נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ב'). F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ב').

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ב').
הודעהפורסם: 03 יוני 2007, 21:53 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 0 לייקים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

סימן א - הלכות השכמת הבוקר.

הלכה ב':

צריך האדם שיהיה אצלו בטבע והרגל תמידי לרוץ לדבר מצוה, ויש המאחרים בשינתם, ומתעכבים בביתם,
ואחר כך רצים לבית הכנסת, ואין זו מדת הזריזות, דאף שרואים אותם רצים ומזדרזים, זה מפני שאיחרו
להשכים קום, ולכן רצים להספיק להגיע לתפלה בבית הכנסת. ולעולם יהא אדם זריז לתפלה ולתורה, ואל
ימשך אחר השינה והתענוגות, ואל יפתהו יצרו להתרשל בגלל עשרו ונכסיו, שהכל חולף ואבד, ואילו תורה
ושכרה עומדים לעד.

הרי תכלית התשובה, הנה במצוות ובמעשים טובים, ועל אחת כמה וכמה בתפילות - לכן לא יהיה אדם עצלן
ולא יתן לליבו להשתעבד ליצרו. שאלו אדם:"למה לא באת לתפילת שחרית?", האדם ענה, לא יכולתי,
יצר הרע השתלט עליי, למוחורת הדבר חוזר חלילה, וככה עוברים להם ימים. עד שבסופו של דבר אותו אדם
משיב בתשובה:"מחר! מחר אני מתעורר ב -4 לפנות בוקר לתפילת הנץ! מחר אני לא אתן ליצרי להשתלט
עליי, אני אלחם בו בכל כוחי!" למחרת, רואים כי האדם אינו הגיע לתפילת שחרית, שואלים אותו:" היכן
הייתה?, הרי אמרת שתבוא ושתלחם ביצר הרע". משיב האדם:"אל תשאלו, קמתי ב 4 לפנות בוקר,
נלחמתי עם היצר הרע, עשינו קרב ומלחמות! אבל בסוף המלחמה הייתי עייף, אז חזרתי לישון". לכן
צריך האדם שיהיה אצלו בטבע להמשך אחר מצוות ואחרי מעשים טובים ולימוד התורה. כי אם לא לימוד
תורה, מה שונים אנו מבהמות ומחיות?. ואם אדם לא הצליח להתגבר על יצרו, לא יתייאש חס וחלילה,
וישמע לקולו של רבינו נחמן מברסלב שאומר:"אין יאוש בעולם כלל, תכלית הירידה לשם עליה". אל יתייאש
אדם אם אינו הביס את יצרו! בשביל זה הבורא ישתבך שמו יצר לנו חלל של זמן, ע"מ לתקן את פגמינו
ולחזור אליו, כפי שנאמר:"שובה אלי ואשובה אליכם".

תודה לקדוש ברוך הוא שזיכנתי לכתוב דברים אלה, ובכך לזכות אפילו יהודי
אחד שיקרא ואולי, אם ירצה השם, יתחזק מן הנאמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 יוני 2007, 22:01 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים

יפה אחי
שמעתי את זה פעם מהרב מיכאל לסרי שליט"א

תמשיך לזכות אותנו בדברי תורה אשריך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 יוני 2007, 22:19 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 0 לייקים

:Shay: תודה רבה.. אהבתי את הסיפור עם היצר הרע, נראה לי ששמעתי באמת פעם ב10 ימי תשובה חח אבל תמיד נחמד להזכר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

הלכה יומית: סימן א - הלכות השכמת הבוקר (ב').

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית