נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ט'). F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ט').

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ט').
הודעהפורסם: 12 יוני 2007, 01:28 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

שלמידה זאת תהיה לזכותה של בת-אל בת רחל, רפואה שלמה במהרה אמן!!

הלכה יומית לתאריך: כ”ו בסיון ה’תשס”ז.

הלכה ט':

מיד כשיעור משנתו יעיד על עצמו אמונתו בבורא יתברך, ויאמר:"מודה אני לפניך וכו'". ויפסיק בין תיבת
בחמלה, לרבה אמונתך. ואף שעדיין לא נטל ידו ויש עליהם רוח רעה, אפילו הכי מותר מותר לאמר אני.
וגם אם יש לכלוך בחדר ואי אפשר לומר שם דברי תורה, אפילו הכי יאמר נוסח מודה אני. והאשה אומרת
מודה אני (הדל"ת בקמץ). ויש המקפידים ליטול ידיהם מיד עם הקיצם משנתם, קודם שילבשו את
מלבושיהם, ומעיקר הדין על פי הגמרא והפסוקים מותר ללבוש את המלבושים קודם הנטילה, ולילך
להתפנות לצרכיו, ואחר כך יטול ידיו. והמחמיר כהזוה"ק ליטול ידיו עם הקיצו משינתו, תבוא עליו ברכה.

כידוע שינה הנה אחת מ-60 מיטות של האדם. בעת שינתו, נשמתו עולה למרומים ע"מ לתת דין וחשבון
על הספק יומו בתלמוד תורה ובהיבטים הקשורים לתורה. שאלה לי אליכם, האם הקדוש ברוך הוא אינו
מקים מתים ממתתם בעת שקמים בבוקר? הרי ידוע כי כאשר הנשמה עולה למעלה, זוהי סוג של מיטה.
לפי כך בברכות השחר אנו מברכים ומשבחים ומודים לבוראנו:"ברוך אתה ה' המחזיר נשמות לפגרים
מתים". אך עוד לפני זה! עוד בעודנו מקבלים את הנשמה בחזרה ופוקחים את עיננו בבוקר - צריכים אנו
להודות לבוראנו על כך שמחזיר לנו את נשמתנו ואינו נוטל אותה ממנו, כפי שנאמר:"ואת עתיד לטלה
ממני ולהחזירה בי לעתיד לבוא". אם כן, בכל בוקר בעת פתיחת העיניים, צריכים אנו לזכור כי הקדוש
ברוך הוא יתברך, החזיר לנו את נשמתנו בחמלה - ולכן נאמר מודה אני, לכך שלא נהיה כפוי טובה ולא
נבקש ונאמר תודה לבוראנו, שעשה עימנו חסד שהחזיר לנו את נשמתנו. אף על פי שאדם נמצא בחדר
שאינו ראוי לדבר בו דברי תורה, בחדר מלוכלך או אינו ראוי - יאמר נוסח מודה אני. יש המקפידים ליטול
ידיהם מיד כאשר קמים משנתם, לפני שילבשו את בגדיהם - ומי שעושה כך, תבוא עליו ברכה. אך על
פי הגמרא והפסוקים, יש היתר ללבוש מלבושים לפני נטילת הידים, שכן אנו יודעים כי בדים אינם מקבלים
תומאה. ואם רצה ללכת ולעשות צרכיו בבית הכסא, גם כאן יש היתר, אך ישתדל לא לגעת בבריתו,
שכן הדבר לא מועיל.

תודה לקדוש ברוך הוא שזיכנתי לכתוב דברים אלה, ובכך לזכות אפילו יהודי
אחד שיקרא ואולי, אם ירצה השם, יתחזק מן הנאמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ט').

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית