נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

כנס למצוא את הפסוק שלך F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

כנס למצוא את הפסוק שלך

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: כנס למצוא את הפסוק שלך
הודעהפורסם: 15 נובמבר 2006, 17:11 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

למה צריך לזכור את השם?

למה שואלים את האדם בעולם הבא "מי אתה ומה שמך"?

למה זה כל כך חשוב?

למה יש אנשים שמתבלבלים בדבר הזה שלכאורה הוא כל כך פשוט?

אחד משמותיו של "העולם הבא" הוא "עולם האמת". בעולם האמיתי אם ישאלו מישהו "מי אתה?" הוא יענה את שמו האמיתי.

למשל אדם שכל ענינו בחיים הוא קבוצת כדורגל יענה בעולם האמת מול בית דין של מעלה ומול כל המלאכים: "אני אוהד כדורגל!" זה העניין שחשוב לו. הוא גם יכול לענות: "אני חייל" או "אני יהודי" כי זה מה שמילא את כל חייו, את כל מחשבתו ואת כל מעשיו. הוא יכול לענות גם "אני בעל חנות מכולת" או "אני סטודנט לפיסיקה". או "אני סוחר קרקעות" אם זה היה העיקר אצלו בחיים.

לפעמים אדם עלול לענות תשובות הרבה יותר מביכות על שאלה פשוטה זו. הוא עלול לענות "אני אוהב כסף". או "אוהב אוכל" או "אוהב תאוות אחרות" אם זה היה עיקר שהעסיק בחייו.

לכן בסוף כל תפילה. כשהתפילה עוברת מלשון רבים ללשון יחיד, זה הזמן שאדם צריך לקחת לעצמו משהו אישי מהתפילה. זה הזמן שיזכיר לעצמו את שמו ואת תפקידו האמיתי.

מהו שמו האמיתי של האדם?

יש שישים ריבוא אותיות לתורה ויש שישים ריבוא נשמות לעם ישראל. לכל אדם מישראל יש תפקיד שקשור לתפקיד של עם ישראל בעולם. התפקיד הזה כתוב בתורה בנביאים או בכתובים. גדולי ישראל היו יודעים למצוא את הפסוקים המיוחדים המתאימים להם או לתלמידיהם.

הם הצליחו לראות בפסוקים הללו את כל תכונותיהם וקורות חייהם. הם הצליחו לראות דרך הפסוק את המשימה המיוחדת שלהם בעולם. את התפקיד שלהם, תפקיד שהוא חלק מהתפקיד הכללי של האומה, חלק מהתפקיד הלאומי, חלק מהתפקיד התורני וחלק מהתפקיד האלוקי.

איך מוצאים את השם - היעוד שלנו בעולם?

השל"ה הקדוש לימד אותנו שהדרך למצוא את הפסוק הזה, את האות המיוחדת שלנו בתורה היא דרך הפסוק המכיל את שמנו במפורש או ברמז האותיות כנ"ל.

אם נזכה למצוא את הפסוק המיוחד שלנו, נמצא את השורש של נשמתנו כפי שהוא כתוב בתורה. ששם כתוב העבר והעתיד של עם ישראל, של העולם כולו וגם שלנו.

למה להזכיר את הפסוק בסוף התפילה?

סוף התפילה הוא הזמן שבו אדם סיים את בקשותיו מריבנו של עולם ומתחיל את המעשים הטובים שלו. זה הזמן שהוא יזכיר לעצמו את שמו ואת התפקיד המיוחד שלו בעולם כדי לדעת איך לכוון את מעשיו. זה הזמן להזכיר לעצמו שהוא לא צופה מן הצד על מה שקורה בעם ישראל שהרי שמו רמוז בתורה. וכיוון שהוא חלק מהתורה וחלק מהחיים של עם ישראל, כל מה שהוא מתפלל ועושה לטובה - מביא טוב לעם ישראל.

בהצלחה

כנס למצוא את הפסוק שלך !
http://www.moriya.org.il/Name/Name.asp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 15 נובמבר 2006, 20:56 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים

תודה רבה...

על השם " נטלי " אין...

אבל על גל חבר שלי יש...

תודה רבה רבה....

גם אתמול גם שלשום בהיות שאול מלך עלינו אתה הייתה מוציא (המוציא) והמבי את ישראל ויאמר יהוה לך אתה תרעה את עמי את ישראל ואתה תהיה לנגיד על ישראל (שמואל ב ה,ב)
גאלנו יהוה צבאות שמו קדוש ישראל (ישעיהו מז,ד)
גאלם חזק יהוה צבאות שמו ריב יריב את ריבם למען הרגיע את הארץ והרגיז לישבי בבל (ירמיהו נ,לד)
גוער בים ויבשהו וכל הנהרות החריב אמלל בשן וכרמל ופרח לבנון אמלל (נחום א,ד)
גם תמול גם שלשום גם בהיות שאול מלך אתה המוציא והמביא את ישראל ויאמר יהוה אלהיך לך אתה תרעה את עמי את ישראל ואתה תהיה נגיד על עמי ישראל (דברי הימים א יא,ב)
גם סגרו דלתות האולם ויכבו את הנרות וקטרת לא הקטירו ועלה לא העלו בקדש לאלהי ישראל (דברי הימים ב כט,ז)
גם אני אודך בכלי נבל אמתך אלהי אזמרה לך בכנור קדוש ישראל (תהילים עא,כב)

וגם מופיע כמה פעמים רשום את השם " גל "...

יפה אהבתי!
תודה רבה רבה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 נובמבר 2006, 13:45 
נושם ותיק
נושם ותיק
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 11 אוהבים

תודה :)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ 3 הודעות ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

כנס למצוא את הפסוק שלך

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית