נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

***שהכל נהיה בדברו*** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

***שהכל נהיה בדברו***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ***שהכל נהיה בדברו***
הודעהפורסם: 06 אוקטובר 2008, 00:49 
נושם מתקדם
נושם מתקדם
סמל אישי של המשתמש

לייקים: 6 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בשביל המסר שכוללות שלש מילים אלו; אני, אישית, חי!
"שהכל נהיה בדברו".

שלש מילים אלו למעשה מבטאות את העובדה שה' הוא הבורא והמנהל את העולם כולו, ודברו הוא היוצר והקובע בכל דבר. שלש מילים אלו מקפלות בקִרבן את התוכן, "שידע האדם ויודה לאלוקיו שבראו", שהובא לעיל. וממילא - בשביל המסר שכוללות שלש מילים אלו; אני, אישית, חי!

במה שהוסבר זה עתה, נעשה מהפך בסדר חשיבות הדברים שהוצג לעיל. ברכת 'שהכל' כבר איננה קבוצת מילים שבאות לאפשר לאדם לאכול את מאכלו, אלא הן מטרה בפני עצמה. ולא רק מטרה, אלא 'מטרת על', מטרת חיים. מילים המבטאות את ההישג הנעלה ביותר שיש לשאוף אליו, להשיג ולהפנים שאכן 'הכל נהיה בדברו'.

"הכל" - כל דבר בחייו של אדם תלוי ברצונו של ה'. הפרנסה, הבריאות, חיי המשפחה. הצלחת הפרט והצלחת הכלל, האם יהיה מלחמה או שלום, האם יהיו חיים או...

בקיצור, הכל - הכל - הכל נהיה בדברו!

~תרגיל חוויתי~

כשיש זמן פנוי, כשאינכם ממהרים לשום מקום, כשיש את השקט הנפשי לחוש חוויות רוחניות,
תנסו התרגיל הבא:

שבו עם מאכל או משקה שברכתו 'שהכל', וכוונו את ה'סטופר' בשעון על 4-5 דקות.

עצמו את העיניים וחשבו בצורה אינטנסיבית על שני הרעיונות הקשורים לברכת "שהכל", שאותם הזכרנו לעיל. דהיינו, על כך ש:

א) אכן הכל בעולם נעשה ומתנהל על ידי ה'. כל הצלחת החיים שלי, ושל כל עם ישראל, בכל התחומים, "הכל" תלוי "בדברו".

ב) להפנים ללב, שההכרה הזו - היא היא מטרת החיים שלי. בשביל ההכרה הזו אני חי! הפנמת רעיון זה בתוכי תהיה ההישג הגדול ביותר אליו אצליח להגיע בחיי.

הרי ברור שרוב הקוראים יהנהנו בראשם שאכן זה נשמע מעניין, וימשיכו הלאה בשגרת חייהם. אך אינה דומה קריאת המאמר לעשייתו בפועל. ולכן מקווה אני שלפחות חלק מהקוראים ימשיכו ויבצעו. ומי שיעשה כך בפועל, יראה כמה אינטנסיבית ורוחנית היא הפעולה עליה כתבנו.

אם תנסו את זה, תיווכחו בכך שהטעם הערב של המאכל או המשקה הוא כאין ואפס לעומת החוויה המסעירה והרושם העצום הנכנס ללב מעצם הברכה! ברכה שכזו היא באמת "טעם החיים" - הרבה יותר מהקוקה-קולה ששותים אחריה!

ישמח חתני-נתנאל(אחי)
www.f2h.co.il/649954

אם קיים מישהו בשמיים ששומר אותך ,לא קיים מישהו באדמה שישבור אותך ;)

הקב"ה אנחנו 3> אותך :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

***שהכל נהיה בדברו***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית