בקערה עם בשר, חלמון, חצי מכמות הכוסברה, 1 כפית פפריקה, מלח ופלפל. יוצרים כדורים קטנים ומגלגלים בקמח.
קוצצים את הבצלים הנותרים ומאדים בטאג'ין בשמן זית על אש נמוכה כ-5 דקות עד שקיפות.
מוסיפים 1 כפית פפריקה, ג'ינג'ר, כמון, מלח ופלפל. מטגנים-מערבבים כדקה.
מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים מכוסה על אש קטנה מאוד כ-15 דקות.
מוסיפים את כדורי הבשר, הכוסברה שנותרה ופטרוזיליה. מבשלים מכוסה על אש קטנה כ-30 דקות.
מוסיפים מיץ לימון ומבשלים לא מכוסה כ-5 דקות. בוזקים מעל פטרוזיליה ומגישים חם.


טאגי'ן של פרגיות בלימון וזיתים

החומרים ל-5 מנות:

1 בצל גדול, קצוץ
שמן זית
600 גר' נתחי פרגיות
2 שיני שום, קצוצות
1 כוס זיתים, מגולענים
3/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה
3/4 כוס כוסברה, קצוצה
מיץ מ-1 לימון
1 כפית קינמון, טחון
1 כף פפריקה
5-6 חוטי זעפרן
מלח, לפי הטעם
פלפל, לפי הטעם
1 ביצה, טרופה
4 כפות פטרוזיליה, קצוצה
3 כפות רצועות קליפת לימון (צהוב בלבד)
אופן ההכנה:

מאדים את הבצל בטאג'ין בשמן זית כ-5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומשחימים.
מוסיפים שום, זיתים, פטרוזיליה וכוסברה ומטגנים 1-2 דקות.
מוסיפים מיץ לימון ותבלינים ומבשלים מכוסה על אש קטנה מאוד כ-30 דקות.
מוסיפים בהדרגה, תוך ערבוב, את הביצה. מבשלים כמה דקות ללא מכסה, להסמכה.
טועמים ומתקנים תיבול. מקשטים בפטרוזיליה וברצועות לימון.


דגים בפלפלים, כוסברה ושום

החומרים ל-6-8 מנות:

6-8 פילה נסיכת הנילוס
1/4 כפית מלח
8 פלפלים אדומים חריפים, נקיים וחצויים
10 שיני שום, פרוסות דק
15 גבעולי כוסברה, קצוצים דק
10 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים דק
3/4 כוס שמן
1 כוס מים
3/4 כף פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף כורכום
אופן ההכנה:

שוטפים היטב את נתחי הדג, בוזקים מעל מלח ומשהים כשעה.
מסדרים את הפלפלים בתחתית סיר רחב ושטוח. מפזרים מעל חצי מכמות השום, הכוסברה והפטרוזיליה. מסדרים מעל את נתחי הדג ומניחים מעל את שארית השום, הכוסברה והפטרוזיליה.
מערבבים בצלוחית את שאר החומרים ויוצקים על הדג. מבשלים על להבה גבוהה במשך 5 דקות.
מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30 דקות. מסירים את המכסה ומבשלים כ-10 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מנענעים מדי פעם את הסיר בזהירות, כדי שהרוטב יצפה את הדג באופן שווה. מגישים חם.
טיפ

אפשר לשלב בין פלפלים ירוקים ואדומים, או להחליף מחציתם בפלפלים מתוקים, למיתון החריפות.

דג ברוטב חריף (חְרַיימִי)

החומרים ל-6-8 מנות:

1 כף פלפלת אדומה חריפה
1 כף פלפלת אדומה מתוקה
1 כפית קימל טחון
1 כף כמון
1 כפית מלח
10 שיני שום, כתושות
100 גר' רסק עגבניות
2 כוסות מים
1/4 כוס שמן
מיץ מ-1 לימון גדול
6-8 מנות דג (מכל סוג), נקיות
אופן ההכנה:

מערבבים בקערית פלפלת חריפה ומתוקה, קימל, כמון, מלח, שום, רסק עגבניות ו-1 כוס מים.
יוצקים שמן לסיר רחב ונמוך, מוסיפים את תערובת התבלינים, מערבבים ומבשלים על אש קטנה 2-3 דקות. מכסים ומבשלים עוד 3 דקות, עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.
מוסיפים מיץ לימון ויתרת המים, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות. מביאים לרתיחה.
מניחים את מנות הדג ברוטב ומנענעים קלות את הסיר כך שהרוטב יצפה את הדגים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות.

האשכול יתעדכן מדי פעם,אתם מוזמנים לשלוח לי בפרטי מתכונים שאתם רוצים שיופיעו פה ואני אוסיף!

יאללה
תהנו!



חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
redacohen
פורסם: 09 מאי 2009, 08:37
חח תודה
Aviel.G
פורסם: 30 ספטמבר 2008, 19:30
:P00 :P00
Aviel.G
פורסם: 30 ספטמבר 2008, 19:30
:P00
כורדי-בדם~~
פורסם: 09 יולי 2008, 10:20
תודה##!@#@$$^
X_Ray
פורסם: 25 יוני 2008, 08:27
וואלה עכשיו נפתח לי התאבון
תודה
יריב שחיבר
פורסם: 20 יוני 2008, 11:53
טעועועו
just4u32
פורסם: 14 יוני 2008, 17:00
עי
קובי
פורסם: 10 יוני 2008, 13:45
:D
Shay
פורסם: 22 אפריל 2008, 07:35
תודה חורש (גרומה) זבזי הכי טעים |:-)
hopa123
פורסם: 21 אפריל 2008, 20:32
vcvc
hopa123
פורסם: 21 אפריל 2008, 20:26
vcvc
אביב ניסים
פורסם: 18 אפריל 2008, 10:11
תודה מאמי :Yami:
חחחחחחחחחח צורפה hpbl:)
atzoref
פורסם: 18 אפריל 2008, 07:50
פששש כל הכבוד על ההשקעה
עשית לי תיאבון :0fo
~ לירוJי ~
פורסם: 11 אפריל 2008, 22:18
חיים שקי כתב:
יפה
הוסף תגובה
  


עמוד ראשי » פורומים - הורדות, סיקורים, מידע ועדכונים. » מוסיקת עולם » ארכיון

עבור ל:  

***אשכול המתכוני העדות הגדול - כנסו לקבל טעימות***


היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית
Powered By PHPBB Copyright Noshmim Mizrahit 2003-2011 © All right reserved
שיווק הפרסומות באתר זה מופעל על ידי @.מ.י - שירותי מדיה וסליקה באינטרנט
רוצה לפרסם באתר זה? שלח אלינו מייל לקבלת הצעה משתלמת במיוחד