נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

סיפור מדהים F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

סיפור מדהים

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיפור מדהים
הודעהפורסם: 24 מרץ 2011, 14:16 
נושם חדש
נושם חדש

לייקים: 1 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

הרב יעקב סגל, שליח הרבי בנווה מונוסון מספר מופת נפלא באמצעות ‘אגרות קודש’ טלפוני :

ערב אחד הטלפון בביתי מצלצל, ועל קו הטלפון שמעתי את קולו של יהודי מבוגר שביקש להשאר אלמוני. הוא שאל אם יש בביתי ‘אגרות קודש’ של הרבי. עניתי בחיוב. הוא הוסיף ושאל אם הוא יכול לבקש ברכה מהרבי באמצעות אגרות הקודש באמצעותי. מובן שהסכמתי גם מבלי שידעתי במה מדובר.

נטלתי ידיים, ושאלתי את המטלפן האלמוני לשמו ושם אמו. הוא נתן לי את פרטיו והוסיף שהוא מבקש ברכה גם בשביל אשה שנקב בשמה ובשם אמה. הוא לא פירט לי מי הגברת הזאת.

“מה לבקש מהרבי?” שאלתי.

דממה הייתה במשך שתי דקות, ואז נענה בקול נרגש: “הצלחה. תכתוב רק מילה אחת ‘הצלחה’”.

“אתה בודאי סומך על הרבי, שהוא יודע הכול ולכן אינך רוצה לפרט”, אמרתי לו, “אם כן אל תכתוב מאומה. תחשוב על הבקשות שלך ונפתח את ה’אגרות קודש’”.

הוא הסכים לכך. פתחתי את אחד מכרכי אגרות קודש,והוא מיד שאל כמה תשובות יש בשני העמודים שפתחתי. הבנתי שאני מדבר עם יהודי שמבין מה הם ‘אגרות הקודש’.

עניתי לו כי ישנן שתי תשובות. “תקרא את האגרת שבצד ימין”, הוא אומר, ואני מקריא ולא יודע כיצד להסביר את תשובת הרבי, כיון שאיני יודע מהי משאלתו.

באגרת דובר על צרות שונות ומשונות שאירעו לכותב המכתב, והרבי מעודד אותו וכותב כי אל לו להתייאש מכיוון שאין רע יורד מלמעלה.

הרבי מוסיף שהוא שמח לשמוע שהציעו לכותב המכתב את המדוברת, ובפרט שעברו כבר עשרים שנה. וכשהולכים בדרך הטבע, הקדוש-ברוך-הוא מתנהג למעלה מן הטבע ושהכל יסתיים בטוב.

הרבי גם מורה להמשיך להיפגש עם המדוברת על מנת לבנות בית בישראל.

בסיום המכתב ישנה הוראה - שבאם התפילין והמזוזות לא נבדקו במשך 12 חודש, עליו לבדוק אותם כעת.

לא ידעתי מה לומר לאיש שיחי. הרבי מדבר על שידוך והאיש שמעבר לקו נשמע בשנות החמישים לחייו... עוד אני תוהה, קוטע הלה את מחשבותיי ומבקש לקרוא בשנית את המענה: “התשובה מתאימה למצב בו אני שרוי כעת. תקרא בבקשה שוב את האגרת”.

קראתי שנית, ואז החל לספר לי את סיפורו בהתרגשות עצומה:

“עד לפני כמה שנים הייתי נשוי. לי ולרעייתי היו שלוש בנות שחלו בניוון שרירים. המחלה פגעה בה בצורה קשה במיוחד, ואת רוב זמנינו בילינו אני ורעייתי ליד מיטתם במרכזים רפואיים שונים ברחבי הארץ. נסענו איתם מרופא אחד לשני; ניסינו שיטות וטיפולים מסוגים שונים. בד בבד בדקנו אם לאחד מאיתנו ישנה בעיה גנטית שבגינה ילדינו חולים, אך הרופאים לא מצאו אבחון וודאי שיצביע על מקור הבעיה.

“סבל רב היה מנת חלקנו. ראינו את ילדותינו כלות והולכות, אך לא היתה לנו האפשרות לסייע להן. כך הצרות רדפו אותנו שנים רבות. כל אחת מהילדות סבלה סבל רב במשך כמה שנים, עד שנפטרה!

“אני ואשתי נותרנו חבולים ומוכים, מבלי שנדע כיצד נמשיך בחיים. במשך למעלה מעשר שנים היינו צמודים למיטות בנותינו; נקשרנו אליהם בקשר אהבה עז. הן היו כל עולמינו, והכל חג סביבן במשך עשר שנים. וכעת הן אינן...

“נוסף לכך נפלה עלינו גם בעיה כלכלית קשה, שכן במשך עשר שנים הוצאנו את כל כספינו על טיפולים רפואיים, ובמקביל עזבנו שנינו את העבודה וחיינו על קיצבאות של ביטוח לאומי, בתוספת עזרה מעטה שקיבלנו ממחלקת הרווחה.

“המשבר הכלכלי רק הוסיף עצב וכעס לבית שהיה שבור ממילא. באוויר גם שרר מתח ואי וודאות - אם ייולדו לנו ילדים נוספים, האם הם יהיו חולים כמו הקודמים או אולי בריאים.

“לבסוף החלטנו בהחלטה משותפת שלא נוכל להמשיך את חיינו כך. אנו צריכים להתחיל, כל אחד בנפרד, חיים חדשים. לאחר לבטים קשים וכאב לא קטן, התגרשנו לאחר עשרים שנות נישואין. מאז הגירושין עברו עוד עשרים שנה.

“כעת אני מבין מה הרבי כתב לי על אודות “צרות שונות ומשונות”,

ובמכתב הוא מוסיף “עשרים שנה!”...
“בחצי השנה האחרונה אני שוקל להינשא לאישה שנייה, אלא שכל העת אני מתלבט האם כדאי להנשא לה או לא. על האישה הזו ביקשתי ברכה מהרבי - והנה הרבי מברך ומעודד אותי להידבר איתה על נישואין ולהקמת בית ומשפחה בישראל.

“מה שלא הבנתי - מדוע הרבי אומר לי לבדוק תפילין ומזוזות, והרי בדקתי אותם?”
“מתי בדקת?” שאלתי.
“לפני שנה וחצי”.
“הרבי הרי אומר לך, שאם לא בדקת
ב-‏12 החודשים האחרונים, תבדוק שוב”.

כעת פניתי לברר למה הוא פנה דווקא אלי, והוא סיפר לי:

“כמה פעמים ביקשתי לכתוב לרבי דרך ה’אגרות-קודש’, ומשום כך גם קניתי סט של האגרות, אבל בכל פעם שאני כותב, אני לא זוכה לקבל תשובה. לכן החלטתי לשאול את הרבי באמצעות שלוחיו, ודרכם אני אכן מקבל תשובות ברורות.
“יש לי רשימה של שלוחי הרבי בישראל, ובכל פעם אני מטלפן לשליח אחר - הפעם אתה נבחרת...”.
הוא הודה לי על השתדלותי עבורו, ובזאת הסתיימה השיחה המופלאה.

http://www.igrot.co.il

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

סיפור מדהים

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית