נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

סיפור: נפש בריאה בגוף בריא F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

סיפור: נפש בריאה בגוף בריא

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיפור: נפש בריאה בגוף בריא
הודעהפורסם: 19 יוני 2011, 13:57 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

הרב מניס פרידמן, שליחו של הרבי מה"מ במינוסטה, הביט בקשב רב בפניה המיוסרות של נחמה אשה ישראלית צעירה ששטחה בפניו את מר ליבה. צרה מוזרה פקדה אותה ומאיימת על שלום כל בני ביתה.

נחמה ובעלה יגאל, ישראלים, יוצאי קיבוץ, ניהלו חיים שקטים ושלווים עד להופעתה של אותה צרה צרורה – פרצי זעם הגובלים בטירוף, אי-שליטה ואלימות שהחלו תוקפים לפתע את נחמה. זה החל בהתקפים של כשעה, אחת לכמה ימים, שעם הזמן הופיעו לעיתים קרובות יותר ולמשך זמן ארוך יותר. לאחר כל התקף הייתה נחמה מתעשתת וחוזרת לעצמה כאילו דבר לא קרה.

"אין לי שליטה על הדבר הזה" היא מבקשת בקול מלא תחנונים, "זה מופיע פתאום, מין כח זר ששולט בי ואין לי כל יכולת לעצור בעדו…" קולה נשבר בבכי. "הדברים הגיעו עד כדי כך שאי אפשר להשאיר את הילדים איתי לבד בבית".

כל הרופאים אליהם פנו הרימו ידיים בחוסר אונים - לא ברור להם מהו הגורם להתקפים הללו, שאט אט כרסמו בקן המשפחתי החמים והמטופח של המשפחה.

"אני מוכנה לעשות הכל כדי לצאת מהקללה הזאת! שמעתי שהרב עזר להרבה אנשים בעניינים שונים. הרב יכול לעזור לי?!"

הרב פרידמן ניסה להרגיע את נחמה הנסערת וייעץ לה לפנות לרבי מה"מ באמצעות אגרות קודש. "הוא יכול לעזור לך", פסק. בהדרכתו של הרב פרידמן, כתבה נחמה מכתב לרבי, בו גוללה את כל הקורות אותה בזמן האחרון, וביקשה מהרבי תרופה ומזור לנפשה והצלה וישועה לבני ביתה.

תשובת הרבי באגרות קודש לא אחרה לבוא: "באם יקפידו בני המשפחה על כשרות המזון, תבוא הרפואה". נחמה נפנתה מיד לביצוע דבר הרבי. בעזרת רעייתו של הרב פרידמן, רכשה תוך זמן קצר ידע על כשרות המזון ומהר מאוד למדה את כללי הקניות, ההכשרים וההכנה שנדרשים לשמור על מטבח כשר.

נחמה עשתה זאת בהתלהבות ובמרץ, לא היה לה כל ספק שאכן זו תהא התרופה שתתן מזור לנפשה. יגאל בעלה, לעומת זאת, היה סקפטי. הוא לא הבין מה הקשר בין זה לבין האוכל הכשר, זאת בנוסף לחשש שהתעורר בו - חשש מפני היסחפות אל מה שנקרא "חזרה בתשובה" , חיים חרדיים…

יום אחד שמע יגאל מחבריו על איזו זקנה נכרי'ה, מגדת עתידות 'מדהימה' והיה נחוש בדעתו להיעזר בה. הנה הנה ההצלה שלו מפני 'הדתיות' ממנה נזהר כמו מפני אש.

כבר ביום שלמחרת 'נחת' נרגש במשכנה של מגדת העתידות. בטוח שכאן ימצא מנוס מפני האיום שהחל ללבוש צורה במטבח ביתו הכשר למהדרין. משסיים לפרוס בפניה את גודל צרותיו, הביטה בו הזקנה בעיניים נוקבות.

- "אתה יהודי, כן?"

- "כן" השיב יגאל.

- "ובכן מדוע אתה בא אלי? הרי יש לכם רבי גדול בניו- יורק, מדוע אינך פונה אליו?

יגאל בלע את רוקו וכמעט שנשנק, הוא לא האמין למשמע אזניו! לפתע הרגיש מבוייש ומגוחך. הוא כאן אצל גוי'ה זקנה, כשיש לו רבי גדול – רבם של כל ישראל!

- "כבר היינו אצלו".. אמר בקול נבוך ומגומגם "הוא אמר באגרות קודש שצריך לשמור על הכשרות".

- "נו"? נענתה בקול נחרץ, "אם הרבי שלכם אמר לשמור על כשרות, הרי זה ודאי הדבר הטוב ביותר שיכול לעזור לך! אני לא מבינה מה באת לחפש אצלי..?"

יגאל חשב להסביר לה מה פשר שמירת כשרות זו ולאן היא 'עלולה' להוביל וכמה היא קשה ומסובכת, אך הוא לא יכול להוציא מילה מפיו. פתאום הכתה בו ההכרה עד כמה קטנונית המחשבה הזו - הרי כל עתיד משפחתו תלוי ב'תרופה' זו! ולו יש עדיין מקום וזמן להתלבט האם זה נכון וכדאי? …

כשחזר הביתה הצהיר יגאל חגיגית שמזון כשר בבית זהו ודאי דבר נכון וטוב והוא מצטרף למאמצי'ה של אשתו לשמירה על כללי הכשרות, כפי שהורה הרבי באגרות קודש.

לא חלף זמן רב וב"ה שבו השלווה והנועם לפקוד את ביתם של יגאל ונחמה, התקפי הזעם והטירוף חלפו כלא היו, ולאוירה הנינוחה שמלאה את ביתם, שחזר להתנהל על מי מנוחות, התווסף אור חדש – חיוכו החם של הרבי מה"מ מליובאוויטש הקורן מתוך התמונה הגדולה שבחדר המגורים המטופח.

לכתיבה באגרות קודש http://igrot.co.il

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: סיפור: נפש בריאה בגוף בריא
הודעהפורסם: 20 יוני 2011, 15:53 
ציון לשבח
ציון לשבח

לייקים: 3160 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

תודה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

סיפור: נפש בריאה בגוף בריא

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית