נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

משל ונמשל:חשוב לקרוא! F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

משל ונמשל:חשוב לקרוא!

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משל ונמשל:חשוב לקרוא!
הודעהפורסם: 29 יולי 2009, 19:47 
נושם חדש
נושם חדש
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

את חטאיי אני מזכיר היום !!
אני תלמיד ישיבה שלומד כמה שנים אני התקלקלתי פעם הייתי חילוני והיום אני חרדי לכל דבר במהלך חזרתי בתשובה למדתי והתמדתי והרגשתי טעם החיים בחוץ זה על הקולה ובתורה זה הלימוד עצמו טעם החיים ממש כך החלטתי לקחת פרוייקט לגמור את כל הספרים של הש"ס והתחלתי ללמוד וללמוד וברוך ה' עברה חצי שנה וסיימתי 3 פרקים בתור התחלה ברוך ה' והמשכתי כמובן ללמוד וללמוד עברה שנה וחצי ואני עדיין ממשיך ללמוד עד שזה הגיע
הדבר הכי מפחיד שיכול להיות הגיע גם אליי "הנפילה" אצל חילוני זה נקרא דיכאון לא בא לו לחיות וכו' אצלנו זה נפילה
טוב כך עברה עליי תקופה לא קלה של נפילות ואני בקושי לומד בקושי מתפלל וכו' וכו'
ישנם כאלו בישיבות שתמיד בנפילות איך שהוא נולד הוא בנפילות ואיתי בישיבה היו עוד שניים כאלו שתמיד בנפילות תמידיות
ויום אחד אני התמני שבחבורה הצעתי הצעה גם ככה לא הולך כלום בואו ניסע שלושתנו לטיול בצפון קברות צדיקים וניסע להנות קצת
לא שאלנו אף אחד לא את הרב ולא כלום וקיפלנו את הפקלך והופה לצפון עכשיו הישיבה היא בדרום אנחנו תלמידי ישיבה ואין שקל וחצי לנסוע אז איך נוסעים??
אנחנו מאמינים שחכתי לרגע ומתחילים להתפלל ולקורא תהילים וכתוב "הבא ליטהר מסייעין בידו" והופה הגיע gmc כזו עם אדם דתי נראה חברותי ושואל אותנו לאן אתם צריכים?
אמרנו לו לצפון! והוא אומר לנו או יופי אני נוסע לטבריה! אמרנו מעולה והופה עלינו לרכבו כמובן שמיד הוא שאל עלינו וראה שאנחנו תלמידי ישיבה ביקש לשמוע דבר תורה ואני בלב אומר מה דבר תורה אני בנפילות תעזוב אותי בשקט!!!!
טוב לא הצלחנו להתחמק אמרנו טוב זה בעל בית(לומד ועובד) כנראה שהוא לא בקי בגמרא כל כך והתחלתי לסבך אותו בגמרא והחברה מאחור עוזרים לי
ופתאום ראינו שהוא מבין מתעניין בקיצור הצלחנו להעביר נושא כי הוא שאל שאלות שאין לנו תשובות
והתחלנו לשאול עליו פרטים וכו' והתברר שהוא מולטי מליונר שפעם בשנה הוא לארץ עם רעיתו לנפוש בטבריה ואני תמני שבחבורה אמרתי יאללה נוציא ממנו כמה גו'בות לטיול שלנו והמשכנו להתחנף אליו וכו' עד שהגענו לטבריה הוא שאל אותנו לאן ? אמרנו לו תוריד אותנו כאן אנחנו נישן על החוף :cry:
והוא שמע את זה ואמר מה פתאום אתם אצלי ישנים אין דבר כזה ה' ישמור !!!
ואנחנו בלב ישששששש! נסענו אליו לבית ואיזה ביייתתתת זאת הייתה פעם ראשונה שראינו תריס חשמלי ופעם ראשונה שראינו שיש שמרוב שמבריק אפשר היה להסתרק מולו ! איזה בית חלומות !!
בקיצור המשכנו לדבר איתו ומפה לשם הוא אמר לנו היום ארחות ערב עליי אתם עליי טוב יצאנו למסעדה מה כשרה מה בד"ץ אנחנו בנפילה תביא גם הרב מחמוד אני אוכל העיקר שזה עליו מה אכפת לנו בהתחלה לא היה נעים אבל ראיתי את חברי מזמינים החלטתי להזמין אבל מה זה להזמין הוא אמר עליו מה אכפת לי וגם ככה הוא מליין יאללה חיים פעם אחת !!
מפה לשם באמצע הסעודה בא אחד לבוש יפה כזה עם עניבה נראה כבעל המקום החליף מילה או שתיים עם מיודענו והלך לו לדרכו מיודענו ראה שאנו סקרנים אמר לנו זה חבר טוב שלי אנחנו עושים הרבה עסקים יחד !!
ואנחנו ואוו בעל המסעדה חבר שלו והוא מליין יאללה תזמין בטח יעשה לו הנחה גם ואנחנו מזמינים אכלנו כמו שבחיים לא אכלנו יכולנו לעשות 100 פעם כיפור ולא היינו מרגישים אותו בכלל !!
פתאום אמר לנו מיודענו מחילה מכבודכם אני הולך לנוחיות אמרנו טוב ובלב בטח אכל כל כך הרבה חייב נוחיות
טוב עובר רבע שעה הבנאדם לא מגיע חצי שעה שעה בלעה אותו האדמה עכשיו אני התמני תמיד נותנים את העבודה השחורה לתמנים שלחו אותי לבדוק מה איתו !
ואני נכנס לשירותים ובאותו רגע נפל לי הלב לריצפה קפץ לתיקרה וכמעט שיצא !
אין אף אחד שם ואני מחפש בחוץ בפנים אין קול ואין עונה לא דובים ולא יער!
לרגע עיקלתי מה קורה ואמרתי רגע אם הוא ברח מי משלם ???
ואז בכלל אמרתי רגע ישתבח שמו בעל המסעדה חבר שלו הלכנו לבעל המסעדה ואמרנו לו ידידך משכבר הימים הלך תרשום את זה עליו יצא חשבון של 1000 שקל ואנחנו תלמידי ישיבה מהיכן לנו סכום כזה ואז חרב עלינו עולמינו בעל המסעדה אמר שהוא לא מכיר את האדם הזה בכלל וזה לא מעניין אותו הוא רוצה כסף ואני מה אני יעשה עוד 10 שנים נסיים לשלם לו מה נעבוד אצלו במטבח?
כלים ? מה נעשה ? בקיצור אכלנו אותה !!

ופה רציתי לומר לכם שעבדתי עליכם לא היה ולא נברא המעשה הזה אלא מה הנמשל
היצר הרע אומר לכם בואו טיול בטבריה בואו עליי אני משלם ואתם מזמינים ומזמינים ומזמינים ככה 70 שנה והוא אומר עליי אני ובעל הבית חברים טובים ועושים עסקים יחדו אלא מה שבסוף הוא בורח לשירותים ונעלם ואתם נתקעים עם חוב של שבעים שנה לכו תסבירו עכשיו לבעל הבית שהוא אמר שזה עליו והוא בעצם לא מכיר אותו בכלל!!
אלא צריך להכיר אותו ולדעת שהוא נותן צי'ק שאין לו כיסוי ולהיזהר ממנו מאוד!!

מי יתן ותחזרו בתשובה שלימה וה' יגאלנו במהרה אמן כי יהי רצון!
סיפור זה שמעתי מתלמיד ישיבה בקרית מלאכי ושמו ר' ידידיה תלמיד חכם (כל האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם)

אתר חדש לישיבת חזון מרדכי הרצליה ע"ש הצדיק והמקובל הרב מרדכי שרעבי זצוק"ל
http://hazonm.co.il

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 2 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

משל ונמשל:חשוב לקרוא!

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית