נושמים מזרחית
שלום אורח, הרשמה לפורום | הוסף למועדפים
שם משתמש
סיסמה
זכור אותי | שכחתי סיסמה

** ימי אלול-ימי רצון *** F2H הורדה ישירה מילים צלצול פלייבק רמיקס יוטיוב

עמוד ראשי חדשות המוסיקה מילים לשירים
עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

** ימי אלול-ימי רצון ***

מחבר הודעה
 נושא ההודעה: ** ימי אלול-ימי רצון ***
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2008, 09:44 
נושם כבוד
נושם כבוד

לייקים: 7 אוהבים
פידבקים: 0 (0%)

בס"ד

את מהות הימים הללו ימי אלול – תמצתו חז"ל בפסוק "אני לדודי ודודי לי הרועה בשושנים" משיר השירים. תחילתו של הפסוק ר"ת "אלול" ההשפעה המיוחדת שיש לימים אלו על היהודי היא הקרבה המיוחדת בינו לבין ה"דוד" – הקב"ה הקרוב ביותר לקוראיו בחודש אלול. בימי חדש אלול יש קשר של ידידות וקרבה ביננו לבין הקב"ה ומתוך אהבה זו אנו מתקרבים אליו ומזדככים מעוונותינו כדי להיות מוכנים ליום הדין.

המשך הפסוק "הרועה בשושנים" לשושנה יש י"ג עליםוזה כנגד י"ג מידות הרחמים. כל ענין התשובה בא מכוח הרחמים לעם ישראל "נושא עוון ועובר על פשע" ומר"ח אלול עד יוהכ"פ אנו נתונים לרחמיו של ה' הניתנים לנו מכח י"ג מידות של רחמים כך "דודי" ה' יתברך מנהיג אותנו בהנהגה של "שושנים" – מלא רחמים למרות חטאינו המרובים.

עלינו לדעת ראשית מהי ההשפעה המיוחדת של ימים אלו וכידוע לכל זמן יש השפעה מיוחדת לו מאז בריאת העולם והאדם – ע"י שמכין עצמו להיות מסוגל וראוי – מקבל את ההשפעה ומתעלה.

אם כן ימי אלול אלו ימים של רחמים, עת רצון ויש באפשרותינו לפעול רבות לתיקון מעשינו, תפקידנו הוא להכין את עצמנו לרצות לפתוח פתח של מחט – שינוי קל ביותר אשר בימים אלו רבות תוצאותיו ונזכה משמים שיפתחו לנו פתח כפתחו של אולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  

עמוד ראשי » פורומים - דיון, פנאי, תמיכה והעשרת חווית המשתמש » פורום נושמים יהדות

עמוד 1 מתוך 1 [ הודעה אחת ]
פרסם נושא חדש הגב לנושא

מנהל: צוות: דת ואמונה

עבור ל:  

** ימי אלול-ימי רצון ***

היכל התהילה | דירוגים | הצוות
צור קשר | תנאי שימוש | רדיו מזרחית | מילים לשירים | חדשות המוסיקה | מוסיקה מזרחית | שירים במזרחית