נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

לעולם לא קל לומר 'טעיתי' F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

לעולם לא קל לומר 'טעיתי'

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: לעולם לא קל לומר 'טעיתי'
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2009, 11:55 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

לעולם לא קל לומר 'טעיתי'.

יתכן שזו המילה הקשה ביותר הקיימת בלקסיקון האנושי. אבל הכעס והשנאה, כאשר מזניחים אותם ומניחים להם להשתולל, יוצרים ריחוק וניכור לא רק בין אדם לחברו אלא אף בינינו לבין הקב''ה.

הסיפור הבא ממחיש כיצד קורה הדבר.

איש עלוב התגורר עם שני בניו בצריף הרוס בקצה העיר. השלושה עמלו קשות לפרנסתם ונאלצו לעסוק בעבודת דחק מייגעות. לבסוף קצה נפשו של אחד האחים בחייו הקשים והוא החליט לעזוב את הבית ולנסות את מזלו במקום אחר.

בעזרת ה' זכה הבן הנודד להצלחה מופלגת. כה רבה הייתה הצלחתו שהוא התמנה לשר בכיר ממקורבי המלך. כעבור שנים החליט האח השני לפגוש אותו, משוכנע שאחיו העשיר יקדם אותו בברכה ויסייע לו במצוקתו. הוא לווה ממון משכניו, מילא את תרמילו הבלוי במעט צידה, ולאחר מסע ממושך ומתיש הגיע לארמון המלך.

שומרי הארמון התקשו להאמין שהקבצן העלוב הנוקש על פתח השער הוא אחיו של השר הנערץ. לאחר תחנונים רבים הצליח האיש לשכנע את השומרים להזעיק את אחיו כדי שיכיר אותו. השר הבכיר ירד ממרומי משרדו לבוש מחלצות פאר ומוקף פמליה של יועצים ועוזרים הוא נעץ מבט צונן באחיו הלבוש סמרטוטים ואמר: ''אינני מכיר את האיש הזה''.

שנים חלפו והבן העשיר החליט שהגיע הזמן לבקר את אביו הזקן. הדור במרצדס מלכותית מפוארת הרתומה לצמד סוסים משובחים, הגיע השר הנכבד לביקור במחוזות ילדותו. הוא נקש על דלת העץ המתקלפת ושמע צעדים נגררים מעברו האחר. ליבו של הבן התמלא ערגה וגעגועים, זיכרונות נעימים הציפו אותו מהימים הקשים אך היפים שהיו מנת חלקו בנעוריו. הדלת נפתחה, השר הושיט את ידיו וזעק מנהמת ליבו ''אבא! זה אני! חזרתי הביתה!''

הזקן ניצב בפתח ונעץ מבט קפוא בזר הלבוש בהידור. המילים שיצאו מפיו נאמרו באיטיות ובקול צרוד. ''אם הבן שלי אינו אחיך'', לחש הזקן, ''גם אני לא יכול להיות אביך''.

לפני שאנו פונים לאבינו שבשמים, מבקשים את עזרתו ומחילתו, בואו נבדוק איך אנו מתייחסים לילדיו האחרים. כך נדע שכאשר ננקוש על דלתו הוא יפתח אותה באהבה וברחמים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

לעולם לא קל לומר 'טעיתי'

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית