נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

איך הרב אמנון יצחק חזר בתשובה? F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

איך הרב אמנון יצחק חזר בתשובה?

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: איך הרב אמנון יצחק חזר בתשובה?
הודעהפורסם: 21 יולי 2009, 19:40 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

מתוך הרצאה של הרב אמנון יצחק שליט"א.

אני אגיד לכם יהודים יקרים.

אני זכיתי בערך לפני 17 18 שנה לחזור בתשובה. אני באתי מבית מסורתי בית תימני בית טוב בית חם אבל חפיף דליל. כמו החברה התימנית הממוצעת - לא חרדים קיצונים - לא חלילה כופרים או חילונים - ''קומסי קומסא''.

גדלתי בת''א בבן יהודה בת''א צפוני - יעני, צפוני. ולמדתי בבית ספר חילוני למהדרין. אז לא היה לי מושגים בכלל. לא ידעתי כלום. תנ''ך לימד אותי מורה חילוני כופר שלא האמין במציאות הבורא. בשבילו תנ''ך זה היה ספר היסטוריה. וגדלתי כך, והלכתי לצבא.

ויום אחד בגיל 24 אני יושב בסלון. אצל ההורים יש מזנון. ואני חושב: ''מעניין, מי אלה קרובי משפחה שנתנו לי לבר מצווה ספרים במקום צ'קים? מי הקמצנים האלה?''
בגיל 24 ככה עולה לי המחשבה פתאום בסלון. אמרתי אני אגש לספרים. תמיד כתוב: ''מהדוד האוהב''. אף אחד לא חותם 'מהקמצן'.
טוב. ניגש לספרים.

משך את העין שלי ספר שבעטיפה בחוץ היה כתוב ''קיצור שולחן ערוך עם מסגרת השולחן'' מוזהב. אני ברוב סכלותי חשבתי שזה ספר בישול - איך מסדרים את השולחן בקיצור, ועושים מסגרת לשולחן. אני פותח, מדפדף, רואה הכל שחור לבן. חשבתי יש תמונות עוגות, ביסקוויטים, וופלות. אין שום דבר.

פתאום אני פותח קבוצה של דפים; אני רואה שכתוב שמה שצריך בבוקר לנעול נעל ימין ואחר כך נעל שמאל. כשחולצים לחלוץ קודם שמאל ואחר כך ימין. אמרתי 'מה אכפת לו זה איך אני אנעל את הנעליים? העיקר אל תלך יחף.' לא הבנתי.

פותח עוד קבוצה של דפים. כתוב: 'עד חצות הלילה תישן על צד שמאל.מחצות תעבור לצד ימין.' מה זה, ספר התעמלות?
פותח עוד קבוצה של דפים, ואני מסתכל שמה.כתוב: ''דיני עניית אמן''. ואז אני פתאום תופס - זה ספר דתי.

''דיני עניית אמן...''
אני הולך לבית כנסת בשבתות עם אבא ואני שומע שאומרים בסוף ''אמן''. אבל אף פעם אני לא חשבתי שלמילה אמן יש משמעות. מה המשמעות של המלה אמן?
פתאום ראיתי שכתוב ש''אמן'' כוונתו ''יאמנו דברי האומר.'' ז''א אני מאמין במה שאמר האומר.מה הוא אמר?
''ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם שהכל נהיה בדברו.'' אני אומר,
''אמן.'' אני מאמין בכל מה שאתה אמרת.
אחר כך ראיתי שאמן זה גם ראשי תיבות ''אל – מלך – נאמן''.
אחר כך ראיתי שפעמים צריך להתכוון באמן ''אמת'', ולפעמים צריך להתכוון ''כן יהי רצון''.
פתאום נכנס לי המושגים. אמרתי ''אה,כמה אני עם הארץ? כל כך הרבה אמן סלסלתי ולא ידעתי מה זה?''

פותח עוד קבוצה של דפים. מתחיל להסתכל. רואה הלכות. פותח. בבוקר: ''דיני השכמת הבוקר''. אז כתוב שמה דברים נפלאים. כתוב שמה שכשאדם נמצא בעולם הוא צריך להתבונן איך הוא מתנהג ''שאין הילוכו ועמידתו של אדם שהוא בתוך ביתו כהילוכו ועמידתו לפני מלך בשר ודם.ואין דבורו שהוא בפני עצמו כדבורו בפני מלך בשר ודם ועל אחת כמה וכמה לפני מלך מלכי המלכים הקב''ה שנאמר ''אם יסתר איש במסתרים ואנכי לא אראנו נאום ה' הלא את כל הארץ אני מלא''
פתאום תפסתי: אני מאמין, ואני לא מבין מה זה אמונה. אני יודע שיש בורא לעולם. אני מרגיש שיש בורא לעולם. אני חונכתי לזה. אבל אף פעם לא חשבתי שהוא מסתכל עלי, והוא רואה.

והבנתי אם אני בבית מתנהג חופשי ודאי לפני מלך בשר ודם לא הייתי מתנהג כך. וודאי וודאי שלא לפניו. זה עצר אותי. אמרתי: ''או, ב''ה שקבלתי ספרים לבר המצווה.''

הוצאתי עוד ספר: ''חובות הלבבות'' של רבנו בחיי. איזה ספר השקפה אדיר -מוסר - איזה הסברים. תשעים אחוז לא הבנתי. עשר אחוז הבנתי אבל זה הספיק לי.

פותח את ''ספר החינוך'': תרי''ג מצוות - כל מצווה ומצווה מה ההסבר שלה. למה היא, מה טעמה, על מי חלה, מה החיוב... פתאום ראיתי שאני יכול לדעת הרבה דברים שהיו לי שאלות ואף פעם לא העזתי לשאול או לא היה את מי לשאול.

ההקדמה של ספר החינוך...פלא פלאות! מקובל בעולם ששני עדים זה עדות אפילו להוציא אדם להורג. ככה מקובל - זה הוכחה. ככה העולם מקבל. אז אם שניים זה עדות, 600,000 גברים במעמד הר סיני, חוץ מנשים, חוץ מטף וזקנים, וחוץ מערב רב שהיו כפול מהם - מיליונים שעמדו במעמד הר סיני, ראו, ושמעו בעשרת הדברות ''אנכי ה' אלוקיך אשר הוצאתיך מארץ מצריים מבית עבדים'' - זה לא עדות? אם שניים זה עדות, מיליונים זה לא עדות?

פתאום תפסתי את העניינים. התחלתי עוד לקרוא. אני זוכר אותו יום. זה היה אחרי הצהרים... עד ארבע וחצי בבוקר בלי הפסקה - לא יכול להפסיק. הולך לישון, קם למחרת, ישר לספריה - וממשיך לקרא, ולקרא, ולקרא, ולקרא, ולקרא...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

איך הרב אמנון יצחק חזר בתשובה?

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית