נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

פרשת כי תצא + זמני השבת וחודש אלול F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

פרשת כי תצא + זמני השבת וחודש אלול

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: פרשת כי תצא + זמני השבת וחודש אלול
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2013, 04:50 
מנהל פורום
מנהל פורום

לייקים: 21 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

בע"ה השבת נקרא את פרשת כי תצא .

בתחילת הפרשה מופיע הפס' :"כי תצא למלחמה"

לעם ישראל יש 2 אופציות למלחמה 1. מלחמת חובה שהיא ציווי של הקב"ה ו2. מלחמת רשות שזו החלטה עצמאית של העם לצאת למלחמה

לפי תורת החסידות באופן הרוחני המלחמה היא מלחמה ביצר הרע ומוגדרת כמלחמת רשות , ואז עולה שאלה מדוע מלחמה זו היא אינה מלחמת חובה?

הרבי מילובביץ מסביר את זה בדרך קצת שונהעל עבודת השם אנחנו כביכול מקבלים שכר .

שכר זהו מצב שאדם משכיר אדם אחר לעבודה ומשלם לו . אך מצד שני עם ישראל חייב לעבוד את הקב"ה

ועבד אינו מקבל שכר (נאמר בפס' "לי בני ישראל עבדים") אז מדוע אנחנו זכאים לשכר?

מכן הרבי מסביר שבעבודת השם יש 2 מרכיבים : מצד אחד אנחנו מבחינת עבד שחייב לעבוד את הקב"ה ומצד שני יש את מרכיב "מלחמת רשות"

שמבחינה זו האדם מקבל משימה וזה מרצונו ומבחירצו החופשית ולכן זכאי לשכר כלומר מה שנקרא "בחירה חופשית"

חז"ל אומרים שלפני בריאת העולם הקב"ה "התייעץ" עם נשמות הצדיקים (בעמך כולם צדיקים) אם לברוא את העולם, והנשמות הסכימו לרדת בגוף גשמי.

כאן טמוןנים שני המרכיבים של הרשות והחובה : לאחר שירדו הנשמות הן חייבות לעבוד את השם כעבד החייב לשרת את אדונו , אולם מאחר וההחלטה

על הבריאה באה מתוך רצון הנשמות ומהחלטה עצמאית שלהם אז המלחמה מות היצר הרע נקראת מלחמת רשות ולכן אנו זכאים לקבל "שכר" מהקב"ה.

והשכר שלנו הוא המצוות שנאמר :"שכר מצווה - מצווה" כלומר בכל מצווה אדם מקרב את עצמו לקב"ה ומכין עצמו לביאת המשיח .

השכר הזה עומד לרשות כל אדם בישראל וראשי כל אדם לקחת את המצוות ולקבל את שכרם אך ח"ו גם ההפך.

אך אדם צריך לדעת שכדי לקרב את הגאולה ו"לתפוס" מקום בעולם הבא עליו לקחת כמה שיותר שכר

בע"ה שנזכה לקחת כמה שיותר שכר בעולם הזה וליהנות ממנו בעולם הבא בביאת המשיח!

לקראת חודש אלול אני הוסיף שנאמר על ראשי התיבות "אלול - אני לדודי ודודי לי" המשך הפס' משיר השירים הוא "הרואה בשושנים"

ועל זה נאמר על תקריא שושנים אלה ששונים מלשון :"שונה הלכות בכל יום" כלומר אחד הדברים הדברים החשובים בחודש אלול אחרי עשית תשובה

היא לימוד תורה . אז בע"ה שנזכה לעשות תשובה ולהוסיף לימוד בחודש זה שהוא חשוב מאוד לכל אדם לקראת השנה הבאה עלינו לטובה

שבת שלום ומבורך!!!

נכתב :

לעילוי נשמת הלל רודיך

ולרפואת רומן בן אלה

ונצחיה בת שמחה

ומנשה בן כרימה

וכל שאר חולי עמו ישראל !

זמני השבת:

http://www.yeshiva.org.il/calendar/

אל תגיד לקב"ה כמה הצרות שלך גדולות , תגיד לצרות שלך כמה הקב"ה גדול!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פרשת כי תצא + זמני השבת וחודש אלול
הודעהפורסם: 16 אוגוסט 2013, 09:37 
מנכ"ל
מנכ"ל
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 8555 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה רבה

שבת שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

פרשת כי תצא + זמני השבת וחודש אלול

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית