נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

שאלות ובקשות F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 43 מתוך 59 [ 879 הודעות ]
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.

שאלות ובקשות

מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 18:09 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

155555 כתב:
בס''ד

בסידור עבודת השם רשום לפני קריאת שמע שלפי הרב עובדיה יש לענות בקדיש עד יתברך
ויש שפוסקים עד דאמירן בעלמא.
עוד רשום שצריך בחזרת הש''צ במודים אומרים תיבת מודים אנחנו לך וזהו.
האם ככה צריך לעשות?

בס"ד
אם אתה ספרדי ואתה נוהג לפי הרב עובדיה יוסף אז תנהג כך אחי.
וההלכות שרשום שם מדברות על ברכות ק"ש שאם אתה תהיה באמצע ותשמע קדיש אז לפי הרב עובדיה יוסף עונים יהא שמיה רבה עד יתברך ולא עד דאמירן בעלמא כמו תמיד, אבל אם אתה בין הפרקים ולא באמצע אז עונים עד דאמירן בעלמא.
אבל אם אתה באמצע פסוק "שמע ישראל" או "ברוך שם כבוד מלכותו.." את לא עונה שום דבר שבקדושה .
ובקשר למודים אם אתה באמצע ברכות ק"ש אתה אמור להשתחוות ולענות רק ג' תיבות שהם "מודים אנחנו לך" וזהו .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 18:20 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 12 אוהבים

בס''ד

תודה על התשובות אחי. kobl:P

אם אני באתי לבית כנסת ואיחרתי או שאפילו אני לא נמצא איפה שהשליח ציבור ואומרים ברכת הכהנים אני צריך לעמוד ולענות?
בחזרת הש''צ אותו דבר אם אני במקום אחר בכלל לא בקריאת שמע אני צריך לעמוד שאומרים מודים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 18:31 
נושם כבוד
נושם כבוד

155555 כתב:
בס''ד

אם אני באתי לבית כנסת ואיחרתי או שאפילו אני לא נמצא איפה שהשליח ציבור ואומרים ברכת הכהנים אני צריך לעמוד ולענות?
בחזרת הש''צ אותו דבר אם אני במקום אחר בכלל לא בקריאת שמע אני צריך לעמוד שאומרים מודים?

בס"ד
אם באתה לבית כנסת ואתה לא נמצא באמצע שום דבר ויש ברכת הכהנים אז אתה צריך להקשיב ולענות אמן .
חוץ מתפילת עמידה ששם אתה לא עוצר, אם אתה נמצא במקומות אחרים אתה עוצר לשמוע ברכת הכהנים (ואם אתה בפסוקי דזמרה או ברכות ק"ש אתה מקשיב ולא עונה אמן) ואז ממשיך מאיפה שאתה נמצא.

אם אתה נמצא בפסוקי דזמרה או ברכות ק"ש אתה עונה רק שלוש תיבות "מודים אנחנו לך" , אם אתה בתפילת עמידה אתה לא עונה כלום רק אם הגעתה ל "אלוקי נצור" אתה עונה שלוש תיבות "מודים אנחנו לך ".
בכל המקומות האחרים אתה עונה את כל "מודים ".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 19:43 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

בחור טוב!!! כתב:
155555 כתב:
בס''ד

בס"ד
אם באתה לבית כנסת ואתה לא נמצא באמצע שום דבר ויש ברכת הכהנים אז אתה צריך להקשיב ולענות אמן .
חוץ מתפילת עמידה ששם אתה לא עוצר, אם אתה נמצא במקומות אחרים אתה עוצר לשמוע ברכת הכהנים (ואם אתה בפסוקי דזמרה או ברכות ק"ש אתה מקשיב ולא עונה אמן) ואז ממשיך מאיפה שאתה נמצא.

אם אתה נמצא בפסוקי דזמרה או ברכות ק"ש אתה עונה רק שלוש תיבות "מודים אנחנו לך" , אם אתה בתפילת עמידה אתה לא עונה כלום רק אם הגעתה ל "אלוקי נצור" אתה עונה שלוש תיבות "מודים אנחנו לך ".

אני צריך לעמוד בברכת הכהנים אחי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 19:44 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

155555 כתב:
בחור טוב!!! כתב:
155555 כתב:
בס''ד

בס"ד

אני צריך לעמוד בברכת הכהנים אחי אפילו שנכנסתי לבית כנסת והש''צ כבר בברכת הכהנים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 20:36 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 8 אוהבים

תודה רבה לתשובה צדיק
שאלתי ת'רב יהודה קינן מערכים אמר לי בדיוק מה שאמרתה שישועה זה הצלה מצרה
מה שעם ישראל נמצא היום בע"ה השם יושיע אותנו מכל הצרות לגאולה בע"ה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 19 נובמבר 2007, 21:46 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים

בחור טוב!!! כתב:
Nלך Xכז2ות כתב:
Nלך Xכז2ות כתב:
שאלהההה בפרשת השבוע היה כתוב שיעקב אהב את רחל נשק אותה וזה... כיאלו איך צדיק כזה אוהב בחורות מנשק אותם וזה???..כאילו לא מתאים לו ככה... תודה מראש :lol:

????????????????????????????????????????

בס"ד

קןדם כל אל תדבר ככה יותר בחיים על צדיקים זה נשמע שאתה מדבר בזילזול "אוהב בחורות מנשק אותם" "לא מתאים לו ככה" מי אנחנו בכלל אחי שנחשוב משהו לא במקום בכלל על יעקב אבינו .
יעקב ראה בה רק קרובת משפחה בגלל זה נשק לה .
רשום "ויהי כאשר ראה יעקב את רחל בת לבן אחי אמו, ואת צאן לבן אחי אמו, ויגש יעקב ויגל את האבן מעל פי הבאר, וישק את צאן לבן אחי אמו" (פסוק י). שלוש פעמים התורה חוזרת על הביטוי "לבן אחי אמו". כלום לא ידענו מקודם כי רחל היא בת לבן? והרי כך ספרו לו הרועים! ועוד, מדוע לספר כי לבן הוא "אחי אמו"? זאת ידענו מהמסופר בפרשת חיי שרה!
כמעט כל המפרשים המפורסמים לא התייחסו לבעיה זו. פרט לרבי שמשון רפאל הירש הכותב (בראשית, עמ' שי): "הן מיד אח"כ הוא אומר 'וישק יעקב לרחל'. אלמלא אותו רמז חוזר ונשנה היינו דנים את התנהגותו של יעקב כמו שאתה אומר .
ראוי להביא כאן מענהו של רבנו בחיי, באיזה רשות נשק יעקב לרחל, בטרם נהייתה לאשתו. כותב הרב (בראשית כט, טו) כי רחל היתה בסך הכל בת חמש שנים. זאת מניין לו? כי ע"פ חז"ל (קידושין מא ע"א) אין לשאת אשה לפני שתהיה בוגרת, כלומר בת מצוה, ותבחר במי היא רוצה. ועוד נימוק לחכות, כי לפני גיל בגרות היא איננה ראויה להביא ילדים לעולם. והרי לכן קבע יעקב מספר "שבע שנים" כאשר נשאל על כך ע"י דוד לבן "הגידה לי מה משכורתך" (כט, טו). כי רבקה רק אמרה ליעקב "וישבת עמו ימים אחדים", ומדוע האריך יעקב תקופה ארוכה של שבע שנים? אלא אין לשאת קטינה. . ובכן לנשק קרובת משפחה, והיא סך הכל בת חמש שנים.

כמה עומק יש בכל מלה ומלה בתורה!

1 לא זלזלתי חס ושלום מי אני שידבר על יעקב איבנו
2 אבל גם בבנות דודות צריך לשמור נגיעה.. אז איך הוןא נגע בה?.. וגם נו אז מה עם היא קטנה.. צריך לשמור נגיעה מגיל 3 ומעלה..

http://www.facebook.com/pages/my-lh-ly/ ... 4949752878

רוציםם לדעת פירוש של חלומות? רוצים לדעת ה-כ-ל על החלומות? כנסו מוקדש לכם!

http://www.facebook.com/pages/my-lh-ly/ ... 7146470109

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2007, 00:49 
נושם כבוד
נושם כבוד

Nלך Xכז2ות כתב:
בחור טוב!!! כתב:
Nלך Xכז2ות כתב:
Nלך Xכז2ות כתב:
שאלהההה בפרשת השבוע היה כתוב שיעקב אהב את רחל נשק אותה וזה... כיאלו איך צדיק כזה אוהב בחורות מנשק אותם וזה???..כאילו לא מתאים לו ככה... תודה מראש :lol:

????????????????????????????????????????

בס"ד

קןדם כל אל תדבר ככה יותר בחיים על צדיקים זה נשמע שאתה מדבר בזילזול "אוהב בחורות מנשק אותם" "לא מתאים לו ככה" מי אנחנו בכלל אחי שנחשוב משהו לא במקום בכלל על יעקב אבינו .
יעקב ראה בה רק קרובת משפחה בגלל זה נשק לה .
רשום "ויהי כאשר ראה יעקב את רחל בת לבן אחי אמו, ואת צאן לבן אחי אמו, ויגש יעקב ויגל את האבן מעל פי הבאר, וישק את צאן לבן אחי אמו" (פסוק י). שלוש פעמים התורה חוזרת על הביטוי "לבן אחי אמו". כלום לא ידענו מקודם כי רחל היא בת לבן? והרי כך ספרו לו הרועים! ועוד, מדוע לספר כי לבן הוא "אחי אמו"? זאת ידענו מהמסופר בפרשת חיי שרה!
כמעט כל המפרשים המפורסמים לא התייחסו לבעיה זו. פרט לרבי שמשון רפאל הירש הכותב (בראשית, עמ' שי): "הן מיד אח"כ הוא אומר 'וישק יעקב לרחל'. אלמלא אותו רמז חוזר ונשנה היינו דנים את התנהגותו של יעקב כמו שאתה אומר .
ראוי להביא כאן מענהו של רבנו בחיי, באיזה רשות נשק יעקב לרחל, בטרם נהייתה לאשתו. כותב הרב (בראשית כט, טו) כי רחל היתה בסך הכל בת חמש שנים. זאת מניין לו? כי ע"פ חז"ל (קידושין מא ע"א) אין לשאת אשה לפני שתהיה בוגרת, כלומר בת מצוה, ותבחר במי היא רוצה. ועוד נימוק לחכות, כי לפני גיל בגרות היא איננה ראויה להביא ילדים לעולם. והרי לכן קבע יעקב מספר "שבע שנים" כאשר נשאל על כך ע"י דוד לבן "הגידה לי מה משכורתך" (כט, טו). כי רבקה רק אמרה ליעקב "וישבת עמו ימים אחדים", ומדוע האריך יעקב תקופה ארוכה של שבע שנים? אלא אין לשאת קטינה. . ובכן לנשק קרובת משפחה, והיא סך הכל בת חמש שנים.

כמה עומק יש בכל מלה ומלה בתורה!

1 לא זלזלתי חס ושלום מי אני שידבר על יעקב איבנו
2 אבל גם בבנות דודות צריך לשמור נגיעה.. אז איך הוןא נגע בה?.. וגם נו אז מה עם היא קטנה.. צריך לשמור נגיעה מגיל 3 ומעלה..

בס"ד

גם אם תגיד שזה איסור תורה אז עוד לא קיבלו את התורה , אבל זה לא מה שיתרץ לנו באמת את השאלה .
העניין האמיתי הוא שזה עניין רוחני שאנחנו לא מבינים באמת באמת
התשובה שהבאתי לך זה מה שיש מהמפרשים, אבל באמת שיש הרבה דברים בתורה שלא מובנים לנו כי השכל שלנו רחוק מהתורה ומהאמת.
יש הרבה עניינים דומים לעניין של יעקב ורחל שלא מובנים כמו עניין תמר ויהודה או כמו מעשה עשרת אחיו של יוסף מה שעשו לו, יש הרבה דברים שנאמר איך ואיך אבל צריך להבין שאנחנו אלו שלא מבינים את זה כמו שצריך ואלו צדיקים והם ידעו מה הם עושים .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2007, 00:50 
נושם כבוד
נושם כבוד

155555 כתב:
155555 כתב:
בחור טוב!!! כתב:
155555 כתב:
בס''ד

בס"ד

אני צריך לעמוד בברכת הכהנים אחי אפילו שנכנסתי לבית כנסת והש''צ כבר בברכת הכהנים?

בס"ד
כן אחי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2007, 00:51 
נושם כבוד
נושם כבוד

איציק_נחמיאס כתב:
תודה רבה לתשובה צדיק
שאלתי ת'רב יהודה קינן מערכים אמר לי בדיוק מה שאמרתה שישועה זה הצלה מצרה
מה שעם ישראל נמצא היום בע"ה השם יושיע אותנו מכל הצרות לגאולה בע"ה

בס"ד
אמן אחי בע"ה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2007, 09:52 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

בחור טוב תודה על התשובות אחי תמשיך ככה.

:P00

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 20 נובמבר 2007, 10:59 
נושם כבוד
נושם כבוד
סמל אישי של המשתמש

בס''ד

בחו''ל הזריחה מאוחרת מותר להניח תפילין שעדיין חשוך בחוץ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 22 נובמבר 2007, 17:13 
נושם מכור
נושם מכור
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 1 לייקים

בקיצור אתר כינור דוד פשט תרגל חחח איפה שמראים את כל השיעורי תורה וזה של הרב דניאל זר של הרב עובדיה וכ'ו... בקיצוררר אני מחפש רדיו כדאי לשמוע תשיעורים אלה רדיו כל אמת המידנה סגרה אותו ימח שמם בקיצור אם יש משהו טוב באיטרנט רדיו שמשדר תדרשות תנו קישור תעשו מצוה ה' ישמור אתיכם

http://www.facebook.com/pages/my-lh-ly/ ... 4949752878

רוציםם לדעת פירוש של חלומות? רוצים לדעת ה-כ-ל על החלומות? כנסו מוקדש לכם!

http://www.facebook.com/pages/my-lh-ly/ ... 7146470109

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2007, 12:30 
נושם מתקדם
נושם מתקדם

לייקים: 2 אוהבים

צריך הרצאות או כתבות על חיות שנפטרו מה קורה עם הנשמות שלהם בעולם הבא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 25 נובמבר 2007, 12:52 
נושם כבוד
נושם כבוד

Nלך Xכז2ות כתב:
בקיצור אתר כינור דוד פשט תרגל חחח איפה שמראים את כל השיעורי תורה וזה של הרב דניאל זר של הרב עובדיה וכ'ו... בקיצוררר אני מחפש רדיו כדאי לשמוע תשיעורים אלה רדיו כל אמת המידנה סגרה אותו ימח שמם בקיצור אם יש משהו טוב באיטרנט רדיו שמשדר תדרשות תנו קישור תעשו מצוה ה' ישמור אתיכם

בס"ד

אתר כינו דוד לא פשט רגל באתר כינור דוד יש בעיות טכניות ובע"ה הבעיה תיפתרנה בימים הקרובים.

רדיו שמשדר הרצאות של רבנים
רדיו קול האמת
http://www.kolhaemet.com/luach.html

ופה תמצא עוד כמה
http://kolhaemet.ios.st/Front/Intro/intro.asp

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 43 מתוך 59 [ 879 הודעות ]
פרסם נושא חדש נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

שאלות ובקשות

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית