נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

'וַיִּרְאוּ כָּל הָעֵדָה כִּי גָוַע אַהֲרֹן וַיִּבְכּוּ ... F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

'וַיִּרְאוּ כָּל הָעֵדָה כִּי גָוַע אַהֲרֹן וַיִּבְכּוּ ...

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: 'וַיִּרְאוּ כָּל הָעֵדָה כִּי גָוַע אַהֲרֹן וַיִּבְכּוּ ...
הודעהפורסם: 18 יוני 2007, 22:30 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

''וַיִּרְאוּ כָּל הָעֵדָה כִּי גָוַע אַהֲרֹן וַיִּבְכּוּ אֶת אַהֲרֹן שְׁלשִׁים יוֹם כֹּל בֵּית יִשְׂרָאֵל''

למה אצל משה נאמר שבכוהו בית ישראל ואצל אהרן כל בית ישראל?

בפרשת השבוע מתוארת פטירתו של אהרן הכהן בפסוק: ''וַיִּבְכּוּ אֶת אַהֲרֹן שְׁלשִׁים יוֹם כֹּל בֵּית יִשְׂרָאֵל'' (במדבר כ כט) ואילו לגבי פטירת משה נאמר: ''וַיִּבְכּוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל אֶת משֶׁה''? (דברים לד ח) מדוע את הסתלקותו של אהרן בכו יותר, מאשר הסתלקותו של משה?
משיב על כך ה'תפארת יהונתן': אחרי מות אהרן לא ציפה איש שהוא ירש את תפקידו שכן זר לא יכול להיות כהן גדול ולכן כל בית ישראל בכה את מותו בלב שלם. לעומת זאת לא הכל בכו על מות משה שכן היו כאלה שהשלו עצמם וציפו למלא במקומו את תפקידו.
'האבות דרבי נתן' נדרש לאותה שאלה שמשה היה מוציא דין לעמיתו והיה מוכיח את בני ישראל בדברים. אבל אהרן לא אמר מעולם לאיש 'סרחת' והיה תמיד 'רודף שלום'. ואומר; שהרי על אהרן נאמר: ''תּוֹרַת אֱמֶת הָיְתָה בְּפִיהוּ וְעַוְלָה לֹא נִמְצָא בִשְׂפָתָיו בְּשָׁלוֹם וּבְמִישׁוֹר הָלַךְ אִתִּי וְרַבִּים הֵשִׁיב מֵעָוֹן'' (מלאכי ב ו) 'ר''מ אומר: מה ת''ל ''וְרַבִּים הֵשִׁיב מֵעָוֹן'' כשהיה אהרן מהלך בדרך, פגע בו באדם רשע ונתן לו שלום, למחר בקש אותו האיש לעבור עבירה אמר אוי לי היאך אשא עיני אחר כך ואראה את אהרן, בושתי הימנו שנתן לי שלום. נמצא אותו האיש מונע עצמו מן העבירה. וכן שני בני אדם שעשו מריבה זה עם זה הלך אהרן וישב אצל אחד מהם, אמר לו: ''בני ראה חברך מהו אומר, מטרף את לבו וקורע את בגדיו, אומר: 'אוי לי, היאך אשא את עיני ואראה את חברי, בושתי הימנו שאני הוא שסרחתי עליו' הוא יושב אצלו עד שמסיר קנאה מלבו''. והלך אהרן ויושב אצל האחר וא''ל: ''בני, ראה חברך מהו אומר, מטרף את לבו וקורע את בגדיו ואומר אוי לי היאך אשא את עיני ואראה את חברי בושתי הימנו שאני הוא שסרחתי עליו'' הוא יושב אצלו, עד שמסיר קנאה מלבו. וכשנפגשו זה בזה גפפו ונשקו זה לזה, לכך נאמר: ''וַיִּבְכּוּ אֶת אַהֲרֹן שְׁלשִׁים יוֹם כֹּל בֵּית יִשְׂרָאֵל''' (אדר''נ יב ג)

http://www.shofar.net/site/ARDetile.asp?id=9534

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יוני 2007, 07:52 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים

תודהה אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 יוני 2007, 09:06 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

קצת היה קשה להבין בסוף אבל.. תודה !

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

'וַיִּרְאוּ כָּל הָעֵדָה כִּי גָוַע אַהֲרֹן וַיִּבְכּוּ ...

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית